Kosovo - vesti

Vučić: Želeo sam da čujem probleme Srba na Kosovu i Metohiji

Novi magazin pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovarajući sa kosovskim Srbima želeo da čuje njihove svakodnevne probleme i da je imao obavezu da im kaže šta je interes srpskog naroda - da moraju da ostanu da žive na svojoj zemlji.
On je za sutrašnje Večernje novosti kazao da su mu kosovski Srbi tokom razgovora ukazali na tri ključne stvari, od kojih je prva da ima ljudi koji žive bogato i primaju velike plate od države Srbije, dok drugi nemaju ništa od... »

Rusija traži da Srbija učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića

Politika pre 3 sata
Rusija odlučno osuđuje teroristički akt ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru... »

"Stolica za Kosovo u UN je bajka i fatamorgana"

Vesti online pre 12 sati
Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić poručio je Kosovo ne može da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, ukoliko to ne bude stav Srbije.
On je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine kazao da ostaje pri stavu da ocene visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Feredike Mogerini i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da je 2018. godina... »

Dačić: Stolica za Kosovo u UN zavisi od stava Srbije

Dnevnik pre 14 sati
NOVI SAD: Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić poručio je Kosovo ne može da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, ukoliko to ne bude stav Srbije.
On je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine kazao da ostaje pri stavu da ocene visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Feredike Mogerini i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da je 2018. godina... »

"Novosti" sa porodicama na Kosovu Sa predsednikom lomili pogaču

Večernje novosti pre 18 sati
Stevići iz Gračanice na krsnu slavu u svom domu ugostili prvog čoveka Srbije. Ovo domaćinstvo jedno je od najbrojnijih u srpskim sredinama na Kosovu
NAŠA kuća je slobodna za sve ljude čistog srca. Vrata su otvorena svima koji dolaze sa dobrim namerama, bili oni predsednici, putnici ili prosjaci. Posebno ako dolaze iz naše Srbije. Na drugi dan svoje krsne slave Svetog Jovana,... »

Tači: Populističke izjave Vučića na Kosovu

Danas pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu prošla u miru i bez incidenta uz populističke izjave koje su, kako je naveo, neizbežne prilikom takvih poseta. Tači je na Fejsbuku napisao da su neizbežne populističke izjave poput Kosovo je Srbija. On je... »

Vulin zahvalio Paragvaju na nepriznavanju Kosova

Novi magazin pre 21 sat
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se danas Paragvaju na principijelnoj politici prema pitanju Kosova, navodi se u saopštenju tog ministarstva.
"Smatramo da je konzistentna i na pravu zasnovana pozicija Srbije u ovom slučaju počela da daje rezultate, prvo zaustavljanjem trenda priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, a zatim i početku procesa... »

Oglušili se o upozorenje Zapada: Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda vraćena Haradinaju

Srbija danas pre 22 sata
Traže izlaz
Predsedništvo tzv. kosovske Skupštine, odlučilo je danas da, inicijativu 43 poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine koje je tokom rata počinila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova, odlučio je da vrati vladi samoprozvanog Kosova. Predsednik samoprozvane Skupštine... »

Vlada Kosova počela sednicu minutom ćutanja za Ivanovića

N1 Info pre 23 sata
Vlada Kosova započela je sednicu minutom ćutanja povodom smrti lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
Ovo je redovna sednica Vlade Kosova za koju mediji ne dobijaju dnevni red sastanka, osim informacije o njenom održavanju. Sednice su uglavnom otvorene za medije i one se mogu pratiti preko televizijskih ekrana koji su postavljeni... »

Ksenija Božović: Vučić tokom posete Kosovu shvatio poruku

N1 Info pre 1 dan
Mislim da je Vučić shvatio poruku da su, ukoliko ne reši bezbednost, sve ostale teme nebitne, ocenila je za Danas zamenica predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović i istakla da je predsedniku Srbije tokom posete Kosovu stavljeno do znanja da ljudima mora da osigura bezbednost ako misli da zaustavi iseljavanje.
On je obećao da će vrlo brzo da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, što je lepo čuti, rekla je Božović za Danas komentarišući posetu Aleksandra Vučića Kosovu u subotu. “Predsednik je video kakva je situacija u Mitrovici -... »

©2018 Netmark d.o.o.