Kosovo

EU sa zabrinutošću prati građevinske aktivnosti na lokalitetima Dren i Lešak, na lokaciji koju je kosovska vlada…

Danas pre 1 sat
Evropska unija (EU) sa zabrinutošću prati aktivne građevinske aktivnosti na lokalitetima Dren i Lešak u opštini Leposavić, na lokaciji koju je januara kosovska vlada ekproprisala i apeluje na kosovsku vladu da poštuje odgovarajući proces i prava… »

Vučić u parlamentu: Ako dođe do pitanja Kosova u UN, za mene je Ustav Sveto pismo

Beta video pre 1 sat
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ako dodje do pitanja da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije ili ne, ``on znati šta da radi`` jer je za njega ``Ustav sveto pismo`` a kapitulacija i predaja nisu opcija. Beta/MOD… »

Vučić: Nastaviću da pregovaram o svakom predlogu o KiM da se ne ponove loša iskustva iz prošlosti

Beta video pre 1 sat
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da pregovara o svakom, pa makar i najlošijem predlogu o Kosovu i Metohiji jer ne sme da ponovi loša iskustva iz prošlosti. On je u parlamentu rekao da ne misli da će neko… »

Osmani: Nije ispravno povezivati proces prijema Kosova u SE i dijalog

Vesti online pre 1 sat
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Rejkjaviku, na Islandu koji predsedava Savetom Evrope, da nije ispravno povezivati proces prijema Kosova u članstvo Saveta Evrope i proces dijaloga Beograda i Prištine, već da ta dva procesa treba… »

Brnabić: Opozicija pet puta više izgovorila reč Poslovnik od reči Kosovo

Dnevnik pre 59 minuta
BEOGRAD: Premijerka Ana Brnabić ukazala je na to da su poslanici Dveri, Zavetnika i Novog DSS, tokom današnje skupštinske sednice posvećene Kosovu i Metohiji, najmanje pet puta češće izgovorili reč "Poslovnik" od reči "Kosovo". "Ima nečeg… »

Boris Janićijević napustio Novi DSS zbog incidenata koje su poslanici opozicije izazvali u Skupštini Srbije

Politika pre 1 sat
Podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Novog DSS za KiM i to činim zbog današnjeg cirkusa koji smo gledali u Skupštini Srbije, kaže Boris Janićijević. Kako navodi Janićijević „celog sebe sam dao u odbrani KiM i zaista ne želim da… »

Ana Brnabić podsetila javnost šta je radio Boris Tadić kada je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost: Evo ga junak koji je…

Politika pre 1 sat
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić podsetila je javnost kako je Boris Tadić kao predsednik Srbije 2008. godine otišao u Rumuniju u vreme kada je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost. Tadić je prethodno izjavio da je moguće da su incidenti koji su se… »

Brnabić: "Neshvatljivo ko sve sebi daje za pravo da priča o KiM"

B92 pre 1 sat
Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na sramnu izjavu Borisa Tadića da je moguće je da je skandal u Skupštini Srbije dogovoren. "Evo ga i 'junak' koji je, kada je proglašena 'nezavisnost' Kosova, pobegao u Rumuniju! Neshvatljivo ko sve sebi… »

„Vučić izdajnik“, „Vojsko, policijo, zaustavite izdaju, branite ustav, stanite uz narod“: Protest ispred Skupštine…

Danas pre 1 sat
Nekoliko desetina građana među njima i pristalice Nemanje Šarovića i raščinjenog monaha Antonija i dalje blokiraju dve trake kod Skupštine Srbije. Policija reguliše saobraćaj i blokira prolaz vozilima. Nekoliko stotina građana koji se protive… »

Inicijativa mladih za ljudska prava o ratnoj odšteti: Kurti nemoćan da izađe iz igre konkurentskog žrtveništva albanskog i…

Danas pre 1 sat
Izjavu premijera Kosova, Albina Kurtija, o tome da Srbija treba da plati ratnu odštetu Kosovu, vidim kao izraz nemoći da izađe iz igre konkurentskog žrtveništva albanskog i srpskog nacionalizma – kaže za Danas Marko Milosavljević, programski… »

Vesti dana »