Kosovo - vesti

Vučić i Tači pred Savetom bezbednosti: Različito o vojsci Kosova

Slobodna Evropa pre 2 sata
Priredila: Nevena Bogdanović „Niko nije citirao nijedno jedino pravilo ili član iz koga proističe njihovo pravo da formiraju vojsku, a postoji jasan razlog za to, jer jasna regula ne postoji“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izlaganju pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN),... »

Ukrajinski ambasador: Ukrajina protiv kosovske vojske, a Srbija glasa protiv nas

Kurir pre 12 sati
Ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksander Aleksandrovič izjavio je danas za Tanjug da Ukrajina smatra da "nije dobro" što je kosovska skupština usvojila zakone o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku. "Mi kažemo da to nije dobro, mi ne podržavamo formiranje vojske Kosova, jer mi... »

Čepurin: Vučić i Tači ispravno predstavljeni na sednici SB

RTS pre 12 sati
RTS: Čepurin: Vučić i Tači ispravno predstavljeni na sednici SB
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je na činjenicu da je na sednici SB UN o Kosovu i Metohiji na tablici ispred predsednika Alkesandra Vučića pisalo "Srbija", dok je ispred Hašima Tačija bila tablisa s natpisom – Hašim Tači.
Aleksandar Čepurin je na Tviteru napisao da je to bilo ispravno predstavljanje govornika. Takođe je naveo da je "generalni sekretar UN primio predsednika Srbije, dok je sastanak sa Tačijem odbio". Čepurin je, takođe, naveo da... »

Oglasila se SPC povodom formiranja tzv. Vojske Kosova! Ovo je njen stav o odluci predsednika Srbije

Srbija danas pre 2 sata
Srpska Pravoslavna Crkva u potpunosti podržava odluku Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da Republika Srbija zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji ukoliko bude napadnut, a kako je navedeno, takve garancije snažno krepe naš narod i daju mu snagu da istraje uprkos pritiscima kojima je svakodnevno izložen.
- U ove dane kada se pripremamo da dočekamo praznik Rođenja Bogomladenca Hrista, praznik ljubavi i mira, želeći mir i dobro svima ljudima, sa velikim uznemirenjem smo primili vest da su neprijatelji mira, ponovnim, najgrubljim... »

Otkriveno šta SAD želi od šiptara Pukla ljubav između Amerike i NATO zbog Kosova, ovo je pozadina priče

Alo pre 6 sati
Alo: Otkriveno šta SAD želi od šiptara Pukla ljubav između Amerike i NATO zbog Kosova, ovo je pozadina priče
Formiranje vojske Kosova izazvalo je različite reakcije Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a. Dok je Stejt department potvrdio podršku formiranju kosovske vojske, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, a potom i novoimenovani komandant misije Kfor, italijanski general Lorenco D'Adario, ocenili su da taj potez dolazi u pogrešno vreme.
Na pitanje da li je uobičajeno da po ovako važnim pitanjima iz SAD i NATO-a stižu disonantni tonovi, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost za Sputnjik kaže da nije uobičajeno da se poruke Alijanse razliku od stavova... »

Dovedeni smo u vrlo opasnu situaciju! O izjavi Borisa Malagurskog o tzv. Vojsci Kosova priča cela Rusija

Srbija danas pre 6 sati
Ako Priština odluči da pošalje vojsku na sever Kosova, koje je većinski naseljeno Srbima, država Srbija će morati da reaguje i da zaštiti svoje stanovništvo – rekao je režiser Boris Malagurski za Rašu Tudej.
U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija se u ponedeljak raspravljalo o transformaciji bezbednosnih snaga lažne države u profesionalnu vojsku, a Rusija i Srbija su osudile taj ilegalni akt. - Reakcija Evropske unije na odluku... »

Srbi sa Kosova i Metohije: Brisel da uvede političke i ekonomske sankcije Prištini

Beta pre 10 sati
Više hiljada Srba protestovalo je danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici protiv mera Prištine, a direktor Kliničko-bolničkog centra Milan Ivanović pročitao je zahteve Srba koji od Brisela traže da bez odlaganja uvedu političke i ekonomske sankcije prema vlastima u Prištini do okončanja kršenja CEFTA... »

SPC: Odluku o vojsci Kosova doneli neprijatelji mira

RTS pre 10 sati
RTS: SPC: Odluku o vojsci Kosova doneli neprijatelji mira
Srpska pravoslavna crkva nema dileme da je odluka o formiranju tzv. vojske kosovsko-metohijskih Albanaca usmerena isključivo protiv srpskog naroda i da su je doneli neprijatelji mira, najgrubljim kršenjem međunarodnog prava. U saopštenju, koje je potpisao patrijarh Irinej, SPC u potpunosti podržava odluku predsednika Vučića da Republika Srbija zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji ukoliko bude napadnut.
"U ove dane kada se pripremamo da dočekamo praznik rođenja Bogomladenca Hrista, praznik ljubavi i mira, želeći mir i dobro svima ljudima, sa velikim uznemirenjem smo primili vest da su neprijatelji mira, ponovnim, najgrubljim... »

Čepurin o detalju sa sednice Saveta bezbednosti o Kosovu koji mu je posebno privukao pažnju

Sputnik pre 14 sati
Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin prokomentarisao je na Tviteru jedan detalj s jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN povodom tzv. vojske Kosova.
„Obratili smo pažnju da je Aleksandar Vučić nastupio pored tablice ’Srbija‘ kao i predstavnici članica SB UN (Rusija, Kina, SAD i dr.). A Hašim Tači — pored tablice ’Hašim Tači‘. Sve je ispravno. Generalni sekretar UN je primio... »

Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na Kosovu

B92 pre 17 sati
B92: Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na Kosovu
Pariz -- Predstavnici rukovodstva Saveza Srba Francuske okupili su se u nedelju na Trgu Trokadero u Parizu, u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji.
Kako je Tanjugu rekao predsednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković, protest je simbolično počeo u 12:44 časova. Na fotografijama prosleđenim Tanjugu vidi se da su učesnici protesta na usnama imali zalepljene nalepnice sa istim... »

©2018 Netmark d.o.o.