Kikinda - vesti

U Kikindi spremni za zimske izazove

Dnevnik pre 8 sati
KIKINDA: Članovi Štaba zimske službe Grada Kikinde, na uobičajenoj smotri zimske službe pred nastupajuću sezonu, konstatovali su da je mehanizacija spremna, adekvatna i da funkcioniše.
Operativni plan rada zimske službe je usvojen, na lageru trenutno ima 50 tona soli, a izdat je nalog za nabavku još dodatnih 100 tona. Zimsko održavanje oko 140 kilometara puta prvog i drugog prioriteta na teritoriji Grada... »

Serijal RTV "Prisajedinjenje 1918. godine - Svedoci istorije": Delegati iz Kikinde

RTV pre 1 dan
RTV: Serijal RTV "Prisajedinjenje 1918. godine - Svedoci istorije": Delegati iz Kikinde
KIKINDA - Na Velikoj narodnoj skupštini o prisajedinjenju Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji, koja je održana u Novom Sadu, 25. novembra 1918. godine, bilo je i šesnaest delegata iz Velike Kikinde. Na jedinstven i dostojanstven način ugledni građani Velike Kikinde diplomatski su nastojali da zadrže ono što su smatrali svojom postojbinom, a poseban doprinos dali su dr Sava Putnik, dr Milivoj Kenđelac i Đorđe Grujić, veoma obrazovani i poštovani ljudi tog doba.
''Ko ne živi u otadžbini, ne zna za ukus života'', glasila je stara poslovica kojom su se vodili i delegati Velike Kikinde kada su iz ravnog severnog Banata krenuli put Novog Sada na Veliku narodnu skupštinu o prisajedinjenju... »

Obeležen dan biblioteke u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Obeležen dan biblioteke u Kikindi
KIKINDA - Davne 1845. godine, u Velikoj Kikindi počela je sa radom prva čitaonica. Na najlepši način tradiciju Srpske čitaonice nastavlja kikindska Narodna biblioteka, koja od 1952. godine nosi ime Kikinđanina, književnika Jovana Popovića.
U skladu sa tradicijom negovanja pisanje reči i knjige, ali poštujući potrebe i zahteve korisnika 21. veka, kikindska Biblioteka danas je obeležila svoj dan. Kikindska Narodna biblioteka, najstarija ustanova kulture u gradu,... »

Srpska sova stigla do Londona: Svetski mediji bruje o Kikindi zbog kontroverzne statue! (foto)

Srbija danas pre 1 dan
Britanski Rojters objavio je tekst o statui sove u Kikindi, napisavši da Kikinda sad privlači pažnju zbog statue u obliku penisa
- Spomenik je postavljen da bi se ukazalo na značaj priča na tom prostoru, ali demonstranti kažu da je izduženi oblik statue sa sitnim detaljima sramotan i traže njegovo uklanjanje – piše list. Penis-shaped owl statue sparks... »

Kompanija Tenis tražila odlaganje investicije u Srbiji

RTV pre 2 dana
RTV: Kompanija Tenis tražila odlaganje investicije u Srbiji
KIKINDA - Nemačka kompanija "Tenis" zatražila je odlaganje najavljene investicije u Srbiji, a Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je predlog prosledila Gradu Kikindi na dalje odlučivanje.
"Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je na molbu kompanije 'Tonnies' (Tenis) dala predlog za odlaganje investicije i prosledila ga Gradu... »

Kikinđani dobijaju kompostere i vodiče za upravljanje otpadom

RTV pre 3 dana
RTV: Kikinđani dobijaju kompostere i vodiče za upravljanje otpadom
KIKINDA - U okviru regionalnog projekta "Poslovni modeli za unapređenje sakupljanja i valorizaciju otpada", Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ odabrala je deset pilot opština u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji u kojima će proces uvođenja upravljanja otpadom biti realizovan po istoj metodologiji. Kao jedan od pilot gradova, Kikinda je odabrana za model uvođenja kućnog kompostiranja. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Asocijacijom za upravljanje čvrstog otpada u Srbiji, kikindskim
U okviru projekta koji treba da doprinese što efikasnijem upravljanju otpadom na lokalnom nivou, uz unapređenje usluga koje se pružaju građanima, Kikinda je jedan od pilot gradova u regionu odabranih za model kućnog... »

Drugo kolo Lige Vojvodine u streljaštvu

Dnevnik pre 3 dana
Drugo kolo Lige Vojvodine u pionirskoj konkurenciji, održano u Staroj Pazovi, obeležili su strelci Kikinde i takmičarke domaćeg Jedinstva.
Najpreciznija pionirka bila je Aleksandra Havran (181 krug), koja je i najzaslužnija za trijumf Jedinstva u ekipnoj ženskoj konkurenciji. Kikinda je trijumfovala kod pionira, a prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je... »

Dodela nagrade Venac slobode "Radomir Drakulić"

RTV pre 3 dana
RTV: Dodela nagrade Venac slobode "Radomir Drakulić"
SOMBOR - Kulturni centar "Laza Kostić" i Udruženje građana "Ravangradsko proleće" dodeliće večeras nagradu za negovanje rodoljubive misli Milanu Marodiću, predsedniku Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava" u Subotici.
Dosadašnji dobitnici bili su Đorđe Nešić (Dalj), Dejan Tomić (Novi Sad), Spasoje Grahovac (Kikinda), Mila Ćatović (Sombor) i Ljubica Popović Bjelica (Novi Sad). U prigodnom kulturnom programu učestvovaće profesorica Mila Ćatović,... »

Zrenjaninska liga: Nakovčanima derbi

Dnevnik pre 4 dana
Domaćin je poveo lepim pogotkom u 20. minutu preko Davida Sakala.
Polet - Delija 3:1 (1:1) NAKOVO: Igralište Poleta, gledalaca oko 100, sudija: N. Rankov (Kikinda), strelci: Sakan u 20. Draganov u 60. i B. Jeličić u 91. za Polet, a Da. Miladinov u 25. minutu (iz penala) za Deliju. Žuti kartoni:... »

MUP: U više odvojenih akcija u Srbiji uhapšeno 19 osoba

RTV pre 4 dana
RTV: MUP: U više odvojenih akcija u Srbiji uhapšeno 19 osoba
ZAJEČAR/KIKINDA/UŽICE - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 19 osoba u cilju suzbijanja opšteg kriminala, saopšteno je iz MUP-a. Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela polno uznemiravanje, teška telesna povreda, laka telesna povreda, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje...
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B. S. (70) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. Uhapšeni se sumnjiči da je u dva navrata uznemiravao maloletnicu i uz... »

Troje uhapšeno zbog pljačke banke

Blic  pre 3 sata  još 21 povezana

Zverev prvi finalista u Londonu!

Mozzart sport  pre 50 minuta  još 17 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.