Gornji Milanovac

Tri decenije Bijenala

Glas Zapadne Srbije pre 9 dana
Gornji Milanovac - Kulturni centar Gornji Milanovac u saradnji sa Muzejom rudničko – takovskog kraja, predstaviće u četvrtak, 5. decembra 2019. godine u galeriji Muzeja retrospektivnu izložbu radova iz Zbirke Međunarodnog bijenala umetnosti… »

Međuopštinska saradnja u Srbiji: Kako je Zapadna Morava udružila gradove u njenom slivu

Kurir pre 9 dana
Pet godina je prošlo od velikih poplava koje su pogodile Srbiju. Stalna konferencija gradova i opština pokrenula je niz inicijativa udruživanja vlasti na lokalu kao opomenu na ta dešavanja, pa je u Srbiji 17 opština u slivu jedne reke potpuno… »

Borba protiv Austrougarske na Suvoboru jedna od ključnih u Prvom svetskom ratu

RINA pre 9 dana
Gornji Milanovac - Kolubarska bitka ili Suvoborska bitka je najznačajnija bitka između vojske Kraljevine Srbije i Austrougarske u Prvom svetskom ratu. Vođena je u novembru i decembru 1914. godine na frontu od preko 200 km na prostoru doline reke… »

Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Glas Zapadne Srbije pre 9 dana
Gornji Milanovac - Polaganjem venaca na spomen-bistu vojvodi Živojinu Mišiću, đeneralu Terziću, spomeniku 1300 kaplara i na spomen-obeležja u Boljkovcima, predstavnici opštine Gornji Milanovac, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Društva za… »

Novi bazeni u Gornjem Milanovcu: Oživljava planina Rudnik, investicija preko 150 miliona

Glas Zapadne Srbije pre 9 dana
Gornji Milanovac – Da se i itekako sluša i poštuje volja građana u Gornjem Milanovcu dokaz su i novi projekti koji će sa realizacijom početi sledeće godine kada je planirana izgradnja dva velika građevinska objekta. Jedan je zatvoreni bazen u… »

Ispunjena želja građana: Grad pravi dva velika bazena, investicija "teška" 276 miliona dinara

B92 pre 10 dana
Gornji Milanovac -- U Gornjem Milanovcu će novi projekti s realizacijom početi sledeće godine, kada je planirana izgradnja dva velika građevinska objekta. Jedan je zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu, a drugi je izgradnja otvorenog bazena na Rudniku… »

Novi bazeni u Gornjem Milanovcu: Oživljava planina Rudnik, investicija preko 150 miliona (FOTO)

RINA pre 10 dana
Gornji Milanovac – Da se i itekako sluša i poštuje volja građana u Gornjem Milanovcu dokaz su i novi projekti koji će sa realizacijom početi sledeće godine kada je planirana izgradnja dva velika građevinska objekta. Jedan je zatvoreni bazen u… »

Svi putevi u Moravičkom okrugu prohodni, na planinskim putevima ima nekoliko centimetara snega

Danas pre 10 dana
Svi putevi u Moravičkom okrugu su prohodni, na putevima u nižim predelima nema snega, koji je noćas i danas padao, dok na planinskim putevima ima snega u visini od nekoliko centimetara, rečeno je agenciji Beta u nadležnim gradskim i opštinskim… »

Milanovački budžet za sledeću godinu 1,6 milijardi: nastavljaju se infrastrukturni projekti, a grade se i bazeni

Glas Zapadne Srbije pre 10 dana
Gornji Milanovac - Planirani budžet Opštine Gornji Milanovac za narednu godinu je 1.592.465.000 dinara. „Planirani budžet sastoji se iz planiranih prihoda i primanja od 1.425.265.000 dinara, kredita 150.000.000 dinara, to je kredit koji smo već… »

Kamaljevići već četvrt veka umesto Svetog Nikole slave Dan republike (FOTO)

Morava info pre 14 dana
GORNJI MILANOVAC – Porodica Kamaljević iz gornjomilanovačkog sela Dragolj, i dalje slavi 29. novembar kao dan Republike. Ova porodica više 25 godina dočekuju goste svakog 29. novembra, umesto 19. decembra na krsnu slavu Nikoljdan. Na kući su… »

Vesti dana »