Kosovo

Energetska zajednica pozvala članice da preispitaju pomoć sektoru uglja

N1 Info pre 16 sati
Energetska zajednica saopštila je da je pozvala zemlje članice, među kojima je i Srbija, da preispitaju da li su njihove mere državne pomoći sektoru uglja u skladu sa pravilima Evropske unije. EZ u saopštenju podseća da je u decembru objavila… »

Drač - albanska konkurencija Rijeci i "veliko olakšanje za biznis na Kosovu"?

B92 pre 16 sati
Albanska luka Drač je vrlo stara, ali tek sada dobija značenje koje je uvek htela da ima. Njen koncept je jednostavan: biti izlaz na more za zemlje regije koje ga nemaju i pojednostavniti uvozno-izvozne procedure. Drač je najveća i najstarija luka u… »

Korona ne napušta kosmet: Zabeležena 294 nova slučaja virusa, preminulo još devet pacijenata

Srbija danas pre 16 sati
Na Kosovu su u poslednja 24 sata zabeležena 294 nova slučaja korona virusa, a od posledica zaraze preminulo je još devet pacijenata, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Instituta, u… »

Haradinaj: Ako Beograd prizna Kosovo neće biti referenduma

RTS pre 16 sati
Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da predsednik Srbije i drugi mogu da "izbegnu referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom" ako Beograd prizna nezavisnost Prištine. "Ako vi i drugi želite da izbegnete referendum o… »

Ucena teroriste iz Prištine: Ramuš Haradinaj pozvao Vučića da prizna Kosovo

Pravda pre 16 sati
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odgovarajući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je nazvao opasnom osobom, poručio je "da sve dok deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, Kosovo je na dobrom putu". - Ne… »

Na imunizaciju i narednih dana: U kuršumlijskom Domu zdravlja vakcinisani građani sa Kosmeta

Večernje novosti pre 16 sati
ZBOG nemogućnosti da Ministarstvo zdravlja Srbije dopremi vakcine protiv kovida 19 na Kosovo i Metohiju, građani sa Kosmeta kako je najavio i predsednik Aleksandar Vučić vakcinisaće se u prvim opštinama nadomak administrativnih linija, odnosno… »

Jenjava korona u SRPSKIM sredinama na Kim: 48 osoba na bolničkom lečenju

Večernje novosti pre 16 sati
U SRPSKIM sredinama na Kosovu i Metohiji prema rečima nadležnih u kosovsko- mitrovačkom bolničkom centru jenjava. U ovoj bolnici prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora nalazi se 48 pacijenata od kojih je 27 na kiseoniku a njih dvoje na respiratoru… »

Sramna ucena teroriste iz Prištine: Ramuš Haradinaj pozvao Vučića da prizna Kosovo

Srbija danas pre 16 sati
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odgovarajući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je nazvao opasnom osobom, poručio je "da sve dok deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, Kosovo je na dobrom putu". - Ne… »

Admiral Robert Burk: NATO i Srbija su partneri, stabilno Kosovo od ključnog značaja

Novi magazin pre 17 sati
Novi komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju, admiral Robert Burk, povodom svoje prve posete Beogradu, izjavio je da su NATO i Srbija "bliski partneri", a da je stabilno Kosovo od ključnog značaja za regionalnu stabilnost i bezbednost. "U… »

Energetska zajednica poziva članice, uključujući Srbiju, da preispitaju pomoć sektoru uglja

Novi magazin pre 17 sati
Energetska zajednica (EZ) saopštila je danas da je pozvala zemlje članice, medju kojima je i Srbija, da preispitaju da li su njihove mere državne pomoći sektoru uglja u skladu sa pravilima Evropske unije. EZ u saopštenju podseća da je u decembru… »

Vesti dana »