Kosovo - vesti

Simbolika 11. novembra: Vučić u Parizu u prvom planu drži Kosovo

Srbija danas pre 12 sati
Nova nada
Hoće li zaista 11. novembra u Parizu biti nekog iskoraka kad je reč o rešavanju kosovskog problema, pitanje je koje je otvorio francuski istoričar Aleksi Trud, koji kaže da bi konačni dogovor o Kosovu, prema njegovim informacijama, trebalo da bude postignut na... »

"Počelo je": Na Kosovu tvrde da se pripremaju za obeležavanje granične linije

Nedeljnik pre 12 sati
"Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja", rekao je Špejtim Bulići, predsednik Komisije kosovske vlade za demarkaciju
Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, prenosi RTS. To je izjavio predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da "ne... »

Makron pozvao Vučića u Pariz 11. novembra

N1 Info pre 14 sati
Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da 11. novembra prisustvuje ceremoniji kod Trijumfalne kapije u Parizu, na kojoj će biti odata počast milionima žrtava Prvog svetskog rata.
Makron u pismu Vučiću navodi da u Pariz poziva lidere zemalja čije su se snage borile u Evropi između 1914. i 1918, prenosi Tanjug. Mediji su objavili ranije da bi u novembru mogao biti napravljen iskorak u rešavanju kosovskog... »

Ukidanje granice između Albanije i KiM pretnja po region

Politika pre 15 sati
BERLIN - Na prvi pogled iznenađuje to što se 2018. godine, a dve decenije od okončanja rata na Balkanu u regionu ponovo govori o granicama, piše danas Rojters. Povod za to je zabrinutost da bi Albanija sa prozapadno orijentisanim premijerom Edijem Ramom mogla da zapali političko bure baruta,... »

Gana obnavlja stare veze: Odluku o priznanju Kosova ćemo ponovo razmotriti

Sputnik pre 16 sati
Gana će definitivno ponovo razmotriti ranije donetu odluku o priznavanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, izjavila je u Beogradu ministarka inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej.
Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, istakla da nema ovlašćenje da donese odluku o povlačenju priznanja, te dodala da je razgovarala sa članovima svoje Vlade i da će... »

Albanci sa Kosova traže parče crnogorske obale

Sputnik pre 21 sat
Kosovska agencija za privatizaciju zatražila je od kotorskog Osnovnog suda da donese privremenu meru zabrane raspolaganja zemljišnim kompleksom od 33.000 kvadrata u zaleđu plaže Kamenovo.
Ta agencija zastupa prištinsku firmu „Rekreaturs“, za koju kosovska državna institucija tvrdi da je stvarni vlasnik atraktivnog parčeta crnogorske obale, a ne budvanska istoimena firma koju kontroliše biznismen Duško Knežević,... »

Spremaju novi haos na Kosovu: Albanci bi sami da vrše demarkaciju granice! Počeli pripreme

Srbija danas pre 1 dan
Počelo prikupljanje dokumentacije
Članovi Komisije tzv. kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići. Bulići je, kako prenose prištinski mediji, rekao da "ne vidi... »

Vrhunac ofanzive za KiM: Vučić rešava pitanje Kosova sa Trampom i Makronom

Srbija danas pre 1 dan
Predsednik Srbije prethodno se sastaje sa Putinom i Đinpingom
Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kad će predsednik Aleksandar Vučić imati priliku da se u Parizu sretne sa liderima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom. Oni će 11.... »

Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo

Sputnik pre 1 dan
Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kada će predsednik Aleksandar Vučić imati priliku da se u Parizu sretne sa liderima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom, pišu Novosti.
Oni će 11. novembra zajedno prisustvovati velikoj vojnoj paradi u prestonici Francuske povodom 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu. Vučić će tu priliku iskoristiti da sa nekim od najvećih svetskih lidera razmeni stavove... »

Albanci čerupaju crkvenu imovinu! Srbija se bori da sačuva svetinje na Kosovu i Metohiji

Kurir pre 1 dan
Priština uništava, prekopava i zatire sve što je srpsko. Krajnja namera im je da pokažu da Srbi tamo nikada nisu ni živeli, upozoravaju sagovornici Kurira
Borba za Kosovo i Metohiju je i borba da se zaštiti i vrati najmanje 200 milijardi evra, na koliko je procenjena celokupna imovina države, građana srpske nacionalnosti i SPC na Kosovu, navode sagovornici Kurira. Kako kažu,... »

Udes na Ibarskoj, više povređenih!

Mondo  pre 1 sat  još 11 povezanih

Završni obredi hodočasnika u Saudijskoj Arabiji

RTS  pre 1 sat  još 10 povezanih

Italija: Bujica odnela planinare - 11 žrtava, ima nestalih

BBC News  pre 3 sata  još 9 povezanih

Mihajlović: Utvrdićemo ko je odgovoran za obrušavanje zida

Politika  pre 1 sat  još 7 povezanih

EPS objavljuje konkurs, zapošljava stručnjake širom Srbije

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.