Izrael

Ni spomenik ni komemoracije neće rešiti problem

Dojče vele pre 1 dan
Kao u velikom delu Evrope Holokaust i u Hrvatskoj postaje sve maglovitiji pojam, uprkos naporima koje u očuvanje sećanja ulažu jevrejske zajednice. Deklarativne komemoracije, kažu hrvatski Jevreji, nisu dovoljne. Na početku Drugog svetskog rata… »

Tramp danas predstavlja dugoočekivani plan za mir na Bliskom istoku

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Predsednik SAD Donald Tramp predstaviće danas dugoočekivani plan za mir na Bliskom istoku koji je Izrael označio kao istorijski iako ima male šanse za uspeh jer su ga Palestinci unapred odbacili. Nakon skoro tri godine rada i nekoliko… »

Izrael: Magija drevnih priča i verovanja

Danas pre 1 dan
Dopisnica Aktivno putujem već trideset godina, ali kad god se spremam u Izrael, osećam neku posebnu tremu, posebnu nervozu, kao pred izuzetno važan ispit, ili razgovor za posao. Osećam tremu, kao pred susret sa nekim čuvenim drevnim mudracem, koji me… »

Islamska država zapretila da će napasti Izrael, kritikuje Trampov plan

N1 Info pre 1 dan
Organizacija Islamska država zapretila je u audio poruci da će ekstremisti započeti novu fazu napada koji će se usredsrediti na Izrael i kritikovala plan administracije SAD za rešavanje decenijskog izraelsko-palestinskog sukoba. Ta audio poruka… »

Tramp danas predstavlja svoj plan za Bliski istok, lideri Palestinca nisu pozvani u Vašington

Blic pre 2 dana
Američki predsednik Donald Tramp danas bi trebalo da predstavi svoj mirovni plan za Bliski istok izraelskim liderima, a palestinski zvaničnici upozorili su da je to pokušaj da se spreči ostvarivanje palestinskog cilja. Tramp će imati odvojene… »

Princ Fajsal bin Farhan: Izraelci nisu dobrodošli u Saudijsku Arabiju

Blic pre 1 dan
Državljani Izraela nisu dobrodošli u Saudijsku Arabiju, izjavio je saudijski ministar spoljnih poslova princ Fajsal bin Farhan nakon što su izraelske vlasti saopštile da Izraelci mogu posetiti kraljevstvo pod određenim uslovima. Si-En-En je preneo… »

Kako ambasadori Izraela i Nemačke govore o Holokaustu

RTS pre 1 dan
Postoji mnogo poruka i lekcija koje se mogu izvući iz skupova povodom sećanja na Holokaust ali je najvažnije da to nikada više ne sme da se ponovi, rekla je za RTS ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam. Sećanje se ne sme prekinuti i važno je… »

ISIS kreće u napad na Izrael! Novi "kalif" izdao naređenje!

Alo pre 2 dana
U audio poruci objavljenoj u ponedeljak, Islamska država je obećala da će napasti Izrael i započeti novu fazu napada. Teroristička grupa, koja je izgubila skoro celu teritoriju koju su nekada kontrolisali u Siriji i Iraku, govorila je o napadu na… »

London razmatra Putinov predlog o velikoj „petorci“

Sputnik pre 1 dan
London razmatra inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina o sastanku lidera pet država-stalnih članica Saveta bezbednosti UN, saopšteno je iz ambasade Velike Britanije u Moskvi. „O tom predlogu smo dobiti dodatne informacije 24. januara… »

Lavrov: Putinovu inicijativu o samitu „petorke“ za sada podržale samo Kina i Francuska

Sputnik pre 1 dan
Inicijativu predsednika Rusije Vladimira Putina o održavanju samita lidera država-stalnih članica Saveta Bezbednosti UN za sada su podržale samo Kina i Francuska, izjavio je ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. „Ovu inicijativu su već… »

Vesti dana »