Kikinda - vesti

Promocija treće knjige Sabranih dela Đure Đukanova u Kikindi

RTV pre 44 minuta
RTV: Promocija treće knjige Sabranih dela Đure Đukanova u Kikindi
KIKINDA - Promocija treće knjige Sabranih dela Đure Đukanova biće upriličena večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović" u Kikindi.
Knjigu čine romani „Dvogled bez stakla" i „Duva vešanac", a kako ističu urednici iz Izdavačke kuće „Partizanska knjiga", čitalac u pojedinim trenucima ima utisak da su ovi Đukanovljevi romani ekfraza nekog nepomenutog umetničkog... »

Duh starih birtija i dalje živi u Kikindi: Varoške kafane nosile su imena životinja, a radno vreme bilo je veoma specifično (foto)

Telegraf pre 4 sata
Postojale su "Labud", "Patka", "Orao", a najpoznatije su bile "Jelen" i "Lav"
Svaka varoš ne bi bila varoš da nema kafane- one centralne, odakle se sve vidi, a oko nje, male “zavučene “ birtije. Takve varoške kafane postojale su i u Kikindi, i to još u 18. veku, jedna se zvala “Varoška kafana”, a druga... »

Otvorio glavu mladiću, simulirao seks sa štenetom i mučio rotvajlera?! Za ovo se tereti Stevica Petkov (20) kojem je danas počelo suđenje u Kikindi

Kurir pre 12 sati
KIKINDA- Stevici Petkovu (20) iz Kikinde, u ponedeljak je počelo suđenje u Osnovnom sudu, a predstavnici Pokreta “Levijatan” nisu prisustvovali glavnom pretresu jer je postupajuća sudija odlučila da isključi javnost. Petkov se prošlog leta našao u žiži javnosti, nakon uznemirujućih fotografija i... »

Edukacijom mladih protiv droge

RTV pre 20 sati
RTV: Edukacijom mladih protiv droge
KIKINDA - Već decenijama unazad, kao jedan od vodećih problema među mlađom populacijom, izdvaja se droga. Zato su kikindska Kancelarija za mlade i Udruženje građana "Kekend" odlučili da saradnju otpočnu upravo kroz priču o bolestima zavisnosti, gde kroz vršnjačku edukaciju pokušavaju da utiču na svest ove osetljive društvene populacije.
Brojna istraživanja govore o tome da se većina mladih do puberteta susretne sa nekom vrstom narkotika. Mogu se pronaći gotovo svugde, što ih čini nikad dostupnijim. Kako ističu volonteri Kancelarije za mlade u Kikindi, najčešće... »

U Kikindi prva do krsta dama

RTV pre 2 dana
RTV: U Kikindi prva do krsta dama
KIKINDA - Više od dvadeset Kikinđana danas je plivalo za bogojavljenski krst na Starom jezeru, a najbrže do časnog krsta doplivala je jedina dama među plivačima, Dragana Golić, inače kapiten u Bokserskom klubu ''Kikinda''.
U plivanju za časni krst učestovali su plivači od 15 do 65 godina, a organizova li su ga Ronilački klub ''Orka'' iz Kikinde i Srpska pravoslavna crkva. Pored Starog jezera u Kikindi, plivanje za časni krst održano je i na... »

Udruženje preduzetnika Kikinda obeleželilo slavu

RTV pre 2 dana
RTV: Udruženje preduzetnika Kikinda obeleželilo slavu
KIKINDA - Crkvenim obredom i rezanjem slavskog kolača, Opšte uduženje preduzetnika Kikinda obeležilo je danas svoju slavu Bogojavljenje.
Kikindsko udruženje ovu slavu proslavlja već deset godina i to je bila prilika da se sumiraju dosadašnji rezultati. Predsednik udruženja, Siniša Pašić, istakao je da je godina iza nas bila uspešna, da udruženje trenutno ima oko... »

Kikinda ima turističkog štofa ali joj nedostaju...

RTV pre 3 dana
RTV: Kikinda ima turističkog štofa ali joj nedostaju...
KIKINDA - Muzej Terra, Mamut-fest, sove ušare, Suvača -stari mlin na konjski pogon, samo su neki od događaja, lokaliteta, umetničkih sadržaja i atrakcija koje Kikinda i okolna mesta mogu ponuditi u okviru zanimljive turističke ponude. Za tradiocionalnu turiostičku manifestaciju “Dani ludaje”, Kikindi je 2017-te pripala nagrada "Turistički cvet". Ipak, za dalji, ozbiljniji turistički razvoj neophadna su dodatna ulaganja, uređena infastruktura i konstantna promocija.
Iako bez prirodnih atrakcija, bez reke ili jezera, Kikinda svakako ima zanimljiv turistički potencijal koji podrazumeva osmišljenu starategiju na podizanju kvaliteta turističkih usluga, promociju i atraktivne kampanje, ali i... »

Nagrada "Petar baron Rajačić" vajarki Miroslavi Kojić

RTV pre 3 dana
RTV: Nagrada "Petar baron Rajačić" vajarki Miroslavi Kojić
KIKINDA - Na Svečanoj godišnjoj skupštini Evropske akademije nauka dodeljene su Godišnje nagrade istaknutim članovima ove organizacije, a među njima i akademskoj vajarki Miroslavi Kojić iz Kikinde. Priznanja predstavljaju veliku čast za ovu umetnicu, koja i nakon četiri decenije stvaralaštva najveće zadovoljstvo pronalazi u radu sa najmlađima.
Nakon što je pre dve godine postala članica Evropske akademije nauka, vajarka Miroslava Kojić dobila je još jedno važno priznanje za svoj višedecenijski rad. Nagrada "Petar baron Rajačić" za kulturu, uručena joj je zbog... »

Zimska rezidba u kikindskim voćnjacima

RTV pre 3 dana
RTV: Zimska rezidba u kikindskim voćnjacima
KIKINDA - U kikindskim voćnjacima započeta je zimska rezidba, najvažniji posao u ovom periodu godine.
Voćari bi posebnu pažnju trebalo da obrate na realan odnos prinosa i porasta jer će samo pravilnim i stručnim potezima prinos biti veći, a rod kvalitetniji. Stvorili su se svi vremenski uslovi za jedan od najvažnijih poslova u... »

Kikinda u neverici, muškarac koji je Slobodana pregazio kolima je ustvari hteo da mu pomogne!

Alo pre 5 dana
Alo: Kikinda u neverici, muškarac koji je Slobodana pregazio kolima je ustvari hteo da mu pomogne!
Policijska istraga tragedije koja se dogodila u nedelju 13. januara u Kikindi, kada je teško povređen, a ubrzo posle toga i preminuo Slobodan S. (53), pokazala je da je A. M. (33) zapravo želeo da pomogne Slobodanu, a ne da ga ubije.
Ovaj muškarac iz Novog Sada prvobitno se jedini sumnjičio za nesreću ispred poznatog ugostiteljskog objekta. Policijska uprava u Kikindi u utorak je saopštila da je ispred lokala u Dositejevoj ulici, u centru Kikinde, rano ujutro... »

Senzacija Kolins za polufinale AO, Cipras bolji od Bautiste-Aguta

Sportski žurnal  pre 49 minuta  još 20 povezanih

Vučićeva tiha poseta Davosu

Danas  pre 1 sat  još 13 povezanih

Strategija Tereze Mej: nema Plana B

Dojče vele  pre 3 sata  još 9 povezanih

Nema preživelih u nesreći u Kerču

Dnevnik  pre 1 sat  još 9 povezanih