Kosovo - vesti

Vučić: Najave o transformaciji Kosovskih bezbedoinosnih snaga donose strah

Danas pre 12 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najave vlasti u Prištini o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova donose strah Srbima, dodajući da pojedini zapadni partneri „rade i rukama i nogama“ kako bi Kosovo u novembru postalo član Interpola.
Vučić je, na konferenciji za novinare u Beogradu, rekao da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić narednih dana češće putovati, ministar policije Nebojša Stefanović će biti posebno angažovan do 1. novembra, kao i da će on „i... »

Jović: O razgraničenju treba razgovarati zbog mira

RTS pre 58 minuta
RTS: Jović: O razgraničenju treba razgovarati zbog mira
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović rekao je da je razgraničenje u ovom trenutku nešto o čemu bi vredelo razgovarati u cilju postizanja trajnog mira.
Jović je rekao da je pitanje da li će do tih razgovora doći i čime će rezultirati, te da ne zavisi samo od dobre volje u Beogradu. "Ne mogu da govorim o detaljima onoga što se dešava za pregovaračkim stolom u trenutku kada nije... »

Đurić: Jeremić zarad mržnje prema Vučiću žrtvuje srpske interese

Večernje novosti pre 2 sata
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je da je Vuk Jeremić, zarad mržnje prema Aleksandru Vučiću sprema da ponovo žrtvuje srpske interese
BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je da je Vuk Jeremić, zarad mržnje prema Aleksandru Vučiću sprema da ponovo žrtvuje srpske interese. „Jeremić svakoga dana iznova dokazuje da... »

Oroši: Mediji kao promoteri političara

Danas pre 1 sat
Novinarka iz Prištine Violeta Oroši izjavila je da političari sa Kosova nisu dovoljno odgovorni pred javnošću niti su, u komunikaciji sa medijima, svesni svojih obaveza prema građanima.
Ovo je Balkan. Naši političari se ne mogu uporediti sa političarima u zapadnim zemljama, koji medije smatraju kao veoma važno sredstvo demokratije i veoma su odgovorni prema svojim biračima, rekla je Oroši u emisiji Slobodno... »

Đurić: Zarad mržnje prema Vučiću, žrtvuje srpske interese

Studio B pre 2 sata
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić ocenio je danas da je Vuk Jeremić, zarad mržnje prema Aleksandru Vučiću sprema da ponovo žrtvuje srpske interese.
„Jeremić svakoga dana iznova dokazuje da mu je jedini program mržnja prema Vučiću i da je spreman da za ostvarivanje svog programa mržnje ponovo žrtvuje srpske interese, kao što su to on i njegovi saradnici činili kada su... »

Manastiri svedoci o viševekovnom životu Srba

RTS pre 2 sata
RTS: Manastiri svedoci o viševekovnom životu Srba
U Metohiji i na Kosovu evidentirana su 372 spomenika kulture i više od hiljadu ostataka hrišćanskih obeležja. Srednjovekovni manastiri koji su deo istorije i kulture sveta, svedoče i o viševekovnom životu Srba.
S Visokim Dečanima 2006. godine u Uneskov registar baštine upisana su još tri spomenika, prva - Gračanica. Najveći srpski srednjovekovni zadužbinar kralj Milutin darivao svome narodu i otečestvu 40 velelepnih hramova. Manastir... »

Simić protiv predloga zakona za formiranje kosovske vojske

RTS pre 3 sata
RTS: Simić protiv predloga zakona za formiranje kosovske vojske
Član predsedništva kosovske skupštine Slavko Simić glasao je na današnjoj sednici protiv dnevnog reda i predloga da tri nacrta zakona o transfomaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, budu prosleđena parlamentu na razmatranje.
"Mogu da potvrdim da sam izričito bio protiv predloženog dnevnog reda, koji je podrazumevao tri nacrta zakona, koji omogoćavaju formiranje takozvane vojske Kosova, zato što je to protivno iteresu srpskog naroda na KiM", rekao je... »

Koordinator za borbu protiv terorizma SAD u poseti Balkanu

Danas pre 3 sata
Koordinator za borbu protiv terorizma iz američkog Stejt departmenta Nejtan Sejls će ove nedelje boraviti na Balkanu – u Bosni i Hercegovini, Albaniji i na Kosovu, navode danas prištinski mediji.
Sejls će sa sagovornicima razmeniti mišljenja o saradnji u borbi protiv terorizma, suđenjima teroristima i bezbednosti na granicama, saopštio je Stejt... »

Autorski tekst za kurir Zorana milivojevića: Ništa u regionu ne može bez Srbije

Kurir pre 6 sati
Sastanci predsednika Vučića s najmoćnijim svetskim liderima otvaraju mogućnost da se ostvare naši strateški politički i ekonomski ciljevi
Sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa liderima najuticajnijih zemalja potvrđuju da postoji interesovanje međunarodne zajednice za Srbiju. Diplomatska ofanziva se nastavlja i Srbija svojom politikom diktira tempo. Ništa... »

Jelena Milić izgovorila skandaloznu stvar o Rusiji i Putinu! Pozelenećete od besa kad vidite šta je "lupila i ostala živa"!

Alo pre 6 sati
Alo: Jelena Milić izgovorila skandaloznu stvar o Rusiji i Putinu! Pozelenećete od besa kad vidite šta je "lupila i ostala živa"!
Nema granica!
Direktorka Centra za evro-atlantske studije (CEAS) Jelena Milić smatra da ne želi bilo kakav dogovor između Srbije i Kosova, zbog čega se, kaže, Srbija sada nalazi između dve vatre, ali i poručuje da će od saradnje sa Rusijom zavisiti podrška Trampove administracije... »

Vučić: Projekat "Milijardu evra u zdravstveni sistem"

RTS  pre 23 minuta  još 19 povezanih

Vučić: Mislim da je neistina, vodićemo istragu

Vesti online  pre 40 minuta  još 17 povezanih

Đoković na 215 bodova od prvog mesta

Beta  pre 4 sata  još 15 povezanih

Izbori u Bavarskoj: Sestrinska stranka Merkelove pretrpela poraz

BBC News  pre 4 sata  još 14 povezanih

Kremlj uveren: Tramp nije direktno optužio Putina za trovanje Skripalja

Večernje novosti  pre 59 minuta  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.