Kosovo - vesti

Ambasador Nemačke Aksel Ditman gost Novog dana

N1 Info pre 20 minuta
O statusu Kosova, pregovorima Beograda i Prištine, evropskom putu Srbije i jačanju ekonomske saradnje u Temi jutra govorice ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.
Štampu u Novom danu listamo sa Ivanom Jovanovićem, šefom deska dnevnog lista Blic. U Beogradu će se 26. i 27. aprila održati četvrti Belgrade Youth Fair, na kojem će mladi imati priliku da se povežu sa mnogobrojnim kompanijama i... »

U toku je preregistracija vozila na kosovske tablice: Svi vlasnici će morati da koriste oznake KS ili RKS

Telegraf pre 4 sata
Preregistracija omogućena pre više od mesec dana kada je bivši kosovski ministar unutrašnjih poslova potpisao administrativno uputstvo
Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je da je u toku preregistracija vozila sa srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na KS, odnosno RKS registarske tablice, koja je rezultat Briselskog... »

Trajković pisala Ditmanu: Drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji

Jug press pre 5 sati
GRAČANICA Srpska političarka sa Kosova i Metohije i profesorka univerziteta Rada Trajković uputila je otvoreno pismo ambasadoru Nemačke u Beogradu Akselu Ditmanu u kome ga upozorava na “drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji”. “Poslednjih meseci, svedoci smo drastičnog pomračenja... »

Jokan u pabu

Nedeljnik pre 6 sati
I baš tu vidiš da je Slaviša Jokanović više uradio za Srbiju u dvanaest meseci nego sve one istine o Kosovu, nepravdama, blebetanja "očeva nacije" što će nas na kraju zatvoriti u okvire malo veće od prosečnog paba
"Ugasite sprave, gledam vas već pola sata i ništa ne pričate već samo buljite u telefone." Ovo je izgovorila N. N. prolazeći pokraj našeg stola na putu ka toaletu paba "The Abel Heywood" u Mančesteru. Analitičari bi rekli da mi... »

Gde su bili Mladić i Karadžić 1998. godine?

Danas pre 6 sati
Iz arhive Danasa: Izdanja od 16. do 22. aprila 1998. godine Osim problema Kosova, među aktuelnim vestima aprila 1998. godine u Danasu postavljalo se i pitanje šta će biti sa Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, koje je tražio Hag, a Srbija odbijala da ih izruči.
List Danas pozivajući se na američku agenciju AP piše da se general Ratko Mladić nalazi negde u Srbiji, u nekom od dobro čuvanih vojnih kompleksa. Zapadni diplomatski izvori rekli su za AP da se Mladić preselio pre oko godinu... »

Zašto premijer Belgije dolazi u Srbiju?

Vesti online pre 9 sati
Belgijski premijer Šarl Mišel je izjavio da dolazi u Beograd da ohrabri srpske vlasti da sprovode reforme na putu evrointegracija.
Kako je dodao, ne samo zbog ulaska u Evropsku uniju, već i na dobrobit svojih građana. Mišel je, uoči sutrašnje posete, rekao da Srbija mora nastaviti da unapređuje vladavinu prava, što obuhvata i slobodu medija, da bi... »

Kako (ne) treba izveštavati o nasilju nad ženama

Danas pre 9 sati
Kosovo, Sirija, presuda Šešelju, aerodromi u Srbiji – sve se to teme srpskih medija. Ipak, najveći ili bar jednak deo naslovnih strana i medijskog prostora zauzima novi slučaj nasilja nad ženama. A kako se izveštava?
Pevačica Nataša Bekvalac, mesec dana nakon porođaja, dospela je na sve naslovne strane jer ju je pretukao suprug. O njenim novim strahovima i njenom životu rovari većina medija, uglavnom tabloidi, najviše pažnje posvećujući... »

Zašto premijer Belgije dolazi u Srbiju?

OK radio pre 9 sati
Beograd -- Belgijski premijer Šarl Mišel je izjavio da dolazi u Beograd da ohrabri srpske vlasti da sprovode reforme na putu evrointegracija.
Kako je dodao, ne samo zbog ulaska u Evropsku uniju, već i na dobrobit svojih građana. U intervjuu agenciji Beta uoči sutrašnje posete, Mišel je rekao da Srbija mora nastaviti da unapređuje vladavinu prava, što obuhvata i slobodu... »

Haradinaju peru krvave ruke

Vesti online pre 9 sati
Poput svetskih medija, i oni u Srbiji ovih dana objavljuju "ekskluzivne" intervjue "na srpskom jeziku" sa predsednikom kosovske vlade, Ramušem Haradinajem. U tome, smatraju članovi Udruženja porodica kosmetskih stradalnika, ne bi bilo ništa loše da su "novinari postavljali prava pitanja dojučerašnjem najvećem zlikovcu sa crvene poternice i insistirali na dobijanju odgovora o zločinima koje je on naredio i počinio na Kosovu i Metohiji".
- Stekli smo utisak, kao da se postavljanjem bezbroj beznačajnih pitanja, želelo pobeći od najvažnijeg - pitanja o ratnim zločinima - kako bi se stvorio privid da je Ramuš Haradinaj pristojan, civilizovan čovek, demokrata koji... »

Dačić o platformi Prištine: Mogu oni da usvoje šta god hoće, to za nas nema nikakvu važnost

Večernje novosti pre 23 sata
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom najnovije platforme iz Prištine, rekao da očekuje da se Evropska unija izjasni o tome.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom najnovije platforme iz Prištine, rekao da očekuje da se Evropska unija izjasni o tome. Prištinske vlasti su, u toj platformi za, kako su nazvale, "završnu fazu dijaloga Kosova i... »

©2018 Netmark d.o.o.