Kosovo - vesti

Špijunka: Kafić za primer

Večernje novosti pre 1 sat
Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o pristupanju Johanes Han boravio je u utorak na jednom međunarodnom forumu u Beču
EVROPSKI komesar za susedsku politiku i pregovore o pristupanju Johanes Han boravio je u utorak na jednom međunarodnom forumu u Beču, a poseban utisak na njega u austrijskoj prestonici ostavio je razgovor koji je vodio sa... »

Nove ucene Albanaca! Srbija će nas priznati, u suprotnom dijaloga neće biti

Srbija danas pre 1 sat
Sramota
Predednik skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji, izjavio je da konačni sporazum o normalizaciji odnosa sa Beogradom znači da nema promene granica i da nema - Zajednice srpskih opština. Veselji je na konferenciji za novinare izrazio uverenje da neće biti Zajednice... »

Studenti u akciji: 100 odsto takse, 200 odsto život

Studio B pre 1 sat
Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici su protiv trgovinske blokade za robu iz centralne Srbije protestovali organizovanjem humanitarne akcije u porodilištu mitrovačkog Kliničko-bolničkog centra.
U okviru akcije pod nazivom „100 odsto taksi, 200 odsto život“ studenti su svojim najmlađim sugrađanima podelili 18 paketića koje su sami kupili. „Ove poklon-paketiće namenili smo tek rođenim bebama i njihovim majkama koje... »

Nakon onog što je nemački novinar rekao Hašimu Tačiju ostaju mu samo da se zavuče u mišju rupu i zauvek ućuti!

Alo pre 2 sata
Alo: Nakon onog što je nemački novinar rekao Hašimu Tačiju ostaju mu samo da se zavuče u mišju rupu i zauvek ućuti!
Prozvao njihovu takozvanu vojsku.
Nakon što su se Vučić i Tači na hitnoj sednici SB otvoreno sukobili, u odnosima Prištine i Beograda u doglednoj budućnosti radiće se samo na ograničenju štete. - Mnogi su letos pomislili da su predsednici Kosova i Srbije na kursu približavanja. Ali danas to zvuči... »

Nemački mediji: Šta je 5.000 kosovskih vojnika u odnosu na srpsku armiju

Sputnik pre 3 sata
Nakon što su se Vučić i Tači na hitnoj sednici SB otvoreno sukobili, u odnosima Prištine i Beograda u doglednoj budućnosti radiće se samo na ograničenju štete.
„Mnogi su letos pomislili da su predsednici Kosova i Srbije na kursu približavanja. Ali danas to zvuči kao bajka iz davnih vremena“, piše Mihael Martens za „Frankfurter algemajne cajtung“ pod naslovom „Bitka za Kosovo polje“,... »

Ovako Tači tumači pismo koje je dobio od Trampa: Posle ovih reči zapitaćete se da li on uopšte zna da čita?!

Srbija danas pre 3 sata
Ovakvo tumačenje pisma dolazi nakon poraza koji je Hašim Tači doživeo na sednici Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija
Hašim Tači komentarišući pismo koje je dobio od američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da lažna država Kosovo sada može slobodnije da diše, te da je pismo pokazatelj da će Amerika biti uključena u dijalog između Beograda i... »

Pripojeni su joj Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i Vranje, Novi Pazar, Bosilegrad, Vojska SAD dobila instrukcije!

Alo pre 6 sati
Alo: Pripojeni su joj Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i Vranje, Novi Pazar, Bosilegrad, Vojska SAD dobila instrukcije!
Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ocenjuje da je u pitanju klasična pretnja Srbiji.
Američki vojni časopis "Stars and strajps" objavio je mapu lažne države Kosovo kojoj su pripojeni Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i Vranje, Novi Pazar, Bosilegrad, sve do bugarske granice! Autor ove mape ne poznaje osnove... »

Tramp pisao i Vučiću, obezbeđen novac za zid sa Meksikom i kran uklonjen posle 20 sati: Vaš brifing za sredu

Nedeljnik pre 8 sati
Teme dana i naslovne strane dnevnih novina
TRAMPOVO PISMO TAČIJU I VUČIĆU - I Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo od američkog predsednika Donalda Trampa, piše portal Politiko.eu. "Politiko" u tekstu "Tramp poziva Kosovo da iskoristi šansu za mir sa Srbijom", pozivajući se na savetnika za medije... »

Kandić: Iako političari negiraju, Srbija je priznala genocid

Danas pre 16 sati
Održana tribina „Pomirenje, suočavanje s prošlošću i region - gde smo i kuda idemo?“, u organizaciji forumZFD-a Kako je moguće da država koja je, tokom NATO bombardovanja, počinila ratni zločin nad 6.500 kosovskih Albanaca, uzima sebi za pravo da odlučuje o nečemu na teritoriji na kojoj je za tako krarko vreme učinila takve stvari.
To je pitanje koje je postavila Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo, na tribini „Pomirenje, suočavanje s prošlošću i region – gde smo i kuda idemo?“, u organizaciji beogradskog forumZFD-a. U hotelu Metropol,... »

51. Pjer: Moćne slike naših sudbina

Večernje novosti pre 18 sati
Uručene nagrade pobednicima 51. konkursa karikature "Pjer" i otvorena izložba najboljih radova. Đerlek: Vratiti narodu osmeh na lice. Smiljanić: "Novosti" čuvaju našu profesiju
EVROPA i mi (u njoj?), Kosovo, ko smo, gde smo i kuda idemo zarobljeni između modernih "gedžeta" i pustih sela... Mnoga su pitanja sebi postavili autori radova pristiglih na konkurs "Novosti" za najbolju novinsku karikaturu, kroz... »

©2018 Netmark d.o.o.