Kosovo - vesti

Srbija mora da povuče crvenu liniju: Na Kosovu se sprema najveća provokacija veka!

Pravda pre 6 sati
Posle mnogo polemika, poslanici kosovske skupštine usvojili su zakone koji se odnose na transformaciju kosovskih snaga bezbednosti u vojsku. Koji je odgovor Srbije? Da li će Unmik da se povuče sa KiM i šta bi to značilo za tamošnje stanovništvo? Koliko je Makedonija blizu ulasku u NATO?
O događajima koji su obeležili prethodnu nedelju razgovarano je u emisiji Radija Sputnjik „Od četvrtka do četvrtka“ sa istoričarom Miletom Bjelajcem. Put do Vojske Kosova Cela priča je počela 1995. u vreme Dejtona, a moje... »

Sat vremena drame! "pucali su iz šume, molili smo se naglas..." Potresna ispovest napadnutih Srba na Kosovu!

Srbija danas pre 14 sati
Albanski ekstremisti su napravili barikadu sa traktorom, prikolicom i gumama, nakon čega su počeli da bacaju kamenje, a neposredno pre toga čuli su se pucnjevi iz šume, priča sagovornica o današnjem napadu na autobus sa vernicima iz Beograda.
- Kada smo sišli sa Brda i došli do autobusa sačekao nas je potpuni haos... Bili smo preplašeni, ali sabrani... Molili smo se naglas, neke žene su polegale dole na pod autobusa, dok su stariji muškarci zaštitili mlade, tako što... »

Tači: SAD su predložile pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu

Jug press pre 14 sati
PRIŠTINA Predsednik Kosova Hašim Taći rekao je sinoć, u najgledanijem šou-programu Oksidjen (Oxygen), koji se emituje na Klan Kosova, o insistiranju na pripajanju Preševske doline Kosovu da je to ideja SAD. “SAD su bile te koje su mi predložile ovu ideju, tačnije korekciju granice , sa naznakom... »

Han: Rešenje pitanja Kosova nije jedini uslov za članstvo Srbije u EU

Beta pre 15 sati
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da rešenje kosovskog pitanja nije jedini uslov za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, iako Beograd treba da zaključi i trajno primeni pravno obavezujući sporazum s Prištinom koji mora da doprinosi stabilnosti regiona. "Izgleda da mnogi,... »

Blic: Ispovest Srba koji su napadnuti na Kosovu

Vesti online pre 15 sati
Albanski ekstremisti su napravili barikadu sa traktorom, prikolicom i gumama, nakon čega su počeli da bacaju kamenje, a neposredno pre toga čuli su se pucnjevi iz šume, priča sagovornica "Blica" o današnjem napadu na autobus sa vernicima iz Beograda.
- Kada smo sišli sa Brda i došli do autobusa sačekao nas je potpuni haos...Bili smo preplašeni ali sabrani...Molili smo se naglas, neke žene su polegale dole na pod autobusa, dok su stariji muškarci zaštitili mlade, tako što su... »

Ispovest Srba napadnutih na Kosovu i Metohiji, preživeli su pakao!

Alo pre 16 sati
Alo: Ispovest Srba napadnutih na Kosovu i Metohiji, preživeli su pakao!
Kamenovana dva autobusa sa srpskim državljanima
Kada se grupa srpskih hodočasnika, njih oko 200, uputila danas na ruševine manastira Studenica Hvostanska, na Kosovu i Metohiji, nisu ni sanjali da će proživeti pravi pakao. Još dok je molitvu držao otac Nebojša, u okolnim šumarcima su se čuli pucnji, a videli skriveni... »

Određen pritvor zameniku ministra u privremenoj Vladi Kosova i Metohije

Blic pre 18 sati
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor zameniku ministra za regionalni razvoj u privremenoj Vladi Kosova Musi Ceni, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz Suda. Sud je izrekao jednomesečni pritvor i Hazretu Šehu, vlasniku privatne kompanije, te Nusretu... »

Incident na Kosovu: Kamenovani autobusi sa Srbima

Blic pre 18 sati
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda kamenovana su danas kod gradića Istok nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, nakon posete Crkvi Bogorodice hvostanske. Grupa Albanaca je postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena koji je na ostacima hrama služio paroh Nebojša iz Istoka. Kako... »

Tanasković: Pitanje prijema Kosova u Unesko nije rešeno, ne mogu da dobiju dovoljno glasova

BK TV pre 20 sati
Darko Tanasković, doskorašnji ambasador Srbije u Unesku, izjavio je da pitanje prijema Kosova i Metohije u tu agenciju UN nije rešeno. On je naveo da očekuje da će naredne godine ponovo biti pokrenut zahtev za prijem. U intervjuu za Radio Beograd, Tanasković je rekao da bi to onda značilo... »

Francuski ambasador za “Blic” o izjavi američkog kolege, aferi sa Zvezdom, Kosovu: Pozivamo Prištinu da ispuni obećanje

Blic pre 1 dan
Frederik Mondoloni, ambasador Republike Francuske u Beogradu, u intervjuu za naš list ocenjuje značaj predstojeće posete predsednika Makrona Srbiji, komentariše mogućnost podele Kosova, francusko-srpsko vekovno prijateljstvo, ali i aferu oko nameštanja utakmice PSŽ-Crvena Zvezda. Poslednja poseta... »

©2018 Netmark d.o.o.