Kosovo

Priština pripremila dokumenta za razgraničenje

RTV pre 1 dan
PRIŠTINA - Komisija Kosova za razgraničenje i održavanje granice spremna je za završetak identifikacije i demarkacije granične linije sa Srbijom, piše danas Koha. Predsedavajući Špejtim Bulići, koji je trenutno suspendovao poziciju u komisiji… »

Srbija više sarađuje sa NATO-om nego BiH

Vesti online pre 1 dan
Srbija ima dublju i opširniju saradnju s NATO-om nego Bosna i Hercegovina, iako je među zemljama koje su se opredelile za vojnu neutralnost, pišu banjalučke Nezavisne. Srbija ne teži da bude članica. Za razliku od nje, BiH, koja je formalno u… »

Makedonske navijačke grupe ujedinjene u podršci reprezentaciji za meč protiv Kosova

Danas pre 2 dana
Većina makedonskih navijačkih grupa danas su se na sastanku u Tetovu dogovorile da zajedno podrže fudbalsku reprezentaciju Severne Makedonije u duelu protiv Kosova u plej-ofu Lige nacija. Kako su objavili na svojim Fejsbuk strancama, incijativi za… »

Uskoro železnički saobraćaj Priština – Beograd?

WDR pre 1 dan
Saša Bojić, Keln Završen je prvi sastanak delegacija Kosova i Srbije u Američkoj ambasadi u Berlinu o ponovnom uspostavljanju železničkog saobraćaja. Članovi delegacija sastali su se sa ambasadorom Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom… »

U "mercedesu" francuskih tablica muškarac albanske nacionalnosti sakrio neverovatan prtljag!

Alo pre 2 dana
Prekršaj je otkriven u petak, 24. januara, kada je za kontrolu iz pravca Kosova i Metohije pristigao "mercedes" francuske registracije. Carinici su na kontrolnom punktu Merdare sprečili krijumčarenje nešto više od 300 paklica cigareta, koje su bile… »

Grenel: Postignut napredak u razgovorima o železničkoj saradnji Beograda i Prištine

Glas Amerike pre 2 dana
BERLIN — “Ostvarili smo napredak u vezi sa Pismom o namerama o saradnji u oblasti železnice", izjavio je Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine, nakon sastanka delegacija dve strane u Berlinu posećenom obnovi… »

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM

Beta video pre 2 dana
BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se, ako u Crnoj Gori „prođe“ Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji.… »

Važna vest iz Berlina! U toku razgovori o obnovi saobraćaja na pruzi Beograd - Priština

Srbija danas pre 2 dana
Železnički saobraćaj između centralnog Kosova i juga centralne Srbije u prekidu je duže od dve decenije. U Berlinu je u toku sastanak o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između Beograda i Prištine, iniciran u dogovoru specijalnog… »

Amerika u dva poteza matirala Evropsku uniju na Kosovu

Vesti online pre 1 dan
Evropska unija, zaokupljena svojim problemima, nije više u stanju da igra jaču ulogu u rešavanju kosovskog problema. Nesposobnost Brisela posebno je ogolela Amerika, koja je, iznenada, sa dva konkretna i praktična ekonomska poteza matirala EU i… »

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, isto će se dogoditi na KiM

N1 Info pre 1 dan
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će se, ako u Crnoj Gori "prođe" Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji. "Ako država Srbija ostane pasivna povodom… »

Vesti dana »