Kosovo - vesti

Evropska komisija pokrenula Digitalnu agendu za Zapadni Balkan

Beta pre 34 minuta
Evropska komisija danas je u Sofiji na sastanku Digitalne skupštine pokrenula Digitalnu agendu za Zapadni Balkan sa ciljem da podrži tranziciju regiona na digitalnu ekonomiju i omogući mu koristi od digitalne transformacije, poput ekonomskog rasta, radnih mesta, boljih usluga. Komisija i ministri... »

Kosovo između Srbije i Švajcarske

Dojče vele pre 56 minuta
Štampa na nemačkom jeziku se, između ostalog, bavi i fudbalskom utakmicom Srbija-Švajcarska, posebno nesportskim gestovima fudbalera Džeka, Šaćirija i Lihtštajnera, kao i izjavama srpskog selektora.
Objašnjenje o izjavi selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladena Krstajića o sudiji Feliksu Brihu i Hagu objavljeno u listu Frankfurter algemajne cajtung izgleda ovako: „U Hagu se nalazi Tribunal UN za ratne zločine. Tamo... »

Izvoz je preskroman i pada, deficit skače

B92 pre 1 sat
B92: Izvoz je preskroman i pada, deficit skače
Priština -- Statistička agencija Kosova objavila je da je pokrivenost uvoza izvozom samo 10,6 odsto.
Trgovački deficit Kosova u maju ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine veći je za 13,1 odsto. Prema podacima izvoz je u maju 2018. iznosio 32,8 miliona evra, a uvoz 310,6 miliona evra, tako da u izvozu zabeležen pad od... »

Prve optužbe Specijalnog suda za OVK u septembru?

RTV pre 4 sata
RTV: Prve optužbe Specijalnog suda za OVK u septembru?
PRIŠTINA - Specijalni sud za ratne zločine koje je tokom rata počinila tzv. OVK mogao bi da podnese prve optužnice u septembru ove godine, piše prištinska Bota sot pozivajući se na nezvanične izvore.
Kako navodi list, Sud je već saslušao nekoliko svedoka, preneo je Unmik u svom dnevnom pregledu štampe. List piše da su tužioci Specijalnog suda već saslušali svedoka u Belgiji, a vezi sa ubistvima koja su se dogodila po... »

Oklop Miloša Obilića i srpski mačevi blještali u Gračanici: Vitezovi se sjatili u srce Kosova i Metohije (foto) (video)

Telegraf pre 1 sat
Viteški turniri bili su u srednjem veku najpopulranija zabava za plemiće
Gračanica je prethodnih dana bila stecište vitezova, jer je u ovom gradu u južnoj srpskoj pokrajini organizovan drugi "Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata SHIELD". Viteški turniri, borbe mačevima, takmičenje u... »

DSS: Kao Domanovićev vođa

Danas pre 2 sata
Demokratska stranka Srije (DSS) ocenila je danas da su jučerašnji razgovori u Briselu potvrdili da predsednik Srbije i srpska Vlada, zaključivanjem Briselskog sporazuma i odmrzavanjem pitanja konačnog statusa Kosova i Metohije, Srbiju i srpski narod vode u provaliju priznavanja secesije Kosova i Metohije.
Samo predsednik Srbije, jednak slepom Domanovićevom vođi, ne vidi da je jedini razuman izbor da se pitanje konačnog statusa Kosova i Metohije održava u stanju zamrznutog konflikta, navodi DSS. Samo vođa koji se obavezao Zapadu... »

Mogherini za intenzivnije pregovore s Vučićem i Thacijem

Al Jazeera pre 3 sata
Predsjednik Srbije kaže da neće ništa potpisivati, a njegov kolega sa Kosova da su razgovori teži nego što može opisati.
Iz ureda visoke predstavnice Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini potvrđeno je, nakon sastanka s predsjednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hashimom Thacijem, da je dogovoreno... »

Bivša tužiteljka nastavlja sudski proces protiv Euleksa

Danas pre 3 sata
Povodom tužbe Marije Bamije protiv Misije EU za vladavinu prava na Kosovu Nekadašnja tužiteljka Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks), Marija Bamije, uspela je da sakupi 5.000 funti, koje su joj bile neophodne da bi nastavila sudski proces protiv Euleksa, saznaje Danas.
Podsetimo, Bamije je pre mesec dana pokrenula onlajn inicijativu u kojoj je zamolila ljude širom sveta da joj finansijski pomognu u sudskoj borbi protiv Euleksa. – Pokušaću da sakupim 20.000 funti kako bih nastavila svoju borbu.... »

„Dijalog bez vizije“

Dojče vele pre 4 sata
Dijalog Srbije i Kosova uz posredovanje EU se nastavlja – kako je rečeno „u miru i uz uzajamno poštovanje“. O problemima u Briselskom dijalogu za DW govori kosovski politički analitičar Albinot Maloku.
DW: Kako Vama izgleda situacija, da li aktuelne vlasti sa obe strane, ovakve kakve su, uopšte mogu da postignu dogovor? Albinot Maloku: Atmosfera nije baš optimistična – to kažem zato što obe strane još uvek nisu jedna drugoj... »

Centar za međunarodnu javnu politiku vodi na more decu sa Kosmeta

RTV pre 7 sati
RTV: Centar za međunarodnu javnu politiku vodi na more decu sa Kosmeta
BEOGRAD - Centar za međunarodnu javnu politiku (CMJP) obezbedio je besplatan put na more deci iz sela Vidanje, u opštini Klina sa Kosova i Metohije.
U saopštenju CMJP navodi da će sedmoro dece i tri njihova pratioca boraviti u Igalu od 27. juna do 6. jula. Ističe se da ovo ne bi bilo moguće bez Kancelarije za Kosovo i Metohiju, porodice Salihagić, Turističke organizacije... »

Erdogan posle pobede ukida premijera

Večernje novosti  pre 1 sat  još 24 povezane

Mogerini: Dijalog ide teško, ali u ohrabrujućem smeru

Dnevnik  pre 1 sat  još 21 povezana

Plata drži tempo - generalno 320€, rast 5,5 %

Mondo  pre 39 minuta  još 15 povezanih

Crna Gora otvara poglavlje kojim odlučuje o sudbini eura

Danas  pre 4 sata  još 15 povezanih

Kuburović: U toku identifikacija uhapšenog u Južnoj Americi

N1 Info  pre 1 sat  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.