Kosovo - vesti

Napadnuti Srbi na Kosovu: Albanci kamenovali autobuse u kojima su bili vernici iz Beograda!

Pravda pre 6 sati
Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, danas su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice hvostanske.
"Radio Kontakt plus" navodi da je grupa Albanaca postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena, koji je na ostacima hrama služio paroh Nebojša iz Istoka. Kako saznaje taj radio, u napadu nije bilo povređenih, a... »

Bivši ambasador Srbije u Unesku: Ima onih koji kažu da je Kosovo njihovo, a ne srpsko i da srpsko nikada nije ni bilo

Telegraf pre 23 sata
On je naglasio da je srpska baština na Kosovu i Metohiji, iako je pod zaštitom Uneska, i dalje u opasnosti, a da je jasno da je ugrožavaju oni koji tamo sprovode vlast, s obzirom na to da Srbija nema mogućnost da deluje na terenu
Doskorašnji ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković izjavioje danas da pitanje prijema Kosova i Metohije u tu ageniju UN nije rešeno i da očekuje da će naredne godine ponovo biti pokrenut zahtev za prijem. Najveće prepreke za... »

Država reagovala na napad na Srbe na Kosovu i uputila hitan zahtev Zapadu! "Dokaz protiv militarizacije Albanaca!"

Srbija danas pre 13 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić apelovao je na međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad na pravoslavne hodočasnike, koji su obilazili srpske manastire u Metohiji.
- Današnji napad je samo još jedno upozorenje kakva bi sudbina zadesila sve srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ukoliko bi ostali bez zaštite, i zato apelujem na međunarodnu zajednicu da najozbiljnije reaguje, jer to nije samo... »

Novi dan o formiranju Vojske Kosova

N1 Info pre 17 sati
Novi dan u temi jutra o najavama formiranja Vojske Kosova i reakcijama iz Srbije i sveta sa Cvijetinom Milivojevićem, Aleksandrom Radićem i Stevanom Filipovićem.
Koliko je realno formiranje vojske Kosova nakon sto je Skupština Kosova usvojila nekoliko zakona koji to omogućavaju? Šta na to kažu Evropa i Amerika, a šta vlast u Beogradu? Kakve to posledice može da ima na dalji tok pregovora... »

Tanasković: Očekujem da Priština naredne godine zatraži prijem Kosova u Unesko

Blic pre 1 dan
Doskorašnji ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković rekao je da pitanje prijema samoproglašenog Kosova u toj instituciji nije rešeno i da očekuje da će Priština naredne godine ponovo pokrenuti zahtev za prijem. - To bi onda podrazumevalo ponavljanje, možda u nešto drugačijim okolnostima, svega... »

Srpski manastiri na Kosovu kao Njegoš u Crnoj Gori — neki bi voleli da ih nema

Sputnik pre 23 sata
Doskorašnji ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković izjavio je da pitanje prijema Kosova i Metohije u tu agenciju UN nije rešeno i da očekuje da će naredne godine ponovo biti pokrenut zahtev za prijem.
Tanasković je u intervjuu za „Radio Beograd“ rekao da bi to onda značilo ponavljanje svega što je Srbija prošla u Parizu 2015. i 2017. godine, gde je u centru pažnje, između ostalog, bilo i srpsko kulturno nasleđe. „To je... »

Lazanski o formiranju tzv. vojske Kosova: Amerikanci mogu da spreče proces ali, očito je da to ne žele!

Srbija danas pre 1 dan
Lažna država Kosovo ima najveću stopu nezaposlenosti u Evropi i užasno lošu ekonomsku situaciju. Ako žele da spreče formiranje tzv kosovske vojske, Amerikanci to najlakše mogu uraditi finansijskim blokadama. Ali, očito je da to ne žele, piše Miroslav Lazanski, čiju kolumnu sa Politika.rs prenosimo u celosti
Albanske partije u parlamentu u Prištini ubrzano, i mimo ustava, rade na preimenovanju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova. Pretpostavljam da će u tom poslu do kraja godine i uspeti, jer eto naš vrli prijatelj Edi Rama u... »

Tači: Pripajanje Preševske doline je ideja SAD

Vesti online pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je, u subotu uveče, u najgledanijem šou programu Oksižen (Oxygen), koji se emituje na Kosovskoj televiziji (KTV), o insistiranju na pripajanju Preševske doline Kosovu da je to ideja Sjedinjenih Američkih Država.
- Ovu ideju, tačnije korekciju granice, sa naznakom pripajanja Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, predložile su mi SAD. Bili su to njihovi savetnici - rekao je Tači ali nije naveo imena savetnika. Dodao je da "im je uzvratio da... »

Dačić: Kosovo će propasti na glasanju za Interpol

N1 Info pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Kosovo propasti na glasanju za članstvo u Interpol, uprkos tome što je izdvojilo milione evra kako bi postalo deo te međunarodne organizacije.
"Bez dogovora (sa Beogradom), nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju za Interpol, kao što su propali za Unesko", rekao je Dačić za današnji Kurir. On je kazao da će Srbija uloži... »

RTK2: Da li Kosovo ima dovoljnu podršku za članstvo u Interpolu?

Danas pre 1 dan
Članstvo Kosova u Interpolu zavisi pre svega od angažovanja Kosova, odnosno Srbije, koja se tome intenzivno protivi, izjavio je profesor ustavnog prava Mazlum Baraljiu.
S druge strane izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku iz Beograda Mišel Zubenica smatra da zvanična Priština nema dovoljno veliku podršku za prijem u međunarodnu organizaciju, piše RTK2. Kako navodi RTK2, Generalna... »

©2018 Netmark d.o.o.