Kikinda - vesti

Dom zdravlja u Kikindi akreditovan na sedam godina

RTV pre 18 dana
RTV: Dom zdravlja u Kikindi akreditovan na sedam godina
KIKINDA - Dom zdravlja u Kikindi dobio je akreditaciju na sedam godina. Predan rad svih zasposlenih i početak rešavanja problema manjka lekara doprineli su visokim ocenama koje je ova zdravstvena ustanova dobila. Prvi put je akreditivna i Stomatološka služba, što se veoma retko dešava.
Dugogodišnji problemi nedostatka lekara, usled manjka specijalizacija, počeo je da se rešava. Kadrovi su se menjali, dolazili su mladi lekari i to je bio jedan od važnih faktoru u postupku akreditacije, objašnjava direktorica... »

Od ljubavi prema sibirskim haskijima do takmičenja zaprežnih pasa

RTV pre 19 dana
RTV: Od ljubavi prema sibirskim haskijima do takmičenja zaprežnih pasa
KIKINDA - Novokneževčani Agneš Karl i Laslo Domonkoš već godinama predstavljaju najlepši način zbližavanja ljudi i pasa. Oni su osnovali udruženje ''Sleddog klub'' u tom severnobanatskom mestu i organizuju takmičenja zaprežnih pasa u nekoliko vojvođanskih gradova, a sami se takmiče na mnogim nadmetanjima u Evropi.
Ljubav prema psima može da se ostvari na razne načine, a Laslo Domonkoš i Agneš Karl iz Novog Kneževca na severu Banata godinama neguju i gaje polarne pse za vuču, odnosno sibirske haskije. Ogromna ljubav koju poseduju prema ovim... »

Kikinda: Krvi dovoljno, kontinuitet bitan

RTV pre 19 dana
RTV: Kikinda: Krvi dovoljno, kontinuitet bitan
KIKINDA - Tokom zimskih meseci, zalihe krvi neretko su na veoma niskom nivou. U Službi za transfuziju i Crvenom krstu u Kikindi saznajemo da je situacija trenutno stabilna, ali i da se sugrađani još uvek navikavaju na novi način darivanja "dragocene tečnosti", koji je ustanovljen pre godinu dana.
Prošlo je godinu dana od kako se krv, umesto u Službi za transfuziju, dariva u okviru akcija dobrovoljnih davanja u Crvenom krstu. Većih problema nije bilo, a što je najvažnije, zalihe krvi su na zadovoljavajućem nivou. "Trenutno... »

Dodatan oprez neophodan i na putevima na severu Banata

RTV pre 21 dan
RTV: Dodatan oprez neophodan i na putevima na severu Banata
KIKINDA - Tokom protekle noći i danas, putari su raščistili sve najvažnije saobraćajnice na severu Banata. Svi magistralni putevi su prohodni, a raščišćene su i saobraćajnice I prioriteta. Nešto utabanog snega zadržalo se duž puteva II prioriteta, odnosno duž sporenih gradskih ulica u Kikindi i u seoskim naseljima.
Visina snežnog pokrivača u Kikindi je oko 10 centimetara, ali tokom dana nije bilo novih snežnih padavina. Najniža temperature , zabeležena jutros u Kikindi bila je -4 stepena, dok je dnevna temperature bila oko -2 stepena. Kako... »

Donacija iz Nemačke Opštoj bolnici Kikinda

Dnevnik pre 21 dan
KIKINDA: Donaciju za Opštu bolnicu u Kikindi, vrednu 10.000 evra, obezbedilo je Udruženje građana EFA, iza koga stoji naša nekadašnja zemljakinja dr Elizabeta Fesl de Alemani, lekarka koja živi u Nemačkoj i već godinama pomaže rad kikindske, zrenjaninske i senćanske bolnice, a pre dve nedelje je uputila pomoć i beogradskoj klinici „Dr Laza Lazarević“.
- Vrednost svake pojedinačne donacije iznosila je oko 10.000 evra, a saradnja je uspostavljena 2016. godine. Do sada je donirano 65 kreveta sa dušecima i komodama. Bolnici su predati ormari za lekare, 10.000 maski, rukavice,... »

Duga istorija foto studija u Kikindi

RTV pre 22 dana
RTV: Duga istorija foto studija u Kikindi
KIKINDA - Sticaj životnih okolnosti odredio je da Vasilije Sretenović, nakon položenog majstorskog ispita u Beogradu, svoj životni i radni vek nastavi baš u Banatu.
U Kikindi je 1938. godine otvorio Foto studio Sretenović, osnovao porodicu, izgradio život. Uspešno nastavljajući porodični posao i tradiciju, treća generacije porodice Sretenović s ponosom je obeležila 80 godina postojanja i... »

Kikindska bolnica dobila novu opremu i nameštaj

RTV pre 23 dana
RTV: Kikindska bolnica dobila novu opremu i nameštaj
KIKINDA - Opšta bolnica u Kikindi dobila je nov nameštaj i medicinsku opremu. Donaciju je uručila predstavnica Fondacije "Čila fon Beselager" iz Nemačke.
Donirana oprema u Opštoj bolnici u Kikindi raspoređena je na različita odeljenja, u skladu sa njihovim potrebama. Ovo je već treći put da Fondacija "Čila fon Beselager" ulaže u najveću zdravstvenu ustanovu Severnog Banata. Kako... »

Na severu Banata svi putevi prohodni

RTV pre 23 dana
RTV: Na severu Banata svi putevi prohodni
KIKINDA - Tokom protekle noći i u prepodnevnim satima nije bilo intenzivnijih snežnih padavina na severu Banata. Svi putevi su prohodni, a ledena kiša i povremeni slab sneg nisu prouzrokovali veće probleme u redovnom odvijanju saobraćaja, jer se zbog soli na kolovozu nije stvarala poledica. Najniža temperatura izmerena danas u Kikindi bila je -1 stepen.
Zimsko održavanje gradskih saobraćajnica na teritoriji Kikinde povereno je preduzeću "Graditelj NS", dok je za poslove održavanja državnih, magistralnih puteva angažovan subotički "Vojput". Prema informacijama iz gradskog Štaba... »

Jevrejske opštine optužuju: Rabin Isak Asijel urušava ugled Jevreja

Kurir pre 24 dana
U podeli zajednice s njim učestvuje i bivši predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Robert Sabadoš
Evropski jevrejski kongres je prvi put ove godine doneo odluku o isključenju Saveza jevrejskih opština Srbije iz rada svoje generalne skupštine, a odgovornost za urušavanje ugleda Saveza i razbijanje jedinstva jevrejske zajednice... »

Kikinda: Potvrđen svinjski grip!

Kurir pre 24 dana
KIKINDA - Virus gripa AH1N1 potvrđen je kod Kikinđanina (20) koji se lečio Infektivnom odeljenju, a u međuvremenu je pušten na kućno lečenje. Izolovan virus gripa poznat je kao “svinjski grip” zbog kog je 2009. godine proglašena pandemija: - Na analizu je poslat još jedan uzorak jer sumnjamo da... »

Dodik: Šta može da spase Bosnu

Mondo  pre 1 sat  još 8 povezanih

Tramp pozvao Evropu da uzme svoje teroriste iz Sirije

Vesti online  pre 54 minuta  još 7 povezanih

"Građani na KiM nemaju razloga za slavlje"

B92  pre 2 sata  još 5 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.