Kikinda - vesti

Kikinda brzim ekonomskim razvojem otvara nova radna mesta

Dnevnik pre 13 sati
Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov kaže za „Dnevnik“ kaže da je ovaj grad u jednom trenutku bio u teškom stanju, dolazilo je do devastacije, stvari su godinama stajale u mestu i nisu imale ozbiljna investiciona ulaganja.
Budžet grada iznosi više od dve milijarde dinara, a lokalna samouprava pre četiri godine zatekla je dugove koji iznose skoro polovinu buyeta, tačnije 980 miliona dinara koji su napravile javna preduzeća i Gradska uprava. - Mi smo... »

Za Dan vojske u Kikindi prikazani naoružanje i oprema

Dnevnik pre 14 sati
KIKINDA: U sklopu obeležavanja Dana Vojske Srbije Kikinđanima su se na glavnom gradskom trgu predstavili pripadnici Prve brigade kopnene vojske stacionarne u Novom Sadu.
Pripadnici Vojske Srbije predstavili su naoružanje i vojnu opremu izviđačkih, pešadijskih, artiljerijskih i jedinica telekomunikacija. „Kikinđani su najveće interesovanje pokazali za samohodni višecevni lansir raketa 128... »

Kikindski Muzej Terra na mestu stare austrougarske kasarne

Dnevnik pre 1 dan
Muzej „Terra“ u Kikindi otvoren je 5. decembra prošle godine i toliko je „svež“ da još nema ni oformljenu cenu za ulaznice, te je za sada za sve posetioce ulaz besplatan.
Kikinda je već nadaleko poznata po Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, a sada se može pohvaliti i muzejom koji je najveća zbirka moderne velike terakote u celom svetu. Nalazi se na mestu nekadašnje kasarne, koja je... »

Kikinda: Počela izgradnja stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH

Radio 021 pre 1 dan
Izgradnja 25 stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine počela je u Kikindi.
Reč je o Potprojektu 2 koji je vredan više od 13 miliona evra i obuhvata izgradnju 200 stanova u devet jedinica lokalne samouprave, 120 montažnih kuća, kupovinu 250 seoskih kuća i dodelu 330 paketa građevinskog materijala.... »

Kikinda: Položen kamen temeljac za izgradnju 25 stanova za izbeglice

Novi magazin pre 2 dana
U okviru realizacije Potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa, danas je u Kikindi obeležen početak gradnje 25 stanova namenjenih izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca, kazao je da je Potprojekat 2 vredan više od 13 miliona evra i da obuhvata izgradnju 200 stanova u devet jedinica lokalne samouprave,... »

„Glumci su se vratili, publiko.“

Danas pre 2 dana
Od ponedeljka sedmodnevni 68. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, najstariji pozorišni festival u regionu, održava se ove godine 68. put.
Posle nekoliko godina pauze, domaćini su mu ponovo Zrenjanin i NP “Toša Jovanović”. Najbolje u vojvođanskoj pozorišnoj produkciji videćemo od ponedeljka 23. do nedelje, 29. aprila, pod sloganom „Glumci su se vratili, publiko“. U... »

Veprovi u Inđiji

Ritam grada Kg pre 2 dana
U trećem kolu Superlige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi gostuju Inđija Indiansima, u nedelju od 14.30 časova, na popularnom Bronx Field-u. Oba tima startovala su ubedljivim pobedama u drugom kolu. Veprovi su savladali „večite rivale“, beogradske SBB Vukove (38:21), dok su Indijanci bili bolji od... »

Konkurs za objavljivanje prvih knjiga mladih autora

RTV pre 4 dana
RTV: Konkurs za objavljivanje prvih knjiga mladih autora
KIKINDA - Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 35 godina. Konkurs se odnosi na autore koji žive na teritoriji Grada Kikinde, na autore iz Srbije i na autore iz dijaspore.
Autori konkurišu sa rukopisima od kojih će odabrati tri rukopisa za objavljivanje knjiga (do 80 strana, A5 formata) u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra. Žiri u sastavu predsednik Marija Tanackov (književnica),... »

Problem divljih deponija u Kikindi decenijski

RTV pre 4 dana
RTV: Problem divljih deponija u Kikindi decenijski
KIKINDA - Meštanima obodnih ulica u Kikindi već godinama problem prave divlje deponije, koje nastaju preko noći, uprkos čestim intervencijama nadležnih i samih građana. Kao rešenje, meštani predlažu postavljanje video nadzora, ali i kažnjavanje prekršioca.
Stanovnike obodnih kikindskih ulica Banatske i Vodice očekuje pravi mali jubilej. Već je deset godina kako im neko svakoga dana istovara đubre na mesto gde je nekada bilo veoma popularno izletište, tako da je sada nastala velika... »

Kikindski sportski centar na četiri hektara dogodine slavi 40 godina

Dnevnik pre 4 dana
KIKINDA: Direktor Sportskog centra „Jezero” u Kikindi Slobodan Marinkov kaže da je ovaj kompleks, najveći u Srbiji, sagrađen 1979. godine, i da se spremaju za proslavu 40. rođendana iduće godine.
U sklopu Sportskog centra nalaze se hala, bazeni otvoreni i zatvoreni, kao i tereni, hostel „Omladinsko naselje”, zatim objekat u centru grada pod nazivom „Partizan” u kojem se nalaze yudo sala, mala sala za male sportove, sala... »

Bugari demantuju Madrid: "Ni veto, ni potpisi sa Balkana"

B92  pre 3 sata  još 27 povezanih

Dan vs Vojska najbolji deo naše zemlje

Večernje novosti  pre 1 sat  još 24 povezane

Bombardovanje RTS: Porodice traže otvaranje dosijea

N1 Info  pre 3 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.