Kikinda - vesti

Kikinda:Blage kazne idu na ruku šumokradica

RTV pre 6 sati
RTV: Kikinda:Blage kazne idu na ruku šumokradica
KIKINDA - Prava zima tek pokazuje svoje pravo lice, pa se kikindska Poljočuvarska služba i dalje suočava sa velikim problemom nelegalne seče stabala. Na stotine kubika tako pribavljenog drveta prodaje se ilegalno, a aktuelna kaznena politika, po svoj prilici nije sprečila ponavljanje prekršaja.
Iako uz manjak ljudstva i adekvatne opreme, kikindska Poljočuvarska služba pokriva na hiljade hektara atara pokušavajući da se izbori i sa ilegalnom sečom. Stradaju malobrojni šumarci, voćnjaci, pa čak i zelene površine u samom... »

Umjetnik u potrazi sa sobom

XXZ magazin pre 10 sati
Dragoljub Stanković: Beogradski kiklop (Partizanska knjiga, Kikinda, 2017)
Termin autofikcija u opticaju je od sedamdesetih godina, a u književnoj kritici i teoriji označava, ugrubo rečeno, fikcionaliziranu autobiografiju. Mnogi su kritičari ( primjerice, Mirnes Sokolović) upućivali na pojačanu... »

Budućnost "Toze Markovića" u rukama banaka

RTS pre 1 dan
RTS: Budućnost "Toze Markovića" u rukama banaka
Industrija građevinskog materijala "Toza Marković" u Kikindi, posle mogućeg stečajnog postupka, na pragu je novog rešenja finansijskog problema koji određuje budućnost te fabrike. Sve zavisi od banaka i potraživanja koje diktiraju tempo oporavka i finansijske opravdanosti te industrije na tržištu.
Zbog nepoštovanja pripremljenog plana reorganizacije, kikindska Industrija građevinskog materijala "Toza Marković" ponovo se mogla naći u stečaju, ali je glavni poverilac Sberbank Srbija povukla predlog stečajnog postupka pred... »

Novi Kneževac: Ribnjak kažnjen za uništavanje gnezda zaštićenih ptica

Dnevnik pre 3 dana
KIKINDA: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode je saopštio da je preduzeće Ribar iz Novog Kneževca na ribnjaku kojim upravlja uništilo oko 30 gnezda i legla s mladuncima belobrke čigre i oko 20 gnezda vlastelice, koje su strogo zaštićene vrste, zbog čega će morati da plati kaznu od pola miliona dinara.
To se dogodilo tokom leta 2016. godine, a Prekršajni sud u Kikindi je 6. februara ove godine doneo presudu protiv preduzeća Ribar, kojom je ova firma oglašena odgovornom za kršenje Zakona o zaštiti prirode, kaznom od 500.000... »

Izbegnut ponovni stečaj fabrike "Toza Marković"

RTV pre 3 dana
RTV: Izbegnut ponovni stečaj fabrike "Toza Marković"
KIKINDA - Iako je konačno rešenje problema samo odloženo, kikindska fabrika "Toza Marković" izbegla je opasnost ponovnog stečaja.
Naime, zbog nepoštovanja unapred pripremljenog plana reogranizacije, Sberbank Srbija AD pokrenula je pred zrenjaninskim Privrednim sudom predstečajni postupak, ali je u međuvremenu potvrđeno da je banka odustala od tog zahteva.... »

Rešenje za MSK u narednih nekoliko meseci

RTV pre 3 dana
RTV: Rešenje za MSK u narednih nekoliko meseci
BEOGRAD, KIKINDA - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u narednih nekoliko meseci očekuje adekvatno rešenje za Metanolsko-sirćetni kompleks (MSK) s obzirom na to da su u toku razgovori Ministarstva privrede i MMF.
"Ako je nemoguća privatizacija videćemo kako da dalje restruktuiramo to preduzeće da bi ga nekako spremili za makar i delimičnu privatizaciju", rekla je ona. Rešenje se, kazala je, očekuje u narednih nekoliko meseci, kada se... »

Izgradnja foajea Narodnog pozorišta Kikinda

N1 Info pre 3 dana
Narodno pozorište Kikinda objavilo je tender za izgradnju foajea ovog objekta koji predstavlja kulturno nasleđe Kikinde.
Zgrada je pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturnih dobara Subotica, a u okviru izgradnje foajea planirana je delimična rekonstrukcija pozorišta i probijanje bočne fasade. Podsetimo, urbanističkim projektom najpre je planirana... »

Raspisan tender za izgradnju foajea Narodnog pozorišta Kikinda - Rok za ponude 5. mart

Ekapija pre 3 dana
Planirani izgled budućeg foajea Narodnog pozorišta Kikinda Planirani izgled budućeg foajea Narodnog pozorišta Kikinda Narodno pozorište Kikinda objavilo je tender za izgradnju foajea ovog objekta koji predstavlja kulturno nasleđe Kikinde. Zgrada je pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturnih dobara... »

Kikinda: Subvencije za prevoz učenika

RTV pre 3 dana
RTV: Kikinda: Subvencije za prevoz učenika
KIKINDA - Kako bi pomogla roditeljima, koji svoju decu školuju u kikindskim srednjim školama, lokalna samouprava već nekoliko godina subvencioniše besplatan prevoz za seoske učenike, što se pokazalo vrlo dobro u praksi. Kikinda za tu namenu izdvaja godišnje 35 miliona dinara.
Nešto više od 500 seoskih učenika sa područja grada Kikinde besplatno putuje do svojih srednjih škola na račun lokalne samouprave. Vrlo popularna subvencija, koju sprovodi Kikinda, pokazala se kao dobra mera u pomoći roditeljima,... »

Kikindski Toza Marković i dalje između oporavka i stečaja

Dnevnik pre 4 dana
KIKINDA: Stečaj je ponovo zakucao pred pogonima kikindskog giganta opekarske industrije “Toza Marković” d.o.o , jer je “Sberbank Srbija” AD iz Beograda pred Privrednim sudom u Zrenjaninu pokrenula predstečajni postupak, u nameri da naplati svoja potraživanja, zbog nepoštovanja plana vraćanja dugova nastalih iz vremena neuspele privatizacije i ranije vođenog stečaja.
Bankari su se pozvali na precizirane obaveze za izmirenje duga u skladu sa usvojenim Konačnim planom reorganizacije koji je potvrđen 18. maja 2016. godine. U Privrednom sudu u Zrenjaninu po zahtevu “Sberbank Srbije” ekspeditivno... »

©2018 Netmark d.o.o.