Kosovo - vesti

Dačić: "Razgraničenje nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika"

Nedeljnik pre 11 minuta
Posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Burundija Ezekjelom Nibižirom u Beogradu, Dačić je novinarima kazao da se o razgraničenju sa Prištinom nije razgovaralo i dodao da je to ideja koja kao zvaničan predlog nije upućena
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati... »

Dačić: Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod

Beta pre 24 minuta
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati gradjani na referendumu. Posle sastanka sa ministrom spoljnih... »

Rasrpljavanje

Danas pre 30 minuta
U zemlji Srbiji, u kojoj se, znamo, za pravila ne haje, ipak postoji jedno gvozdeno pravilo – kad god se, naime, politička situacija usložnji – a često se usložnjava – na adrese osoba i nevladinih organizacija koje (vidi slučajnosti) najčešće nisu po ukusu i volji trenutne vlasti, počinju da stižu preteća pisma, različitih stilova, ali manje više istog sadržaja – „ubićemo zaklaćemo ko sa Dražom (Vučićem, Đidom, DSS-om, itd.) neće, a naročito ćemo ubiti one koji izdaju srBsko Kosovo“.
Pretnjama ćemo se pozabaviti u sutrašnjoj kolumni, danas ćemo razmotriti problem da li je ispravno (i da li je srpski) pisati „srpski“ ili „serbski“. Problem uopšte nije nevažan koliko na prvi pogled izgleda. Ne rekosmo li onomad... »

Kosovski Srbi nezainteresovani za Specijalni sud za OVK

Danas pre 1 sat
Sa današnje debate Centra za razvoj zajednica i portala KoSSev Mandat Spcijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva, tz. Specijalnog suda za zločine OVK, te očekivanja od rada ovog suda u Hagu, ali i dosadašnji učinak procesuiranja i rasvetljavanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu, bile su glavne teme današnje debate Centra za razvoj zajednica i portala KoSSev pod nazivom „Ratni zločini i tranziciona pravda: Kosovo“, koja je održana u beogradskom Medija centru.
Vladimir Vukčević, bivši tužilac za ratne zločine, najpre je ispričao prisutnima kako je nastao izveštaj tadašnjeg specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, ukazujući da je upravo on sa svojim timom iz srpskog Tužilaštva... »

Tači:Ideja o korekciji granica preuzeta od Rugove, a moja je ideja o pripajanju Preševske doline

RTV pre 1 sat
RTV: Tači:Ideja o korekciji granica preuzeta od Rugove, a moja je ideja o pripajanju Preševske doline
PRIŠTINA - Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je ideju o korekciji granice sa Srbijom preuzeo od prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, akademika Nedžata Dacija i zamenika predsednika DSK Ljutfija Hazirija.
Tači je to rekao u odgovoru na pitanje predsednika Napredne demokratske stranke Nenada Rašića čija je ideja o korekciji granice sa Srbijom. Tači je dodao da je njegova ideja da pripoji tzv. Preševsku dolinu Kosovu. "Za korekciju... »

Nemanja Stjepanović – intervju

Peščanik pre 5 sati
Razgovor vodila Branka Mihajlović Domovi kulture i objekti kulturne namene tokom ratova devedesetih bilbi su pretvarani u logore i mučilišta za zarobljene Bošnjake, Hrvate i Srbe. U fotomonografiji „Iza sedam logora – od zločina kulture do kulture zločina“ u izdanju forumZFD-a sakupljeni su... »

Izetbegović: Bez SDA, HDZ BiH i SNSD se ne može formirati vlast na nivou BiH

Blic pre 5 sati
Predsednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za Glas Amerike komentarisao je odnose te stranke s Bh. blokom, HDZ i SNSD, političku situaciju u zemlji, ali i moguće scenarije u BiH i regionu ako Srbija prizna nezavisnost Kosova. Na pitanje zašto SDA nema podršku građanske snage Bh. bloka i kako su... »

Kosovske dugove vraćaćemo još pune 22 godine: Na naplatu stiže više od 198 miliona evra, a ovo je detaljna dužnička lista

Blic pre 5 sati
Da Srbija već godinama plaća spoljni dug Kosova i Metohije i nije neka nepoznanica. Ono što, međutim, mnogi ne znaju jeste da će obaveze po tom osnovu na račun Srbije stizati sve do 2041. godine, odnosno još naredne 22 godine. Do sada smo na ime spoljnog duga Kosova već isplatili 750,21 miliona... »

Ova žena smenjuje Haradinaja: Ljilja će biti novi premijer, za to je dobila zeleno svetlo, a evo ko je ona

Srbija danas pre 9 sati
Ova bi vlada vodila zemlju do jeseni, do kada bi trebalo da budu okončan dijalog sa Srbijom i zemlja se pripremila za prevremene parlamentarne izbore
U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti... »

Dačić o Venecueli: Srbija vodi politiku nemešanja u unutrašnje stvari

Danas pre 21 sat
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.
Šef srpske diplomatije je istakao da razumemo tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji. Dačić je rekao da Srbiju i Venecuelu karakteriše dugo... »

Direktor Železnica podneo ostavku

Novi magazin  pre 4 sata  još 20 povezanih

Putin predstavio hiperzvučnu raketu "cirkon"

RTS  pre 2 sata  još 15 povezanih

Rudar poginuo u Resavici

Radio 021  pre 3 sata  još 13 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.