Kosovo

(Uživo) Skupština raspravlja o Kosovu: Nakon uzavrele atmosfere, diskusija se vratila u normalu, Vučić: Moramo da…

Blic pre 32 minuta
Posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji na kojoj prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić počela je danas u 10 sati, i na njoj će poslanici razmatrati izveštaj Vlade Srbije o pregovorima sa Prištinom. Do ove rasprave došlo je nakon… »

Kancelarija EU u Prištini apeluje na poštovanje sudskih odluka

RTV pre 21 minuta
LEPOSAVIĆ - Kancelarija Evropske unije u Prištini saopštila je danas da EU sa zabrinutošću prati aktuelne građevinske aktivnosti koje se odvijaju na lokalitetima Dren i Lešak u opštini Leposavić na severu Kosova.''Ovo se odnosi na zemljište koje… »

AP: Populistički predsednik Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije u parlamentu

Novi magazin pre 26 minuta
Američka agencija Asošiejted pres izvestila je danas o posebnoj sednici skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju… »

AP o sednici Skupštine Srbije: Populista Vučić dočekan neprijateljski

N1 Info pre 9 minuta
Američka agencija Asošiejted pres izvestila je o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje. Na… »

Predsednik Srbije na posebnoj sednici Narodne skupštine o Kosovu: Ne postoji izbor Vučić ili Srbija, predaja nije opcija

RTV Novi Pazar pre 21 minuta
Ako dođe do toga da Kosovo bude u Ujedinjenim nacijama ili ne UN, za mene kao predsednika, Ustav je sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija. Znam šta ću da učinim, jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija, izjavio je danas srbijanski predsednik… »

Stefan Krkobabić (PUPS): Srbija nije više čardak ni na nebu ni na zemlji

Beta pre 3 minuta
Predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda Stefan Кrkobabić, bio je izričit govoreći o problematici realizovanja koncepta ZSO:„Ostajemo dosledni da se o dogovorenom više ne dogovara, a o odlučenom više ne odlučuje, mislim pre… »

Kurti: Zapad traži sporazum sa Srbijom, ne pristajemo na ucene

Vranje news pre 32 minuta
Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je da će se suprotstaviti svim zapadnim silama u pokušajima da ucene Kosovo, po pitanju roka za postizanje dogovora sa Srbijom. On je za francusku agenciju AFP rekao da je Kosovo sada suočeno sa rokom da u martu… »

FOTO Ispred Skupštine obustavljen saobraćaj ka Trgu Republike zbog protesta

Nova pre 9 minuta
Zbog protesta ispred Skupštine Srbije obustavljen je saobraćaj u smeru ka Terazijama i centru grada. Zbog protesta ispred Skupštine Srbije obustavljen je saobraćaj u smeru ka Terazijama i centru grada. Među nekoliko desetina građana koji se protive… »

Različita tumačenja Kurtijevih uslova za formiranje Zajednice u Beogradu i Prištini

Slobodna Evropa pre 9 minuta
Uslovi za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu koje je izneo premijer te zemlje Aljbin (Albin) Kurti, poznavaoci političkih prilika u Prištini i Beogradu vide drugačije. Artan (Muhaxhiri) Muhadžiri, inače profesor sociologije… »

UŽIVO Vučić: "Nikada neću priznati tzv. Kosovo"; Tuča u Skupštini; "Poslovnik je Srce Srbije"

B92 pre 30 minuta
Posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara je u toku. Sednici prisustvuje i predsednik Aleksandr Vučić. Vučić je u sredu rekao da on ne beži nigde i da nema problem… »

Vesti dana »