Kosovo - vesti

Dačić: Razgraničenje nije zvaničan predlog već ideja državnih zvaničnika

N1 Info pre 2 minuta
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani na referendumu.
Posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Burundija Ezekjelom Nibižirom u Beogradu, Dačić je novinarima kazao da se o razgraničenju sa Prištinom nije razgovaralo i dodao da je to ideja koja kao zvaničan predlog nije upućena.... »

Dačić: Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod

Danas pre 9 minuta
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani na referendumu.
Posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Burundija Ezekjelom Nibižirom u Beogradu, Dačić je novinarima kazao da se o razgraničenju sa Prištinom nije razgovaralo i dodao da je to ideja koja kao zvaničan predlog nije upućena.... »

Rasrpljavanje

Danas pre 9 minuta
U zemlji Srbiji, u kojoj se, znamo, za pravila ne haje, ipak postoji jedno gvozdeno pravilo – kad god se, naime, politička situacija usložnji – a često se usložnjava – na adrese osoba i nevladinih organizacija koje (vidi slučajnosti) najčešće nisu po ukusu i volji trenutne vlasti, počinju da stižu preteća pisma, različitih stilova, ali manje više istog sadržaja – „ubićemo zaklaćemo ko sa Dražom (Vučićem, Đidom, DSS-om, itd.) neće, a naročito ćemo ubiti one koji izdaju srBsko Kosovo“.
Pretnjama ćemo se pozabaviti u sutrašnjoj kolumni, danas ćemo razmotriti problem da li je ispravno (i da li je srpski) pisati „srpski“ ili „serbski“. Problem uopšte nije nevažan koliko na prvi pogled izgleda. Ne rekosmo li onomad... »

Kosovski Srbi nezainteresovani za Specijalni sud za OVK

Danas pre 45 minuta
Sa današnje debate Centra za razvoj zajednica i portala KoSSev Mandat Spcijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva, tz. Specijalnog suda za zločine OVK, te očekivanja od rada ovog suda u Hagu, ali i dosadašnji učinak procesuiranja i rasvetljavanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu, bile su glavne teme današnje debate Centra za razvoj zajednica i portala KoSSev pod nazivom „Ratni zločini i tranziciona pravda: Kosovo“, koja je održana u beogradskom Medija centru.
Vladimir Vukčević, bivši tužilac za ratne zločine, najpre je ispričao prisutnima kako je nastao izveštaj tadašnjeg specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, ukazujući da je upravo on sa svojim timom iz srpskog Tužilaštva... »

Akcija kosovske policije na teritoriji centralne Srbije

Sputnik pre 1 sat
Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije gde je zaplenila jedan kamion sa robom, tvrdi vlasnik tog kamiona S. D. za portal „Kossev“.
Iz kosovske policije nema zvaničnog reagovanja na te navode, a u izveštaju tvrde da je kamion zaplenjen u Šarpelju, koji pripada rejonu Leposavića. Kosovska policija je, naime, u četvrtak veče u mestu Šarpelj u opštini Leposavić... »

Kosmetski kutak: Od danas proizvodi sa KiM u centralnoj Srbiji (foto)

Sputnik pre 1 sat
Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u centralnoj Srbiji.
Za početak, vina i proizvodi zemljoradničkih zadruga sa prostora KiM biće na rafovima prodavnica „Univereksporta“ u Novom Sadu. „Prvi put, na organizovan način, kreće prodaja sa KiM u jednom od trgovinskih lanaca u centralnoj... »

Hoti prikuplja potpise kosovskih poslanika za rušenje Haradinajeve Vlade

N1 Info pre 2 sata
Šef poslaničke grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova u kosovskom parlamentu Avdulah Hoti izjavio je da prikuplja potpise članova Skupštine zbog rušenja Vlade premijera Ramuša Haradinaja.
On je dodao da su njegova vrata otvorena i za Srpsku listu, navode prištinski mediji. Ali, zbog dobijanja potpisa nećemo pružiti nikakve ustupke Srpskoj listi, rekao je... »

Lazanski i karan: NATO testira bojne otrove-niče novi Bondstil na Krivolaku!

Pravda pre 4 sata
Poniznim pristupanjem Severne Makedonije u NATO Alijansa dobija novi poligon Krivolak, gde će neometano vršiti vojne vežbe radioaktivnom municijom i deponovati bojne otrove. Na ovaj način Krivolak postaje "makedonski Bondstil", ali sa daleko većim mogućnostima od istoimene baze na Kosovu. Teren Krivolaka pogodan je za gađanja bojnim otrovima i jedino je vojno vežbalište u čitavoj Evropi gde je to izvodljivo bez ikakvih posledica po NATO.
Prema rečima vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog, to znači da će američki avioni A-10 mete na Krivolaku gađati municijom s osiromašenim uranijom bez ometanja. Lazanski za Srpski telegraf ocenjuje da se novoimenovana... »

Prvi put danas: Proizvodi sa KiM na policama u Srbiji

Srbija danas pre 6 sati
Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u centralnoj Srbiji.
Za početak, vina i proizvodi zemljoradničkih zadruga sa prostora KiM biće na rafovima prodavnica Univereksporta u Novom Sadu. SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U! SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U!... »

Slučaj Milana Radoičića u pravnom vakuumu zbog nerešenih odnosa Beograda i Prištine

Insajder pre 8 sati
Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, protiv koga kosovsko tužilaštvo vodi istragu za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, i koji bi bio uhapšen ako ode na Kosovo, u centralnoj Srbiji je prošao poligrafsko testiranje i kreće se potpuno slobodno. Ovo je moguće jer istražni i pravosudni organi Srbije i Kosova praktično ne sarađuju, niti imaju mehanizme koji bi im omogućili direktnu saradnju. Slučaj Milana Radoićića je slikovit primer pravnog vakuuma koji
Kosovsko tužilaštvo ne izlazi u javnost s podacima koje dokaze ima protiv Radoičića i osim opšte kvalifikacije „umešan u ubistvo Olivera Ivanovića“ nema preciznijih podataka o tome za šta je on okrivljen u istrazi. S obzirom na... »

©2019 Netmark d.o.o.