Kosovo - vesti

Dijalog Beograda i Prištine u fokusu sastanka evropskih zvaničnika: "Smeli i oprezni" stavovi EU i Slovenije o kosovskom pitanju

Telegraf pre 1 sat
Pahor je kazao Mogerinijevoj da je potrebno tražiti i originalna rešenja za bilateralna i multilateralna pitanja u regionu, ali koja, kako kaže, ne smeju da budu zasnovana na etničkom principu, prenosi STA
Slovenački predsednik Borut Pahor i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini složili su se danas da bi rešavanje situacije na Kosovu trebalo da dopusti i rešenje "van okvira", iako se ne temelji... »

Milošević ostavio rezoluciju 1244

Beta video pre 1 sat
BEOGRAD -  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je istakao da je Milošević ostavio rezoluciju 1244, a vlast Koštunice i Tadića nezavisnost Kosova i 84 zemlje koje su priznale tu... »

Prištinski ministar finansija se ogradio od kosovskih dugova: Nemamo nikakvu obavezu posle 90-tih

Telegraf pre 1 sat
On je reagovao na izjavu potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Srbija do sada otplatila 700 miliona evra kosovskog duga
Privremene prištinske institucije ne prihvataju dugove posle 90-tih, koje je, kako je rekao, Srbija uzimala "za rat u ime Kosova", izjavio je danas za prištinski portal Telegrafi, ministar finansija Bedri Hamza. Hamza tvrdi da je... »

"Kosovska policija krši sporazum, ušla u centralnu Srbiju"

B92 pre 2 sata
B92: "Kosovska policija krši sporazum, ušla u centralnu Srbiju"
"Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije, odakle je zaplenila kamion sa robom."
To tvrdi vlasnik tog kamiona S. D. za portal Kosev. Iz Kosovske policije nema zvaničnog reagovanja na ove navode, a u izveštaju tvrde da je kamion zaplenjen u Šarpelju koji pripada rejonu Leposavića. Kosovska policija je, naime,... »

Ubijen muškarac u Uroševcu usred bela dana

Telegraf pre 2 sata
Agim Gaši iz regionalne policije Uroševca rekao je da policija na licu mesta
Muškarac, starosti između 25 i 30 godina ubijen je danas iz vatrenog oružja u Uroševcu, potvrdila je policija tzv. države Kosovo, preneo je portal GazetaExpres. Agim Gaši iz regionalne policije Uroševca rekao je da policija na... »

Ahmeti: Spremni na dijaloga,ali ne na "nove kompromise"

RTV pre 4 sata
RTV: Ahmeti: Spremni na dijaloga,ali ne na "nove kompromise"
PRIŠTINA - Priština insistira da se briselski dijalog nastavi bez ikakvih uslovljavanja, izjavio je danas kopredsedavajući prištinskog pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom Špend Ahmeti i istakao da tu spremnost ne treba tumačiti kao spremnost na "nove kompromise".
"Ima barem stotinak stvari zbog kojih Kosovo ne bi trebalo da sedne za sto, ali ćemo to uraditi kako bismo dali šansu dijalogu i dogovoru Prištine i Beograda", tvrdi Ahmeti u razgovoru za Tanjug. Upitan šta Priština uopšte vidi... »

Dogovor Beograda i Prištine ili destabilizacija regiona: Tačijevo upozorenje pred "veliko finale"

Telegraf pre 5 sati
Prema Tačiju, razgovori u Briselu neće biti laki
U Prištini se danas održava konferencija na temu "Glas naroda, veliko finale Kosovo i Srbija" na kojoj je predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, poručio da je dogovor Beograda i Prištine neophodan i neizbežan, a ako do njega ne dođe postoji velika... »

Slepčev i Janjić u „Suočavanju“

Večernje novosti pre 6 sati
Gosti emisije „Suočavanje“ koja se večeras od 21 čas emituje na Novosadskoj televiziji, biće politički analitičar Lazar Slepčev i funkcioner Srpske desnice Mihailo Janjić
GOSTI emisije „Suočavanje“ koja se večeras od 21 čas emituje na Novosadskoj televiziji, biće politički analitičar Lazar Slepčev i funkcioner Srpske desnice Mihailo Janjić. Govoriće se o aktuelnom geopolitičkom trenutku vezanom za... »

Veton Suroi: "Godinama lobiramo u Vašingtonu, ali ne za nezavisnost, nego da Tači ne ode u zatvor"

Nedeljnik pre 7 sati
Suroi navodi da takse uvedene Srbiji treba ukinuti, ali i dodaje da nije poznato ni kada ni kako će to biti učinjeno
Kosovo je država koja je dovela u pitanje svoju nezavisnost, teritorijalni integritet i Ustav, ocenio je prištinski publicista Veton Suroi. On je to naveo povodom 11 godišnjice kosovske nezavisnosti za Koha ditore. Prema njegovim... »

Ministar Dačić o smrti Ranka Panića 2008: Na istragu uticao DS

Večernje novosti pre 21 sat
Policija je svojevremeno dobijala naloge od Demokratske stranke kad je reč o istrazi ubistva - ispričao je Dačić, koji je u to vreme bio ministar unutrašnjih poslova
NAKON smrti Ranka Panića tokom protesta "Kosovo je Srbija" 2008. godine, nikome nije odgovaralo da se otkrije istina , jer su "na čelu tih struktura bili ljudi iz DS", rekao je u utorak ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.... »

©2019 Netmark d.o.o.