Izrael

Vetrenjače niču kao pečurke, mi smo pitali one koji ih grade - može li Srbija da postane Holandija?

Telegraf pre 23 dana
Dve nedelje jedan vetropark je ponosno svoje vetrenjače imao kao najveće u Srbiji, već sledeće, desila se smena na tronu. I ne, ne govorimo o Holandiji, Izraelu, ili nekoj xy zemlji, nego o Srbiji. Kolika je naša snaga vetra? 25 kilometara kablova… »

Kako je izraelska demokratija “preživela” i Netanjahua

Nedeljnik pre 23 dana
Tanjug/AP Izraelska demokratija je još jednom pokazala svoju čudotvornu žilavost na ponovljenim izborima za Kneset prošle nedelje. Izrael je na delu pokazao da je moguće stvoriti i održati demokratske institucije, pravosudni sistem, slobodne medije… »

Netanjahu želi televizijski prenos saslušanja

Blic pre 24 dana
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zatražio je od državnog tužioca da se njegova saslušanja u vezi sa optužbma za korupciju prenose uživo na televiziji. On je rekao da će jedino kompletni prenosi uživo omogućiti transparentnost i pravičnost… »

Palestinski predsednik zapretio poništenjem sporazuma s Izraelom

B92 pre 24 dana
Palestinski predsednik Mahmud Abas zapretio je na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN da će poništiti sve sporazume s Izraelom. On će to uraditi ukoliko naredna izraelska vlada pokuša da anektira Zapadnu obalu , kao što je obećao… »

Abas zapretio poništenjem sporazuma s Izraelom u slučaju aneksije Zapadne obale

N1 Info pre 24 dana
Palestinski predsednik Mahmud Abas zapretio je na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN da će poništiti sve sporazume s Izraelom ako naredna izraelska vlada pokuša da anektira Zapadnu obalu, kao što je obećao dosadašnji premijer Benjamin… »

Abas zapretio poništenjem sporazuma s Izraelom u slučaju aneksije Zapadne obale

Novi magazin pre 24 dana
Palestinski predsednik Mahmud Abas zapretio je danas na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN da će poništiti sve sporazume s Izraelom ako naredna izraelska vlada pokuša da anektira Zapadnu obalu, kao što je obećao dosadašnji premijer… »

Nedovršen posao

Danas pre 25 dana
U nedovršenim aprilsko-septembarskim izraelskim izborima Palestinci su prešli Rubikon – predsedniku države Reuvenu Rivlinu su predložili da šansu da sastavi vladu poveri Benjaminu Beniju Gancu, predsedniku plavo-belog političkog centra (Kahol… »

Netanijahu ponovo dobio mandat za formiranje vlade

Dnevnik pre 25 dana
JERUSALIM: Predsednik Izraela Ruven Rivlin ponovo je danas dao mandat premijeru Benjaminu Netanijahuu da formira novu vladu. Rivlin je rekao da Netanijahu ima 28 dana da sastavi vladu, a taj rok je moguće produžiti za 14 dana, prenosi Rojters.Prošle… »

Najmanje sedam zemalja nudi Hrvatskoj borbene avione

RTV pre 25 dana
ZAGREB - Najmanje sedam država zainteresovano je da Hrvatskoj ponudi kupovinu 12 borbenih aviona, otkriva zagrebački Jutarnji list. List piše da bi danas trebalo da bude održana četvrta sednica Međuresorne komisije za nabavku borbenih aviona, nakon… »

Sedam država nudi komšijama borbene avione: U igri i polovne i nove letelice

B92 pre 25 dana
Zagreb -- Hrvatska je raspisala tender za kupovinu 12 borbenih aviona, a detalji ponude trebalo bi da budu saopšteni danas. Prema nezvaničnim informacijama ponude je podnelo bar sedam država. Među njima je najveće iznenađenje Izrael koji Hrvatskoj… »

Vesti dana »