Kikinda - vesti

Kikinda: Podrška kampanji Fondacije "Tijana Jurić"

RTV pre 17 sati
RTV: Kikinda: Podrška kampanji Fondacije "Tijana Jurić"
KIKINDA - Građanskoj inicijativi prikupljanja potpisa za promenu krivičnog zakona, koju je pokrenula Fondacija "Tijana Jurić", danas su se pridružili kikindska Kancelarija za mlade i Udruženje potrošača Kikinde.
Podsećamo, inicijativa se odnosi na uvođenje doživotne robije, bez prava na pomilovanje silovateljima dece, maloletnih lica i trudnica sa smrtnim posledicama. U kancelarijama UPOK-a, u periodu od 23. do 29 oktobra, svi... »

Trovač ždralova kažnjen sa 400.000 dinara

Dnevnik pre 22 sata
KIKINDA: Odlukom Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi, jedan 57-godišnji muškarac iz Crne Bare, sela u opštini Čoka, koji je na svojoj njivi koristio nedozvoljeni pesticid karbofuran, platio je kaznu od 400.000 dinara za trovanje ždralova, saopštio je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.
Zahtev za isplatu odštete zbog trovanja te strogo zaštićene ptice Tužilaštvu je dostavio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode. Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine je u avgustu 2016. podnela krivičnu prijavu protiv... »

Banaćanke "nose ravnicu na leđima" i - ćute

RTV pre 1 dan
RTV: Banaćanke "nose ravnicu na leđima" i - ćute
KIKINDA - Jedna od danas svakako najmarginalizovanijih grupa u srpskom društvu su žene na selu. Iako formalno ravnopravne, žene iz seoskih sredina izložene su višestrukoj diskriminaciji. Naime, one su bez političkog uticaja, najčešće bez imovine, bez pristupa informacijama, pa čak i bez socijalnog, zdravstvenog ili penzionog osiguranja. Izuzimajući članove porodice, njihov rad ne dobija formalnu valorizaciju, niti pravu satisfakciju. Ipak, njih ćete retko čuti da se žale.
Na taj način, uz specifičan banatski šarm, svoj svakodnevni posao opisuje Danica Terzić iz Mokrina. Kuća, porodica, poljoprivredni radovi, poslovi, dvorište, sve stiže Danica. A njen proizvod, mokrinski lisnati sir, godinama... »

(Foto) jeziv prizor kod novog kneževca: Platio 400.000 dinara zbog trovanja ždralova na svojoj njivi

Kurir pre 1 dan
KIKINDA - Odlukom Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi, D. Č. (57) iz sela Crna Bara, u opštini Novi Kneževac, nadoknadio je štetu za ubijanje strogo zaštićene ptice ždrala upotrebom karbofurana, nedozvoljenog pesticida, na svojoj njivi. Nadoknada u iznosu od 400.000 dinara plaćena je Pokrajinskom... »

Kikinda: Za ubistvo ždralova platio 400.000

Mondo pre 1 dan
D. Č. (57) iz Crne Bare platio je Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode Vojvodine nadoknadu u visini od 400.000 dinara za ubijanje strogo zaštišćene ptice ždrala, po odluci osnovnog tužilaštva u Kikindi, saopštio je Zavod.
Foto: Screenshot/youtube Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine u avgustu 2016. podnela je krivičnu prijavu protiv Č. D. zbog ubijanja strogo zaštićenih vrsta ptica, a prijavu protiv njega podnela je i Fitosanitarna... »

Zidni satovi - tradicija koja traje

RTV pre 1 dan
RTV: Zidni satovi - tradicija koja traje
KIKINDA - Nekadašnja stvar prestiža u 19. veku bili su zidni satovi, koji i posle više od sto godina besprekorno rade. Iako se činilo da su potpuno zaboravljeni, izgleda da se lepa tradicija korišćenja zidnih satova ponovo vraća.
Porodica Pioker jedna je od retkih na severu Banata koja se već generacijama bavi časovničarskim zanatom, poslom za koji se plašilo da će nestati, pojavom nove tehnologije. Međutim, da nije tako, s vremena na vreme dokažu... »

Otvorena pošta u rubnom delu Kikinde

Dnevnik pre 1 dan
KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i direktor poštanske mreže JP „Pošta Srbije“ Srđan Jovanović, svečano su u utorak otvorili ekspozituru u rubnom delu grada.
Ekspozitura se nalazi u delu prostorija bivše Prve mesne zajednice, u Ulici Braće Laković, radiće od 7 do 14 sati i strankama će na usluzi biti jedan poštanski službenik. - Ideja da ekspozitura bude otvorena na ovom mestu,... »

Nova ekspozitura "Pošte Srbije" u Kikindi

RTV pre 2 dana
RTV: Nova ekspozitura "Pošte Srbije" u Kikindi
KIKINDA - Za građane Mesne zajednice ''Braća Laković'' u Kikindi otvorena je ispostava Javnog preduzeća "Pošte Srbije". Nova ekspozitura namenjena je za više od osam hiljada, mahom starijih stanovnika, kojima će poštanske usluge od sada biti znatno bliže i pristupačnije.
Peticija građana iz Mesne zajednice ''Braća Laković'' u Kikindi ovoga puta urodila je plodom. Oko osam hiljada stanovnika iz više od dve hiljade domaćinstava dobilo je ispostavu Pošte. Razlog više za otvaranje ekspoziture jeste... »

Vojvođanska liga – istok: Prvi poraz Kikinđana

Dnevnik pre 2 dana
Dok su domaći igrači igrali dosta neorganizovano, gostujući su polako pravili “omču” oko golmana Marka Vukobrata.
OFK Kikinda - Sloboda 3:4 (0:3) KIKINDA: Gradski stadion, gledalaca 500, sudija: Petrović (Vršac). Strelci: Radivojac u 76. Spahić u 82. (iz penala) i Ćirić u 89. za OFK Kikindu, a Vojvodić u 34. Galić u 39. Gavrilović u 64. i... »

Brusni kamen za Indiju

Večernje novosti pre 5 dana
Kikindsko preduzeće “Grindeks” na svetskom sajmu u Hanoveru. Izložili novu alatnu mašinu kojom osvajaju tržišta
KIKINDA - Sajam mašina za obradu metala, preciznog alata, produkcionih sistema i komponenata za automatizaciju EMO - Hanover, okupio je 2.200 izlagača iz 45 zemalja. Jedini predstavnik Srbije bila je kikindska firma “Grindeks”,... »

Partizanova igra od 1 do 5? Evo koju je ocenu Đukić dao crno-belima

Sportske.net  pre 6 sati  još 23 povezane

Od Rusa tražimo "Buk" i "pancir"

Večernje novosti  pre 7 sati  još 3 povezane

Danas sunčano i toplo, do 27 stepeni

Blic  pre 6 sati  još 2 povezane

Broj poginulih u požarima u Portugaliji porastao na 43

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.