Kikinda - vesti

Kikinda ima turističkog štofa ali joj nedostaju...

RTV pre 29 dana
RTV: Kikinda ima turističkog štofa ali joj nedostaju...
KIKINDA - Muzej Terra, Mamut-fest, sove ušare, Suvača -stari mlin na konjski pogon, samo su neki od događaja, lokaliteta, umetničkih sadržaja i atrakcija koje Kikinda i okolna mesta mogu ponuditi u okviru zanimljive turističke ponude. Za tradiocionalnu turiostičku manifestaciju “Dani ludaje”, Kikindi je 2017-te pripala nagrada "Turistički cvet". Ipak, za dalji, ozbiljniji turistički razvoj neophadna su dodatna ulaganja, uređena infastruktura i konstantna promocija.
Iako bez prirodnih atrakcija, bez reke ili jezera, Kikinda svakako ima zanimljiv turistički potencijal koji podrazumeva osmišljenu starategiju na podizanju kvaliteta turističkih usluga, promociju i atraktivne kampanje, ali i... »

Nagrada "Petar baron Rajačić" vajarki Miroslavi Kojić

RTV pre 29 dana
RTV: Nagrada "Petar baron Rajačić" vajarki Miroslavi Kojić
KIKINDA - Na Svečanoj godišnjoj skupštini Evropske akademije nauka dodeljene su Godišnje nagrade istaknutim članovima ove organizacije, a među njima i akademskoj vajarki Miroslavi Kojić iz Kikinde. Priznanja predstavljaju veliku čast za ovu umetnicu, koja i nakon četiri decenije stvaralaštva najveće zadovoljstvo pronalazi u radu sa najmlađima.
Nakon što je pre dve godine postala članica Evropske akademije nauka, vajarka Miroslava Kojić dobila je još jedno važno priznanje za svoj višedecenijski rad. Nagrada "Petar baron Rajačić" za kulturu, uručena joj je zbog... »

Zimska rezidba u kikindskim voćnjacima

RTV pre 29 dana
RTV: Zimska rezidba u kikindskim voćnjacima
KIKINDA - U kikindskim voćnjacima započeta je zimska rezidba, najvažniji posao u ovom periodu godine.
Voćari bi posebnu pažnju trebalo da obrate na realan odnos prinosa i porasta jer će samo pravilnim i stručnim potezima prinos biti veći, a rod kvalitetniji. Stvorili su se svi vremenski uslovi za jedan od najvažnijih poslova u... »

Kikinda u neverici, muškarac koji je Slobodana pregazio kolima je ustvari hteo da mu pomogne!

Alo pre 31 dan
Alo: Kikinda u neverici, muškarac koji je Slobodana pregazio kolima je ustvari hteo da mu pomogne!
Policijska istraga tragedije koja se dogodila u nedelju 13. januara u Kikindi, kada je teško povređen, a ubrzo posle toga i preminuo Slobodan S. (53), pokazala je da je A. M. (33) zapravo želeo da pomogne Slobodanu, a ne da ga ubije.
Ovaj muškarac iz Novog Sada prvobitno se jedini sumnjičio za nesreću ispred poznatog ugostiteljskog objekta. Policijska uprava u Kikindi u utorak je saopštila da je ispred lokala u Dositejevoj ulici, u centru Kikinde, rano ujutro... »

Kako u Banatu brinu i pomažu starima

RTV pre 31 dan
RTV: Kako u Banatu brinu i pomažu starima
KIKINDA - Program ''Seosko povereništvo'' koji finansira Vlada Mađarske, a sprovodi ''Jedinstvo mađarske manjine'', postoji već tri godine u Vojvodini i zahvaljujući njemu oko 600 domaćinstava u kojim žive uglavnom stariji ljudi, dobiju svu neophodnu pomoć. O njima brine 20 geronto – domaćina koji ih svakodnevno obilaze i pružaju sve što je potrebno.
Rozailja Piliši živi potpuno sama na obodu Ostojićeva, sela u opštini Čoka i sve što može jeste da povremeno ustane iz kreveta, naloži peć, ispuni račune ili sebi odabere knjigu koju će tog dana čitati. Za sve druge stvari, tu je... »

Promocija knjige "Zvezdobrojci" večeras u Kikindi

RTV pre 31 dan
RTV: Promocija knjige "Zvezdobrojci" večeras u Kikindi
KIKINDA - U kikindskom Kulturnom centru večeras će biti upriličena promocija knjige "Zvezdobrojci".
Delo govori o odrastanju velikih naučnika Milutina Milankovića, Nikole Tesle i Mihajla Pupina. Priređivač Aleksandra Ninković Tašić knjigu je začinila njihovim citatima, a slikar Milan Tucović slikama i crtežima. Naslov dela... »

Opšta bolnica u Kikindi dobila novi CT aparat

RTV pre 32 dana
RTV: Opšta bolnica u Kikindi dobila novi CT aparat
KIKINDA - U Opštoj bolnici u Kikindi počeo je sa radom novi CT aparat, saopštila je danas Pokrajinska vlada, uz podsećanje da su se, zbog čestih kvarova starog aparata u kikindskoj bolnici stvarale liste čekanja, ali i dodatni troškovi.
"Zbog toga je Pokrajinska vlada izdvojila 27 miliona dinara za kupovinu novog najsavremenijeg CT aparata, koji će biti namenjen za dijagnostičke procedure za sve građane Severnobanatskog okruga", navodi se u saopštenju. Kako se... »

Opšta bolnica u Kikindi dobila novi CT aparat

Dnevnik pre 32 dana
KIKINDA: U Opštoj bolnici u Kikindi počeo je s radom novi CT aparat. Zbog čestih kvarova starog aparata u kikindskoj bolnici stvarale su se liste čekanja, ali i dodatni troškovi.
Zbog toga je Pokrajinska vlada izdvojila 27 miliona dinara za kupovinu novog najsavremenijeg CT aparata, koji će biti namenjen za dijagnostičke procedure za sve građane Severnobanatskog okruga. Prilikom posete Opštoj bolnici u... »

Kikinda: Dva bunara pri kraju, gradi se fabrika vode

Večernje novosti pre 32 dana
U Kikindi ove godine počinje izgradnja fabrike vode, prva faza projekta uveliko odmakla. Postrojenje vredno šest miliona evra uz pomoć kredita nemačke banke i države
GRAD Kikinda će tokom ove godine raspisati međunarodni tender za izbor izvođača radova za instaliranje postrojenja za prečišćavanje pijaće vode. Kako je najavio gradonačelnik Pavle Markov, time će početi druga faza izgradnje... »

U Severnobanatskom okrugu četiri osnovne škole za odrasle

Dnevnik pre 33 dana
KIKINDA: Program funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, već više godina u Severnobanatskom okrugu realizuje Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Kikinda.
Osnovno obrazovanje odraslih realizuje se u saradnji sa četiri osnovne škole u okrugu: OŠ „Gligorije Popov” u Ruskom Selu, OŠ „ Vasa Stajić” u Mokrinu, OŠ „Stevan Sremac” u Senti i OŠ „Novak Radonić” u Molu. U ovoj školskoj... »

©2019 Netmark d.o.o.