Kosovo - vesti

Tači se obratio novinarima pred razgovor sa Vučićem: Konačni dogovor očekujem do kraja marta 2019. godine

Telegraf pre 15 sati
Normalizacija odnosa je "jedini siguran put" i treba da se zasniva, istakao je Tači za DW, na priznanju nezavisnosti Kosova i punom poštovanju prava Srba
Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači izjavio je danas da bi konačni dogovor između Beograda i Prištine trebalo da bude postignut najkasnije do kraja marta sledeće godine. Nastavak dijaloga Beograda i Prištine... »

Provocirao Srbe simbolom velike Albanije, a njegov otac je zbog toga robijao u Beogradu (foto)

Srbija danas pre 15 sati
Ragip Džaka je jedan od prvih albanskih separatista sa Kosova
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog reprezentativca albanskog porekla sa Kosova, koji je Srbiji dao gol u petak na Svetskom prvenstvu u fudbalu, godine 1986. proveo je neko vreme u zatvoru u Beogradu zbog pozivanja na... »

Cvetković na KiM, kaže da svedoči u slučaju ubistva Ivanovića

RTS pre 17 sati
RTS: Cvetković na KiM, kaže da svedoči u slučaju ubistva Ivanovića
Novinar Stefan Cvetković, koji tvrdi da je pre nekoliko dana bio otet, nalazi se na Kosovu kako bi, prema sopstvenim rečima, svedočio u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenosi "Indeksonlajn".
Cvetković je za taj kosovski portal na albanskom, kako se navodi, rekao da je na Kosovu zbog svedočenja kosovskoj policiji i tužilaštvu u vezi sa slučajem Ivanović. Rekao je da je tokom boravka na Kosovu u pratnji kosovske... »

Mogerini posle sastanka: Intenzivni i produktivni razgovori

N1 Info pre 19 sati
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini imala je "intenzivne i produktivne" razgovore u Briselu s predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, o "okviru sporazuma sveobuhvatne normalizacije odnosa dve strane", saopšteno je.
Dogovoreno je da se narednih nedelja intenzivira rad, navedeno je u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) posle trojnog sastanka u Briselu. U Briselu je održan trojni sastanak predsednika Srbije i Kosova,... »

Opasne fantazije Prištine o „zelenoj transverzali”

Politika pre 17 sati
Poruka Redžepa Hotija da bi tzv. Kosovu trebalo da pripadnu Sandžak i jug centralne Srbije deluje kao da su pojedini prištinski krugovi postali glavni zagovornici starog turskog projekta
Projekat koji je u prošlosti najčešće povezivan s Bošnjacima, takozvana zelena transverzala, danas je, bar prema najnovijim porukama predstavnika samoproglašenog Kosova, „oživeo” među tamošnjim Albancima. To je potvrdila i... »

Vučić o Briselskim pregovorima: Niko ne treba da se plaši samovlašća i donošenja odluka bez podrške naroda

Insajder pre 19 sati
Ni posle današnjeg nastavka Briselskog dijaloga nije poznato o čemu su iza zatvorenih vrata razgovarali predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Federike Mogerini.
Aleksandar Vučić je nakon sastanaka za RTS rekao ne želi da ulazi u detalje o čemu je danas razgovarano „jer bi to možda moglo da pokvari poziciju Prištine, kao i našu poziciju“. On je najavio obraćanje naciji u vezi s pitanjem... »

Ljimaj: Spremni smo da damo doprinos dijalogu sa Srbijom

Novi magazin pre 19 sati
Predsednik Socijaldemokratske inicijative Kosova, iz vladajuće koalicije, Fatmir Ljimaj je danas u Prištini izjavio da je ta stranka spremna da doprinse dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, i da je pozvao i druge stranke da učestvuju u tome, kao i da je za to potreban i nacionalni konsenzus.
Govoreći na drugoj Skupštini svoje stranke, Ljimaj je rekao da dijalog sa Srbijom treba da doprinese rešavanju problema što bi vodilo ka postizanju konačnog, pravno obaveznog sporazuma dve strane. "Mi verujemo da za uspeh dijalog... »

"Vučić najavljuje borbu, Tači crta granice, a EU – ćuti"

OK radio pre 1 dan
Pred nova rundu dijaloga Hašim Tači “crta granice” Kosova, Aleksandar Vučić najavljuje ”borbu za srpsku zemlju i narod”, a EU uporno ćuti, piše Dojče vele.
Sastanak na "predsedničkom nivou" održaće se u nedelju u Briselu u okviru procesa dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. "Pred sastanak atmosfera je gotovo uobičajno maglovita: Tači govori o neophodnosti definisanja... »

Zvezdin košarkaš ne da na svoje: Svi su uvek protiv Srba

Vesti online pre 1 dan
Košarkaš Crvene zvezde Stefan Janković pogođen pisanjem medija o slučaju švajcarskih fudbalera poreklom sa Kosova i Metohije kritikovao je javno zapadne medije zbog njihovog tendecioznog pisanja.
Janković je kao politikolog koji se obrazovao u Sjedinjenim Američkim Državama dotakao teme koja je trenutno aktuelna u javnosti – švajcarskih fudbalera poreklom sa Kosova i Metohije. Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su na... »

Otac Granita Džake služio zatvorsku kaznu u Beogradu

Studio B pre 1 dan
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog reprezentativca albanskog porekla sa Kosova, koji je Srbiji dao gol u petak na Svetskom prvenstvu u fudbalu, 1986. godine proveo je zatvoren neko vreme u zatvoru u Beogradu zbog pozivanja na ujedinjenje svih Albanca u jednu zemlju, piše današnji „Alo“.
Kako navodi list, Ragip Džaka bio je jedan od prvih albanskih disidenata separatista osamdesetih godina prošlog veka, a jedan je i od prvih Albanaca koji su uzvikivali „Kosovo Republjik“. Sa 22 godine je zbog protesta protiv... »

Izbori u Turskoj: Erdogan ponovo izabran za predsednika

BBC News  pre 3 sata  još 24 povezane

Mihajlović: Došlo vreme da se pitanje Kosova reši

Danas  pre 1 sat  još 21 povezana

Izvoz je preskroman i pada, deficit skače

B92  pre 1 sat  još 15 povezanih

Crna Gora otvara poglavlje kojim odlučuje o sudbini eura

Danas  pre 4 sata  još 15 povezanih

Kuburović: Nema informacija o Raduloviću

Danas  pre 52 minuta  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.