Kikinda - vesti

Skuplji grejanje i voda u Kikindi

Dnevnik pre 44 dana
KIKINDA: Za korisnike daljinskog grejanja u Kikindi januarski računi biće uvećani, zbog poskupljenja cene zemnog gasa i električne energije, a poskupele su i usluge vodosnabdevanja i kanalizacije.
Nadzorni odbori JP „Toplana“ i JP „Kikinda“ su predložili nove cenovnike, a zaključcima ih je potvrdio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov. Od 1.januara poskupljenje grejanja za stambeni i poslovni prostor sa paušalnim obračunom... »

Najmlađa pesnikinja u Srbiji svaku životnu situaciju pretvara u stih

RTV pre 44 dana
RTV: Najmlađa pesnikinja u Srbiji svaku životnu situaciju pretvara u stih
KIKINDA - Desetogodišnja Tijana Našpalić iz Kikinde najmlađi je pesnik u Srbiji. Njena prva zbirka pesama "Od srca deci na dar" objavljena je oktobra prošle godine, a Tijana je imala priliku i da bude deo 63. Sajma knjiga u Beogradu, gde je upoznala svoje uzore iz sveta pesništva.
"Pod naletima hladnog vetra gubi lišće breza. Na ulici sam ugledala pod lampom to poznato lice i poletela u naručje moje mamice", pročitala je deo pesme Tijana. Gotovo svaku životnu situaciju Tijana Našpalić pretvara u stih. Tako... »

Položeni venci u znak sećanja na streljane antifašiste

RTV pre 44 dana
RTV: Položeni venci u znak sećanja na streljane antifašiste
KIKINDA - U Kikindi su danas, u dvorištu Kurije, položeni venci u znak sećanja na streljane antifašiste kikindskog i dragutinovačkog partizanskog odreda, koji su 3. i 9. januara pogubljeni u znak odmazde za tri ubijena nemačka poljočuvara.
U dvorištu Kurije u takozvanom ''Krvavom januaru'', streljan je 21 Kikinđanin i devetoro Mokrinčana. Nakon egzekucije, tela su iznesena u centar grada i obešena. Tokom Drugog svetskog rata, više od 600 Kikinđana dalo je život za... »

Radničke sportske igre nekad i sad (AUDIO)

RTV pre 45 dana
RTV: Radničke sportske igre nekad i sad (AUDIO)
KIKINDA - Ova 2019. godina biće značajna za radnički sport, posto će krajem juna u Bečeju i Novom Bečeju biti održana 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine. Procenjuje se da će učestvovati više od 2.000 radnika sportskih rekreativaca, koji će se takmičiti u 19 sportskih disciplina. Utisak je da se ranije veća pažnja posvećivala kvalifikacionim takmičenjima i samoj olimpijadi nego danas. Jedan od gradova koji je prednjačio po organizovanosti radničkog sporta je Kikinda, domaćin olimpijade 1991. godine.
Radničke olimpijske igre održavaju se u Vojvodini više od 40 godina, a radnici iz Kikinde su često bili među najuspešnijim učesnicima. Vreme kada je privreda funkcionisala tako da se moglo izdvajati za rekreaciju radnika budi... »

Poskupelo grejanje u Kikindi

RTV pre 45 dana
RTV: Poskupelo grejanje u Kikindi
KIKINDA - Početak nove godine u Kikindi obeležile su, između ostalog vrlo niske temperature i više cene daljinskog grejanje. Naime, januarski računi biće uvećani od 6 do 7 procenata. Primera radi, za stan od 60 metara kvadratnih, to povećanje iznosi oko 650 dinara na mesečnom nivou. U kikindskom JP „Toplana", korekcija cena daljinskog grejanja obrazložena je povećanjem cena energenata – gasa i električne energije.
Od 1. januara, u zavisnosti od načina obračuna, izdvajanja domaćinstava, kao i drugih korisnika daljinskog grejanja u Kikindi biće uvećana od 6 do 7 procenata. "Za građane i druge korisnike daljinskog grejanja kojima se računi... »

Kikinđani po šesti put lomili česnicu! Obradovao Božić Bata! Baka Milica izvukla srebrnjak na rođendan (foto)

Kurir pre 45 dana
KIKINDA: Milicu Udicki (64) iz Kikinde, na njen rođendan, Božić Bata danas silno je obradovao. U Božićnoj česnici, teškoj 90 kilograma, koja je podeljena u hramu Svetog Nikole, Milica je pronašla srebrnjak. Česnica prečnika 190 centimetara, i ovoga puta, napravljena je u pekari „Mrkšićevi salaši“... »

Badnji dan i Božić proslavljeni širom Vojvodine

Dnevnik pre 46 dana
KIKINDA: Božićnoj liturgiji u crkvi Svetog Nikole pored velikog broja Kikinđana, prisustovali su predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak, članovi Gradskog veća Saša Tanackov i Miodrag Bulajić, kao i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač.
Starešina hrama jerej Nikola Mišković svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti čestitao je Božić radosnim hrišćanskim pozdravom: „Mir Božji, Hristos se rodi”, poželevši da Božić provedu u miru, zdravlju i ljubavi. Predsednica... »

"Melizmi" - banatski ukrasi

RTV pre 46 dana
RTV: "Melizmi" - banatski ukrasi
KIKINDA - One u šali vole za sebe da kažu da su banatski ukrasi, jer je melizam – melodisjki ukras u vokalnoj muzici, postao prepoznatljivo ime i zaštitini znak prve kikindske ženske pevačke grupe. Pevačka grupa “Melizmi” postoji od 2005-te, a uspešno trajanje duguju i porodici, saradnicima, prijateljima. Nastupale su na mnogim fgestivalima, osvajale nagrade na takmičenjima, prezentovale muzičko nasleđe publici van granica naše zemlje.
Bez velikih pretenzija, vođene svojim osećajem i željom da posebnu emociju koju nosi muzika podele sa drugima, članice kikindske ženske pevačke grupe “Melizmi” to uspevaju na najlepši način. A pre trinaest godina počele su gotovo... »

Izgradnja novih paviljona za Gerontološki centar u Kikindi

RTV pre 48 dana
RTV: Izgradnja novih paviljona za Gerontološki centar u Kikindi
KIKINDA - Usled vrlo loših uslova za funkcionisanje, Gerontološki centar u Kikindi za ovu godinu planira izgradnju novih paviljona koji bi se sastojali od prizemlja i dva sprata površine 1.600 kvadratnih metara. Planirano je da novi paviljon bude namenjen za 90 korisnika.
Vrlo loši uslovi u montažnim objektima Gerontološkog centra radne jedinice ''Stari dom'' u Kikindi poput dotrajalih plafona, zidova i gotovo nemogućeg korišćenja zajedničkog kupatila, razlog su više što objekti stari oko 40... »

Raspust u kampu kikindskog Muzeja

RTV pre 49 dana
RTV: Raspust u kampu kikindskog Muzeja
KIKINDA - Tridesetoro dece nižeg osnovnoškolskog uzrasta svoje slobodno vreme provode na kampu kikindskog Muzeja, koji se održava osmu godinu za redom. Ove godine kamp nosi naziv "Zima u Muzeju" i posvećen je kikindskim znamenitostima.
Iako je raspust u toku, kikindske osnovce nije napustila volja za učenjem. Već šest dana, deca uzrasta od 8 do 12 godina dolaze u Narodni muzej Kikinda, gde su aktivnosti bazirane prevashodno na multimedijalne sadržaje, igru i... »

©2019 Netmark d.o.o.