Kikinda - vesti

Milenko Jovanov (SNS): Ako opozicija želi izbore, imaće ih

Kurir pre 34 dana
KIKINDA - Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da je većina u vladajućoj stranci za održavanje vanrednih izbora, ali da postoje državni razlozi zbog kojih ne bi trebalo da ih bude, a tiču se pre svega politike očuvanja Kosova i Metohije. "Odluku će svakako doneti predsednik,... »

Jovanov: Ako opozicija želi izbore, imaće ih

RTV pre 34 dana
RTV: Jovanov: Ako opozicija želi izbore, imaće ih
KIKINDA - Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da je većina u vladajućoj stranci za održavanje vanrednih izbora, ali da postoje državni razlozi zbog kojih ne bi trebalo da ih bude, a tiču se pre svega politike očuvanja Kosova i Metohije.
"Odluku će svakako doneti predsednik, Aleksandar Vučić, ali ako bude postojala opasnost po unutrašnju nestabilnost koju nameće opozicija rado ćemo proveriti volju građana da li zaista podržavaju tu tajkunsko-ljotićevsku koaliciju... »

Kikinda: Vakcinom i prevencijom protiv respiratornih infekcija

RTV pre 35 dana
RTV: Kikinda: Vakcinom i prevencijom protiv respiratornih infekcija
KIKINDA - Zimski period sa sobom donosi neizbežne respiratorne infekcije. Situacija u čekaonicama kikindskog Doma zdravlja relativno je mirna, budući da je većina hroničnih bolesnika primila vakcinu protiv gripa, ali i zato što slušaju savete lekara i preduzimaju mere prevencije.
Kijavica, kašalj, otežano disanje i bol u grlu najčešći su simptomi prehlade. Iako je sezona respiratornih infekcija aktuelna u Drugoj zdravstvenoj stanici Doma zdravlja u Kikindi, nismo zatekli veliki broj pacijenata. Hronični... »

Umesto u rikverc, krenuo u suprotnom smeru i ubio pešaka u Kikindi! (foto)

Alo pre 36 dana
Alo: Umesto u rikverc, krenuo u suprotnom smeru i ubio pešaka u Kikindi! (foto)
Muškarac S.S. (53) iz Kikinde preminuo je jutros u Opštoj bolnici od posledica teških telesnih povreda koje mu je naneo A.M. ( 33) iz Novog Sada kada je kolima marke „nisan“ naleteo na stradalog.
Nesreća se dogodila oko 4 sata ujutru na parkingu, ispred ugostiteljskog objekta u Dositejevoj ulici, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Kikinda. S.S. (53) odmah je prevezen u kikindsku Opštu bolnicu, ali je posle sat vremena... »

Mokrinčani tvrdoglavo neguju guščarstvo

RTV pre 38 dana
RTV: Mokrinčani tvrdoglavo neguju guščarstvo
KIKINDA - Velika jata gusaka gotovo su zaboravljena slika u većini vojvođanskih mesta. Guščarstvo, ali na svojstven način, uporno, tvrdoglavo neguju Mokrinčani.
U organizaciji Udruženja „Belo pero", na severu Banata se duže od tri decenije održavaju čuvene borbe gusana. Ono što se mora naglasiti je činjenica da su za Mokrinčane gusani kućni ljubimci, paženi i negovani. Pa, ako postanu... »

Proizvodnja svinja na severu Banata retka ali isplativa

RTV pre 38 dana
RTV: Proizvodnja svinja na severu Banata retka ali isplativa
KIKINDA - U vremenu kada se retki opredeljuju na proizvodnju svinja zbog vrlo neujednačene cene žive vage i nezahvalnog tržišta, na severu Banata ima i svetlih primera.
Poljoprivrednik Dimitrije Sudarov uspeh vidi u prodaji prasića, pa iz tog razloga planira proširenje objekata za što veći broj krmača u svom domaćinstvu. Ako se po jutru dan poznaje, onda Dimitrije Sudarov iz Kikinde nema razloga... »

Milan iz Kikinde je 3 godine vredno radio. Komšije su se krstile kad su videle šta je izniklo na njegovom placu! (foto)

Alo pre 38 dana
Alo: Milan iz Kikinde je 3 godine vredno radio. Komšije su se krstile kad su videle šta je izniklo na njegovom placu! (foto)
Tri godine je vredno radio, počevši od 2012 do 2015.
Kikinda nema reku, ali ima graditelja broda, i to pravog, rečnog. I ne samo broda, već i „hamera“, američkog vojnog džipa specijalca. Kikinđanin Milan Brkin, profesor karatea i preduzetnik, svoju neimarsku veštinu ovekovečio je u ravnom Banatu, ponosan na svoju... »

Kamp "Čovek samo srcem dobro vidi" okupio decu migrante iz Kikinde

RTV pre 38 dana
RTV: Kamp "Čovek samo srcem dobro vidi" okupio decu migrante iz Kikinde
KIKINDA - Završnica sedmomesečnog kampa "Čovek samo srcem dobro vidi", koji je obuhvatio razičite aktivnosti dece iz Prihvatnog centra u Kikindi, upriličena je danas u kikindskoj Osnovnoj školi "Sveti Sava".
Cilj kampa, koji je realizovan kroz projekat "Nastavak podrške za povežanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Republici Srbiji – Madad 2", bio je da se deci migrantima, uz kvalitetne sadržaje, oplemeni... »

Kikinda: Javni konkurs za dodelu stipendija

RTV pre 38 dana
RTV: Kikinda: Javni konkurs za dodelu stipendija
KIKINDA - Grad Kikinda raspisao je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova iz Kikinde za školsku 2018/2019. godinu.
Pravo učešća imaju studenti prve godine studija, koji se školuju u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, kao i studenti drugih i viših godina studija istih obrazovnih ustanova, a koji su ostvarili najmanju... »

Kikinda: Migrantima na usluzi računari, teretana, radionice...

RTV pre 39 dana
RTV: Kikinda: Migrantima na usluzi računari, teretana, radionice...
KIKINDA - Predstavnici republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije posetili su danas Prihvatni centar u Kikindi. Kako ističu, posebno su ponosni što su svim generacijama koje borave u Centru na usluzi različite aktivnosti, kroz koje mogu da ispune slobodno vreme.
Usled hladnih dana, većina migranata vreme provodi u Prihvatnom centru. U toplim prostorijama, dane provode uz računare, mašine za šivenje i u sportskim aktivnostima, svako prema svojim afinitetima. "Po profesiji sam krojač i... »

Maduro: Tramp je nacista, lekove ćemo iz Rusije! (video)

Pravda  pre 42 minuta  još 11 povezanih

Srbija će plaćati kredite Kosova do 2041. godine

B92  pre 2 sata  još 8 povezanih

Sunčano i toplo

Dnevnik  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.