Kosovo - vesti

Tači: Nisam se plašio tokom rata, ne plašim se ni Specijalnog Suda

Politika pre 1 dan
PRIŠTINA - Predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, tvrdi da se ne plaši Specijalnog suda, koji je formiran da sudi pripadnicima tzv. OVK koji su počinili ratne zločine na Kosovu i Metohiji. „Nisam se plašio tokom rata, ne plašim se ni sada. Preživeo sam rat i verujem da ću i ovo... »

Tači: Nisam se plašio rata, ne plašim se ni Specijalnog suda

N1 Info pre 2 dana
"Nisam se plašio tokom rata i sada se ne plašim. Preživeo sam rat i verujem da ću preživeti ovo", rekao je kosovski predsednik Hašim Tači o Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu.
"Nemamo šta da krijemo od Specijalnog suda," rekao je on na pitanje da li očekuje da će protiv njega biti podignuta optužnica, u emisiji televizije "7" portala Gazeta Express. Na pitanje da li su ga intervjuisali istražitelji... »

Nova pretnja po Srbiju: Amerikanci grade pistu za vojne avione i helikoptere na Kosovu!

Srbija danas pre 1 dan
Spremaju nam pakao?!
Amerikanci šire Bondstil i prave pistu sa koje će moći da poleću lovci i bombarderi. Vojna baza sagrađena 1999. godine proširena je za 100 hektara, a posebno je zanimljivo što je to zemljište pripadalo Srbima, koji su u međuvremenu prognani. Sada se tajni američki... »

Novosadska deca u poseti drugarima na Kosovu

RTV pre 2 dana
RTV: Novosadska deca u poseti drugarima na Kosovu
GRAČANICA - Od jutros u Gračanici borave i deca iz Novog Sada, koja su došla u uzvratnu posetu svojim prijateljima.
Oni će u južnoj pokrajini boraviti tri dana, a osim druženja imaju priliku i da posete značajne kuturne i verske spomenike Srpske pravoslavne... »

DSK protiv platfrome o finalizaciji dijaloga

Danas pre 2 dana
Najveća opoziciona partija na Kosovu, Demokratski savez Kosova ocenila je platformu za finalizaciju briselskog dijaloga Kosova i Srbije, kao siromašni dokument koji ne definiše ni teme razgovora, ni principe a ni vremenske rokove, prenosi RTK.
Šef parlamentarne grupe DSK-a Avdulah Hoti izrazio je nezadovoljstvo i zbog vodeće uloge koju ova platforma pruža predsedniku Kosova u procesu dijaloga, naglašavajući da do toga dolazi zbog nedostatka snage vladajuće koalicije da... »

Đurić u Kosovskoj Mitrovici obišao nove zgrade namenjene mladim bračnim parovima

Srbija danas pre 2 dana
Sredstva za izgradnju ovih stanova u iznosu od 64 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić danas je tokom posete Kosovskoj Mitrovici obišao je dve stambene zgrade u naselju Bošnjačka Mahala, koje su izgrađene za potrebe zbrinjavanja mladih bračnih parova sa decom i ugroženog... »

NATO sprema novo zlo: Amerikanci na Kosovu prave pistu za bombardere i jurišne helikoptere

Pravda pre 2 dana
Amerikanci šire Bondstil i prave pistu sa koje će moći da poleću lovci i bombarderi. Vojna baza sagrađena 1999. godine proširena je za 100 hektara, a posebno je zanimljivo što je to zemljište pripadalo Srbima, koji su u međuvremenu prognani.
Sada se tajni američki grad, najveći na evropskom tlu, prostire na više od 500 hektara u okviru atara sela Sojevo, iz kog su Srbi svi do jednog isterani 1999. godine i nikada za korišćenje te zemlje nisu dobili ni dinara. Izvori... »

Bruka srpskih diplomata u Parizu: Sledeće nedelje odluka o opozivu

Telegraf pre 2 dana
Dačić je rekao da će tada biti odlučeno i o sudbini direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će sledeće nedelje biti odlučeno da li će biti ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić biti opozvan sa funkcije zbog problematičnog ponašanja u Parizu. Dačićeve crne slutnje:... »

Džihić: Šešelj anomalija "potrebna" za urušavanje parlamenta

N1 Info pre 2 dana
Vedran Džihić, predavač Instituta političkih nauka u Beču i stučnjak za Balkan, kaže da ne postoji fundamentalna volja u Beogradu i Zagrebu da se napravi iskorak u odnosima i da će incidenata kakav je bio Šešeljev - i u budućnosti biti. Govoreći o pitanju Kosova, kaže da je jasno da do deljenja teritorije neće biti.
Šešelj je, a ne samo Šešelj, jedna anomalija u srpskoj skupštini koja je na neki način stvorena da bude potrebna, kaže gost Novog dana. On ocenjuje da je ta "anomalija potrebna jer imamo sistematsko narušavanje parlametarizma", i... »

Ana Brnabić: Kfor važan za Srbiju

Kurir pre 2 dana
Brnabićeva je istakla da je prisustvo Kfora na Kosovu i Metohiji od izuzetne važnosti za Srbiju, naročito posle nedavnog incidenta kada su specijalne jedinice kosovske policije uhapsile direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru s predsednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolom Alijem da je Srbija, iako vojno neutralna zemlja, potvrdila posvećenost daljem razvoju saradnje sa Alijansom i... »

©2018 Netmark d.o.o.