Kosovo - vesti

Vučić o Trumpovom pismu: Daleko smo od rješenja

Al Jazeera pre 13 minuta
Predsjednik Srbije kazao kako pismo američkog lidera pokazuje zainteresiranost da se spor s Kosovom riješi kompromisom.
Moramo nastaviti tražiti rješenje za Kosovo, jer će, u suprotnom, loša rješenja pronaći nas i vratiti nas unazad, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom pisma predsjednika Sjedinjenih Američkih Država... »

Vučić: "Nismo ni blizu... Loša rešenja će pronaći nas i vratiti nas nazad"

Alo pre 24 minuta
Alo: Vučić: "Nismo ni blizu... Loša rešenja će pronaći nas i vratiti nas nazad"
Vučić je rekao da pismo Donalda Trampa u vezi sa KiM govori tri stvari, a jedna od njih je da su SAD zainteresovane za rešavanje problema Kosova kompromisom, kakvim takvim.
Moramo nastaviti da tražimo rešenje za Kosovo, jer će, u suprotnom, loša rešenja pronaći nas i vratiti nas unazad, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom pisma predsednika SAD. Pismo takođe pokazuje da je u... »

Kako je izneverena moja vera u Vučića

Danas pre 2 sata
Otvoreno pismo predsedniku Srbije dramskog umetnika, sina Miodraga Petrovića Čkalje Da li smo u vremenima zla, koja smo činili na Kosovu, brisali razliku i bili oni, koji su nas za vreme Drugog svetskog rata ubijali, 50 naših za jednog ranjenog nemačkog vojnika i 100 ubijenih za ubijenog okupatora?
Razlika je u tome što se Nemačka odmah posle završetka rata ograđivala od svih svojih zločina, priznavala ih, plaćala odštetu, izvinjavala, dok smo mi posle raspada Jugoslavije krenuli u očajničke ratove za zadržavanjem... »

Haradinaj obećava: Bez viza u EU do kraja godine

B92 pre 3 sata
B92: Haradinaj obećava: Bez viza u EU do kraja godine
Priština -- Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj obećao je da će građani Kosova moći da putuju bez viza u zemlje Evropske unije pre Nove godine.
Iako je ostalo još samo 12 dana do kraja godine, piše Kosovo24sata.com, Haradinaj je ubeđen da će Kosovo dobiti viznu liberalizaciju. "Mi sada imamo dva zahteva za EU, to su normalizacija dijaloga i liberalizacija viza, ova... »

Šiptari smislili način da pljačkaju Italijane preko telefona, a iza celog sistema krije se plan za optuživanje Srbije!

Alo pre 4 sata
Alo: Šiptari smislili način da pljačkaju Italijane preko telefona, a iza celog sistema krije se plan za optuživanje Srbije!
Veliki broj Italijana žalio se da primaju poruke sa, navodno, pozivnog broja takozvanog Kosova, sa kojeg im traže novac.
U Italiji je počela kampanje preko aplikacije Vocap, kojom se upozoravaju građani da ne odgovaraju na pozive upućene sa pojedinih pozivnih brojeva, među kojima je i pozivni za takozvano Kosovo, +383. Tamošnji medijski portal,... »

Zabranjen ulazak u SAD Goranu Radosavljeviću Guriju zbog umešanosti u ubistvo braće Bitići

Insajder pre 5 sati
Američke vlasti zabranile su ulazak u SAD bivšem komandantu srpske Žandarmerije Goranu Radosavljeviću - Guriju zbog umešanosti u grubo kršenje ljudskih prava, piše u saopštenju Stejt departmenta. Kako se navodi, Radosavljević je bio uključen u ubistvo braće Bitići 1999. godine, koji su poreklom sa Kosova, ali su imali i američko državljanstvo.
Stejt department je nekadašnjeg komandanta Žandarmerije javno označio kao nekog ko je učestvovao u teškom kršenju ljudskih prava, a po Zakonu o operacijama u inostranstvu i povezanim programima. Kako piše u saopštenju, jedan od... »

State Department bans former Serbian Gendarmerie commander from US

N1 Info pre 8 sati
The State Department has banned a former Serbian Gendarmerie commander from entering the United States due to involvement in the killing of Kosovo Albanian US citizens.
A state department press release said the Goran Radosavljevic aka Guri and his immediate family have been banned from entering the US because of his alleged involvement in the murder of the three Bytyqi brothers at the end of the... »

Vučić danas u Briselu

Studio B pre 8 sati
Posle sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji u Njujorku, predsednik Srbije danas stiže u Briselu na sastanak koji je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.
Pozivnice za radni ručak dobila su tri predsednika i tri premijera: Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Hašim Tači, Zoran Zaev, Denis Zvizdić i Edi... »

Vučić o sednici SB UN: Pokazali smo im šta su stvorili

B92 pre 17 sati
B92: Vučić o sednici SB UN: Pokazali smo im šta su stvorili
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Glas Amerike da je zadovoljan rezultatima sednice Saveta bezbednosti UN.
Kako je kazao, Srbija imala priliku da na otvorenoj sednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu i Metohiji posle uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova. Pokazali smo onima... »

Vučić zadovoljan rezultatima sednice SB UN o KiM

Sputnik pre 9 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za da je zadovoljan rezultatima sednice Saveta bezbednosti UN, jer je Srbija imala priliku da na otvorenoj sednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu i Metohiji posle uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage.
„Pokazali smo onima koji se zalažu za kosovsku nezavisnost šta su stvorili“, dodao je predsednik Vučić za Glas Amerike. On je prisutne na sednici Saveta bezbednosti u ponedeljak obavestio o tome da je Srbija ispunila sve obaveze... »

Vučić: Dijalog kad se ukinu takse

Beta  pre 37 minuta  još 34 povezane

Guriju zabranjen ulazak u SAD!

Mondo  pre 5 sati  još 23 povezane

Solšer trener Junajteda do kraja sezone

Beta  pre 5 sati  još 19 povezanih

Dončić o Jokiću: Uf, kakav igrač...

Mondo  pre 1 sat  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.