Kosovo

Manastir Visoki Dečani je čuvar srpske državnosti na KiM: U njega dolaze svi po utehu i izlečenje

Telegraf pre 1 dan
Mošti Svetog Kralja Stefana Dečanskog položene su u kivot ispred ikonostasa još od 1343. godine, kada su iz groba izvađene cele i miomirisne; i danas čine čuda. Pravoslavlje je svetlost koja nas vodi, a život bez nje teško da bi imao smisla… »

Ujedinjenji makedonski tifozi: Navijačke grupe dogovorile da zajedno navijaju protiv tzv. Kosova (foto)

Srbija danas pre 1 dan
Meč se igra 26. marta. Severna Makedonija se sprema za utakmicu baraža za plasman na EVRO protiv reprezentacije "tzv. Kosova". Većina tamošnjih navijačkih grupa u nedelju je na zajedničkom sastanku u Tetovu postigla dogovor da zajedno podrže… »

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM

Danas pre 1 dan
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se, ako u Crnoj Gori „prođe“ Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji. „Ako država Srbija ostane pasivna… »

Dizraelijevo pismo kraljici

Večernje novosti pre 1 dan
Da li je neiskorenjivo rusofilstvo Srba razlog što Zapad od Berlinskog kongresa forsira albanski faktor na Balkanu? Pregled mesta Kosova i Metohije u međunarodnim odnosima – od onog koje je zauzimalo u rešavanju istočnog pitanja do Prvog svetskog… »

Snaga SAD

Danas pre 1 dan
Najnovija poseta Ričarda Grenela, Trampovog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine, iznova je pokazala da je Amerika čvrsto rešila da pronađe ključ za „kosovsku bravu“. Grenel, koji po direktnom tonu podseća na predsednika SAD, ponovio je… »

Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

B92 pre 1 dan
Berlin -- Specijalni izaslanik SAD izjavio je da pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice. Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel je istovremeno… »

Sastanak o železnici u Berlinu, stižu predstavnici Beograda i Prištine

RTS pre 1 dan
Na sastanku u Berlinu o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, kosovske institucije predstavljaće predstavnici Ministarstva infrastrukture. Direktor odeljenja za kopneni transport Džem Veselji i direktor odeljenja za… »

Kurti i Mustafa sutra sa ambasadorima Kvinte

RTS pre 1 dan
Iz Pokreta Samoopredeljenje saopštili su da ni posle današnjeg sastanka sa zvaničnicima Demokratskog saveza Kosova nije postignut dogovor o formiranju kosovske vlade, te da će razgovori biti nastavljeni sutra u prisustvu ambasadora zemalja takozvane… »

Tači na Dan Holokausta o "balkanskom holokaustu" srpskog režima

N1 Info pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je, povodom Međunarodnog dana Holokausta, da Srbija i dalje negira zločine koji su prouzrokovali "balkanski holokaust u Bosni i Hercegovini i na Kosovu". Na ovu izjavu reagovao je direktor Kancelarije za KiM Marko… »

Šef diplomatije EU poručio: Radićemo najbolje što znamo da olakšamo pregovore BG i PR

Telegraf pre 1 dan
Visoki predstavnik EU je obavestio šefa nemačke diplomatije i o svojim planovima za posetu Beogradu i Prištini krajem ove nedelje. Šef diplomatije EU Đozep Borelj i ministar spoljnih poslova Nemačke Heiko Mas tokom sastanka u Berlinu razgovarali su… »

Vesti dana »