Kosovo

Vulin: Džaferović je razgovorom sa Kurtijem zabio nož u leđa Vučiću

RTS pre 2 dana
Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarisao je telefonski razgovor između odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića. Vulin je rekao da Džaferović treba… »

Dodik: Nedopustivo koristiti Predsedništvo za privatne razgovore

Sputnik pre 2 dana
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema informaciju da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora… »

Vučić o tačijevim i hazirijevim željama neka to ostane na snovima Imamo mi svoje granice i po Ustavu i po Rezoluciji

Kurir pre 2 dana
Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je da je na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte u četvrtak upitao šta oni to vide kao suštinsko rešenje za pitanje Kosmeta, ali da odgovor nije dobio. - Ne znam šta je to što bi mogli da ponude. Nazirem šta… »

Vlada u Prištini pozdravila poziv ministara za nastavak dijaloga

Blic pre 2 dana
Kosovska vlada pozdravila je danas zajedničko pismo ministara spoljnih poslova Nemačke i Francuske o ponovnom uspostavljanju dijaloga između Beograda i Prištine, prenosi RTK. Portparol vlade Perparim Krieziu rekao je za Kosova Pres da je odlazeći… »

Optužnica protiv dve žene sa Kosova zbog pridruživanja Islamskoj državi: S deverom se pridružila teroristima u Siriji, pa…

Blic pre 2 dana
Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u tom gradu protiv dve žene za krivična dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi". Optužene L. I . i A. A. su, kako je saopšteno, otputovale u Siriju i… »

Priča koja je rasplakala Balkan: Albanac pomaže usamljenoj srpskoj starici

Mondo pre 2 dana
U selu Vagneš na istoku Kosova živi samo jedna osoba - nemoćna 92-godišnja žena srpske nacionalnosti. U selu Vagneš na istoku Kosova živi samo jedna osoba - nemoćna 92-godišnja žena srpske nacionalnosti. Da na ovom svetu postoji još postoji… »

Osvetili su Kosovo i Jasenovac! Poklonili srpskom narodu još jedan vidovdan! Ovako je pisao veliki doktor Lazić

Kurir pre 2 dana
Doktoru Miodragu Laziću, direktoru niškog Urgentnog centra, koji je preminuo od korona virusa danas se održava četrdesetodnevni pomen. Hrabri doktor, koji do kraja nije odustao od borbe za život pacijenata, tokom svog rada u Republici Srpskoj napisao… »

Vulin: Ako Džaferović ne poštuje Ustav BiH, ne moram ni ja

Sputnik pre 2 dana
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umešao u unutrašnja pitanja… »

Spasovski i Kurti o jačanju poslovnih veza u novim uslovima

B92 pre 2 dana
Premijer S. Makedonije Oliver Spasovski razgovarao je telefonom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Razgovarali su o mogućnostima koordinisane borbe sa posledicama pandemije kovida 19 i o jačanju poslovnih veza u novim uslovima. Kako je… »

Sve zbog mašina od 600 konja: Bosanac, Hrvat, Crnogorac i Albanac sa Kosova uhapšeni u Švajcarskoj

Sputnik pre 2 dana
Bosanac, Albanac sa Kosova, Hrvat i Crnogorac uhapšeni su u Sent Galenu u Švajcarskoj nakon što je neko prijavio trku automobilima, a švajcarska policija je zaplenila i automobile marke Mercedes i Be-Em-Ve od čak 600 konjskih snaga. U nedelju uveče… »

Vesti dana »