Kosovo - vesti

Ni države, ni vojske... Tači obučen u vojnu uniformu poziva na rat?

Srbija danas pre 2 sata
U nastavku obeležavanja 11. godišnjice tzv. Kosovske nezavisnosti, održan je i defile pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, koji je prošao od Trga Majke Tereze do Trga Ibrahima Rugove u Prištini
Obraćajući se pripadnicima tzv. KBS, koje u Prištini već nazivaju ''vojskom'', iako bi transformacija tih snaga, prema procenama stručnjaka, mogla da potraje najmanje 10 godina, predsednik privremenih prištinskih institucija,... »

Tači dočekao senatore i kongresmene: Sveti odnosi Kosovo-SAD

Dnevnik pre 8 sati
PRIŠTINA: Kosovski predsednik Hašim Tači dočekao je danas delegaciju američkih senatora i kongresmena, koje je predvodio senator Džim Inhof, ocenivši da je ova poseta na 11. godišnjicu samoproglašene nezavisnosti "najbolji dokaz svetih odnosa između Kosova i SAD".
RTK2 na srpskom jeziku prenosi da se Tači zahvalio senatorima i kongresmenima na njihovom "doprinosu u procesu slobode i nezavisnosti Kosova". "Vaša poseta upravo na 11. godišnjicu nezavisnosti je najbolji dokaz svetih odnosa... »

Tači: Ove godine pred Kosovom konačna odluka o sporazumu sa Srbijom

Beta pre 12 sati
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom "strateška odluka za budućnost" koju Kosovo treba da donese ove godine. "To ne znači da Kosovo zaboravlja genocid, ubistva, silovanja 20.000 žena, 400 slučajeva masakra i druge zločine koje je Srbija... »

Haradinaj: Uprkos izazovima Kosovo nema luksuz za korake nazad

Novi magazin pre 15 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas na svečanoj sednici Vlade Kosova povodom 11. godišnjice nezavisnosti da se Kosovo suočava sa mnogim izazovima, ali da nema luksuz za vraćanje unazad.
Haradinaj je rekao da nezavisnost živi kod svih građana Kosova, pošto ju je svako negovao u ovih 11 godina. "I ova Vlada ima svoju priču. Ono što mislimo da potvrdimo je da smo se sa najvećom pažnjom suočili sa svim temama.... »

Posle 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova - ko ima razloga za slavlje?

Glas Zapadne Srbije pre 15 sati
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je teritorija Kosova i Metohije generator nestabilnosti u regionu i da ne može da dobije puno međunarodno priznanje. Drecun je, povodom 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao za RTS da režim u... »

Drecun: Kosovo – generator nestabilnosti u regionu

Studio B pre 11 sati
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je teritorija Kosova i Metohije generator nestabilnosti u regionu i da ne može da dobije puno međunarodno priznanje.
Drecun je, povodom 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao za RTS da režim u Tirani ima razloga da slavi, jer je na dobrom putu da teritoriju KiM nasilno pripoji. On je dodao da razloga za slavlje imaju i... »

Kosovo obilježava 11 godina od proglašenja nezavisnosti

Al Jazeera pre 11 sati
U Prištini je održana parada Kosovskih sigurnosnih snaga te svečana sjednica Skupštine Kosova.
Paradom trupa Kosovskih sigurnosnih snaga u centru Prištine i svečanom sjednicom Skupštine Kosova, u nedjelju je nastavljeno obilježavanje 11. godišnjice nezavisnosti Kosova, javlja agencija Anadolija. Pred početak vojne parade,... »

Pompeo čestitao građanima Kosova Dan nezavisnosti

Danas pre 14 sati
Državni sekretar Amerike Majk Pompeo je čestitao Kosovu Dan nezavistosti u izjavi za medije.
Pompeo je rekao da Sjedinjene Države ostaju posvećene u pružanju pomoći Kosovu na otvaranju vrata prosperitetnijoj budućnosti, prenosi RTK2. “U ime Vlade Sjedinjenih američkih država i američkog naroda, pozdravljam Kosovo na dan... »

Danas 11 godina nezavisnosti Kosova

Danas pre 16 sati
Danas se na Kosovu obeležava 11. godišnjica od proglašenja nezavisnosti.
Kosovo je proglašeno nezavisnom državom 17. februara 2008. godine od strane Skupštine Kosova tokom svečane sednice na kojoj je proglašenje nezavisnosti pročitao tadašnji premijer Hašim Tači. Deklaraciju o nezavisnosti odobrilo je... »

Kako je tzv. Kosovo 11 godina od jednostrane nezavisnosti postalo crna rupa? Propala tvorevina zapadnog eksperimenta

Srbija danas pre 17 sati
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da je teritorija Kosova i Metohije generator nestabilnosti u regionu i da ne može da dobije puno međunarodno priznanje.
Milovan Drecun je, gostujući u Dneviku RTS-a povodom 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, rekao da režim u Tirani ima razloga da slavi jer je na dobrom putu da teritoriju KiM nasilno pripoji. Dodaje da... »

©2019 Netmark d.o.o.