Gornji Milanovac

Prijateljstvo Norveške i Gornjeg Milanovca: Sledi učvršćivanje privredne saradnje

RINA 22.10.2019
Gornji Milanovac - Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević boravio je u zvaničnoj poseti komuni Vefsn u Norveškoj, i to na poziv Jana Arnea, koji je poslednjih 18 godina bio predsednik opštine. Poseta je počela zajedničkim polaganjem… »

Ona je odgajila čak pedesetoro dece: Milica iz Brđana je žena heroj

Glas Zapadne Srbije 22.10.2019
Gornji Milanovac – Za Milicu Spasojević može se reći da ima ogromno srce u kom živi armija dece, jer ova žena iz sela Brđani odgajila je preko pedesetoro mališana, od kojih je rodila samo troje. Davnih šezdesetih godina, uz podršku muža Filipa… »

Asfaltirana tri putna pravca u Mesnoj zajednici Jablanica

Glas Zapadne Srbije 22.10.2019
Gornji Milanovac - Građevinska sezona u Gornjem Milanovcu u punom je jeku. Nakon niza uspešno asfaltiranih nekategorisanih i lokalnih puteva širom milanovačke opštine, u okviru ispunjavanja planiranih infrastrukturnih projekata za ovu građevinsku… »

Vremeplov: Nemačka "kaznena ekspedicija" streljala više hiljada srpskih civila

RTV 21.10.2019
BEOGRAD - 1941 - Nemačka "kaznena ekspedicija" streljala je u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Povod za streljanje bili su nemački gubici u borbi sa jedinicama pokreta otpora 16. oktobra na putu Kragujevac… »

Ona je odgajila čak pedesetoro dece: Milica iz Brđana je žena heroj (FOTO)(VIDEO)

RINA 21.10.2019
Gornji Milanovac – Za Milicu Spasojević može se reći da ima ogromno srce u kom živi armija dece, jer ova žena iz sela Brđani odgajila je preko pedesetoro mališana, od kojih je rodila samo troje. Davnih šesdesetih godina, uz podršku muža Filipa… »

Privredi Gornjeg Milanovca nedostaju sva inženjerska i zanatska zanimanja

Glas Zapadne Srbije 21.10.2019
Gornji Milanovac - Na evidenciji Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u Gornjem Milanovca nalazi se 1.700 lica od kojih su 1.100 žene. Na birou za zapošljavanje u Gornjem Milanovcu već duže vreme nema inženjera, farmaceuta, arhitekata… »

Indijci će konačno videti sve lepote Srbije: Snima se film na lokacijama od Subotice do Bajine Bašte

Glas Zapadne Srbije 21.10.2019
Gornji Milanovac – I dok su Srbi živeli život i ispratili sve muke glavne junakinje iz serije “Mala nevesta”, većina Indijica nije ni znala da Srbija kao zemlja uopšte postoji. Međutim, sada je došlo vreme za preokret jer su filmski reditelji… »

Indijci će konačno videti sve lepote Srbije: Snima se film na lokacijama od Subotice do Bajine Bašte

RINA 20.10.2019
Gornji Milanovac – I dok su Srbi živeli život i ispratili sve muke glavne junakinje iz serije “Mala nevesta”, većina Indijaca nije ni znala da Srbija kao zemlja uopšte postoji. Međutim, sada je došlo vreme za preokret jer su filmski reditelji… »

Gavrovića čardak iz 19. veka premešten u crkvenu portu u Pranjanima

Morava info 20.10.2019
GORNJI MILANOVAC, PRANJANI – Gavrovića čardak izgrađen sedamdesetih godina 19. veka uspešno je premešten iz jednog domaćinstva u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, u crkvenu portu. Čardak je izgrađen u domaćinstvu Momčila Gavrovića, a posle… »

Na ovom mestu sastali su se Tito i Brežnjev: Brdo mira, svedok srpsko - ruskog bratstva (FOTO)(VIDEO)

RINA 19.10.2019
Gornji Milanovac - S jeseni 1944. godine pripadnici Crvene armije učestvovali su u oslobađanju takovsko - rudničkog kraja i ovog dela Srbije i tada je oko 500 sovjetskih boraca položilo život za slobodu našeg naroda. Danas zemni ostaci 408… »

Vesti dana »