Izrael

Vučić:Iz Izraela poruka protiv mržnje, ponosan na ugled Srbije

Studio B pre 1 dan
Vrednosti nacizma i fašizma ne smeju nikada da budu deo vrednosti bilo kojeg društva i treba se boriti protiv svake vrste jednostanosti i mržnje- poruka predsednika Vućića povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora… »

Ekskluzivno: Vučić i Đukanović saglasni da se ne slažu

Blic pre 2 dana
Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović susreli su se večeras u Izraelu, saznaje "Blic". Dvojica predsednika borave u ovoj zemlji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust. Kako "Blic" nezvanično saznaje… »

Srbija želi organizaciju Evropskog prvenstva!

Sportske.net pre 1 dan
U konkurenciji još Italija i Izrael. Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan izjavio je danas da je čelnicima Evropske federacije vodenih sportova (LEN) preneo da je Srbija zainteresovana za organizaciju Evropskog prvenstva 2024… »

Putin i Netanijahu otkrili spomenik braniocima Lenjingrada u Jerusalimu

RTV pre 1 dan
JERUSALIM - Ruski predsednik Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu otkrili su danas spomenik "Sveća sećanja" u centru Jerusalima odajući počast herojskom podvigu branilaca i stanovnika opkoljenog Lenjingrada u Drugom svetskom ratu… »

Vučić protiv zabrane rada nedeljom: Treba da radimo više, a ne manje!

Mondo pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom, i da bi radnici u Srbiji trebalo da iskoriste šansu kada ekonomija ide nabolje... Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume… »

Pens: Svet se mora suprotstaviti antisemitizmu i Iranu

Dnevnik pre 1 dan
JERUSALIM: Američki potpredsednik Majk Pens izjavio je da se svet mora snažno suprotstaviti "groznoj plimi antisemitizma" koji se širi svetom, istakavši kao predvodnika te politike Iran. Moramo biti spremni suočiti se i razotkriti taj užasni talas… »

"Demokratije nisu imune na antisemitizam"

B92 pre 1 dan
Predsednik Izraela Rivlin zahvalio svetskim liderima za to što su izrazili "solidarnost s jevrejskim narodom" svojim prisustvom na Svetskom forumu Holokausta. Govoreći na početku ceremonije on je rekao da se "antisemitizam ne završava sa Jevrejima" i… »

Protiv revizije istorije: Obeležena 75. godišnjica oslobođenja Aušvica

Večernje novosti pre 1 dan
Rivlin: Ostavite istoriju istoričarima. Duda bojkotovao skup. NA najvećoj ikad održanoj komemoraciji Holokausta u okviru borbe protiv antisemitizma, pred desetinama svetskih lidera u Jerusalimu, izraelski predsednik Ruven Rivlin se obratio porukom da… »

Putin: Grad pod opsadom dao 144 tona krvi za vojnike

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su stanovnici Lenjingrada tokom opsade tog grada u Drugom svetskom ratu izveli neverovatan podvig i da je, zahvaljujući njihovom žrtvovanju, spasen veliki grad za buduće generacije. „Pre nekoliko dana… »

Vreme je za samit velikih sila! Neka izaberu vreme i mesto! Moramo da što pre rešimo globalne probleme!

Alo pre 1 dan
Najavio spremnost za razgovore. Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je održavanje sastanka na vrhu predsednika Rusije, Kine, Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije 2020. kako bi se razgovaralo o sukobu u Libiji i drugim globalnim… »

Vesti dana »