Kosovo

Ljajić: Bolje da imamo i nove izbore, nego incidente u Skupštini kakav je današnji

Beta pre 1 sat
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, ocenio je da su incidenti na današnjoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, uz guranje i koškanje poslanika, "poraz i parlamentarizma i svake demokratske debate". Ljajić je u… »

SNS Kragujevac najoštrije osuđuje ponašanje opozicije na sednici Skupštine

RTK pre 1 sat
Gradski odbor Srpske napredne stranke Kragujevac najoštrije osuđuje ponašanje opozicije tokom sednice Narodne skupštine Srbije na kojoj se razgovara o Kosovu i Metohiji. Ne brani se tako naša država, braća i sestre u južnoj srpskoj pokrajini… »

EU: Sa zabrinutošću pratimo građanske aktivnosti u selima Dren i Lešak

Euronews pre 1 sat
Evropska unija je poručila da sa zabrinutošću prati građanske aktivnosti u selima Dren i Lešak u opštini Leposavić na severu Kosova, gde je veći broj ljudi protestovao zbog eksproprijacije zemljišta od strane kosovske vlade. "Važno je napomenuti… »

Smanjena zatvorska kazna Gucatiju i Haradinaju za tri meseca

N1 Info pre 1 sat
Apelaciono veće Specijalizovanih veća Kosova smanjio je zatvorsku kaznu funkcionerima Udruženja ratnih veterana OVK Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju za tri meseca i ona sada iznosi - četiri godine i tri meseca zatvora. Sud je potvrdio novčanu… »

Milica Đurđević Stamekovski pitala Vučića zna li kad je pao Milo Đukanović?

Danas pre 2 sata
Milica Đurđević Stamenkovski, liderka Zavetnika, navela je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izneo nistine o tome da su Zavetnici pozvali na proteste i paljenje Skupštine po nalogu Ruske federacije. – Verovatno smatrate da je Rusija nas… »

Osmani: Nije ispravno povezivati proces prijema Kosova u Savet Evrope i dijalog Kosova i Srbije

Danas pre 1 sat
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas u Rejkjaviku, na Islandu kji predsedava Savetom Evrope, da nije ispravno povezivati proces prijema Kosova u članstvo Saveta Evrope i proces dijaloga Kosova i Srbije, već da ta dva procesa treba… »

Ljajić: Bolje da imamo i nove izbore, nego incidente u Skupštini kakav je današnji

Danas pre 1 sat
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, ocenio je da su incidenti na današnjoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, uz guranje i koškanje poslanika, „poraz i parlamentarizma i svake demokratske debate“. Ljajić… »

Haški sud za tri meseca smanjio kazne Gucatiju i Haradinaju

Politika pre 1 sat
Apelaciono veće suda za zločine OVK u Hagu danas je izreklo svoju prvu pravosnažnu presudu kojom je Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, predsednika i potpredsednika udruženja veterana terorističke organizacije osudio na po četiri godine i tri… »

EU sa zabrinutošću prati građevinske aktivnosti na lokalitetima Dren i Lešak, na lokaciji koju je kosovska vlada…

Danas pre 2 sata
Evropska unija (EU) sa zabrinutošću prati aktivne građevinske aktivnosti na lokalitetima Dren i Lešak u opštini Leposavić, na lokaciji koju je januara kosovska vlada ekproprisala i apeluje na kosovsku vladu da poštuje odgovarajući proces i prava… »

Vučić u parlamentu: Ako dođe do pitanja Kosova u UN, za mene je Ustav Sveto pismo

Beta video pre 2 sata
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ako dodje do pitanja da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije ili ne, ``on znati šta da radi`` jer je za njega ``Ustav sveto pismo`` a kapitulacija i predaja nisu opcija. Beta/MOD… »

Vesti dana »