Kosovo - vesti

Predsednik RS poručuje: Najbolje rešenje za Srbe je razgraničenje sa Albancima na KiM i muslimanima u BiH!

Srbija danas pre 12 sati
Dodik je najavio da će RS tražiti mesto u UN, ako ga dobije takozvana država Kosovo
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske kaže da će Republika Srpska tražiti stolicu u Ujedinjenim nacijama ukoliko zapadne sile uspeju da proguraju Kosovo u UN. On dodaje da je za srpski narod najbolje da se razgraniči s... »

Dačić: Nemoguća jednostrana demarkacija

Dnevnik pre 12 sati
BEOGRAD: Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi, poručio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.
"Nema nikavih koraka u tom smeru dok se ne postigne dogovor“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom informacija da Priština priprema demarkaciju sa Srbijom. Minitar je podsetio da je više puta ukazivao da nema dileme... »

Bljakaj: Upozoravali u ime OVK; Milaku: Dobio posao u SAD

B92 pre 15 sati
B92: Bljakaj: Upozoravali u ime OVK; Milaku: Dobio posao u SAD
Priština -- Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Rešat Milaku tvrdi da je tužilac Specijalnog tužilaštva Eljez Bljakaj podneo ostavku zbog poslovne ponude u SAD.
Ddmah potom je na Fejsbuku sam Bljakaj objavio da je dobijao telefonske pozive od ljudi, poznatih i nepoznatih, koji su se pozivali na borbu OVK i govorili mu da "bude oprezan". RTK na srpskom jeziku prenosi da je Milaku kazao da... »

Trebaće im pasoš do moje kuće!

Vesti online pre 18 sati
U oštrim i napadima predstavnika Srpske liste na Kosovu na sve koji su se javno suprostavili ideji podele Kosova i Metohiji, otišlo se preko granice pristojnog i političkog dijaloga. Zato mnogi Srbi nedeljama, koliko traje ovaj "sukob", komentarišu da retorika te kosovske stranke zvuči kao i kada je svojevremeno "crtana meta" lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću, uoči izbora za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice.
Ali, pismo koje je 10 gradonačelnika Srpske liste uputilo predsedniku Aleksandru Vučiću mnogi vide kao govor mržnje i uvijene pretnje. Osim što su sve oponente, među kojima i igumana manastira Visoki Dečani Savu Janjića, kao i... »

Lazanski: Tramp, Netanijahu i mi (video)

Sputnik pre 18 sati
Može li Srbija svoju spoljnopolitičku poziciju, posebno kada je reč o Kosovu, poboljšati lobiranjem kod američkih Jevreja i još boljim odnosima sa državom Izrael?
Da li je suština predstojeće posete izraelskog premijera Benjamina Natanijahua Beogradu upravo u tome, ili se radi o poseti koja treba da ublaži negativne reakcije javnosti Srbije zbog nedavnog naleta izraelskih aviona F-16 iznad... »

Dačić: Nemoguća jednostrana demarkacija

Sputnik pre 20 sati
Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi, poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.
„Nema nikakvih koraka u tom smeru dok se ne postigne dogovor“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom informacija da Priština priprema demarkaciju sa Srbijom. Ministar je podsetio da je više puta ukazivao da nema... »

Trajković: Podela najokrutnije rešenje

Vesti online pre 21 sat
Najavljeni dolazak predsednika Aleksandra Vučića na Kosovo predstavljaće samo novi rijaliti, od kojeg Srbi ne očekuju ništa, tvrdi predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković i napominje da bi tužilaštvo trebalo da reaguje na "direktnu pretnju" koju joj je uputio Vučić.
Moći će da se čuju neistine i niz stvari koje za Srbe suštinski neće značiti ništa, predviđa Trajković, povodom dolaska Vučića u Kosovsku Mitrovicu 9. septembra, gde će se obratiti građanima. Ona je FoNetu izjavila da je tako... »

Dve decenije od kidnapovanja novinara Radio Prištine Perenića i Slavuja

Novi magazin pre 23 sata
Sutra se navršava dvadeset godina od kako su na Kosovu i Metohiji oteti novinari Radio Prištine Ranko Perenić i Đuro Slavuj. Oni su 21. avgusta 1998. godine iz Orahovca otišli na radni zadatak u manastir Zočište, da razgovarju sa monasima tek oslobođenim iz zarobljeništva OVK, ali se sa tog radnog zadatka nisu vratili.
Iako su neposredno posle otmice novinara Radio Prištine u Orahovcu viđeni njihov automobil i novinarska oprema, iz policije i tužilaštva nema zvaničnih podataka da je iko saslušan. Čak ni članovi njihovih porodica nisu pozvani da... »

Koha: Za dezertere iz OVK dest miliona evra godišnje

Danas pre 1 dan
Kosovo godišnje isplaćuje oko 10 miliona evra osobama koje su dezertirale iz Oslobodilačke vojske Kosova pre kraja rata, a više od 80 odsto dezertera su iz Metohije, piše danas Koha Ditore.
List navodi da se ti podaci nalaze u optužnici o „lažnim ratnim veteranima“ koju je podigao specijalni tužilac Elez Blakaj, pre nego što je podneo ostavku na tu funkciju. Državno tužilaštvo je saopštilo da se radi o nacrtu... »

Novo „Načertanije“: Plan Srba za budućnost uključuje i — ujedinjenje

Sputnik pre 1 dan
Najava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da bi Srbi trebalo da definišu svoj nacionalni program i definišu državni cilj otvorila je niz pitanja, kao što su — šta bi bila suština novog „Načertanija“, da li bi se ono uklopilo u geostrateške interese velikih sila i postoji li opasnost da Srbi prođu isto kao i devedesetih.
Politički analitičar iz Banjaluke Igor Gajić smatra da je Dodik mislio na ujedinjenje severa Kosova sa Srbijom i Republikom Srpskom. Da li je reč o jedinstvenoj državi ili konfederaciji srpskih država, manje-više nije ni bitno. U... »

Udes na Ibarskoj, više povređenih!

Mondo  pre 1 sat  još 11 povezanih

Muslimanski vernici proslavljaju Kurban bajram

Danas  pre 1 sat  još 10 povezanih

Italija: Bujica odnela planinare - 11 žrtava, ima nestalih

BBC News  pre 3 sata  još 9 povezanih

Mihajlović: Utvrdićemo ko je odgovoran za obrušavanje zida

Politika  pre 1 sat  još 7 povezanih

EPS zapošljava 163 mlada stručnjaka

B92  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.