Izrael

Izrael planira izgradnju 2.300 ilegalnih stambenih jedinica na Zapadnoj obali

RTV Novi Pazar pre 12 dana
Izrael je objavio da planira izgradnju 2.300 ilegalnih stambenih jedinica na Zapadnoj obali, objavila je u utorak izraelska nevladina organizacija “Peace Now”. U saopštenju “Peace Now” navodi da je izraelski odbor za planiranje u skolu… »

Parahuski novi centar Partizana!

Alo pre 12 dana
Evroligaško iskustvo, Parahuski je stekao braneći boje Nižnji Novgoroda, Uniksa i Makabija. * Rođen je 6. oktobra 1987. u Minsku * Studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford * U dosadašnjoj karijeri osvajao je titule državnog… »

"Moja je želja da se dugoročno Izraelom upravlja na osnovu jevrejskog prava"

B92 pre 12 dana
Jerusalim -- Izraelski ministar saobraćaja Becalel Smotrih rekao je da bi želeo da se Izraelom rukovodi u skladu s jevrejskim verskim pravom. To je izazvalo oštre osude opozicionih partija. Smotrih je na konferenciji rabina u Jerusalimu govorio o… »

Izrael odobrio izgradnju više od 2.300 stanova na Zapadnoj obali

Al Jazeera pre 12 dana
Nevladina organizacija Shalom Akshav odluku vlade smatra dijelom katastrofalne politike, čiji je cilj da se naruši mogućnost mirovnog rješenja po modelu dvije države aneksijom dijelova Zapadne obale. Izraelske vlasti odobrile su izgradnju više od… »

Izrael učestvuje u pomorskoj misiji u moreuzu Ormuz

N1 Info pre 12 dana
Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac rekao je da je Izrael uključen u pomorsku misiju koju predvode SAD kako bi se osigurala bezbednost u moreuzu Ormuz, gde je Iran nedavno oteo trgovačke brodove. Kac je to rekao na zatvorenom sastanku… »

Izrael u pomorskoj misiji sa SAD u Zalivu

B92 pre 13 dana
Jerusalim -- Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac rekao je da je Izrael uključen u pomorsku misiju koju predvode SAD da bi se osigurala bezbednost u moreuzu Ormuz. Kac je to rekao na zatvorenom sastanku parlamentarnog odbora za spoljne poslove… »

Izrael se uključuje u pomorsku misiju u Hormuškom moreuzu

Al Jazeera pre 13 dana
Izraelski ministar je ocijenio da je ta misija od strateškog interesa za Izrael koji nastoji da se suprotstavi Iranu. Izraelski ministar vanjskih poslova Yisrael Katz rekao je da je Izrael uključen u pomorsku misiju koju predvodi SAD kako bi se… »

Izrael odobrio izgradnju preko 2.300 stanova za jevrejske naseljenike

IndeksOnline pre 12 dana
JERUSALIM – Izraelske vlasti odobrile su izgradnju preko 2.300 stanova u jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali, saopštila je danas izraelska levičarska organizacija Mir sada (Šalom akšav).Komitet za planiranje u izraelskom ministarstvu odbrane… »

Liga Evrope: Žrijeb parova doigravanja

Al Jazeera pre 14 dana
Prve utakmice doigravanja za Ligu Evrope igraju se 22. avgusta, a revanši sedmicu dana kasnije. Regionalni klubovi doznali su imena eventualnih protivnika koji ih dijele od plasmana u grupnu fazu UEFA-ine Lige Evrope. Tako će na „Putu prvaka“, ako… »

Ambasador Izraela ispravio tvit - čestitku Hrvatskoj

N1 Info pre 13 dana
Ambasador Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor ispravio je posle nekoliko sati tvit kojim je ranije danas čestitao Hrvatskoj Dan pobede i godišnjicu vojno-policijske operacije Oluja. Ova čestitka izazvala je oštre kritike Beograda. "Čestitke Hrvatskoj… »

Vesti dana »