Kosovo - vesti

Brnabić: Više ne stižu crvene linije i nametnuta rešenja za Kosovo

Vesti online pre 1 sat
Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, ocenivši a se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.
Ona je u intervjuu za TV Pink naglasila da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da se sa njima mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do... »

Prištinski mediji: Vanredni izbori rešenje političke krize

Danas pre 2 sata
Demokratski savez Kosova smatra da su vanredni opšti izbori jedino rešenje za trenutku političku krizu na Kosovu, prenose prištinski mediji.
Generalni sekretar Saveza Ismet Bećiri rekao je da njegova stranka koordinira sa ostalim političkim strankama inicijativu za glasanje o poverenju vladi Ramuša Haradinaja. Prema njegovo oceni, to će dovesti do vanrednih izbora... »

Tači bi da otme jug Srbije, a o Mitrovici, Gazivodama i Trepče neće ni da razgovara

Telegraf pre 3 sata
Prema njegovim rečima, oni koji su protiv njegove inicijative nemaju drugu alternativu "koja bi obezbedilo priznanje Kosova od Srbije i članstvo u EU, NATO i UN"
Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je za Večernji list da korekcija granica između Kosova i Srbije predstavlja istorijsku priliku za konačni mirovni dogovor sa Srbijom, prenosi prištinska štampa. Beograd i Priština će morati da... »

"Srbi treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih"

Alo pre 3 sata
Alo: "Srbi treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih"
Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da bi Srbi na Kosovu trebalo da se ponbašaju kao Albanci devedesetih godina.
On je, gostujući u jutarnjim vestima TV Prve, objasnio da bi Srbi trebalo da o svemu što im se dešava, a pogotovo o svim napadima koje doživljavaju, da obaveštavajau sve međunarodne organizacije, kao što su to činili i Albanci... »

„Lezite dole“: Uznemirujući snimak kamenovanja autobusa sa srpskim vernicima na KiM

Sputnik pre 3 sata
Na društvenim mrežama pojavio se snimak kamenovanja autobusa sa vernicima iz Beograda koji su se juče vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske na Kosovu i Metohiji.
Na snimku se može čuti kako kamenice pogađaju autobus i glas, najverovatnije, vozača ili konduktera koji putnike nekoliko puta upozorava da leže dole. Podsetimo, kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, kamenovana su... »

Ljajić: Srbi na KiM treba da se ponašaju kao Albanci devdesetih

Blic pre 4 sata
Srbi na Kosovu i Metohiji i druge manjine, trebalo bi da se ponašaju kao Albanci devedesetih godina i da o svim elementarnim kršenjima ljudskih prava redovno izveštavaju relevantne međunarodne instutucije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić. Lajić je to rekao povodom... »

Krvnik preti krvoprolićem! Haradinaj: Branićemo sever KiM po svaku cenu!

Kurir pre 4 sata
Teror Takva poruka Dauta Haradinaja posle formiranja tzv. vojske Kosova ukazuje da Albanci neće prezati od upotrebe oružane sile
Albanci, ohrabreni odlukom o formiranju takozvane kosovske vojske, neće prezati da krenu na sever Kosova i vojno ga zauzmu, čak i po cenu krvoprolića, upozoravaju sagovornici Kurira. Daut Haradinaj, brat kosovskog premijera... »

Ljajić: Srbi na KiM treba da se ponašaju kao Albanci 90-ih

Studio B pre 4 sata
Srbi na Kosovu i Metohiji i druge manjine, trebalo bi da se ponašaju kao Albanci 90-ih godina i da o svim elementarnim kršenjima ljudskih prava redovno izveštavaju relevantne međunarodne instutucije, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.
Lajić je to rekao povodom poslednjeg napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i dodao da to neće rešiti problem, ali svakako može da skrene pažnju na njihov težak položaj. Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, juče su... »

„Srbi treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih“

Sputnik pre 4 sata
Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da bi Srbi na Kosovu trebalo da se ponbašaju kao Albanci devedesetih godina, prenosi B 92.
On je, gostujući u jutarnjim vestima TV Prve, objasnio da bi Srbi trebalo da o svemu što im se dešava, a pogotovo o svim napadima koje doživljavaju, da obaveštavaju sve međunarodne organizacije, kao što su to činili i Albanci... »

"Srbi treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih"

B92 pre 5 sati
B92: "Srbi treba da se ponašaju kao Albanci devedesetih"
Beograd -- Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da bi Srbi na Kosovu trebalo da se ponbašaju kao Albanci devedesetih godina.
On je, gostujući u jutarnjim vestima TV Prve, objasnio da bi Srbi trebalo da o svemu što im se dešava, a pogotovo o svim napadima koje doživljavaju, da obaveštavajau sve međunarodne organizacije, kao što su to činili i Albanci... »

©2018 Netmark d.o.o.