Kosovo - vesti

"Albanci nisu hteli Ivanovićevu smrt, već kraj suđenja"

B92 pre 6 minuta
B92: "Albanci nisu hteli Ivanovićevu smrt, već kraj suđenja"
Urednik dnevnika "Koha ditore" Agron Bajrami kaže da Oliver Ivanović "dugo vremena smetao beogradskim vlastima i njihovim političkim pulenima na Kosovu".
On je rekao i da Albanci "nisu hteli njegovu smrt, već kraj suđenja ". "Što se albanske strane tiče, Ivanović nije bio smetnja, već optuženik za zločine nad civilnim stanovništvom Mitrovice, počinjenim 1999. i 2000. godine. To... »

"Kada bih odlazio kod Olivera u zatvor..."

B92 pre 3 sata
Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević rekao je za Sputnjik da je beskrajan spisak ubistava Srba na Kosovu i Metohiji koja nisu rešena.
Prijatelj pokojnog lidera Građanske incijative SDP-a Olivera Ivanovića, secĚ�ajucĚ�i se njegovih zasluga, ističe da je on odigrao ključnu ulogu u odbrani severa Kosova 1999. zaustavivši prodor Albanaca, a da je bio čovek koji je... »

Oliver nije ubijen slučajno: Amerikanci doziraju šiptarske akcije i vode glavnu reč!

Pravda pre 4 sata
Srbi sa Kosmeta ne veruju da će prištinske institucije razrešiti ubistvo Olivera Ivanovića, kao ni albanski sudovi na Kosovu ni međunarodni činioci. Pre svega, Euleks neće dopustiti da se srpski istražioci i tužioci mešaju u istragu, jer bi to bio poraz za njih, a možda bi se otkrilo i nešto što oni ne žele.
Beskrajan je spisak ubistava Srba na Kosovu i Metohiji koja nisu rešena, podseća novinar iz Gračanice Živojin Rakočević. Zašto bismo sada pretpostavili da će biti drukčiji, pita i profesor FPN-a Slobodan Samardžić. On, međutim,... »

Bajrami: Ubistvom Ivanovića uklonjenja prepreka onima koji bi da dele teritorije

Novi magazin pre 12 sati
Urednik prištinskog dnevnika "Koha ditore" Agron Bajrami ocenio je danas da je ubijeni predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović "dugo vremena smetao beogradskim vlastima i njihovim političkim pulenima na Kosovu" i da Albanci "nisu hteli njegovu smrt, već kraj suđenja ".
"Što se albanske strane tiče, Ivanović nije bio smetnja, već optuženik za zločine nad civilnim stanovništvom Mitrovice, počinjenim 1999. i 2000. godine. To znači da su Albanci radije hteli videti kraj suđenja Ivanoviću, nego... »

Koha: Haradinaj traži razloge da ubedi Skupštinu da glasa za razgraničenje sa Crnom Gorom

Novi magazin pre 12 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj traži jake razloge kako bi od poslanika Skupštine Kosova zatražio da podrže ratifikaciju sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i zarad postizanja tog cilja Vlada Kosova tražila je pomoć zvanične Podgorice, piše današnja Koha ditore.
"Nova situacija bi se stvorila u slučaju da premijeri Kosova i Crne Gore izađu sa zajedničkom deklaracijom u kojoj se obavezuju da će se sporazum o razgraničenju ponovo razmotriti ukoliko bude novih pravnih činjenica. Izgleda da... »

Vozilo za ubistvo

Prva pre 12 sati
Policija Kosova tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen Oliver Ivanović.
U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu koji je 2017. kupio to vozilo i da je od 2009. godine to vozilo bilo na jednoj adresi u Srbiji. "Policija Kosova je identifikovala broj šasije zapaljenog... »

Koha: Haradinaj bi da ubedi Skupštinu oko demarkacije sa CG

N1 Info pre 13 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj traži jake razloge kako bi od poslanika Skupštine Kosova zatražio da podrže ratifikaciju sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i zarad postizanja tog cilja Vlada Kosova tražila je pomoć zvanične Podgorice, piše Koha ditore.
"Nova situacija bi se stvorila u slučaju da premijeri Kosova i Crne Gore izađu sa zajedničkom deklaracijom u kojoj se obavezuju da će se sporazum o razgraničenju ponovo razmotriti ukoliko bude novih pravnih činjenica. Izgleda da... »

"Vozilo za ubistvo kupljeno 2017, a 2009. bilo u Srbiji"

OK radio pre 13 sati
Beograd -- Policija Kosova tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen Oliver Ivanović.
U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu koji je 2017. kupio to vozilo i da je od 2009. godine to vozilo bilo na jednoj adresi u Srbiji. "Policija Kosova je identifikovala broj šasije zapaljenog... »

Lazanski: Naši vrli prijatelji sa Zapada da kažu ko je ubio Olivera (video)

Pravda pre 15 sati
Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski i analitičar Dragomir Anđelković ocenili su na TV Pink da upozorenja Stejt departmenta Amerikancima da ne idu na sever Kosova samo nekoliko dana pre ubistva Olivera Ivanovića upućuje da su strane službe znale da se nešto sprema.
Politički analitiračar Dragomir Anđelković smatra da je Oliver Ivanović poginuo jer se borio da Srbi ostanu na Kosmetu. Ostajte na Kosovu - Mislim da je za njegovu porodicu strašan šok to što se desilo, ali poruka našem narodu... »

Misija SAD: Istragu o ubistvu da vode kosovske institucije

Blic pre 23 sata
Zamenica šefa Misije SAD na Kosovu Kolin Hajlend ponudila je danas, na sastanku sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Fljamurom Sefajem, punu podršku SAD u istrazi o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, ali je, kako prenosi kosovski javni servis na albanskom, zatražila da istragu vode kosovske institucije.
Kako se navodi, Sefaj je rekao da su istražne insitucije Kosova spremne da sarađuju sa drugim akterima, koji mogu da doprinesu u rešavanju slučaja s više informacija. On je zahvalio Hajlend na "kontinuiranoj podršci SAD u... »

DJB i Dveri zajedno na izborima u Beogradu i Boru (VIDEO)

Beta  pre 7 sati  još 17 povezanih

Stefanović: Potpuno nelogično odbijanje pomoći u istrazi

Politika  pre 1 sat  još 16 povezanih

Zaplenjeno 10 kilograma marihuane, uhapšen muškarac

Večernje novosti  pre 7 sati  još 16 povezanih

PSG: Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije

Beta  pre 7 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.