Kikinda - vesti

Izgradnja novih paviljona za Gerontološki centar u Kikindi

RTV pre 49 dana
RTV: Izgradnja novih paviljona za Gerontološki centar u Kikindi
KIKINDA - Usled vrlo loših uslova za funkcionisanje, Gerontološki centar u Kikindi za ovu godinu planira izgradnju novih paviljona koji bi se sastojali od prizemlja i dva sprata površine 1.600 kvadratnih metara. Planirano je da novi paviljon bude namenjen za 90 korisnika.
Vrlo loši uslovi u montažnim objektima Gerontološkog centra radne jedinice ''Stari dom'' u Kikindi poput dotrajalih plafona, zidova i gotovo nemogućeg korišćenja zajedničkog kupatila, razlog su više što objekti stari oko 40... »

Kikindska gradska kasa čeka dopunu

Dnevnik pre 50 dana
KIKINDA: Odbornici Skupštine grada Kikinde su usvojili budžet za 2019. godinu, koji je projektovan na iznos od 2,69 milijardi dinara. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ocenio je da je budžet izbalansiran i ekonomski razvojan.
- Iz budžeta će moći da se isfinansiraju započeti kapitalni projekti, rekonstruišu i održavaju objekti komunalne infrastrukture, obezbede značajna socijalna davanja, ulaganja u mesne zajednice, poljoprivredu i kulturu. Već sada... »

Raspust u kampu kikindskog Muzeja

RTV pre 50 dana
RTV: Raspust u kampu kikindskog Muzeja
KIKINDA - Tridesetoro dece nižeg osnovnoškolskog uzrasta svoje slobodno vreme provode na kampu kikindskog Muzeja, koji se održava osmu godinu za redom. Ove godine kamp nosi naziv "Zima u Muzeju" i posvećen je kikindskim znamenitostima.
Iako je raspust u toku, kikindske osnovce nije napustila volja za učenjem. Već šest dana, deca uzrasta od 8 do 12 godina dolaze u Narodni muzej Kikinda, gde su aktivnosti bazirane prevashodno na multimedijalne sadržaje, igru i... »

Pruga Novi Sad - Zemun: Voz za novi život

Radio 021 pre 50 dana
Izgradnjom pruga Subotica - Novi Sad u proleće i Novi Sad - Zemun u jesen 1883. godine, Austrougarska je ne samo ispunila obaveze iz Bečkog mirovnog ugovora već i evropski železnički sistem definitivno usmerila ka Istanbulu i Aziji.
Piše: Živan Lazić Pre nego što se 10. decembra 1883. godine u osam sat pre podne voz iz Novog Sada po prvi put uputio ka pograničnoj varoši Zemun, kroz Vojvodinu su lokomotive parnjače već tutnjale relacijama Segedin - Kikinda -... »

Poljoprivrednici nezadovoljni iznosom subvencija i cenama za repromaterijal

RTV pre 51 dan
RTV: Poljoprivrednici nezadovoljni iznosom subvencija i cenama za repromaterijal
KIKINDA - Poljoprivredni budžet u ovoj godini biće veći sedam milijardi dinara nego prethodni, a najviše sredstava biće izdvojeno za tovno govedarstvo, mlečno govedarstvo i stočarstvo. Međutim, ratari su ponovo izrazili nezadovoljstvo zbog istog iznosa za subvencije, visokih cena za repromaterijal, uz napomenu da bi u vodosnabdevanje trebalo dosta ulaganja.
Ratari na severu Banata Novu godinu započeli su dubokim oranjem, jer je zemljište u proteklom periodu bilo previše suvo, pa se ovaj posao obavlja pod snegom. Samim tim što su uslovi otežani, potrebno je znatno više nafte. Za pun... »

Godišnja nagrada Grada Kikinde Aranki Felbab

Dnevnik pre 51 dan
KIKINDA: Zaslužnim pojedincima, grupi mladih humanista i sportskom klubu uručena su najznačajnija gradska priznanja.
Godišnje nagrade Grada Kikinde uručene su zaslužnim pojedincima, grupi mladih humanista i najuspešnijem sportskom klubu. Nagradu za životno delo dobila je Aranka Felbab, dugogodišnja sekretarka Crvenog krsta Kikinde. Ona je 30... »

Vukašin obradovao porodicu Radonić iz Novog Miloševa

Dnevnik pre 51 dan
KIKINDA: U dobrom raspoloženju Novi godinu dočekli su Kikinđani, a u porodilištu Opšte bolnice u Kikindi Vukašin Radonić je prva beba rođena u ovoj godini. Njegova majka Marina Radonić iz Novog Miloševa porodila se 1. januar, pet minuta posle ponoći.
Prvorođenog Vukašina i majku Marinu, ali i ostale porodilje u utorak je posetila predsednica Skupštine Grada Kikinde Stanislava Hrnjak, koja je majci prvorođene bebe uručila vaučar od 40.000 dinara. Već po tradiciji, Porođajno... »

Vukašin - prva beba u Kikindi

RTV pre 53 dana
RTV: Vukašin - prva beba u Kikindi
KIKINDA - Prva beba rođena u Opštoj bolnici u Kikindi je dečak Vukašin, koji je na svet došao pet minuta nakon ponoći prvog januara.
Vukašina je rodila dvadesetčetvorogodišnja Marina Radonić iz Novog Miloševa, težak je 3,6 kilograma i dugačak 56 centimetara. Njih su posetili predstavnici Gradske uprave Kikinda i Crvenog krsta i tom prilikom majci uručili... »

Veselo na dočeku dečije Nove godine u Kikindi

RTV pre 54 dana
RTV: Veselo na dočeku dečije Nove godine u Kikindi
KIKINDA - U novogodišnjoj noći na kikindskom gradskom Trgu neće biti organizovanog dočeka u pravom smislu te reči, niti muzičkih zvezda, a prelaz iz stare u Novu godinu označiće jedino tradicionalni vatromet.
Većina Kikinđana odlučila se za doček u porodičnoj atmosferi, ali je zato bilo dinamično i veselo tačno u podne, na dočeku dečje Nove godine. Iako je umesto snega padala kiša, to najmlađi Kikinđane nije omelo da se sjajno... »

Centar ''Terra'' u Kikindi dobitnik ''Kulturnog obrasca''

RTV pre 54 dana
RTV: Centar ''Terra'' u Kikindi dobitnik ''Kulturnog obrasca''
KIKINDA - Centar za likovnu i primenjenu umetnost ''Terra'' u Kikindi dobitnik je priznanja ''Kulturni obrazac'' novoustanovljene nagrade Ministarstva kulture i informisanja. Pored kikindske ''Terre'', ''Kulturni obrazac'' pripao je, između ostalog, Narodnom muzeju u Beogradu, ''Filmskim novostima'', kao i Centru za nematerijalno kulturno nasleđe.
Novoustanovljena nagrada Ministarstva kulture i informisanja ''Kulturni obrazac'' dodeljena je ustanovama u Srbiji za posvećen rad iz oblasti kulture. Pored prestoničkih poput Narodnog muzeja u Beogradu, ''Filmskih novosti'' ili... »

©2019 Netmark d.o.o.