Kosovo - vesti

Pronađeni posmrtni ostaci: Možda su Srbi

Vesti online pre 1 dan
Posmrtni ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, a moguće je da pripadaju kosovskim Srbima ubijenim tokom rata, prenela je danas Gazeta ekspres.
Zamenik direktora Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu (DFM) Tarja Formisto potvrdila je za KTV da su ekshumirali ostatke tri osobe za koje se sumnja da su ubijeni tokom rata na Kosovu 1998-1999. - Prve indicije su da ostaci... »

Beograd očekuje da se EU izjasni o prištinskoj platformi

Sputnik pre 23 sata
Ako skupština u Prištini usvoji platformu vlade u kojoj se predviđa da se razgovori sa Beogradom završe međusobnim priznavanjem tzv. države Kosovo i pominje stolica u UN, Beograd će to tretirati kao jednostrani prekid dijaloga i „više neće sedati za sto“. Za šefa srpske diplomatije, taj dokument je za unutrašnju upotrebu i nema nikakvu važnost.
Platformu Prištine srpske vlasti vide kao direktan atak na pregovore, njihovu statusnu neutralnost i sve dosadašnje sporazume. Kako pišu „Novosti“, Beograd ne želi da ulazi dublje u klopku u kojoj se, pod paravanom dijaloga,... »

Dačić o platformi Prištine: Mogu taj papir da okače na kosovsku vladu kao dnevne novine!

BK TV pre 23 sata
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom najnovije platforme iz Prištine, rekao da očekuje da se Evropska unija izjasni o tome. Prištinske vlasti su, u toj platformi za, kako su nazvale, "završnu fazu dijaloga Kosova i Srbije", navele da dijalog ima za cilj učlanjenje Kosova u UN i "obostrano... »

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici, najverovatnije ubijenih Srba

Sputnik pre 1 dan
Posmrtni ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, a moguće je da pripadaju kosovskim Srbima ubijenim tokom rata, prenela je danas „Gazeta ekspres“.
Zamenik direktora Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu (DFM) Tarja Formisto potvrdila je za KTV da su ekshumirali ostatke tri osobe za koje se sumnja da su ubijeni tokom rata na Kosovu 1998-1999. „Prve indicije su da ostaci... »

Pronađeni ostaci najmanje tri osobe u masovnoj grobnici kod Đakovice, možda su srpske žrtve

BK TV pre 1 dan
Posmrtni ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice. Kako piše Gazeta ekspres, moguće je da pripadaju kosovskim Srbima ubijenim tokom rata. Zamenik direktora Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu (DFM) Tarja Formisto potvrdila je za KTV da su... »

Pronađeni ostaci najmanje tri osobe

Studio B pre 1 dan
Posmrtni ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, a moguće je da pripadaju kosovskim Srbima ubijenim tokom rata, prenela je Gazeta ekspres.
Zamenik direktora Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu (DFM) Tarja Formisto potvrdila je za KTV da su ekshumirali ostatke tri osobe za koje se sumnja da su ubijeni tokom rata na Kosovu 1998-1999. „Prve indicije su da ostaci... »

Održan humanitarni turnir „Volim decu, igram za Zvečansku“

Studio B pre 1 dan
Humaniturni turnir „Volim decu, igram za Zvečansku“, posvećen deci bez roditeljskog staranja, održan je u Košutnjaku.
Članica Gradskog veća Mirjana Mavrić prisustvovala je turniru u društvu pomoćnika ministra omladine i sporta Darka Udovičića, kao i specijalnih gostiju – dece sa Kosova i Metohije. Mirjana Mavrić je poručila da ovaj turnir... »

Kako (ne) treba izveštavati o nasilju nad ženama

Dojče vele pre 1 dan
Kosovo, Sirija, presuda Šešelju, aerodromi u Srbiji - sve se to teme srpskih medija. Ipak, najveći ili bar jednak deo naslovnih strana i medijskog prostora zauzima novi slučaj nasilja nad ženama. A kako se izveštava?
Pevačica Nataša Bekvalac, mesec dana nakon porođaja, dospela je na sve naslovne strane jer ju je pretukao suprug. O njenim novim strahovima i njenom životu rovari većina medija, uglavnom tabloidi, najviše pažnje posvećujući... »

I "dobrosusedski odnosi" tema Samita EU - Zapadni Balkan

RTV pre 1 dan
RTV: I "dobrosusedski odnosi" tema Samita EU - Zapadni Balkan
SOFIJA - Povezivanje zemalja regiona biće glavna tema Samita EU i Zapadnog Balkana, koji će biti održan 17. maja u Sofiji, pokazuje zvanična agenda Samita.
Biće to prvi sastanak u tom formatu, pa i značaju, posle Samita u Solunu, 2003. godine, a ideja je, sudeći prema najavama briselskih zvaničnika, "ubrizgavanje" nove energije u odnose Evropske unije i Zapadnog Balkana. Samit će... »

Stejt department: Ovo su pravi problemi Srbije

Mondo pre 1 dan
Američki Stejt department ocenio je u svom godišnjem izveštaju o stanju ljudskih prava da su nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u privatnost, trgovina ljudima i nasilje protiv gejeva najveći problemi ljudskih prava.
Foto: MONDO/Mario Milojević U izveštaju je Stejt department podsetio da su 2016. godine održani vanredni parlamentarni izbori, a 2017. predsednički, uz ocene da su izbori uglavnom bili slobodni, ali da su tokom obe predizborne... »

©2018 Netmark d.o.o.