Izrael

Serija Naši momci

Domino magazin pre 11 sati
Serija „Naši momci“ (Our Boys) je uzbudljiva drama koja prati istragu ubistva trojice jevrejskih i jednog palestinskog tinejdžera u Izraelu, čije smrti su pokrenule rat. Prve tri epizode su već dostupne na HBO GO-u, a nove dolaze u ponudu utorkom… »

Budućnost sukoba s 'Izraelom'

Al Jazeera pre 15 sati
Izraelski stručnjaci kažu da njihova država neće biti poražena u sljedećem ratu, ali da neće izaći ni kao pobjednik. Piše: Zaki Bani Irsheid Nakon što je proglašeno uspostavljanje cionističke tvorevine na teritoriji Palestine, tadašnji… »

Štednja u palestini: Abas otpustio savetnike i naredio ministrima da vrate bonuse

Blic pre 1 dan
Palestinski predsednik Mahmud Abas otpustio je sve svoje savetnike i naredio je bivšem premijeru Rami Hamdali i ministrima da vrate više desetina hiljada dolara primljenih na osnovu povećanja plate što je on u tajnosti odobrio pre dve godine, javlja… »

Demokratske članice Kongresa kritikuju Izrael

RTS pre 1 dan
Ilhan Omar i Rašida Tlaib oštro su kritikovale Izrael jer im je uskratio ulazak u zemlju i pozvale kolege da posete tu zemlju umesto njih. Kongresmenka Ilhan Omar iz Minesote rekla je da predsednik SAD Donald Tramp i izraelski premijer Benjamin… »

Izrael, Crveno more i Mosad: Turističko selo koje su vodili špijuni

Danas pre 1 dan
Arous je bilo idilično letovalište u sudanskoj pustinji na obali Crvenog mora. Ali ova glamurozna destinacija u stvari je bila baza izraelskih agenata sa tajnom misijom. Ti događaji inspirisali su novi Netfliks film – Red Sea Diving Resort – a… »

Izrael i SAD simulirali otmicu broda

B92 pre 1 dan
Jerusalim -- Izraelska vojska je saopštila da je izvela zajedničku vežbu sa Specijalnim snagama SAD simulirajući ponovno preuzimanje otetog broda. Vežba je održana prošle srede u vreme pojačane napetosti između SAD i Irana u Zalivu i napora… »

Kongresmenka: Idite u Izrael da vidite okrutnost okupacije

IndeksOnline pre 1 dan
SENT POL – Članice Kongresa SAD iz Demokratske stranke Ilhan Omar i Rašida Tlaib oštro su kritikovale Izrael jer im je zabranio da udju u tu zemlju i pozvale kolege kongresmene da idu u posetu umesto njih. Omar, kongresmenka iz Minesote, ocenila je… »

Izrael: Putovanje u Svetu zemlju

Danas pre 1 dan
Dopisnica Izrael je prostor gde se prepliću svetovi, religije, prošlost i budućnost, regija snažnih i dramatičnih prirodnih i etnografskih kontrasta, tradicionalnog i modernog, područje na kojem su se od iskona dešavala burna istorijska i duhovna… »

Amerika preuzima dijalog Beograda i Prištine?

Bujanovačke pre 1 dan
Bujanovac, 20. avgust 2019. Stručnjak za zapadni Balkan Din Pajnles izjavio je da bi Vašington mogao na jesen da organizuje samit u Beloj Kući između Kosova i Srbije tako što bi američki predsednik Donald Tramp mogao sazvati susret sličan onome… »

Kramp-Karanbauer za dvodržavno rešenje za Izrael i Palestinu

Blic pre 2 dana
Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karanbauer izjavila je danas, tokom posete Jordanu, da podržava dvodržavno rešenje za izraelsko-palestinski sukob. Kramp-Karanbauer je ocenila da bi takav dogovor bio "dobra osnova za zajednički život"… »

Vesti dana »