Kikinda - vesti

Stanovnici Malog bedema hladne dane provode bez osnovnih sredstava za život

RTV pre 39 dana
RTV: Stanovnici Malog bedema hladne dane provode bez osnovnih sredstava za život
KIKINDA - Stanovnici Malog bedema u Kikindi hladne dane provode vrlo teško bez osnovnih sredstava za normalan život, pa se tokom zime snalaze na razne načine kako bi obezbedili sebi pristojne uslove. Veliki deo meštana tog kikindskog naselja koristi socijalnu pomoć i program narodne kuhinje, a zarađuju uglavnom prikupljanjem sekundarnih sirovina.
Debeli minus i sneg nisu baš rado viđeni gosti u naselju Mali bedem, na obodu Kikinde. Stanovnici ovog dela grada uglavnom se snalaze na razne načine, a jedan od njih jeste prikupljanje sekundarnih sirovina. Leti je kažu mnogo... »

Pravo deteta na pratnju roditelja tokom bolničkog lečenja

Dnevnik pre 39 dana
Postupajući po pojedinačnim pritužbama građana na različite oblike povrede prava, kada je reč o obezbeđivanju pratnje roditelja, usvojitelja ili staratelja detetu koje se nalazi na bolničkom lečenju, Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman prepoznao je potrebu da stanje u ovoj oblasti na teritoriji Pokrajine sistemski ispita, kako bi identifikovao probleme i formulisao preporuke da bi se što efikasnije ostvarila, zaštitila i unapredila ljudska prava deteta.
Rezultati istraživanja sprovedenog 2018. (i ranije 2016) godine u opštim bolnicama u Vojvodini (Subotica, Sombor, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Pančevo, Vrbas, Vršac, Senta, Kikinda), i Institutu za zaštitu dece i omladine... »

Skuplji grejanje i voda u Kikindi

Dnevnik pre 40 dana
KIKINDA: Za korisnike daljinskog grejanja u Kikindi januarski računi biće uvećani, zbog poskupljenja cene zemnog gasa i električne energije, a poskupele su i usluge vodosnabdevanja i kanalizacije.
Nadzorni odbori JP „Toplana“ i JP „Kikinda“ su predložili nove cenovnike, a zaključcima ih je potvrdio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov. Od 1.januara poskupljenje grejanja za stambeni i poslovni prostor sa paušalnim obračunom... »

Najmlađa pesnikinja u Srbiji svaku životnu situaciju pretvara u stih

RTV pre 40 dana
RTV: Najmlađa pesnikinja u Srbiji svaku životnu situaciju pretvara u stih
KIKINDA - Desetogodišnja Tijana Našpalić iz Kikinde najmlađi je pesnik u Srbiji. Njena prva zbirka pesama "Od srca deci na dar" objavljena je oktobra prošle godine, a Tijana je imala priliku i da bude deo 63. Sajma knjiga u Beogradu, gde je upoznala svoje uzore iz sveta pesništva.
"Pod naletima hladnog vetra gubi lišće breza. Na ulici sam ugledala pod lampom to poznato lice i poletela u naručje moje mamice", pročitala je deo pesme Tijana. Gotovo svaku životnu situaciju Tijana Našpalić pretvara u stih. Tako... »

Položeni venci u znak sećanja na streljane antifašiste

RTV pre 40 dana
RTV: Položeni venci u znak sećanja na streljane antifašiste
KIKINDA - U Kikindi su danas, u dvorištu Kurije, položeni venci u znak sećanja na streljane antifašiste kikindskog i dragutinovačkog partizanskog odreda, koji su 3. i 9. januara pogubljeni u znak odmazde za tri ubijena nemačka poljočuvara.
U dvorištu Kurije u takozvanom ''Krvavom januaru'', streljan je 21 Kikinđanin i devetoro Mokrinčana. Nakon egzekucije, tela su iznesena u centar grada i obešena. Tokom Drugog svetskog rata, više od 600 Kikinđana dalo je život za... »

Radničke sportske igre nekad i sad (AUDIO)

RTV pre 41 dan
RTV: Radničke sportske igre nekad i sad (AUDIO)
KIKINDA - Ova 2019. godina biće značajna za radnički sport, posto će krajem juna u Bečeju i Novom Bečeju biti održana 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine. Procenjuje se da će učestvovati više od 2.000 radnika sportskih rekreativaca, koji će se takmičiti u 19 sportskih disciplina. Utisak je da se ranije veća pažnja posvećivala kvalifikacionim takmičenjima i samoj olimpijadi nego danas. Jedan od gradova koji je prednjačio po organizovanosti radničkog sporta je Kikinda, domaćin olimpijade 1991. godine.
Radničke olimpijske igre održavaju se u Vojvodini više od 40 godina, a radnici iz Kikinde su često bili među najuspešnijim učesnicima. Vreme kada je privreda funkcionisala tako da se moglo izdvajati za rekreaciju radnika budi... »

Poskupelo grejanje u Kikindi

RTV pre 41 dan
RTV: Poskupelo grejanje u Kikindi
KIKINDA - Početak nove godine u Kikindi obeležile su, između ostalog vrlo niske temperature i više cene daljinskog grejanje. Naime, januarski računi biće uvećani od 6 do 7 procenata. Primera radi, za stan od 60 metara kvadratnih, to povećanje iznosi oko 650 dinara na mesečnom nivou. U kikindskom JP „Toplana", korekcija cena daljinskog grejanja obrazložena je povećanjem cena energenata – gasa i električne energije.
Od 1. januara, u zavisnosti od načina obračuna, izdvajanja domaćinstava, kao i drugih korisnika daljinskog grejanja u Kikindi biće uvećana od 6 do 7 procenata. "Za građane i druge korisnike daljinskog grejanja kojima se računi... »

Kikinđani po šesti put lomili česnicu! Obradovao Božić Bata! Baka Milica izvukla srebrnjak na rođendan (foto)

Kurir pre 41 dan
KIKINDA: Milicu Udicki (64) iz Kikinde, na njen rođendan, Božić Bata danas silno je obradovao. U Božićnoj česnici, teškoj 90 kilograma, koja je podeljena u hramu Svetog Nikole, Milica je pronašla srebrnjak. Česnica prečnika 190 centimetara, i ovoga puta, napravljena je u pekari „Mrkšićevi salaši“... »

Badnji dan i Božić proslavljeni širom Vojvodine

Dnevnik pre 42 dana
KIKINDA: Božićnoj liturgiji u crkvi Svetog Nikole pored velikog broja Kikinđana, prisustovali su predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak, članovi Gradskog veća Saša Tanackov i Miodrag Bulajić, kao i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač.
Starešina hrama jerej Nikola Mišković svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti čestitao je Božić radosnim hrišćanskim pozdravom: „Mir Božji, Hristos se rodi”, poželevši da Božić provedu u miru, zdravlju i ljubavi. Predsednica... »

"Melizmi" - banatski ukrasi

RTV pre 42 dana
RTV: "Melizmi" - banatski ukrasi
KIKINDA - One u šali vole za sebe da kažu da su banatski ukrasi, jer je melizam – melodisjki ukras u vokalnoj muzici, postao prepoznatljivo ime i zaštitini znak prve kikindske ženske pevačke grupe. Pevačka grupa “Melizmi” postoji od 2005-te, a uspešno trajanje duguju i porodici, saradnicima, prijateljima. Nastupale su na mnogim fgestivalima, osvajale nagrade na takmičenjima, prezentovale muzičko nasleđe publici van granica naše zemlje.
Bez velikih pretenzija, vođene svojim osećajem i željom da posebnu emociju koju nosi muzika podele sa drugima, članice kikindske ženske pevačke grupe “Melizmi” to uspevaju na najlepši način. A pre trinaest godina počele su gotovo... »

I danas sunčano, do 16 stepeni

Novi magazin  pre 1 sat  još 8 povezanih

Srbija će plaćati kredite Kosova do 2041. godine

B92  pre 1 sat  još 4 povezane

Uhapšeni zbog paljenja automobila direktora bolnice u Ćupriji

Politika  pre 42 minuta  još 4 povezane

Tramp preti vojsci venecuele: Biće posledica ako nastavite da podržavate Madura

Večernje novosti  pre 11 minuta  još 4 povezane

Gardian: Tramp osim što ne voli želi i da uništi EU

RTV  pre 2 sata  još 2 povezane
©2019 Netmark d.o.o.