Izrael - vesti

(Video) Izrael preti: Svaki napad na komandante vodiće do ciljanih ubistava lidera Hamasa!

Kurir pre 11 minuta
Izraelski ministar, Izrael Kac, zapretio je danas da će ta zemlja obnoviti ciljana ubistva lidera Hamasa pošto je palestinska ekstremistička organizacija Islamski džihad iz pojasa Gaze objavila snimak na kome se vide izraelski vojnici i oficiri na nišanu snajpera.
"Pretnje terorističke organizacije Islamski džihad da će pucati na oficire IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) snajperima iz Gaze predstavljaju prekoračenje crvene linije", rekao je Kac koji je zadužen za obaveštajne službe,... »

Prvi nakon Trampa: Rumuni premeštaju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, joanis neobavešten

Blic pre 43 minuta
Lider rumunske vladajuće Socijaldemokratske partije Liviju Dragnea rekao je da je Vlada odobrila memorandum o premeštanju ambasade te zemlje u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, čime Rumunija postaje jedna od prvih zemalja koja će to uraditi nakon Sjedinjenih Američkih Država. Američki predsednik... »

Otkazana dodela Jevrejskog oskara zbog nedolaska dobitnice, Natali Portman

Radio 021 pre 1 sat
Ceremonija dodele nagrade "Genesis", takozvanog Jevrejskog oskara, zakazana za jun ove godine, je otkazana nakon što je dobitnica, američka glumica, rođena u Jerusalimu, Natali Portman najavila da neće učestovovati u svetlu "novih događaja".
Fondacija nagrade "Genesis" je saopštila da joj je veoma žao zbog toga. Navedeno je da ih je predstavnik glumice obavestio da su "nedavni događaji u Izraelu jako uznemirujući za nju i ona se ne bi osećala dobro da učestvuje u... »

Natalie Portman odbila primiti nagradu u Izraelu

Sandžak press pre 1 sat
Američka glumica je preko zastupnika poručila da su je nedavni događaji u Pojasu Gaze ‘izuzetno uznemirili’. Fondacija koja stoji iza prestižne nagrade Genesis objavila je da je ovogodišnja dobitnica priznanja, američka glumica Natalie Portman, odbila doći na ceremoniju dodjele u junu u Izraelu.... »

Šta se dešava ako Rusija dostavi Siriji S-300: "Izrael će ga razneti"

Nedeljnik pre 1 sat
Bivši izraelski šef obaveštajnih službi Amos Jadlin, i pilot koji je učestvovao u uništenju iračkog nuklearnog reaktora 1981. godine, ima iskustva iz prve ruke kako Tel Aviv odgovara na takve pretnje. Raspoređivanje "S-300" je u Siriji je bio problem tokom dve decenije, ali kako kaže "na kraju će se to i desiti"
Rusija je upozorila na posledice nakon napada koji su izvele snage SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju, a jednu je Kremlj već izneo, rekavši da će isporučiti svom savezniku protivvazdušni sistem "S-300". To će direktno... »

Natalie Portman odbila primiti nagradu u Izraelu

Al Jazeera pre 1 sat
Američka glumica je preko zastupnika poručila da su je nedavni događaji u Pojasu Gaze 'izuzetno uznemirili'.
Fondacija koja stoji iza prestižne nagrade Genesis objavila je da je ovogodišnja dobitnica priznanja, američka glumica Natalie Portman, odbila doći na ceremoniju dodjele u junu u Izraelu. Zastupnik američke glumice obavijestio ih... »

Prvi u evropskoj uniji: Rumunija premešta ambasadu u Jerusalim

Kurir pre 2 sata
Vlada Rumunije odlučila je da premesti u Jerusalim ambasadu svoje zemlje u Izraelu i kada se to dogodi biće prva zemlja EU koja će to učiniti, sledeći primer SAD.
Šef socijaldemokrata na vlasti Liviu Dragnea je izjavio da je "odluka doneta i da počinju procedure", preneli su mediji u svetu. Prema pisanju Jerusalim Posta, odluka o tome je doneta u sredu uveče, kada je usvojen dokument o... »

Naslonjeni na Izrael jurišaju tenkovima: Islamska država pokrenula ofanzivu u provinciji Dara (video/mapa)

Pravda pre 3 sata
Teroristi Islamske države izvršili su snažan napad na suparničke terorističke grupe u provinciji Dara na jugozapadu Sirije.
Islamska država drži malu enklavu koja se naslanja na teritoriju Golanske visoravni koju kontroliše Izrael. U napadu na suparničke grupe koristili su čak i tenkove i teško naoružanje. U prvom naletu Islamska država imala je... »

Koncert Subotičkog tamburaškog orkestra

RTV pre 6 sati
RTV: Koncert Subotičkog tamburaškog orkestra
SUBOTICA - Subotički tamburaški kvartet sinoć je održao prvi samostalni koncert u sali Nove opštine. Brojni uspesi subotičkog kvarteta nisu prošli nezapaženo i dobili su poziv iz Izraela, da otputuju na jednonedeljnu turneju i održe koncert u Tel Avivu i Ber Ševi, te je to bio i povod da se u svom gradu predstave sa repertoarom pripremljenim za Izrael.
Subotička publika imala je priliku da uživa u večeri kamerne muzike u izvođenju Subotičkog tamburaškog kvarteta. Lucija Ivanković Radaković kaže da su se mesecima pripremali za turneju po Izraelu. "Dosta dugo smo se pripremali.... »

Palestinci primakli šatore Izraelu, opasnost veća

B92 pre 12 sati
B92: Palestinci primakli šatore Izraelu, opasnost veća
Gaza -- Organizatori masovnih palestinskih protesta na granici pojasa Gaze i Izraela primakli su protestne šatore na desetine metara bliže graničnoj ogradi.
Kako se navodi, time je povećana opasnost od većeg krvoprolića. Demonstranti, predvođeni ekstremističkim islamskim Hamasom koji vlada pojasom Gaze, podigli su pet šatora u martu da budu mesta okupljanja za proteste petkom posle... »

©2018 Netmark d.o.o.