Kosovo

Stefanović: Sačuvan ugled Interpola

RTV pre 1 dan
SANTIJAGO - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije i tom prilikom istakao da je pobedom Srbije i međunarodnog prava… »

Ešton: Nismo tražili od Beograda i Prištine da pređu crvene linije

RTS pre 1 dan
Bivša visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, pod čijim je okriljem počeo dijalog Beograda i Prištine 2012. godine, rekla je na Beogradskom bezbednosnom forumu da se od strana nije tražilo da prelaze svoje crvene linije i da je cilj bio da predstavnike… »

Šta kažu Srbi o Kosovu: Bolno pitanje - Za nezavisnost samo 12,4 odsto

Mondo pre 18 sati
Za građane Srbije kosovsko pitanje i dalje je veoma emotivno, veoma bolno i vezano za reč izdaja, tako da je priznanje nezavisnosti neprihvatljivo za njih čak 78,5 odsto, pokazalo je najnovije istraživanje. Za građane Srbije kosovsko pitanje i dalje… »

Kurti: Moja vlada će ukinuti taksu i uspostaviti pun reciprocitet sa Srbijom

Beta pre 1 dan
Kandidat Samoopredeljenja za premijera Kosova Aljbin Kurti rekao je da će njegova vlada, ukoliko bude formirana, ukinuti kosovske takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i uspostaviti reciprocitet sa Srbijom i dodao da je to normalan način… »

Kurti: Nema dijaloga sa Beogradom uz mape teritorija

RTV pre 24 sata
BEOGRAD - Aljbin Kurti, lider Pokreta Samoopredeljenje koji je osvojio najviše glasova na izborima na Kosovu i Metohiji, kaže da novi pregovori s Beogradom treba da podrazumevaju tri principa - da nema dogovora bez dijaloga, da nema dijaloga s mapama… »

Đilas: Nikad ne bih potpisao sporazum kojim se priznaje nezavisnost Kosova

Danas pre 1 dan
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da će se nakon bojkota izbora nastaviti borba ali još jače i odlučnije, dodajući da ona već daje prve rezultate – „režim se raspada, ali se zato i teror povećava“. „Da nam je… »

Šta Medvedev donosi u Beograd?

Dojče vele pre 1 dan
Ruski premijer donosi snažnu podršku srpskom stavu po pitanju Kosova kao odgovor na američku diplomatsku ofanzivu, kažu sagovornici DW. Medvedevu su važni i gasovod kao i sporazum Beograda i Evroazijske unije. Na prvi pogled je poseta rutinska –… »

U bunkeru kampera oko 25 kilograma marihuane, dve puške, samostrel, municija...

RTS pre 17 sati
Carinici su, u saradnji sa policijom, na kontrolnom punktu Merdare zaplenili oko 25 kilograma marihuane, dve puške, pištolj, 370 metaka za automatsku pušku, tri okvira pištoljske municije, samostrel, 10 kilograma rezanog duvana i 285 paklica cigareta… »

Đurić: Fašističko ludilo Prištine

Studio B pre 1 dan
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je sinoć kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas povodom vesti da na Jarinju akademskoj slikarki Suzani Stojadinović nije dozvoljeno da unese svoje slike na Kosovo. „Ovo je… »

Vučić britanskoj ambasadi na Kosovu: Hvala, sve smo razumeli

Danas pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas na odgovoru britanskoj ambasadi na Kosovu kratkom porukom „svi smo sve razumeli“. Vučić je reagovao na objavu britanskog diplomatskog predstavništva povodom pitanja ambasadoru Nikolasu Abotu o… »

Vesti dana »

SDF: Turska granatira naselja, Erdoan negira

Slobodna Evropa pre 29 minutajoš 20 povezanih

Neredi u Meksiku zbog hapšenja El Čapovog sina

N1 Info pre 6 satijoš 14 povezanih

SAD uveo carine na evropsku robu

Al Jazeera pre 4 satajoš 11 povezanih