Izrael

Reakcije na pomirenje Izraela i UAE Bahrein i Egipat pozdravili sporazum, Palestinci protiv dogovora, oglasio se i Hamas

Kurir pre 7 sati
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je juče da najavom uspostavljanja punih diplomatskih odnosa sa Ujedinjenim arapskim Emiratima (UAE) započinje "nova era" u izraelskim odnosima sa arapskim svetom. Netanjahu je, u saopštenju koje je prenosila… »

Pet činjenica o normalizaciji odnosa Izraela i UAE-a

Al Jazeera pre 6 sati
Dvije bliskoistočne države formirale su nove veze potezom koji mijenja političku sliku regije. Izrael i Ujedinjeni Arapske Emirati objavili su kako uspostavljaju pune diplomatske odnose kroz sporazum kojem je posredovao američki predsjednik Donald… »

Palestinci opozvali ambasadora u UAE

Danas pre 16 sati
Palestinski ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je opozvan, javila je večeras zvanična palestinska novinska agencija. Opozivu je prethodilo objavljivanje sporazuma o uspostavljanju punih diplomatskih odnosa između UAE i Izraela na osnovu koga… »

Tramp "mirotvorac": Donald trlja ruke i skuplja poene uoči izbora, a da li će planirana izraelska aneksija izazvati nasilje i…

Blic pre 17 sati
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je danas da su se Ujedinjeni Arapski Emirati i Izrael dogovorili da uspostave pune diplomatske odnose u sklopu sporazuma da se zaustavi aneksija okupirane zemlje na kojoj Palestinci teže da osnuju svoju nezavisnu… »

Netanjahu: Nova era u odnosima Izraela i arapskog sveta

Danas pre 18 sati
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je danas da najavom uspostavljanja punih diplomatskih odnosa sa Ujedinjenim arapskim Emiratima (UAE) započinje „nova era“ u izraelskim odnosima sa arapskim svetom. Netanjahu je, u saopštenju koje je… »

Tramp: Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati uspostavili diplomatske odnose

Danas pre 21 sat
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je danas da su se Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Izrael dogovorili da uspostave pune diplomatske odnose u sklopu sporazuma da se zaustavi aneksija okupirane zemlje na kojoj Palestinci teže da osnuju svoju nezavisnu… »

Palestinska zvaničnica osudila dogovor Izraela i UAE o diplomatskim odnosima

Danas pre 20 sati
Visoka palestinska zvaničnica Hanan Ašravi osudila je danas dogovor kome su posredovale SAD o uspostavljanju zvaničnih veza Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), u zamenu za odustajanje Izraela od planirane aneksije delova Zapadne obale… »

Istorijski sporazum na Bliskom istoku

Politika pre 1 dan
Izrael i Ujedinjenbi Arapski Emirati postigli mirovni sporazum koji će dovesti do potpune normalizacije odnosa između dve bliskoistočne države. VAŠINGTON - Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su danas istorijski mirovni sporazum koji će… »

Izrael i UAE, uz posredstvo SAD, dogovorili uspostavljanje diplomatskih odnosa

Glas Amerike pre 1 dan
VAŠINGTON, JERUSALIM, DUBAI — Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su sporazum koji bi trebalo da dovede do potpune normalizacije diplomatskih odnosa dve države Bliskog istoka. Postizanju sporazuma posredovao je predsednik Sjedinjenih Država… »

Izrael uspešno testirao unapređeni protivraketni sistem

Slobodna Evropa pre 1 dan
Izraelsko Ministarstvo odbrane je saopštilo 13. avgusta da je uspešno testiran unapredjeni sistem odbrane protiv dalekometnih balističkih raketa, javlja agencija Asošijejted pres (AP). Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je rekao da je uspešno… »

Vesti dana »