Izrael

Idemo u rat! Upućene pretnje Izraelu

Večernje novosti pre 1 dan
Islamski džihad poziva na osvetu posle pogibije komandira brigada Al Kudsa. IDEMO u rat! Ove reči koje pozivaju na krvoproliće izgovorio je juče generalni sekretar Islamskog džihada Zijad al Nakhala kao reakciju na ubistvo Bahe Abu el Ate (42)… »

Jordan osuđuje izraelske udare u Pojasu Gaze

Blic pre 1 dan
Jordansko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je izraelske udare u Pojasu Gaze, u kom je ubijen vrhovni komandant palestinske ekstremističke grupe Islamski džihad. Portparol jordanskog ministarstva Dajfalah al-Fajaz je u saopštenju optužio Izrael za… »

Izrael gađao Gazu, Hamas odgovorio napadom u Tel Avivu

RTV pre 2 dana
TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da borbe sa palestinskim ekstremistima islamskog džihada, koje su izbile nakon što je Izrael ubio njihovog vrhovnog komandanta u Pojasu Gaze, mogu biti dugotrajne. Izrael je danas ubio vrhovnog… »

Uzbuna u Tel Avivu: Raketni napadi iz Pojasa Gaze, na Zapadnoj obali ubijen nenaoružani Palestinac

Blic pre 2 dana
Izraelske snage ubile su mladog Palestinca u izbegličkom kampu nedaleko od Hebrona, na okupiranoj Zapadnoj obali, dok su se u Tel Avivu oglasile sirene za uzbunu zbog vazdušne opasnosti nakon što je Izrael ubio jednog od vođa militantne organizacije… »

Jordan osudio izraelski udar u kojem je ubijen palestinski ekstremista

B92 pre 1 dan
Aman/Jerusalim -- Ministarstvo spoljnih poslova Jordana osudilo je u utorak izraelski udar iz vazduha na pojas Gaze. U udaru je ubijen jedan od komandanata palestinskog Islamskog džihada. Taj izraelski udar izazvao je baražnu raketnu vatru iz pojasa… »

Članice EU-a moraju označavati proizvode iz izraelskih naselja

Al Jazeera pre 2 dana
Evropski sud pravde traži da namirnice porijeklom sa teritorija okupiranih od države Izrael moraju nositi oznaku svog teritorijalnog porijekla. Vrhovni sud Europske unije donio je odluku da članice EU-a moraju obavezati trgovce da identificiraju… »

Izraelski Arapi – neočekivani partneri

Politika pre 2 dana
Prvi put u izraelskoj istoriji koalicija palestinskih Arapa uključuje se aktivno u politički život na najvišim nivoima. Izrael je u političkom haosu jer lideri desnice i levog centra ne uspevaju da dobiju dovoljnu većinu da bi formirali novu vlast… »

„Idemo u rat sa Izraelom“

Vesti online pre 1 dan
Palestinska grupa Islamski džihad (PIJ) saopštila je danas da se priprema za rat sa Izraelom, nakon što su izraelske snage izvele atentat u zoru na jednog od visokih vođa te terorističke grupe u severnom delu pojasa Gaze. „Ovi teroristički… »

Video: Palestinska raketa eksplodirala na cesti u Izraelu

Al Jazeera pre 1 dan
Snage palestinskog otpora ispalile su nekoliko raketa nakon ubistva jednog od zapovjednika Islamskog džihada. Videosnimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju trenutak eksplozije rakete na prometnoj cesti u Izraelu. Nadzorne kamere… »

Mesija i Suareza Palestinci raketama teraju iz Izraela

Telegraf pre 1 dan
Argentina i Urugvaj su imali zakazan meč u Tel Avivu. Na stranu što je pitanje da li bi Lionel Mesi i Luis Suarez zaista došli na meč dve reprezentacije 18. novembra, sada je pitanje hoće li utakmice uopšte biti. Veliki upitnik se nadvio nad… »

Vesti dana »