Kosovo - vesti

Sutra redovne, prekosutra privremene novčane naknade

Jugmedia pre 5 minuta
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će u utorak 23. oktobra preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenima za septembar ove godine. U sredu 24. oktobra vršiće se i isplata privremene novčane naknadu za avgust ove godine, licima koja žive na i... »

Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije

RTS pre 3 sata
RTS: Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije
Srpska lista saopštila je da je napad na srpske hodočasnike u Metohiji u nedelju primer verske netolerancije koja je neviđena na tlu Evrope.
"Ohrabreni ćutanjem međunarodne zajednice na ovakve događaje, ekstremisti na albanskoj strani nastavljaju progon svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji", poručuju iz te srpske stranke na Kosovu i Metohiji i dodaju da je očito... »

Tači i Haradinaj osudili kamenovanje autobusa u kome su bili vernici iz Srbije

BK TV pre 2 sata
Predsednik Kosova Hašim Tači osudio je napad na autobus sa srpskim vernicima koji su u nedelju posetili crkvu u opštini Istok, prenose prištinski mediji. Tači je, na svom fejsbuk nalogu, napisao da bi svi građani trebalo da imaju pravo na slobodu kretanja i pozvao nadležna tela da počinioce privedu... »

Dačić o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora: Ne treba stalno ići, ali ja sam spreman, ne plašim se

Telegraf pre 23 sata
Dačić je kazao da opozicija u Srbiji traži da bude izbora, a da sa druge strane "moli Boga" da se to ne desi
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ne zna da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali da podržava predsednika Aleksandra Vučića da ukoliko postoji potreba da se proveri legitimitet, onda treba održati... »

Novi dan o formiranju Vojske Kosova

N1 Info pre 17 sati
Novi dan u temi jutra o najavama formiranja Vojske Kosova i reakcijama iz Srbije i sveta sa Cvijetinom Milivojevićem, Aleksandrom Radićem i Stevanom Filipovićem.
Koliko je realno formiranje vojske Kosova nakon sto je Skupština Kosova usvojila nekoliko zakona koji to omogućavaju? Šta na to kažu Evropa i Amerika, a šta vlast u Beogradu? Kakve to posledice može da ima na dalji tok pregovora... »

Za 19 godina na Kosovu niklo više od 900 džamija: Verski radikalizam u jačanju, najveća pretnja stiže od brojnih džihadista

Telegraf pre 23 sata
Iako su neki od "domaćih terorista" poznati nadležnima, kosovske sudije se često muče i da donesu presude protiv pripadnika ISIS zbog nedostatka dokaza iz Sirije, pa im mahom dosuđuju kraće zatvorske kazne, bez obzira na težinu zločina
Jedna od najvećih bezbednosih pretnji na Kosovu u ovom trenuku predstavljaju brojni džihadisti, bilo da je reč o onima koji su se vratili sa ratišta u Siriji i Iraku, gde su se borili na strani ozloglašenog ISIS-a ili o drugima,... »

"Vek pobednika": Vulin: Na pet lokacija 6.000 vojnika Vojske Srbije pokazače svoju borbenu tehniku

Blic pre 1 dan
Kao što je priznanje Kosova izazvalo talas separatizma u svetu, tako i igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region, izjavio je za današnju "Politiku" ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da je za Srbiju formiranje takve formacije neprihvatljivo. -... »

Tači: Pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu su mi predložile SAD

RTV pre 1 dan
RTV: Tači: Pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu su mi predložile SAD
PRIŠTINA - Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je, u subotu uveče, u najgledanijem šou programu Oksižen (Oxygen), koji se emituje na Kosovskoj televiziji (KTV), o insistiranju na pripajanju Preševske doline Kosovu da je to ideja Sjedinjenih američkih država (SAD).
"Ovu ideju, tačnije korekciju granice, sa naznakom pripajanja Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, predložile su mi SAD. Bili su to njihovi savetnici", rekao je Tači ali nije naveo imena savetnika. Dodao je da "im je uzvratio da... »

Dačić: UNMIK se neće povući sa KiM, a Kosovo neće biti članica Interpola

Kurir pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se UNMIK neće povući sa Kosova i Metohije, da smatra da Kosovo neće postati članica Interpola, te da će formiranje takozvane vojske Kosova u daljoj fazi naići na neslaganje zapadnih zemalja i NATO-a. Dačić je rekao i da ne očekuje da će SAD... »

RTK2: Da li Kosovo ima dovoljnu podršku za članstvo u Interpolu?

Danas pre 1 dan
Članstvo Kosova u Interpolu zavisi pre svega od angažovanja Kosova, odnosno Srbije, koja se tome intenzivno protivi, izjavio je profesor ustavnog prava Mazlum Baraljiu.
S druge strane izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku iz Beograda Mišel Zubenica smatra da zvanična Priština nema dovoljno veliku podršku za prijem u međunarodnu organizaciju, piše RTK2. Kako navodi RTK2, Generalna... »

Jokić i Denver pobedili Golden Stejt (VIDEO)

Beta  pre 3 sata  još 14 povezanih

Šta je novo plaćanje u sekundi i koliko to u Srbiji košta?

Vesti online  pre 2 sata  još 13 povezanih

MUP zaplenio 1.800 kilograma duvana

Danas  pre 59 minuta  još 12 povezanih

Kosovo nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU

Nova ekonomija  pre 4 sata  još 9 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.