Kosovo - vesti

Vučićeva poseta za mir i stabilnost na KiM

Politika pre 11 minuta
RTV: Tači: "Neću dozvoliti da incident" (ubistvo Ivanovića) ugrozi normalizaciju odnosa
Predsednik Srbije položiće venac na mestu ubistva Olivera Ivanovića u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a Dalibor Jevtić kaže da će njegov dolazak mnogo značiti Srbima u južnoj pokrajini
Tokom posete Kosovu i Metohiji ovog vikenda, Aleksandar Vučić položiće venac u severnoj Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je ubijen lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović, potvrđeno je... »

Moja noga više tamo neće kročiti, završili smo sa gradom straha, tame i bola: Milena Ivanović poručila da se ne vraća na Kosovo (video)

Telegraf pre 1 dan
Supruga Olivera Ivanovića je naglasila da sad samo želi da budu što bliže Oliveru, a da će on u Beogradu biti spokojan
- Završili smo sa Kosovom, nikada se više tamo neću vratiti - poručila je Milena, supruga ubijenog Olivera Ivanovića. Pucali su u moje srce, pucali su u Bogdanovog tatu, pucali su u sve nas: I kamen bi zaplakao od statusa... »

Amerika poslala poslednje upozorenje Kosovu!

BK TV pre 10 sati
"Sve žrtve zaslužuju pravdu" Ambasada SAD u Prištini upozorila je danas trojicu albanskih lidera na KiM, u vezi sa najavom da će ukinuti Specijalni sud za ratne zločine koje je počinila Oslobodilačka vojska Kosova, da je ovo "poslednja opomena", uz poruku da će se, u tom slučaju, suočiti sa... »

Apel za Kosovo ili — mala svađa unutar porodice

Sputnik pre 15 sati
Apel za odbranu Kosova i Metohije, potpisan od strane uglednih i javnosti poznatih akademika, crkvenih velikodostojnika, profesora univerziteta i drugih zvučnih imena, neočekivano je postao povod za eksplozivnu raspravu na političkoj sceni. Ne samo Srbije, već i šire od samog regiona na koji se ova problematika odnosi.
Kao i obično u sličnim prilikama, pale su teške riječi, a argumenti su otišli tokom potpuno nevezanim od povoda. Pored izjava članova same „porodice“, svih onih koji osvjedočeno žele da se problem Kosova i Metohije rješava u... »

„Na Kosovu se priča šapatom“

Dojče vele pre 20 sati
„Do juče su pljuvali Ivanovića da je zver i izdajnik, a sad ga sahranjuju u Aleji zaslužnih građana. Taj sarkazam sve govori. Ne možete tako da radite, ljudi nisu stoka“, kaže političar sa Kosova Marko Jakšić za DW.
DW: Gospodine Jakšiću, mnogo je špekulacija, malo činjenica za sada, a već smo od jednog ministra u Vladi Srbije čuli da ne veruje da će ubistvo Olivera Ivanovića biti razrešeno. Šta Vi mislite? Marko Jakšić: Imajući u vidu... »

Ministar pravde Kosova odbio zahtev Beograda za učešće u istrazi ubistva Ivanovića

Insajder pre 17 sati
Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je danas da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istrazi smrti predsednika Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda Olivera Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog slučaja.
"Ni u kom slučaju nećemo nikakvo mešanje u istrazi nijedne druge institucije, sem onih Republike Kosovo. Mi ćemo primati informacije iz Srbije koje vode ka hapšenju, ali ne i njeno mešanje (u istrazi). To ćemo raditi samo mi",... »

Tači: Ubistvo Olivera Ivanovića je možda imalo za cilj da prekine dijalog Srbije i Kosova

Blic pre 19 sati
Ko god je ubio Olivera Ivanovića hteo je time da prestavi Kosovo kao nestabilnu zemlju, rekao je za "Dojče vele" kosovski predsednik Hašim Tači. Dodaje da je dobrodošla saradnja srpskih institucija u istrazi.
- Kosovske i međunarodne institucije čine maksimalne napore kako bi se ovo zločinačko ubistvo razjasnilo što je pre moguće. Ovo je Kosovu najmanje trebalo. Oni koji su ovo planirali i izvršili hteli su da naštete imidžu Kosova i... »

Petrič: Vučić vodi pametnu politiku prema BiH i na Kosovu

Blic pre 23 sata
Predsednik Maršal fondacije Austrija i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Volfgang Petrič smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi veoma pametnu politiku prema Bosni i Hercegovini i prema Kosovu.
- On je Milorada Dodika odgovorio od kršenja mirovnog sporazuma iz Dejtona - ukazao je Petrič u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“. Na konstataciju da se Vučiću prebacuje da se ponašao veoma autoritativno, Petrič je rekao da je to... »

Petrič: Vučić vodi pametnu politiku prema BiH i Kosovu

Alo pre 23 sata
Alo: Petrič: Vučić vodi pametnu politiku prema BiH i Kosovu
Predsednik Maršal fondacije Austrija i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Volfgang Petrič smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi veoma pametnu politiku prema Bosni i Hercegovini i prema Kosovu.
"On je Milorada Dodika odgovorio od kršenja mirovnog sporazuma iz Dejtona“, ukazao je Petrič u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“. Što se EU tiče on smatra da treba da se reformiše do te mere da može primati nove članice. "Nakon... »

Opasan trenutak: Treba li Srbija da traži povratak srpske vojske na Kosovo

Sputnik pre 1 dan
Ubistvo Olivera Ivanovića pokrenulo ulogu međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji ali i pitanje aktiviranja člana Rezolucije 12 44 koji predviđa povratka srpske vojske i policije u južnu pokrajinu.
Srpska ministarstva pravde i policije obratila su se misijama Euleksa i Unmika sa zahtevom ne samo da dobiju informacije o atentatu na Olivera Ivanovića, već i da se uključe u istragu jer Srbija želi da se što pre dođe do ubice.... »

Hrvatska u dramatičnoj završnici do pobede protiv Belorusije

Večernje novosti  pre 11 sati  još 10 povezanih

Srpska fabrika stakla u Paraćinu ponovo otišla u stečaj

Nova ekonomija  pre 59 minuta  još 5 povezanih

Veselji: Specijalnog suda će biti

Večernje novosti  pre 11 sati  još 3 povezane

Rusija: Sekirom ranio šestoro đaka

RTV  pre 36 minuta  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.