Kosovo

Oštra reakcija Rusije: Poslednji događaji su još jedan "upečatljiv primer neuspeha državnosti tzv. Kosova"

Pravda pre 42 minuta
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da prištinska administracija pokušava da upadne u oblasti u kojima žive Srbi i time naruši stabilnost na Balkanu. Istovremeno, Moskva je pozvala međunarodnu zajednicu da osudi poteze radikalnih snaga… »

Završen bezbednosni forum-budućnost Balkana u EU

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a politika proširenja je tačka u kojoj globalni kredibilitet Unije može biti doveden u pitanje, navedeno je u zaključcima devetog Beogradskog bezbednosnog foruma, koji je danas završen… »

"Emotivno i bolno pitanje": Šta građani Srbije misle o statusu Kosova i za koju opciju nikako ne bi glasali

Blic pre 18 sati
Za građane Srbije kosovsko pitanje i dalje je veoma emotivno, veoma bolno i vezano za reč izdaja, tako da je priznanje nezavisnosti neprihvatljivo za njih čak 78,5 odsto, pokazalo je istraživanje Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative… »

RTS prećutao optužbe protiv Milana Radoičića o prikrivanju zločina

Cenzolovka pre 24 minuta
U vesti o hapšenju policajaca na Kosovu, na potalu RTS-a, javni servis svih građana Srbije je od tih istih građana sakrio optužbe na račun potpredsednika Srpske liste, koji se sumnjiči da je vodio kriminalnu grupu koja je opstruirala istrage mnogih… »

Policajcu sa severa Kosova mesec dana pritvora

Slobodna Evropa pre 18 minuta
Osnovni sud u Prištini odredio je mesec dana pritvora Radetu Basari, policijskom službeniku uhapšenom na severu Kosova u policijskoj akciji u sredu, 16. oktobra u vezi ubistva Olivera Ivanovića. Basara se sumnjiči za krivična dela "učešće u… »

Apel predsednika opštine Gračanica: Pomozite da se reši pitanje rečnog korita u Lapljem selu

Večernje novosti pre 36 minuta
U upućenom dopisu predsednik opštine Gračanica obrazložio je detaljno problem. Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica obratio se danas pisanim putem višim instancama na Kosovu kao i predstavnicima međunarodne zajednice od kojih traži da se… »

Stojanović: Nikad ne bih poredila patnje i takse

Danas pre 2 sata
Sagovornica Danasa o stavu Kurtija da RS ne sme biti prepreka u odnosima Albanaca i Bošnjaka Više bih volela da je Aljbin Kurti rekao da ne bi voleo da Republika Srpska bude prepreka između razvoja odnosa Kosova i Srbije, komentariše za Danas… »

Kostelancik za RSE: Prilika koju Kosovo i Srbija ne treba da propuste

Slobodna Evropa pre 2 sata
Kosovo i Srbija ne bi trebalo da prokockaju priliku koja se ukazala imenovanjem najpre Metjua Palmera (Matthew Palmer) za specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan, a potom i Ričarda Grenela (Richard Grenell) za… »

Moguć je meč između Srbije i tzv. Kosova! Ovo je situacija u kojoj se ta utakmica ne može izbeći (Kurir sport)

Kurir pre 2 sata
Da li je moguć susret Srbija - tzv. Kosova? Šta kaže UEFA? Kako se proslavlja gol u Holandiji? Sve ovo saznajte u emisiji KURIR SPORT kurir.rs / kurir sport Kurir Autor: Kurir… »

Rita Ora na Kosovu: Morala sam da pobegnem odavde, a pogledajte Kosovo sad!

Mondo pre 1 sat
Pevačica snimila reklamu za UNICEF povodom prava dece - spot je snimljen "u zemlji iz koje je morala da pobegne s porodicom" Pevačica snimila reklamu za UNICEF povodom prava dece - spot je snimljen "u zemlji iz koje je morala da pobegne s porodicom"… »

Vesti dana »