Izrael

Izrael ponovo zatvorio škole zbog korona virusa

Danas pre 18 sati
Izrael je danas ponovo zatvorio škole pošto je broj zaraženih virusom korona na dnevnom nivou dostigao 4.500. Prva blokada uvedena je krajem marta, a ublažena je u maju kada je broj zaraženih smanjen na 20 dnevno. Izraelsko rukovodstvo priznalo je da… »

Druga strana "istorijskog sporazuma": Svečanoj ceremoniji prethodile su igre moći u zapaljivom regionu

Blic pre 19 sati
U Vašingtonu je u utorak potpisan istorijski sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa Izraela sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa. To je prvi put u poslednjih četvrt veka da je Izrael… »

Nabhan: Verujem da Srbija neće premestiti ambasadu u Jerusalim

Novi magazin pre 1 dan
Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan izjavio je danas da je za Palestince Jerusalim "crvena linija" i da veruje da Srbija ipak neće premestiti svoju ambasadu u Izraelu u taj grad, na šta se obavezala Sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa… »

Kako izgleda sednica Predsedništva BiH: Kad Dodik i Komšić udare jedan na drugoga. Jedan Jerusalimom, drugi Kosovom…

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia (Beta) – Predsedništvo BiH danas će održati tri sednice, prvo redovnu a potom dve vanredne sednice na kojima će se raspravljati o priznanju, preseljenju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim i pristupanju BiH inicijativi… »

Lepa vest: Srbi sada mogu u još jednu zemlju bez PCR testa, ukidaju i karantin za naše državljane!

Mondo pre 21 sat
Putnici iz Srbije koji dolaze u Izrael neće biti upućivani u dvonedeljni karantin, a za ulazak u tu zemlju nije im neophodan ni negativan PCR test, odluka je izraelskog Ministarstva zdravlja kojom se Srbija od 16. septembra na "zelenoj listi' Kovid-19… »

Komšić i Džaferović glasali za priznanje Kosova, ambasada BiH ostaje u Tel Avivu

N1 Info pre 21 sat
Bošnjački i hrvatski članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšič glasali su za priznanje nezavisnosti Kosova, dok je srpski član Predsedništva Milorad Dodik bio protiv. Izvor: N1 Predsedavajući Predsedništva Šefik… »

Svet: Najviše zaraženih u Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji i Brazilu, Izrael zatvorio škole

RTV pre 22 sata
BRAZIL - Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u svetu dostigao je 30.042.218, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Worldometers . Od covid-19 umrlo je 945.159 ljudi, a oporavilo se njih 21.808.302. Najviše zaraženih je u SAD - 6.828.301, Indiji -… »

Izrael zatvorio škole, prerano ukinute restriktivne mere

Nova pre 22 sata
Izrael je danas ponovo zatvorio škole pošto je broj zaraženih virusom korona na dnevnom nivou dostigao 4.500. Prva blokada škola uvedena je krajem marta, a ublažena je u maju kada je broj zaraženih smanjen na 20 dnevno. Prva blokada uvedena je… »

Poljska: Zabrana klanja životinja po verskim pravilima

Nova pre 22 sata
Poljska planira da zabrani klanje životinja za izvoz po verskim pravilima, a država će dati odštetu svim kompanijama koje ova odluka obuhvata, rekao je u četvrtak član vladajuće stranke u parlamentu. Poljska je jedan od najvećih evropskih… »

Džaferović: Dodik insistirao da Predsedništvo glasa o priznanju Kosova i premeštanju Ambasade

Novi magazin pre 22 sata
Predsedavajući Predsedništva Šefik Džaferović izjavio je da su on i hrvatski član Predsedništva Željko Komšić želeli da sa dnevnog reda Predsedništva povuku tačke dnevnog reda oko priznanja Kosova i premeštanja ambasade BiH u Izraelu u… »

Vesti dana »