Kikinda - vesti

"Zoppas" ponovo ulaže u Kikindi

RTV pre 16 sati
RTV: "Zoppas" ponovo ulaže u Kikindi
KIKINDA - Predajom pisma o nameri, italijanska kompanija "Zoppas" danas i zvanično započinje drugu fazu investiranja u Kikindi. U proteklih godinu dana u fabrici "Zoppas Industries Serb" uposleno je 430 radnika, a novi investicioni ciklus italijanske kompanije najavljen u kikindske pogone omogućiće zapošljavanje oko hiljadu radnika.
Pored predstavnika kompanije i grada, svečanosti u Kikinde prisustvovali su Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, kao i Goran Knežević, ministar privrede. Dobra sredina za investiranje, ažurnost nadležnih institucija,... »

Knežević: Uskoro javni poziv za MSK

RTV pre 15 sati
RTV: Knežević: Uskoro javni poziv za MSK
KIKINDA - "Za Metanolsko-sirćetni kompleks u Kikindi potrebne su velike investicije, za šta Srbija u ovom trenutku nema mogućnosti. Nemamo ni dovoljno tehnologije, ni znanja da bi tu proizvodnju mogli valjajno da razvijamo. Zato za MSK tražimo strateškog partnera", izjavio je ministar privrede Goran Knežević, prilikom boravka u Kikindi.
Prema rečima ministra Kneževića, do kraja novembra, odnosno početkom decembra biće gotov tekst javnog poziva i za očekivati je veliku konkurenciju potencijalnih investitora za privatizaciju MSK. "Imali smo jedan javni poziv pre... »

Uhapšen policijski službenik zbog primanja mita

B92 pre 2 dana
Beograd -- Pripadnici MUP - Sektor unutrašnje kontrole uhapsili su V.D, policijskog službenika PU Kikinda.
On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i njegovog brata B.D, osumnjičenog da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela. Postoje osnovi sumnje da je V.D. privremeno oduzeo kamion sa... »

Kikinda: Devet sela bira predsednike mesnih zajednica

Dnevnik pre 20 sati
KIKINDA: Predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak u skladu sa Odlukom o mesnoj samoupravi raspisala je izbore za predsednike mesnih zajednica Banatska Topola, Banatsko Veliko Selo, Bašaid, Iđoš, Mokrin, Nakovo, Novi Kozarci, Rusko Selo i Sajan, koji će se održati 17. decembra. Svaka mesna zajednica predstavljaće jednu izbornu jedinicu.
Kandidate za predsednike mesnih zajednica mogu predlagati registrovane političke stranke i grupe građana, za čiju kandidaturu je neophodno podneti najmanje 100 potpisa birača iz te mesne zajednice. Gradska uprava Kikinde... »

Grad Kikinda sufinansira bušenja bunara za poljoprivrednike

RTS pre 1 dan
RTS: Grad Kikinda sufinansira bušenja bunara za poljoprivrednike
Jedna od mera pomoći kikindske lokalne samouprave registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je i sufinansiranje bušenja bunara za navodnjavanje i napajanje stoke u porodičnim domaćinstvima. U tu svrhu ove godine iz budžeta grada izdvojeno je milion dinara.
Za taj novac moguće je izbušiti 50 bunara, dubine do 30 metara i cevi prečnika pet centimetara. Takve bunare, koji koštaju oko 26 hiljada dinara grad Kikinda refundira sa 80 procenata. Svaki metar više, domaćina košta 860 dinara... »

Kikindska suvača čeka ulaganja

RTV pre 1 dan
RTV: Kikindska suvača čeka ulaganja
KIKINDA - Suvača, mlin ravnice, jedan je od repernih objekata identiteta Kikinde. To je mlin na suvi pogon, koji je za mlevenje žitarica koristio konje kao pokretačku snagu.
Kikindska suvača, jedna od tri preostale u ovom delu Evrope, izgrađena je davne 1899. godine. Od 90-ih godina prošlog veka taj svojevrsni spomenik narodnog graditeljstva ima status nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja... »

U Kikindi prema Zakonu o stanovanju registrovano samo deset zgrada

Dnevnik pre 1 dan
KIKINDA: Više od 150 stambenih zgrada postoji na području Grada Kikinda, ali do sada je registrovano tek njih deset.
U skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada do kraja godine svaka stambena jedinica mora da se registruje, ali i da se izaberu upravnici zgrada. Sekretarka Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, urbanizam i... »

Uhapšen policijski službenik zbog primanja mita

Dnevnik pre 2 dana
RTS: Kikinda, policijski službenik uhapšen zbog primanja mita
BEOGRAD: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektor unutrašnje kontrole uhapsili su V.D., policijskog službenika PU Kikinda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i njegovog brata B. D., osumnjičenog da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.
Postoje osnovi sumnje da je V.D. privremeno oduzeo kamion sa drvima od oštećenog kako bi navodno proverio da li potiču iz krivičnog dela, iako je znao da drva nisu ukradena, saopštio je MUP. Potom je od oštećenog zahtevao 300... »

Policajac uhapšen zbog primanja mita

Alo pre 2 dana
Alo: Policajac uhapšen zbog primanja mita
Pripadnici Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uhapsili su V. D., policijskog službenika PU Kikinda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i njegovog brata B. D., osumnjičenog da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.
Postoje osnovi sumnje da je V. D. privremeno oduzeo kamion sa drvima od oštećenog kako bi navodno proverio da li potiču iz krivičnog dela, iako je znao da drva nisu ukradena, saopštio je MUP. Potom je od oštećenog zahtevao 300... »

Vojvođanska liga – istok: Utakmica kasnila zbog doktora

Dnevnik pre 2 dana
Kikinda - Radnički (S) 2:1 (1:1)
KIKINDA: Gradski stadion, gledalaca 100, sudija: Mrđa (Pančevo), strelci: Đukić u 34. Krasin u 82. za Kikindu, a Zoretić u 29. minutu za Radnički. Žuti kartoni: Kenjalo, Đukić, Krasin, Kitanović (Kikinda), Rudnički, Perović, Marić (Radnički). OFK KIKINDA: Ma. Vukobrat... »

Partizanova mašina: Tavamba: Dobro smo odreagovali na primljeni gol

Blic sport  pre 7 sati  još 18 povezanih

Ročesti: Nemamo problema sa samopouzdanjem

B92  pre 7 sati  još 8 povezanih

Milojević: Na pobedu protiv Kelna, želimo u narednu fazu

Večernje novosti  pre 10 sati  još 5 povezanih

Haradinaj: Nacionalni praznik Albanije - slobodan dan na KiM

Večernje novosti  pre 11 sati  još 1 povezana

Dačić: Pacoli je malo nervozan, ne ide im kako su planirali

Pravda  pre 47 minuta  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.