Kikinda - vesti

Pazarci slavili na gostovanju Kikindi, Partizan pao u Kostolcu

Sportski žurnal pre 9 dana
Pazarci su na severu Banata, ipak, opravdali ulogu favorita i zasluženo odneli bodove
Kikinda je odlično otvorila utakmicu, vodila 5:1 i 6:2, a Pazarci su do 20. minuta stigli do izjednačenja, a prvi put u vođstvo i minut pre odmora. U nastavku u više navrata Kikinda je stizala na gol zaostatka, u 42. minutu i... »

KI: Iz gradske kase stipendije za 68 studenata

Dnevnik pre 10 dana
KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potpisao je ugovore sa 68 studenata koji su stekli pravo na stipendije iz gradske kase zahvaljujući dosadašnjim postignutim rezultatima tokom školovanja i studiranja.
Njima će se u trajanju od 10 meseci isplaćivati mesečni iznos stipendije od 8.500 dinara, što je za 500 dinara više u odnosu na prošlu godinu. Za bespovratnu podršku iz gradskog budžeta podneto je 112 zahteva, a mogli su... »

Nušić na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi

Dnevnik pre 10 dana
KIKINDA: U Narodnom pozorištu u Kikindi su u toku probe za komediju “Sumnjivo lice” Branislava Nušića, a ražija je poverana Jugu Radivojeviću, sa kojim ansambl kikindskog pozorišta do sada nije radio.
Na kikindskoj sceni Nušić se odavno nije igrao, pa se glumačka ekipa dodatno raduje, dok reditelj Radivojević kaže da je pred njima veliki pisac, veliki naslov i veliku odgovornost, a premijera je planirana za 23.februar. Verujem... »

USVOJEN NOVI STATUT Dan Kikinde 28. decembar

Dnevnik pre 10 dana
KIKINDA: Novi Statut Kikinde, koji će početi da važi od narednih izbora za gradski parlament, usvojili su odbornici Skupštine grada, na zasedanju kojem nisu prisustvovali odbornici opozicione grupe „Odbranimo Kikindu”.
Milenko Jovanov, predsednik Komisije za statutarna pitanja i normativna akta Skupštine grada, podsetio je da je ovom činu prethodila javna rasprava i da je novi Statut donet jer je došlo do izmena Zakona o lokalnoj samoupravi. On... »

U Kikindi manje brakova, a više rođenih beba nego lane

RTV pre 11 dana
RTV: U Kikindi manje brakova, a više rođenih beba nego lane
KIKINDA - U Kikindi je u prošloj godini sklopljeno 266 brakova, nešto manje nego 2017. godine. Kikinđani veruju u brak kao instituciju koju treba čuvati i negovati, a u prilog tome ide i podatak da građani Kikinde sve češće stupaju u brak sa stranim državljankama iz Poljske, Francuske, Engleske i Bosne i Hercegovine.
Brak je po svemu sudeći institucija koju treba poštovati jer iz njega potiče sve što je lepo, odnosno ljubav, vera, nada, poštovanje, kao vaspitanje. Tako bar misle Kikinđani koji veruju u brak kao krunu zajedničkog života. U... »

Kikinda dodelila 68 stipendija najboljim studentima

RTV pre 11 dana
RTV: Kikinda dodelila 68 stipendija najboljim studentima
KIKINDA - Grad Kikinda dodelio je 68 stipendija najboljim studentima. Ovo je jedan od načina da se pomogne mladim ljudima, ali i motivacija da se nakon završetka studija vrate u svoj grad.
Dvadesetjednogodišnja Milana Ćirić student je treće godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Drugu godinu za redom, stipendista je Grada Kikinde, a ova novčana pomoć joj mnogo znači. „Stvarno mi pomaže, pogotovo što roditelji... »

Promocija knjige Nemanje Starovića u Kikindi

RTV pre 11 dana
RTV: Promocija knjige Nemanje Starovića u Kikindi
KIKINDA - Roman "Podeljeni grad" Nemanje Starovića biće predstavljen Kikinđanima večeras u 19 časova u Narodnoj biblioteci "Jovan Popović".
Osnovni problem u ovoj knjizi može da se artikuliše kao problem odnosa fikcije i stvarnosti. Ipak, roman je uvek samo priča i on se suštinski i razlikuje od "priče" stvarnosti. Pisac se koristi raznim sredstvima kojima se ne... »

Zbog gripa zabranjene posete kikindskoj bolnici

RTV pre 12 dana
RTV: Zbog gripa zabranjene posete kikindskoj bolnici
KIKINDA - Zbog sprečavanja širenja virusa gripa, u Opštoj bolnici Kikinda od danas su zabranjene posete pacijentima, a ta mera, kako je saopšteno, primenjivaće se do daljnjeg.
Na osnovu izveštaja Institut za javno zdravlje Vojvodine, aktivnost virusa gripa je na teritoriji Severnobanatskog okruga iznad visokog praga. U kikindskom Zavodu za javno zdravlje za RTV je potvrđeno da je od 10 uzorkovanih... »

Usvojen novi Statut Kikinde

RTV pre 12 dana
RTV: Usvojen novi Statut Kikinde
KIKINDA - Odbornici kikindskog Gradskog parlamenta su na današnjoj sednici usvojili novi Statut grada. Tekst najvišeg pravnog akta lokalne samouprave usklađen je sa Izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi i donosi nekoliko novina.
Današnjem zasedanju, tokom kojeg se raspravljalo o samo jednoj tački dnevnog reda, nisu prisustvovali opozicioni odbornici, izuzev odbornika LSV. Novim Statutom, između ostalog, usvojeni su novi-stari simboli grada - grb i... »

Banatski vodotoci pod lupom opština u tri banatska okruga

Dnevnik pre 12 dana
KIKINDA: Grad Kikinda je bio domaćin drugog radnog sastanka kooordinatora sliva „Banatski vodotoci” u kome su učestvovali predstavnici lokalnih samouprava tri banatska upravna okruga i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.
On je ukazao da su izmene zakona o lokalnoj samoupravi omogućile gradovima i opštinama da se udružuju duž slivova reka, kako bi predupredili i sanirali posledice poplava i drugih vanrednih situacija. - Potrebno je da se donesu... »

©2019 Netmark d.o.o.