Kikinda - vesti

Komšinica videla telo prijateljice i doživela šok: Zatekla sam je u kadi golu i mrtvu

Srbija danas pre 26 dana
Mirjana Dankov (57) iz Kikinde pronađena je 10. januara mrtva u svom stanu, u ulici Josfa Pačića 1a u ovom gradu.
Mirjana Dankov (57) iz Kikinde pronađena je 10. januara mrtva u svom stanu, u ulici Josfa Pačića 1a u ovom gradu, kada se komšninica zabrinula što se nejavlja na telefon. Koliko dugo je telo nesrećne žene ležalo u stanu , ne zna... »

Književno veče posvećeno Đuri Đukanovu

RTV pre 26 dana
RTV: Književno veče posvećeno Đuri Đukanovu
KIKINDA - Treća knjiga sabranih dela Đure Đukanova, jednog od svakako najznačajnijih predstavnika banatske proze dvadesetog veka, objavljena je u izdanju "Partizanske knjige". Na književnoj večeri organizovanoj u kikindskoj Narodnoj biblioteci "Jovan Popović" , pred čitalačkom publikom, Đurinim prijateljima, kolegama našla su se dva romana: "Dvogled bez stakala" i "Duva vešanac", deo važne književne zaostavštine koja je dobrim delom još uvek u rukopisu. Dug prema Đuri i njegovom, mnogi bi rekli avangardnim
"Čini se da je došao trenutak da književni rad banatskog pisca Đure Đukanova na pravi način bude predstavljen stručnoj javnosti i čitalačkoj publici. Gotovo dve decenije nakon prerane smrti, nepravedno zanemaren pripovedač i... »

Grip u Severnobanatskom okrugu

RTV pre 26 dana
RTV: Grip u Severnobanatskom okrugu
KIKINDA - Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovan je grip. Aktivnost ovog virusa na teritoriji okruga i pokrajine je niska, ali se očekuje da u narednom periodu dođe do porasta broja obolelih.
Na početku drugog polugodišta porastao je broj obolelih od akutnih respiratornih infekcija. Kako ističe načelnica Odeljenja za kontrolu i prevenciju bolesti kikindskog Zavoda za javno zdravlje Tatjana Karać, to je bio i uzrok... »

Pšenica na severu Banata u lošem stanju

RTV pre 27 dana
RTV: Pšenica na severu Banata u lošem stanju
KIKINDA - Pšenica na severu Banata još uvek je u lošem stanju zbog neujednačenog nicanja usled vrlo sušnog perioda tokom setve i kasnijeg razvitka. Nove snežne padavine trebalo bi da doprinesu bržem razvitku i donekle poprave situaciju u ataru.
Snežne padavine na severu Banata dobro su došle ozimim kulturama, pogotovo pšenici koja je u prilično lošem stanju nakon dugog sušnog perioda bez nicanja, da bi tek u decembru počela da izlazi iz zemlje. Situacija nije baš... »

Promocija treće knjige Sabranih dela Đure Đukanova u Kikindi

RTV pre 27 dana
RTV: Promocija treće knjige Sabranih dela Đure Đukanova u Kikindi
KIKINDA - Promocija treće knjige Sabranih dela Đure Đukanova biće upriličena večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović" u Kikindi.
Knjigu čine romani „Dvogled bez stakla" i „Duva vešanac", a kako ističu urednici iz Izdavačke kuće „Partizanska knjiga", čitalac u pojedinim trenucima ima utisak da su ovi Đukanovljevi romani ekfraza nekog nepomenutog umetničkog... »

Duh starih birtija i dalje živi u Kikindi: Varoške kafane nosile su imena životinja, a radno vreme bilo je veoma specifično (foto)

Telegraf pre 27 dana
Postojale su "Labud", "Patka", "Orao", a najpoznatije su bile "Jelen" i "Lav"
Svaka varoš ne bi bila varoš da nema kafane- one centralne, odakle se sve vidi, a oko nje, male “zavučene “ birtije. Takve varoške kafane postojale su i u Kikindi, i to još u 18. veku, jedna se zvala “Varoška kafana”, a druga... »

Otvorio glavu mladiću, simulirao seks sa štenetom i mučio rotvajlera?! Za ovo se tereti Stevica Petkov (20) kojem je danas počelo suđenje u Kikindi

Kurir pre 28 dana
KIKINDA- Stevici Petkovu (20) iz Kikinde, u ponedeljak je počelo suđenje u Osnovnom sudu, a predstavnici Pokreta “Levijatan” nisu prisustvovali glavnom pretresu jer je postupajuća sudija odlučila da isključi javnost. Petkov se prošlog leta našao u žiži javnosti, nakon uznemirujućih fotografija i... »

Edukacijom mladih protiv droge

RTV pre 28 dana
RTV: Edukacijom mladih protiv droge
KIKINDA - Već decenijama unazad, kao jedan od vodećih problema među mlađom populacijom, izdvaja se droga. Zato su kikindska Kancelarija za mlade i Udruženje građana "Kekend" odlučili da saradnju otpočnu upravo kroz priču o bolestima zavisnosti, gde kroz vršnjačku edukaciju pokušavaju da utiču na svest ove osetljive društvene populacije.
Brojna istraživanja govore o tome da se većina mladih do puberteta susretne sa nekom vrstom narkotika. Mogu se pronaći gotovo svugde, što ih čini nikad dostupnijim. Kako ističu volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi, najčešće... »

U Kikindi prva do krsta dama

RTV pre 30 dana
RTV: U Kikindi prva do krsta dama
KIKINDA - Više od dvadeset Kikinđana danas je plivalo za bogojavljenski krst na Starom jezeru, a najbrže do časnog krsta doplivala je jedina dama među plivačima, Dragana Golić, inače kapiten u Bokserskom klubu ''Kikinda''.
U plivanju za časni krst učestovali su plivači od 15 do 65 godina, a organizova li su ga Ronilački klub ''Orka'' iz Kikinde i Srpska pravoslavna crkva. Pored Starog jezera u Kikindi, plivanje za časni krst održano je i na... »

Udruženje preduzetnika Kikinda obeleželilo slavu

RTV pre 30 dana
RTV: Udruženje preduzetnika Kikinda obeleželilo slavu
KIKINDA - Crkvenim obredom i rezanjem slavskog kolača, Opšte uduženje preduzetnika Kikinda obeležilo je danas svoju slavu Bogojavljenje.
Kikindsko udruženje ovu slavu proslavlja već deset godina i to je bila prilika da se sumiraju dosadašnji rezultati. Predsednik udruženja, Siniša Pašić, istakao je da je godina iza nas bila uspešna, da udruženje trenutno ima oko... »

Dačić: Tramp zainteresovan za rešavanje pitanja KiM

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Đoković četvrti put u karijeri osvojio nagradu Laureus

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

"Gardijan": Tramp ne voli i želi da uništi EU

Blic  pre 9 sati  još 1 povezana

Karađorđevići kod Trampa u Mar-a-Lagu

Blic  pre 9 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.