Kosovo - vesti

Otkriven pakleni plan Prištine: Traže priznanje Kosova i zapošljavanje Albanaca u Srbiji

Srbija danas pre 1 sat
Predlog sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine koji je sastavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj i prosledio ambasadorima SAD i nekoliko zapadnih zemalja, sadrži niz spornih, pa i suludih stavki. Tako se u ovom dokumentu, navodi i stavka kojom bi se omogućilo zapošljavanje Albanaca sa Kosova preko nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji.
U pomenutom dokumentu ističe se da se od Beograda traži da obavesti sve svoje službe za zapošljavanje da se pod istim uslovima i bez bilo kakve diskriminacije u Srbiji mogu zaposliti i Albanci sa Kosova. Kada se u obzir uzme... »

Kandić: Iako političari negiraju, Srbija je priznala genocid

Danas pre 1 sat
Održana tribina „Pomirenje, suočavanje s prošlošću i region - gde smo i kuda idemo?“, u organizaciji forumZFD-a Kako je moguće da država koja je, tokom NATO bombardovanja, počinila ratni zločin nad 6.500 kosovskih Albanaca, uzima sebi za pravo da odlučuje o nečemu na teritoriji na kojoj je za tako krarko vreme učinila takve stvari.
To je pitanje koje je postavila Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo, na tribini „Pomirenje, suočavanje s prošlošću i region – gde smo i kuda idemo?“, u organizaciji beogradskog forumZFD-a. U hotelu Metropol,... »

Haradinaj: Pismo predsednika Trampa Tačiju dobra vest za Kosovo

Novi magazin pre 2 sata
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas ocenio da je pismo predsednika SAD, Donalda Trampa za predsednika Kosova Hašima Tačija dobra vest za Kosovo.
„SAD su od početka bile i nastavljaju da budu najsnažniji podržavaoci države Kosovo, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Kao premijer Vlade Kosova snažno podržavam svaki pokušaj za jedinstvo stavova političkog... »

51. Pjer: Moćne slike naših sudbina

Večernje novosti pre 3 sata
Uručene nagrade pobednicima 51. konkursa karikature "Pjer" i otvorena izložba najboljih radova. Đerlek: Vratiti narodu osmeh na lice. Smiljanić: "Novosti" čuvaju našu profesiju
EVROPA i mi (u njoj?), Kosovo, ko smo, gde smo i kuda idemo zarobljeni između modernih "gedžeta" i pustih sela... Mnoga su pitanja sebi postavili autori radova pristiglih na konkurs "Novosti" za najbolju novinsku karikaturu, kroz... »

Tajne rezolucije 1244: Šta zapravo znači ovaj dokument i zašto ga Kina nikad nije podržala, a od naroda su skrivana dva problematična člana

Kurir pre 4 sata
Formiranjem Vojske Kosova najgrublje je pogažena Rezolucija 1244, u kojoj piše da je KFOR jedina naoružana snaga na tim prostorima! Tim povodom predsednik Vučić govorio je na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN, koja je sazvana na zahtev Srbije i Rusije, upravo zbog nelegalno formirane vojske... »

Oni su rekli ne zapadu u UN! Ove zemlje su uz Srbiju uprkos ogromnom pritisku sila: Evo koje su države večeras osudile tzv. Vojsku Kosova!

Pravda pre 11 sati
Na vanrednoj sednici UN o kojoj se raspravljalo o formiranju tzv. Vojske Kosova, mnoge članice UN stale su na stranu Srbije i osudile poteze Prištine koji ugrožavaju mir celog regiona.
Na prvom mestu su Rusija i Kina. Ruski predstavnik je pozvao KFOR da rasformira Vojsku Kosova, upozorivši da je velika opasnost od oružanog sukoba u celom regionu. - Odluka o formiranju oružanih snaga Kosova mora biti povučena!... »

"Zaključak" sednice SB o Kosovu: Duboka podela međunarodne zajednice

N1 Info pre 6 sati
Savet bezbednosti održao je hitnu sednicu na zahtev Srbije zbog odluke Kosova da transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku, ali nije doneo nikakav zaključak. Rasprava je, međutim, ponovo potvrdila podelu na zemlje koje su podržale nezavisnost Kosova i one koje ga nisu priznale.
Izvor: N1 Dva i po sata rasprave u Savetu bezbednosti, kako ocenjuju analitičari, pokazala su duboku podelu u međunarodnoj zajednici - na "zapadni blok" koji je jasno dao do znanja da stoji iza proglašene nezavisnosti Kosova i... »

Čekajući Vučićev potpis na Kosovo

Danas pre 10 sati
Zapanjujuća pasivnost srpskih vlasti oko "kosovske vojske" Svi mediji su izvestili da je povodom donošenja zakona o osnivanju albanske vojske na Kosovu i Metohiji H. Tači izjavio kako je reč o „konačno zatvorenom procesu izgradnje države Kosovo“.
Ali, i sam predsednik ove narko-države zna da to nije tačno. Opšte je poznato, naime, da će ovaj tzv. proces biti završen tek kada Aleksandar Vučić, negirajući svoje zvanično svojstvo, potpiše akt o priznanju Kosova, tj. pravno... »

Priština: Kosovu nezavisnost i odšteta, Srbiji udruženje građana

Dnevnik pre 12 sati
BEOGRAD: Nacrt predloga sveobuhvatnog sporazuma sa Beogradom, koji je kosovski premijer Ramuš Haradinaj već predstavio ambasadorima Kvinte u Prištini, do detalja najbraja uslove na koje bi Srbija trebala da stavi potpis i omogući apsolutni državni suverenitet Kosova, njegov ulazak u Ujedinjene nacije i sve ostale međunarodne organizacije, a da, zauzvrat, Srbi ne dobiju ništa.
Sever bi se integrisao u kosovsku državu, a zajednica srpskih opština bila bi udruženje građana, kako se i označava u tom dokumentu. Srpska kulturna baština bila bi pod ingerencijama Kosova, a Srbija bi plaćala ratnu odštetu, kao... »

Evo šta se desilo samo nekoliko minuta pre nego što je počela sednica SB UN o Kosovu

Srbija danas pre 1 dan
Karel van Osterom, predstavnik Holandije pročitao je nekoliko minuta pre početka sednice saopštenje o Kosovu kojem je izneta tvrdnja da je formiranje tzv. kosovske vojske "suvereno pravo Prištine"
Van Osterom je zajedničko saopštenje Belgije, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Poljske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva - EU8 - objavio i na Tviteru. - Želeli bismo da podvučemo da je sveobuhvatni i pravno obavezujući... »

Ana Brnabić: EU nikad direktnija u osudi Prištine

Večernje novosti  pre 4 sata  još 1 povezana

Šef diplomatije: Bez dogovora nema napretka ni za Kosovo ni za Srbiju

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane

Vučić sa Mičelom o situaciji u regionu

Danas  pre 5 sati  još 2 povezane

Vremeplov: Nemačka priznala Sloveniju i Hrvatsku

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.