Kikinda - vesti

Predstavljeno 25 konkursnih linija za poljoprivrednike

RTV pre 10 dana
RTV: Predstavljeno 25 konkursnih linija za poljoprivrednike
KIKINDA - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za ovu godinu obezbedio je skoro 1,3 milijarde dinara za podsticajna sredstva što je rekordno visoka cifra od kada pokrajinska institucija izdvaja za pomoć vojvođanskim poljoprivrednicima. Ponuđeno će biti 25 konkursnih linija, a posebna pažnja biće posvećena mladim poljoprivrednicima, ženama u poljoprivredi i ugroženim kategorijama. Mere Pokrajinskog sekretarijata predstavljene su u Senti, svim poljoprivrednicima iz
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u prethodnom periodu realizovao je sve podsticajne mere u skoro stoprocentnom iznosu, tako da je veliki broj vojvođanskih poljoprivrednika dobio priliku da... »

Kako do novca za reagovanje u vanrednim situacijama

RTV pre 11 dana
RTV: Kako do novca za reagovanje u vanrednim situacijama
KIKINDA - Kada dođe do vanredne situacije, ugroženi su svi. Zato je važno definisati obaveze, a to je zadatak svih državnih instanci. Gradske uprave, sa svojim rukovodstvima predstavljaju okosnicu ovih sistema, pa je bitno da se one udruže, kako bi mogle da zajednički reaguju, ali i konkurišu za sredstva, zaključeno je na drugom radnom sastanku koordinatora tima sliva Banatski vodotoci.
Da bi se adekvatno reagovalo u vanrednim situacijama, potrebno je da se donesu političke odluke na nivou lokalnih skupština. Zatim se zajednički sa susednim opštinama planiraju sredstva i obuka kadrova, objasnio je državni... »

Novopazarcima pripao triler protiv Partizana, Gemaljević odbranom sačuvao ceo plen

Sportski žurnal pre 14 dana
Metaloplastika i Spartak ubedljivi, Kikinda pobedom sve bliža plej-ofu
Novi Pazar – Partizan 28:27 (13:14) Novi Pazar - Dvorana: Pendik. Gledalaca: 1.100. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Novi Pazar 5 (4). Isključenja: Novi Pazar 4, Partizan 10 minuta.... »

Izložba "Radost darivanja" u kikindskom Narodnom muzeju

RTV pre 15 dana
RTV: Izložba "Radost darivanja" u kikindskom Narodnom muzeju
KIKINDA - Otvaranjem izložbe "Radost darivanja", u kikindskom Narodnom muzeju je na simboličan način počelo obeležavanje meseca posvećenog etnologiji. Postavka obuhvata oko 80 predmeta i predstavlja poseban znak zahvalnosti svima onima koji su činom darivanja obogatili Muzejsku, pre svega Etnološku zbirku.
Zahvaljujući upravo činu darivanja predmeta iz porodičnog nasleđa, Kikinđani su učinili mnogo na očuvanju tradicije, običaja, materijalnog i nematerijalnog nasleđa. Prema rečima Slavice Gajić, kustosa-etnologa kikindskog Narodnog... »

Tehnički pregled u Kikindi poskupeo za 1.500 dinara

RTV pre 15 dana
RTV: Tehnički pregled u Kikindi poskupeo za 1.500 dinara
KIKINDA - Vlasnici preduzeća za tehnički pregled i registraciju vozila nedavno su poskupeli svoje usluge zbog nove uredbe kojom im se provizije obaveznog osiguranja sada isplaćuju u iznosu od pet procenata, umesto dosadašnjih 20 ili čak 30 odsto. U Kikindi je tehnički pregled poskupeo oko 1.500 dinara, što je znatno niže u odnosu na druge veće centre u Vojvodini.
Provizije koje su osiguravajuće kuće do nedavno davale vlasnicima preduzeća za obavljanje tehničkih pregleda vozila iznosila je od 15 do 30 odsto za usluge polise obaveznog osiguranja. Međutim, novom uredbom Narodne banke Srbije... »

Andrea je lepša strana Srbije: Najbolja studentkinja novosadskog Medicinskog fakulteta vidi budućnost u svojoj zemlji

Kurir pre 16 dana
KIKINDA- Andrea Tot (24) iz Kikinde, najbolja je studentkinja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. U Rektoratu Univerziteta, prelepoj magistarki farmacije nedavno je uručeno priznanje za završeno školovanje sa prosečnom ocenom 10, 00. Adrea je dobila još jednu nagradu, budući da je ubedljivo... »

Svaki deseti stariji osnovac puši

RTV pre 16 dana
RTV: Svaki deseti stariji osnovac puši
KIKINDA - Nacionalni dan bez duvanskog dima obeležava se pod sloganom “Zaštitimo se od duvana”. Podaci Instituta Batut govore da svaki deseti stariji osnovac konzumira cigarete, kao i da trećina stanovništva u Srbiji puši. Struka ističe da na smanjenje ove negativne statistike najviše utiče povećanje akciza na cene cigareta.
Negativna statistika sa državnog nivoa preslikava se i na lokalni. Većina pacijenata koji dolaze u Ambulantu za pneumoftiziologiju u Kikindi su pušači. Ipak, pneumoftiziolog Dragana Kljajić Borić ističe da poslednjih godina opada... »

U Kikindi opada stopa nezaposlenosti

RTV pre 16 dana
RTV: U Kikindi opada stopa nezaposlenosti
KIKINDA - Na teritoriji Severnobanatskog okruga, kraj 2018-te bez posla je dočekalo preko 7 hiljada 600 lica, dok je od tog broja samo u Kikindi bilo 3 hiljade 136 nezaposlenih. U odnosu na 2017-tu, prema zvaničnoj statistici kikindske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, nezaposlenost je smanjena za preko 20 procenata.
U odnosu na 2017-tu, kada je na evidenciji kikindske Filijale NSZ bilo više od 4 hiljade i 200 nezaposlenih lica. Statistika iz prošle godine pokazuje smanjenje broja nezaposlenih. Preko tri hiljade ljudi u Kikindi trenutno traži... »

Liga Vojvodine za mlađe uzraste u streljaštvu: Inđijcima i Novosađanima po četiri prva mesta

Dnevnik pre 17 dana
Najuspešniji klubovi u trećem kolu Lige Vojvodine za kadetski i mlađe juniorski uzrast i šestom za pionire i pionirke, koji su održani u Vrbasu, bili su Novi Sad 1790 i Mladost (Inđija).
Novosađani i Inđijci su osvojili po četiri prva mesta.Kao i nekoliko puta do sada, najuspešniji pojedinac bila je Aleksandra Havran (Jedinstvo, Stara Pazova), koja je još jednom zabeležila het trik. Pobedila je u pionirskoj,... »

Konkurs za nagradu "Đura Đukanov"

RTV pre 17 dana
RTV: Konkurs za nagradu "Đura Đukanov"
KIKINDA - Petnaestu godinu zaredom, Narodna biblioteka „Jovan Popović" iz Kikinde raspisala je nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov". Po utvrđenim propozcijama, nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.
Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. Rukopise dostavljati isključivo u elektronskom formatu, na adresu:... »

©2019 Netmark d.o.o.