Kosovo - vesti

Jakšić : Na Kosovu se priča šapatom

Jug press pre 15 sati
KOSOVSKA MITROVICA (Dojče Vele) Do juče su pljuvali Ivanovića da je zver i izdajnik, sad ga sahranjuju u Aleji zaslužnih građana, kaže za DW političar Marko Jakšić, član Predsedništva pokreta Srba s Kosova Otadžbina. Čuo sam iz nezvaničnih izvora da se Oliver ozbiljno plašio za svoj život i da je... »

Amerikanci upozoravaju svoje ljude da pored Kosova budu oprezni i u Bosni: Stigao novi alarm posle ubistva Olivera Ivanovića

Telegraf pre 20 sati
Stejt department i ranije je izdavao slična bezbednosna upozorenja svojim građanima
Američki Stejt department je 10. janura izdao saopštenje i upozorio je svoje građane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma. Nekoliko dana nakon toga 16. januara u Kosovskoj Mitrovici je ubijen... »

"Crna ruka" skida srpske glave

Vesti online pre 16 sati
Zna se ko je pravi gospodar Kosova. To nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Veselji i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Vučić povodom ubistva Olivera Ivanovića.
Funkcioner SNS-a Milovan Drecun, kazao je da prave informacije o ovom zločinu treba da daju Kadri Veselji, ali i Vašington. Kako je izjavio Drecun, po nekim nagoveštajima, istraga na Kosovu je usmerena u pogrešnom pravcu. -... »

Život je dao za Kosovo: Svi regionalni mediji preneli vest o sahrani Olivera Ivanovića

Kurir pre 16 sati
Avaz.ba, portal iz Bosne i Hercegovine, fokusira se u svojoj vesti na to da na sahrani nije bilo govora političara. Vest o sahrani preneo je i portal Radiosarajevo.ba. Portal Radio Televizije Republike Srpske ima opširan izveštaj sa sahrane, dopunjen fotografijama i video materijalima. I crnogorski... »

Istraga ubistva Olivera Ivanovića: Ministarstvo pravde Kosova: Primili smo zahtev Srbije - sarađivaćemo

Blic pre 17 sati
Kosovsko Ministarstvo pravde potvrdilo je danas prijem zahteva srpskih nadležnih organa za uzajamnu pravnu pomoć u slučaju ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, odakle ističu da su otvoreni za međusobnu pravnu saradnju u skladu sa važećim bilateralnim sporazumom.
Ministarstvo je pozdravilo spremnost srpskih pravosudnih institucija da pruže pravnu pomoć putem razmene informacija koje mogu doprineti rešavanju ovog ubistva što pre. Zahtev je, kako se navodi, isključivo povezan sa mogućnošću... »

Haradinaj: Nisam dao autorizaciju za učešće Srbije u istrazi

N1 Info pre 18 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da ni UNMIK, niti Euleks nemaju ovlašćenja da vlastima Srbije dozvole učešće u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, podsećajući da su za istrage na Kosovu nadležne vlasti Kosova, prenosi Kosovapress.
"Nadležnost za istragu na Kosovu je Kosovo", rekao je Haradinaj medijima i naglasio da zahtevi za to nisu upućeni nadležnim vladinim institucijama. Haradinaj je rekao da su srpske vlasti od kosovskih institucija tražile samo... »

Kosovo i Srbija: Od raketa do Niša

Slobodna Evropa pre 18 sati
U vreme kada je najavljen nastavak briselskog dijaloga između Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa nakon pauze duže od godinu dana, na relaciji Kosova i Srbije mogle su se čuti izjave kao što su „Srbiji potreban raketni sistem dometa 400 kilometara“, „Nećemo se zaustaviti do Niša“, „U Nišu samo... »

Vojska Srbije upozorila kfor: Nećemo dozvoliti pogrom nalik 2004!

Pravda pre 1 dan
Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva, pišu "Večernje novosti".
Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj narod nije novost za međunarodne snage u Prištini, navodi beogradski dnevnik i dodaje da je vojni vrh Srbije o svojoj rešenosti da... »

Petrič: Ubistvo Ivanovića ugrožava dijalog

RTS pre 1 dan
RTS: Petrič: Ubistvo Ivanovića ugrožava dijalog
Atentat na Olivera Ivanovića ozbiljno je doveo u pitanje dijalog Beograda i Prištine, ocenio je nekadašnji izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič.
U intervjuu bečkom dnevniku Prese Petrič je rekao da ga je ubistvo Ivanovića posebno pogodilo. "Upoznao sam Ivanovića u vrovatno najtežoj fazi kosovskog konflikta kao promišljenog čoveka, jednog od retkih na strani Miloševića... »

Portret Olivera Ivanovića: Nikome na trusnom Kosovu nije odgovarao čovek koji misli svojom glavom

Blic pre 1 dan
Mladalački san trebalo je da ga odvede u pilote, strast za karateom u vrhunske sportiste, tolerantan stav u političara od opšteg poverenja, a Oliver Ivanović je tragično izgubio život, i to tek što je ponovo počeo da ga živi nakon trogodišnje robije...
...Na kojoj je završio pod prilično neutemeljenom sumnjom da je izvršio ratne zločine 1999. i 2000. godine. Gotovo sedam meseci je čekao na optužnicu, prvostepeni sud ga je osudio na devet godina zatvora, ali je kosovski... »

Čelični Putin: Skinuo se i zaronio u ledenu vodu za časni krst (video)

Večernje novosti  pre 19 minuta  još 8 povezanih

Danas je Bogojavljenje

Dnevnik  pre 1 sat  još 8 povezanih

Hjuston pobedio Minesotu, pet poena Bjelice

Beta  pre 2 sata  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.