Kosovo

Amerika u dva poteza matirala Evropsku uniju na Kosovu

Vesti online pre 1 dan
Evropska unija, zaokupljena svojim problemima, nije više u stanju da igra jaču ulogu u rešavanju kosovskog problema. Nesposobnost Brisela posebno je ogolela Amerika, koja je, iznenada, sa dva konkretna i praktična ekonomska poteza matirala EU i… »

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, isto će se dogoditi na KiM

N1 Info pre 1 dan
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će se, ako u Crnoj Gori "prođe" Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji. "Ako država Srbija ostane pasivna povodom… »

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM (VIDEO)

Beta pre 1 dan
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se, ako u Crnoj Gori „prođe“ Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji. „Ako država Srbija ostane pasivna… »

Sutra sastanak lidera PS i DSK uz prisustvo ambasadora velike petorke

Novi magazin pre 1 dan
Pokret Samoopredeljenje(PS) je saopštio da je danas, posle sastanka sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) na kojem nije postignut dogovor o koaliciji, dogovoreno da se sutrašnji susret lidera dve stranke održi uz prisustvo ambasadore Velike petorke… »

Amerika u dva poteza matirala Evropsku uniju na Kosovu i Metohiji

Sputnik pre 1 dan
Evropska unija, zaokupljena svojim problemima, nije više u stanju da igra jaču ulogu u rešavanju kosovskog problema. Nesposobnost Brisela posebno je ogolela Amerika, koja je, iznenada, sa dva konkretna i praktična ekonomska poteza matirala EU i… »

Sastanak Kurtija i Mustafe i danas bez rezultata

Insajder pre 1 dan
Uprkos najavama samih lidera dve pobedničke stranke kosovskih izbora da su optimistični po pitanju toga da se danas postigne sporazum, to se nije dogodilo. Lideri Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, kako… »

Svetosavska akademija širom Crne Gore: Bijelopoljci uglas pevaju "Sini jarko sunce sa Kosova"; U Budvi u litiji deset hiljada…

Večernje novosti pre 1 dan
Akademiju po tradiciji organizuje Eparhijaa budimljansko-nikšićka i na njoj će besediti episkop Joanikije, koji će i blagosloviti sve učesnike i građane. Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras na Svetosavskoj akademiji u Bijelom Polju… »

Grenel: Pismo o namerama o železničkoj liniji Beograd-Priština sledeće nedelje

Sputnik pre 1 dan
Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras za Tanjug da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i privremenih institucija Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice ili ubrzo posle… »

Grenel otkrio detalje sastanka u Berlinu: Beograd i Priština se dogovorili, sporazum o obnovi pruge već sledeće nedelje

Srbija danas pre 1 dan
On je dodao da je diskusija bila veoma konsturktivna. Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras za Tanjug da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već… »

Najsramnija optužba protiv Srba stigla iz Prištine: „Ovde je bio balkanski holokaust“

Sputnik pre 1 dan
Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači napisao je danas na svojoj stranici na Fejsbuku da Srbija i dalje „negira zločine“ koji su prouzrokovali „balkanski holokaust“ u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. „Kosovo se danas pridružuje… »

Vesti dana »