Kosovo - vesti

Šef za ljudska prava UN predviđa: Savet bezbednosti pred krahom

Telegraf pre 14 sati
Zeid Raad al-Husein rekao je da bi trebalo ukinuti ovu "pentarhiju" koju čine Velika Britanija, Kina, Francuska, Rusija i SAD, " jer izgleda da "previše posluje"
Odlazeći visoki komesar za ljudska prava UN kaže da Savet bezbednosti sa pet stalnih članova ima previše moći u Ujedinjenim nacijama i upozorava da bi moglo doći do kraha tog tela ukoliko se uskoro nešto ne promeni. Kosovo u... »

Srbija u EU 2025? Moguće, ali ne i garantovano

Telegraf pre 21 sat
Napredak pre svega zavisi od reformi u oblasti vladavine prava
Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti smatra da je 2025. godina ostvarljiv datum za pristupanje Srbije EU, ali da se to ne može garantovati i ističe da napredak u najvećoj meri zavisi od reformi u Srbiji. Kosovo na korak... »

U prokupačkom muzeju otvorena izložba o arheološkom nalazištu Pločnik

Južne vesti pre 1 dan
Najznačajniji predmeti koji su pronađeni tokom predhodnih 90 godina iskopavanja na arheološkom nalazištu Pločnik, Prokupčani će moći da vide narednih nekoliko meseci, na izložbenoj postavci u prostorijama Narodnog muzeja Toplice u ovom gradu. foto: Lj. M.Direktor prokupačkog muzeja Darko Žarić... »

Pada mit o Albancima na kojem je zasnovana njihova dominacija na Kosovu

Sputnik pre 1 dan
Mitovi, između ostalog, postoje da bi se rušili. Neki od njih opstaju, po inerciji, ili se svesno pothranjuju, iako bi ih puki uvid u životnu svakodnevicu mogao demantovati. Takav je i mit o brojčanom stanju novih naraštaja Albanaca na Kosovu i Metohiji.
Tradicionalna albanska porodica sa mnogo članova gotovo da ne postoji u urbanim sredinama na Kosovu i Metohiji. I ne samo urbanim. Pod velikim uticajem modernizacije i globalizacije koja je na Kosovo stigla sa albanskim... »

Jovanović (Narodna stranka): Potpisivanje međunarodnog sporazuma sa Prištinom ...

Beta pre 2 dana
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je potpisivanje medjunarodnog sporazuma sa Prištinom najnepovoljniji ishod za Srbiju i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objavi svoj plan za Kosovo i Metohiju, "koji je najavio za mart ove godine". Jovanović je prilikom... »

Amerika čvrsto uz "celovito Kosovo"

Vesti online pre 1 dan
Sudeći po poslednjim izjavama odlazećeg i dolazećeg ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija i Filipa Kosneta, od razmene teritorija Srbije i tzv. Kosova zasad neće biti ništa.
- Važno je da i Srbija i Kosovo izađu sa kreativnim rešenjima, ali da ta formulacija ne znači razmenu teritorija - rekao je kandidat za novog ambasadora SAD u Prištini Filip Kosnet. Istog dana nešto ranije, Ambasada SAD u... »

Danas (1998): Kosovu nuđena „autonomija plus“

Danas pre 1 dan
Iz arhive Danasa: Izdanja od 13. do 19. avgusta 1998. godine Kao što je potraga za rešenjem za status Kosova, koje bi bilo prihvatljivo i za srpsku i za albansku stranu, aktuelno danas, isto je bio slučaj i pre dvadeset godina, dok je sukob na jugu Srbije ulazio u svoju najkrvaviju fazu.
Sredinom avgusta 1998. godine Kontakt grupa, međunarodno telo koje su sačinjavali diplomatski predstavnici najuticajnijih zemalja sveta, formulisalo je rešenje za status Kosova koje je nazvano „autonomija plus“. Iako predlog nije... »

Amerika čvrsto uz „celovito Kosovo“ — Srbiji ne pomaže brzo rešenje

Sputnik pre 1 dan
Sudeći po poslednjim izjavama odlazećeg i dolazećeg ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija i Filipa Kosneta, od razmene teritorija Srbije i tzv. Kosova zasad neće biti ništa.
Podsećamo, kandidat za novog ambasadora SAD u Prištini Filip Kosnet rekao je da je „važno da i Srbija i Kosovo izađu sa kreativnim rešenjima, ali da ta formulacija ne znači razmenu teritorija“. Istog dana nešto ranije, Ambasada... »

Cipele „Mejd in Kosovo“ usred Beograda

Sputnik pre 2 dana
Etiketa nepriznate države Kosovo „krasi“ cipele koje se prodaju usred Beograda, pišu „Novosti“.
Nusret Gaši, vlasnik firme koja proizvodi obuću „Geris“ u Uroševcu, povodom prodaje njegovih cipela u centru Beograda, na čijim deklaracijama stoji „Mejd in Kosovo“, kaže da im niko dosad nije pravio problem. „Gledamo da na obući... »

Cipele "made in Kosovo" usred Beograda

Vesti online pre 2 dana
Etiketa nepriznate države Kosovo "krasi" cipele koje se prodaju usred Beograda, pišu "Novosti".
Nusret Gaši, vlasnik firme koja proizvodi obuću "Geris" u Uroševcu, povodom prodaje njegovih cipela u centru Beograda, na čijim deklaracijama stoji "mejd in Kosovo", kaže da im niko dosad nije pravio problem. - Gledamo da na... »

©2018 Netmark d.o.o.