Izrael - vesti

Izrael uspešno testirao nov pvo: Erou-3 presreće i tamani sve što leti!

Kurir pre 6 sati
TEL AVIV - Izraelsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je uspešno testiralo napredni raketni sistem, sposoban da se odbrani od pretnji balističkih raketa izvan atmosfere.
Israel successfully tests Arrow 3 anti-ballistic missile system https://t.co/UxrFuyojcu — Haaretz.com (@haaretzcom) January 22, 2019 U saopštenju se navodi da je današnje uspešno testiranje presretača "Erou 3" (Arrow-3) "veliki... »

Juri kao munja Nove izraelske rakete ruše pretnje i iz svemira

Srbija danas pre 4 sata
„Erou 3“ je deo višeslojnog sistema koji Izrael razvija kako bi mogao da se odbrani od raketa srednjeg i dugog dometa koje se ispaljuju iz Pojasa Gaze i Libana.
Ministarstvo odbrane Izraela je saopštilo da je ta zemlja uspešno testirala napredni raketni sistem, sposoban da se odbrani od pretnji balističkih raketa izvan atmosfere, javlja AP. - Današnje uspešno testiranje presretača ’Erou... »

Simens raspisao konkurs za novinarske nagrade

Novi magazin pre 4 sata
Kompanija Simens (Siemens) je pozvala novinare da do 31. marta pošalju radove na njen nagradni konkurs CEE Press Award 2019, a tema je "Budućnost gradova, industrije i energetike".
Novinari treba da dostave članke iz štampanih i online medija, agencijske reportaže, kao i televizijske i radijske priloge objavljene u periodu od 15. avgusta 2018. do 31. marta ove godine. Takmičenje će se održati u 11 zemalja... »

Izrael testirao napredni sistem raketne odbrane

RTS pre 5 sati
RTS: Izrael testirao napredni sistem raketne odbrane
Ministarstvo odbrane Izraela saopštilo je da je ta zemlja uspešno testirala napredni raketni sistem, sposoban da se odbrani od pretnji balističkih raketa izvan atmosfere, javlja AP.
Uspešno testiranje presretača „Erou 3“ (Arrow-3) „veliki je kamen temeljac“ sposobnosti Izraela da se odbrani „od aktuelnih i budućih pretnji u regionu“, navodi se u saopštenju. To saopštenje usledilo je nekoliko dana nakon što... »

Izrael testirao novi odbrambeni raketni sistem

Slobodna Evropa pre 6 sati
Izrael je saopštio da je uspješno testirao napredni raketni odbrambeni sistem koji predstavlja zaštitu od balističkih projektila izvan atmosfere. Ministarstvo odbrane objavilo je da je uspješno testiralo strijelu-3 (Arrow 3) i da je ovo značajna prekretnica za sposobnost Izraela da se odbrani od... »

Izrael dejstvovao po ciljevima u Siriji, mete bile i položaji PVO, uništeni i artiljerijsko-raketni sistemi Pancir

Tango Six pre 7 sati
Izrael je u prethodna dva dana izveo najjače vazdušne udare na ciljeve u Siriji u proteklih godinu dana. Kako je iz Tel Aviva zvanično saopšteno, među metama su bile snage iranske Revolucinarne garde, tačnije snage jedinice Kuds, zatim snage Hezbolaha, potom komanndo mesto obaveštajne službe,... »

Izrael otvorio novi aerodrom pored mora, Jordan protestuje

Blic pre 15 sati
U Izraelu je danas otvoren novi aerodrom "Ramon", prvi civilni aerodrom otvoren posle sticanja nezavisnosti 1948. Aerodrom, čijem otvaranju je prisustvovao i premijer Benjamin Netanijahu, predviđen je da primi do dva miliona putnika goišnje, prenosi "Džeruzalem post". Aerodrom vrednosti 500 miliona... »

Patrijarh Teofil Treći otkazao susret sa Porošenkom

Blic pre 16 sati
Patrijarh jerusalimski Teofil Treći otkazao je današnji susret sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, koji je u radnoj poseti Izraelu, rekao je izvor u ukrajinskoj delegaciji agencijama RIA "Novosti" i TASS. Planirana tema susreta bilo je pitanje priznanja nove ukrajinske crkve, koju je... »

Brinu zbog turista: Otvaranje novog izraelskog aerodroma izazvalo gnev Jordana

Večernje novosti pre 19 sati
Otvaranje novog međunarodnog aerodroma u Izraelu kraj Crvenog mora izazvalo je kritike susednog Jordana
Otvaranje novog međunarodnog aerodroma u Izraelu kraj Crvenog mora izazvalo je kritike susednog Jordana. Međunarodni aerodrom Ramon otvoren je danas nedaleko od izraelskog letovališta Ejlat, 13 kilometara daleko od jordanskog... »

Izrael priznao napade u Siriji

Danas pre 19 sati
Izrael je preuzeo odgovornost za seriju vazdušnih napada na iranska vojna uporišta u Siriji, javila je danas agencija AP.
Konstatovano je da je Izrael do skora praktikovao politiku neobjavljivanja svojih vojnih akcija na sirijskom tlu. Godinama je Izrael uglavnom ćutao o svojim napadima na iranske vojne snage i njihove šitske saveznike u susednoj... »

©2019 Netmark d.o.o.