Kosovo - vesti

Gana ponovo o Kosovu

Slobodna Evropa pre 19 sati
Ministarstvo inostranih poslova Srbije saopštilo je da je ministarka inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej, koja boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, izjavila da će ta država razmotri odluku o priznavanju kosovske nezavisnosti. „Znam da je odluka koja je doneta bila prepreka... »

Srbi sa Kosova ujedinjeni u podršci predsedniku Vučiću da se izbori za najbolje rešenje

Srbija danas pre 12 sati
Dosta ima je onih koji napadaju svoju državu radi svojih interesa
Srpski narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji ujedinjeni su u podršci predsedniku Aleksandru Vučiću da se izbori za najbolje rešenje kosmetskog problema. Iz Srpske liste je saopšteno da će predstojeća poseta predsednika Vučića... »

Šest sela Srba povratnika na Kosovu bez struje i interneta, snažan vetar oborio stubove i blokirao i saobraćaj

Telegraf pre 12 sati
U nevremenu nije bilo povređenih
Više stotina Srba povratnika u opštinama Klina i Istok, od večeras je bez struje, nakon što je snažan vetar oborio nekoliko stubova niskonaponske mreže u selu Osojane, a u nevremenu nije bilo povređenih. Metak za srpsku porodicu na Kosovu: Veljko je kosio travu, a onda... »

Radmila Trajković: Vučićeva poseta Kosovu - novi rialiti šou

Glas Amerike pre 14 sati
Uz ocenu da će predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu predstavljati još samo jedan rialiti šou od koga Srbi ništa ne očekuju, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Radmila Trajković istakla je u ponedeljak da će 9. septembra u Kosovskoj Mitrovici moći da se... »

Dačić: Prazne priče da je sve gotovo oko Kosova

Beta pre 21 sat
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas povodom navoda da se u Prištini razmatra demarkacija granice sa Srbijom, rekao da se to ne može raditi jednostrano, već je potreban dogovor. "Nema dileme da želimo postizanje kompromisnog rešenja. Dijalog će se nastaviti u septembru", rekao je... »

Lazanski ima nadu za spas Kosova: Preko Netanijahua možemo do Trampa!?

Srbija danas pre 20 sati
"Američko-srpski odnos posebna je priča"
Može li Srbija svoju spoljnopolitičku poziciju, posebno kada je reč o Kosovu, poboljšati lobiranjem kod američkih Jevreja i još boljim odnosima sa državom Izrael? Da li je suština predstojeće posete izraelskog premijera Benjamina Natanijahua Beogradu upravo u tome, ili... »

Vlada Kosova neće više plaćati struju građana na severu Kosova

Slobodna Evropa pre 22 sata
Vlada Kosova više neće izdvajati sredstva iz državnog budžeta za plaćanje računa za struju za građane opština na severu Kosova. Stanovnici četiri opština sa srpskom većinom na severu od 1999. ne plaćaju struju. Dug koji godišnje dostiže i do 8 miliona eura, do prošle godine fakturisao se građanima... »

Kako je Srbija izgubila Kosovo?

Slobodna Evropa pre 22 sata
Zašto je zaturen kontekst totalnog srpsko-albanskog razlaza i zbog čega se u dijalogu o Kosovu u Srbiji potpuno prećutkuje odgovornost za dešavanja koja su prethodila ratu 1999. godine, odnosno proglašenju kosovske nezavisnosti 2008. godine? Srpsko-albanski odnosi: Zločinci su uvek drugi Politička... »

Patrijarh Irinej poručuje: Kosovo je srpski Jerusalim!

Srbija danas pre 1 dan
Bog je moćniji od svih neprijatelja naših
Patrijarh srpski Irinej ocenio je da se pitanje Kosova i Metohije ne sme rešavati na brzinu, te da Srbija ne se da odustane od borbe da sačuva taj deo svoje teritorije. U besedi na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu, patrijarh... »

Ovako Albanci vide sporazum sa Beogradom: Razmatraju model po kom Kosovo ostaje u Srbiji!

Srbija danas pre 1 dan
Najviše se govori o podeli, ali postoji i bolje rešenje
Kosovski institut za istraživanje i razvoj politike (KIPRED) objavio je protekle nedelje studiju u kojoj je analizirano pet konkretnih modela za rešavanje "kosovskog čvora" - podela ili razmena teritorija, model "Dve Nemačke", model Britanije i Irske, model Južnog... »

©2018 Netmark d.o.o.