Izrael

„Tihi partner“ protiv Al Kaide

Danas pre 18 dana
Odnosi Huta i SAD u jemenskom sukobu Kada je komandant iranske Revolucionarne garde, general Husein Salami izjavio da uništenje Izraela „više nije samo san, već cilj koji je na dohvat ruke“, on ne misli da će Iran stvarno da uništi Izrael. To je… »

Jedinice narodne mobilizacije obećavaju da će se osvetiti Izraelu

Al Jazeera pre 18 dana
Vođa jedinica objavio je na Twitteru da 'potvrda da Izrael stoji iza napada daje zeleno svjetlo za osvetu'. Istaknuti zvaničnik iračkih Jedinica Narodne mobilizacije (PMU) obećao je da će se osvetiti Izraelu, nakon što je irački premijer Adil… »

Izraelci žele nemoguću vladu

Politika pre 19 dana
Benjamin Netanijahu poznat je u Izraelu kao „mađioničar” zbog umeća da dobije izbore i onda kada je politički ranjiv. Može li Bibi da potvrdi svoje veštine i posle izbora 17. septembra? Lider desničarskog Likuda drugi put u šest meseci nije… »

Izrael dozvolio ulazak hiljada palestinskih radnika iz Gaze

B92 pre 19 dana
Jerusalim -- Izrael je dozvolio da hiljade Palestinaca iz pojasa Gaze uđu u tu zemlju da rade. Smatra se da je to u okviru razumevanja s islamskim ekstremističkim Hamasom u cilju sprečavanja četvrtog rata na toj teritoriji pod izraelskom i egipatskom… »

Iranski general: Uništenje Izraela više nije san nego nadohvat ruke

Al Jazeera pre 20 dana
Neprijateljstvo prema Izraelu konstanta je iranske politike od Islamske revolucije 1979. Uništenje Izraela više nije samo san nego cilj koji je nadohvat ruke, izjavio je danas zapovjednik Revolucionarne garde Irana, general Hossein Salami, prenosi… »

Pozvao svog glavnog rivala: Netanijahu zatražio da se sastane sa Gancom, želi da još jednom pokušaju da formiraju vladu…

Kurir pre 20 dana
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu telefonirao je svom glavnom rivalu Beniju Gancu da se dogovore o sastanku i još jednom pokušaju da obrazuju vladu nacionalnog jedinstva, pre nego što vrati mandat predsedniku Ruvenu Rivlinu, saopštio je Likud… »

Slavni istoričar: Ukloniti ploču Stepincu u Jerusalimu, znamo da on nije bio plemenit čovek

Sputnik pre 20 dana
Istoričar holokausta Gideon Grajf apelovao je na papu Franju, predsednika Izraela Ruvena Rivlina i premijera Benjamina Netanijahua da se ukloni spomen-ploča u Starom gradu u Jerusalimu posvećena hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu. Reč je o… »

Hamas upozorio Izrael: Otvorićete vrata pakla

B92 pre 20 dana
Vođa islamskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije upozorio je Izrael da snosi odgovornost za život osumnjičenog palestinskog napadača. Palestinski napadač je primljen u bolnicu nakon istrage izraelske bezbednosne službe Šin bet. "Cionistički… »

Izrael blokirao palestinske regije povodom Jevrejske nove godine

RTV Novi Pazar pre 20 dana
Izraelske snage sigurnosti blokirale su palestinske regije povodom trodnevnog obilježavanja Jevrejske nove godine. Izraelske snage su zatvorile sve kontrolne prelaze na okupiranoj Zapadnoj obali i u Gazi, a ulazak u Izrael dozvoljen je samo Palestincima… »

„Srbija je najbolji prijatelj Izraela u Evropi“

Vesti online pre 20 dana
Predsednik Društva izraelsko-srpskog prijateljstva iz Jerusalima Majkl Frojnd izjavio je da i danas veruje da je Republika Srpska najbolji prijatelj Izraela u Evropi i da Srbija „raste u očima Izraelaca u različitim oblastima“. – To je još jedan… »

Vesti dana »