Kosovo - vesti

Vučiću koliko poniženja možeš da izdržiš: Nova poruka Šalje za predsednika Srbije

Pravda pre 3 sata
Politički savetnik predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija, Blerim Šalja, kaže da Zajednica srpskih opština neće biti formirana pre potpisivanja konačnog sporazuma između "Kosova" i Srbije.
„Neće biti Zajednice bez obavezujućeg sporazuma“, rekao je Šalja za T7 u emisiji Presing, koju vodi Leonard Krćuki. „To je pitanje koje će se zaključiti u pravno obavezujućem sporazumu i ne može da se odvoji ili da se tretira kao... »

Šta piše u sofijskoj deklaraciji?

Vesti online pre 4 sata
Dan uoči posete predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska Srbiji, RTS je imao uvid u deklaraciju koja će biti usvojena na Samitu u Sofiji. U usaglašenom tekstu, naglašena je podrška evropskoj perspektivi Balkana, ali i obaveze i principi kojih u tom procesu treba da se drže obe strane. Deklaraciju će potpisati samo zemlje članice Unije zbog protivljenja Španije da stavi potpis na zajednički dokument sa predstavnicima Kosova.
Ono što je trebalo da bude zajednička deklaracija lidera EU i partnera sa Zapadnog Balkana, na kraju će biti deklaracija 28 zemlja članica, koju će zatim zasebno prihvatiti i predstavnici regiona. Takav ishod posledica je... »

Epidemija ne jenjava: U Srbiji 4.907 slučajeva malih boginja

Kurir pre 6 sati
BEOGRAD - U Srbiji i srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji registrovano je ukupno 4.907 slučajeva malih boginja, pokazuju današnji podaci Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Prema podacima "Batuta" ukupno 15 osoba umrlo je od komplikacija izazvanih malim boginjama. Najmladja... »

Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem

RTS pre 7 sati
RTS: Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.
Aljbin Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije u vladi, već izvan nje. "Trenutno imamo manjinsku vladu na Kosovu koja ima samo 52 člana od ukupno 120. Srpska manjina na... »

"Haradinajeva vlada pala, Srbija nam je najveći problem, Tači u strahu..."

BK TV pre 8 sati
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni... »

Simić: Srpska lista je u opoziciji

Večernje novosti pre 9 sati
Portparol stranke ocenio da su navodi prištinskih medija da Srpska lista nije konačno napustila vladu insinuacije
PRIŠTINA - Navode današnjih prištinskih medija da Srpska lista nije konačno napustila kosovsku Vladu odnosno Skupštinu, Igor Simić portparol ove liste ocenjuje insinuacijama. PROČITAJTE JOŠ: Srpska Lista: Ne vraćamo se u vladu;... »

Kidnapovani Albanac "otimao" zemlju po Srbiji

Večernje novosti pre 10 sati
Posle otmice Šaćira Paskolija iz Prištine, u fokusu i njegovi poslovi. Prisvaja koristeći zakone tzv. države Kosovo. Paskoli ima partnere u Nišu, Vranju Bujanovcu... U poslovima kupovine pomažu srpski advokati
ŠTA je albanski biznismen Šaćir Paskoli (50) iz Prištine radio na teritoriji Raške kada su ga kidnapovala dvojica srpskih kriminalaca, pitanje je kojim se sada bave i bezbednosne službe. Reč je o čoveku za koga je, u međuvremenu,... »

Tačijev savetnik Šalja: Neće biti ZSO pre konačnog sporazuma sa Srbijom

Danas pre 12 sati
Politički savetnik predsednika Kosova Hašima Tačija, Blerim Šalja, kaže da se Asocijacija većinski srpskih opština neće formirati pre potpisivanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, stoji na RTK.
„Neće biti Asocijacije bez obavezujućeg sporazuma“, rekao je Šalja za T7 u emisijiPressing koju vodi Leonard Krćuki, prenosi RTK. „Ovo je pitanje koje će se zaključiti u pravno obavezujućem sporazumu i ne može da se odvoji ili... »

Čekajući kraj dijaloga

Danas pre 12 sati
Ako se ko pita kako treba da izgleda kraj Vučićevog unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, treba samo da pogleda kako je to Tači formatirao.
Koliko prošle nedelje mediji su saznali da postoji platforma u Prištini, da je prosleđena Skupštini, da se njome Tači ovlašćuje da potpiše konačni sporazum sa Beogradom, i da će u toj stvari imati pomoć delegacije u kojoj su... »

Konkurs za poljoprivrednike na Kosmetu otvoren do 30. aprila

RTV pre 16 sati
RTV: Konkurs za poljoprivrednike na Kosmetu otvoren do 30. aprila
KOSOVSKA MITROVICA - Poljoprivrednici na Kosovu i Metohiji imaju još nekoliko dana da podnesu zahteve za dobijanje finansijske pomoći Ministarstva poljoprivrede za pokretanje ili proširenje proizvodnje, izjavio je danas ministar za poljoprivredu u ostavci u kosovskoj vladi Nenad Rikalo.
Prema njegovim rečima, više nego ranijih godina, šansa se pruža i poljoprivrednicima u srpskim sredinama. "Postoje mere za podizanje zasada voća, pravljenje farmi, razvoj stočarstva, za ribarstvo. Čitav set mera koje će pomoći u... »

Vučić: Želimo da budemo sledeći u EU

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Audi povlači 1,2 miliona vozila

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana

Mali najavio nove rekonstrukcije centralnih ulica

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Sunce, pa moguća kiša: U Srbiji u sredu pretežno sunčano i toplo

Večernje novosti  pre 3 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.