Izrael

Izrael izveo tenkovski napad na Hamasove položaje u Gazi

Al Jazeera pre 5 dana
Meta napada bili su položaji Hamasovog vojnog krila, a izraelska vojska tvrdi da je tako odgovorila na prethodni oružani napad na njene građevinske mašine na granici. Izraelska vojska danas je izvela tenkovski napad u Gazi na položaje palestinskog… »

EU upozorava države članice da ne prave pojedinačne ugovore za nabavku vakcina

Novi magazin pre 5 dana
EU je podsetila danas zemlje članice na obavezu da ne pokreću sopstvene postupke kupovine vakcina protiv Kovida-19 i pozvala ih da redovno i precizno podnose izveštaje o broju vakcinisanih osoba. Evropska dvadesetsedmorica su u junu 2020. zatražili od… »

Direktor SZO za Srbiju: Plašim se, kraj je daleko

B92 pre 5 dana
Beograd -- Direktor kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio da je epidemiološko stanje bolje, ali da su brojevi obolelih od koronavirusa još veliki. Ivanuša je gostujući u Dnevniku RTS rekao da se plaši da je kraj epidemije vrlo daleko… »

Izrael odobrio novih 530 stambenih jedinica u Istočnom Jerusalemu

Al Jazeera pre 5 dana
Naselja izgrađena na teritoriji koju je osvojio Izrael u ratu 1967. godine smatraju se nelegalnim po međunarodnom pravu. Izraelske vlasti odobrile su izgradnju 530 novih stambenih jedinica u okupiranom Istočnom Jerusalemu, saopćila je u srijedu… »

Više od 30 poginulih u izraelskim napadima na Siriju

RTV pre 5 dana
DAMASK - Najmanje 31 osoba je poginula u vazdušnim napadima Izraela na istoči deo Sirije, javila je televizija Al Arabija, pozivajući se na Sirijsku opservatoriju za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji. Prethodno je objavljeno da su poginule… »

Na desetine mrtvih!

Alo pre 5 dana
Najmanje 23 osobe su poginule u vazdušnom napadu Izraela na istoči deo Sirije, javila je televizija Al Arabija, pozivajući se na Sirijsku opservatoriju za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji. Prema navodima te organizacije, Izrael je rano… »

Bizarni incident: Pastir terao ovce pa prešao državnu granicu, kad su ga uhvatili, otkrili su da pripada opasnoj grupi

Srbija danas pre 5 dana
Vojska hitno reagovala. Izrael je uhapsio libanskog pastira zbog "saradnje" sa Hezbolahom i zbog "infiltriranja" u pogranično područje. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su njihovi pripadnici uhapsili libanskog čobanina, tvrdeći da je… »

Izrael formira novi grčki Centar za letačku obuku; Grčka postaje novi korisnik školsko-borbenog aviona M346

Tango Six pre 5 dana
Izraelska kompanija Elbit Systems saopštila je 5. januara da su istog dana ministarstva odbrane Izraela i Grčke potpisale sporazum prema kojem je Elbit izabran da uspostavi i upravlja Međunarodnim centrom za letačku obuku namenjenog Ratnom… »

Ivanuša: Plašim se da je kraj epidemije korona virusa vrlo daleko

Glas Zaječara pre 5 dana
Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša jutros je rekao da je epidemiološko stanje bolje, ali da su brojke o broju obolelih od korona virusa još uvek velike. Ivanuša je gostujući u Dnevniku RTS rekao da se… »

Izrael gori, demonstranti traže ostavku Netanjahua

Nova pre 5 dana
Desetine izraelskih demonstranata, noseći baklje, megafone i zastave, okupilo se u zoru pred rezidencijom premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Jerusalimu da podseti na njegovo suđenje za korupciju koje će se nastaviti u februaru. Policija je rekla… »

Vesti dana »