Kosovo - vesti

Otkriven pakleni plan crnogorskih vlasti: Milo finansira srpsku opoziciju da pomogne Albancima

Srbija danas pre 12 sati
Imaju zajednički cilj
Između vlasti u Crnoj Gori čiji je neprikosnoveni gospodar Milo Đukanović i srpske opozicije oličene u Savezu za Srbiju Dragana Đilasa u toku su intezivni pregovori u modelima saradnje. Zajednički cilj im je rušenje državne politike Srbije u vezi sa Kosovom, a... »

Tužilac Eljez Bljakaj: Ostavka protest i poruka

Slobodna Evropa pre 12 sati
Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Rešat Milaku izjavio je da je tužilac specijalnog tužilaštva Eljez Bljakaj podneo ostavku zbog poslovne ponude u Sjedinjenim Državama, ali je i dodao da je u njegovoj optužnici sa listama veterana bilo propusta. Ostavka Bljakaja uzburkala je kosovsku... »

Rojters: Kako je EU zapalila fitilj balkanskog bureta baruta i gde je tu Rusija

Sputnik pre 15 sati
Na prvi pogled iznenađuje to što se 2018. godine, a dve decenije od okončanja rata na Balkanu, u regionu ponovo govori o granicama, piše Rojters.
Povod za to je zabrinutost da bi Albanija sa prozapadno orijentisanim premijerom Edijem Ramom mogla da zapali političko bure baruta, upozorava Rojters. Naime, Albanija i Kosovo žele početkom iduće godine da ukinu zajedničke... »

U Prištini počeo Međunarodni seminar albanologa

Slobodna Evropa pre 22 sata
U Prištini je u ponedeljak počeo 37. Međunarodni seminar albanskog jezika, književnosti i kulture Filološkog fakulteta Univerziteta u Prištini i trajaće do 31. avgusta. Okupio je oko 150 albanologa iz celog sveta i oko 120 stranih studenata koji će pohađati albanski jezik te i različita predavanja... »

Milan St. Protić: Vrtimo se u začaranom krugu

B92 pre 22 sata
B92: Milan St. Protić: Vrtimo se u začaranom krugu
Beograd -- Dok god sami sebe ne sagledamo i dok među nama ne istupe oni koji su činili zločine, vrtećemo se u začaranom krugu, kaže Milan St. Protić.
Prema rečima ovog istoričara, u tom smislu, i Srbi i Hrvati su isti. "Uvek su drugi krivi i to je taj mentalitet", kazao je on za Jutro TV Prve, govoreći o kalkulisanju sa brojem žrtava u Jasenovcu i zločinom u Srebrenici. Kada... »

Prva dva sastanka su bili tehnički, sledeći će stvoriti osnovu za razgovor o budućnosti: Tači o narednom susretu sa Vučićem

Telegraf pre 23 sata
Tači je rekao da još nisu utvrđene teme njegovog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da će početkom sledećeg meseca biti održan sledeći sastanak na visokom nivou u sklopu dijaloga o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda, piše danas Epoka e Re. U Prištini počeli da... »

Čije su Gazivode?

Slobodna Evropa pre 1 dan
Akumulaciono jezero Gazivode nalazi se na teritoriji Kosova, taj hidrosistem izgrađen je fondovima budžeta Kosova i Srbija nema zakonsko pravo da ga prisvoji, kažu bivši kosovski funkcioneri. I dokumenti Svetske banke ukazuju na to da je i Kosovo bilo uključeno u ovaj projekat. Brana Gazivode koja... »

Srbija se bori za svetinje na KiM: Vlasništvo SPC na udaru Albanaca

Srbija danas pre 1 dan
Glavni cilj je zatiranje svega što je srpsko
Priština uništava, prekopava i zatire sve što je srpsko. Krajnja namera im je da pokažu da Srbi tamo nikada nisu ni živeli. Borba za Kosovo i Metohiju je i borba da se zaštiti i vrati najmanje 200 milijardi evra, na koliko je procenjena celokupna imovina države,... »

Putin stiže u inspekciju

Vesti online pre 1 dan
Ruski predsednik Vladimir Putin na jesen stiže u Beograd, a u njegovu čast i u čast godišnjice oslobođenja Beograda i pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra biće priređena grandiozna vojna parada. Putinu će biti prikazano naoružanje koje će do tada biti isporučeno iz Belorusije i uz ono koje se očekuje iz Rusije znatno ojačati Vojsku Srbije.
Tako će u prazničnoj atmosferi biti potpisano nekoliko međudržavnih dogovora i vođeni razgovori o ključnoj temi - Kosovu. Prema medijskim najavama, na bulevaru ispred Palate "Srbija" prvi put će se pojaviti novi PVO sistem... »

Božo je video tek rođenu ćerku, pa ga OVK mučki ubila: 19 godina kasnije, njegovoj ženi je stigao snimak zbog kog je zanemela (video)

Večernje novosti pre 1 dan
Smrtonosni hici pogodili su ga pravo u srce, nakon što je njegova četa upala u zasedu terorističke OVK.
Smrtonosni hici pogodili su ga pravo u srce, nakon što je njegova četa upala u zasedu terorističke OVK. Nepune tri nedelje pošto mu je rođena ćerka Anđela, policijski rezervista Božo Petković, hicima iz snajperske puške... »

Sudar pet vozila na Ibarskoj, osmoro povređeno VIDEO

B92  pre 1 sat  još 11 povezanih

Završni obredi hodočasnika u Saudijskoj Arabiji

RTS  pre 1 sat  još 10 povezanih

Italija: Bujica odnela planinare - 11 žrtava, ima nestalih

BBC News  pre 3 sata  još 9 povezanih

Mihajlović: Utvrdićemo ko je odgovoran za obrušavanje zida

Dnevnik  pre 1 sat  još 7 povezanih

EPS objavljuje konkurs, zapošljava stručnjake širom Srbije

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.