Kosovo - vesti

Pokrenuta istraga protiv rosu zbog hapšenja Đurića: Utvrđuje se krivična odgovornost

Telegraf pre 2 sata
- Poslednja informacija koju imam je da treba da bude održan sastanak predstavnika Inspektorata i tužilaštva s glavnim tužiocem Šućuri Suljom koji će dati dalje smernice kako da se vodi ta istraga - kazao je Radojević
Policijski inspektorat Kosova počeće istragu protiv svih pripadnika specijalnih jedinica Policije Kosova koji su učestvovali u hapšenju direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića 26. marta ove godine,... »

Belgijski premijer u Beograd doneo nove predloge za Kosovo

N1 Info pre 7 sati
Evropske intergacije i rešavanje odnosa sa Prištinom, bile su glavne teme sastanaka belgijskog premijera sa premijerkom i predsednikom Srbije.
Izvor: N1 Šarl Mišel doneo u Beograd predloge o tome kako rešavati pitanje Kosova uz veće angažovanje Evropske unije; ali ni on, ni predsednik Srbije, nisu govorili o detaljima, dok takvi predlozi ne budu prihvaćeni u samoj... »

Miloš ković: Obnovimo Kosovski zavet, zamrznimo konflikt

Pravda pre 8 sati
Predsednik Republike i njegovi najbliži saradnici, koji su prošlog leta samouvereno pokrenuli „unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji, danas deluju pokolebano i nesigurno. Već tri puta su odložili iznošenje svoga plana za rešenje kosovskog pitanja.
Srbija na Kosovu i Metohiji, u ovom trenutku, može da bira između „zamrznutog konflikta“ i Velike Albanije. Treća mogućnost jednostavno ne postoji. „Zamrznuti konflikt“ zahteva prethodnu obnovu svesti o tome da, duže od šest... »

Spasavanje redova Đurića sa Kosova

BBC News pre 11 sati
Hapšenje Marka Đurića ima sve odlike režirane krize
Jutros su bar dve beogradske dnevne novine na naslovnim stranama imale krupno ispisanu reč „rat". Ostali su se opredelili za „udar", „upad", „haos" i „teror". Reč je, naravno, o jučerašnjem hapšenju i proterivanju šefa Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju... »

Kako je Rahoj zbog Kosova okrenuo Brisel naopačke

Nedeljnik pre 13 sati
Rumunija, Grčka, Kipar i Slovačka su bile "spremne da prihvate zajednički tekst deklaracije, ukoliko se Španija ne pobuni"
Zajednička deklaracija koja bi trebalo da bude objavljena tokom samita EU i Zapadnog Balkana u Sofiji postala je problem posle intervencije zvaničnog Madrida, piše B92. Iako, kako je preneo Tanjug, iz Sofije i Brisela tvrde da... »

Dačić o pritiscima da se prizna Kosovo: Teške se borbe vode, ali neće nas naterati da priznamo Kosovo ni silom

Srbija danas pre 13 sati
''Ili važi sve ili ne važi ništa''
U interesu Srbije nije poništavanje Briselskog sporazuma, već njegovo sprovođenje, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i napominje da se rešenje kosovskog pitanja može postići samo kompromisom, ali da ubeđenje da se Srbija silom može naterati da prizna Kosovo to... »

Baljak prvo opleo po Đilasu, a onda šokirao priznanjem: "Ne da bih dao Kosovu stolicu u UN, nego i trosed"

Srbija danas pre 13 sati
Pokret slobodnih građana neće praviti savez sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda
Janko Baljak, jedan od najbližih preostalih saradnika lidera PSG Saše Jankovića, otkrio je da taj pokret neće da sarađuje sa Draganom Đilasom jer je za njega politika biznis! Baljak je izjavio da u Đilasovom predlogu za... »

Pristupanje ilegalnoj vojsci Kosova je kažnjivo! Đurić upozorio Srbe sa Kosova da ne nasedaju na provokacije Albanaca

Telegraf pre 16 sati
On je naglasio da je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić, pozvao je Srbe na KiM da ne pristupaju ilegalnoj vojsci Kosova i podsetio da je po krivičnom zakonu Srbije stupanje u ilegalne, strane oružane formacije protivzakonito i kažnjivo sa do deset godina zatvora.... »

Prijateljstva koja ne priznaju razlike i kilometre

Dnevnik pre 16 sati
Protekli vikend je za učenike novosadskih osnovnih škola „Dušan Radović“ i „Žarko Zrenjanin“ prošao u znaku prijateljstva, zajedničke istorije i kulture sa vršnjacima iz OŠ „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici u opštini Lipljan na Kosovu.
U okviru akcije „Svim srcem za osmeh deteta“, koju tradicionalno organizuje Udruženje građana „Novi Sad“, đaci viših razreda pomenutih osnovnih škola ponovo su se sastali, nakon januara ove godine, kada su deca s Kosova bila u... »

Hodžaj: Veseljijeva platforma pokrenuće nekoliko procesa

Danas pre 1 dan
Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj, izjavio je za „Klan Kosova“ da bi trebalo da postoji politički konsenzus za razvoj dijaloga između Kosova i Srbije, i da je krajnje vreme da „imamo jasnu predstavu o tom procesu“, prenosi RTK.
„U takvom procesu, neophodno je imati jasan cilj. Kako da se suočimo sa Srbijom, koja je protiv nezavisnosti i stalno ulaže napore da ugrozi integritet Kosova? Takođe, suočavamo se sa strateškim protivnicima, kao što to može da... »

Vučić: Želimo da budemo sledeći u EU

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Audi povlači 1,2 miliona vozila

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana

Mali: Rekonstrukcija centralnih ulica

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.