Kosovo - vesti

Venčanje u Pećkoj Patrijaršiji: Nataša iz Zvečana i Dejan iz Užica zakleli se na večnu ljubav

Užice oglasna tabla pre 3 sata
Nataša Gvozdović iz Zvečana i Dejan Matović iz Užica venčali su se u subotu u Pećkoj Patrijaršiji, u krugu najuže rodbine i prijatelja. Ceremoniji venčanja prisustvovali su i posetioci svetinje – učenici sa Brezovice, iz Novog Sada i Bečeja. „Ništa lepše nije moglo da se dogodi nikako drugačije“ –... »

Maksimović: Zbornik SANU odgovor pozivu na unutrašnji dijalog

RTV pre 4 sata
RTV: Maksimović: Zbornik SANU odgovor pozivu na unutrašnji dijalog
BEOGRAD - Potpredsednik SANU i direktor Vizantološkog instituta akademik istoričar Ljubomir Maksimović izjavio je da je Akademija objavila Zbornik tekstova kao odgovor na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da SANU učestvuje u unutrašnjem dijalogu.
RTS prenosi da je Maksimović, gostujući u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1, demantovao kritike na račun SANU da je nedovoljno angažovana u društvenom i političkom životu zemlje rečima da "SANU nije politička organizacija".... »

Istina o trgovini organima

Vesti online pre 8 sati
Srpsko kulturno-umetničko društvo "Vidovdan Trentino-Dolomiti" iz Italije, za 5. maj najavilo je u gradu Trento veliko kulturno veče na kome će biti predstavljena knjiga "Zločin" italijanske novinarke i književnika Mariline Veka.
- Italijani vole Srbe, ali i žele da se upoznaju sa pravom istinom o našem stradanju, naročito na prostoru Kosova i Metohije. Marilina Veka je istraživač koja je u više svojih knjiga uspela da otkrije najmračnije tajne zločina... »

Američki kongresmeni o Kosovu: Razmena teritorija i Ambanci u Makedoniji i jugu Srbije bez prava

Jug press pre 19 sati
VAŠINGTON U Podkomisiji za Evropu Zastupnickog doma americkog Kongresa govorilo se juče o najnovijoj situaciji na Balkanu i zaključeno da stabilnosti ovog regiona pod pretnjom spoljnjeg uticaja a kao izvor pretnje posebno je naznačena Rusija. Albanski mediji prenose da su o ovome posebno govorili... »

Ambasador Norveške: Svojatanje Preševa je isto što i svojatanje Kosova

Novi magazin pre 20 sati
Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad, komentarišući reči kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u kojima je Preševo i Bujanovac nazvao istočnim Kosovom, kaže da takve izjave nisu od pomoći.
Ali, nastavlja Bjernstad u intervjuu sutrašnjm Blicu, oni koji govore o Kosovu kao o integralnom delu Srbije, kao i o tome da deo sporazuma o normalizaciji treba da sadrži i "regulisanje" granica, ne bi trebalo da se iznenađuju... »

Anja Filimonova: Aleksandar Vučić urgentno predaje Kosovo zaklanjajući se iza Rusije

Pravda pre 1 dan
Podrška antisrpskim i antiustavnim delovanjima Aleksandra Vučića u srpskom nacionalnom korpusu shvata se kao podrška Ramušu Haradinaju, projektu „Velika Albanija“, američkom vojnom jačanju na Balkanu i, najzad, Al Kaidi.
Piše: Anja Filimonova U julu 2017. godine otpočela je da teče poslednja faza u procesu priznanja nezavisnosti tzv. Kosova od strane Srbije. Tada je srpski predsednik Aleksandar Vučić (od 2012. godine prvi potpredsednik, od 2014.... »

Erik Gordi: Evropa Vučića toleriše zbog dogovora s Kosovom

Danas pre 1 dan
Erik Gordi, profesor na Univerzitetskom koledžu u Londonu, je rekao u intervjuu za N1 da je „unutrašnji dijalog“ prelepa fraza, a da je Vučić svestan svaki put kad razgovara sa predstavnicima EU da je to njegov posao.
„To je razlog zašto Evropa toleriše sve što on radi na vlasti, zato što očekuje da on postigne dogovor sa Kosovom“. Gost N1 je profesor sociologije politike i kulture na Univerzitetskom koledžu u Londonu koji se bavi Jugoistočnom... »

Dačić traži drastične promene u srpskoj diplomatiji, a tiču se Kosova

Blic pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na sednici Vlade tražio je da Srbija smanji broj ambasada u zemljama Evropske unije, a poveća u onim državama koje nisu priznale Kosovo, saznaje nezvanično "Blic". Na sednici posvećenoj godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku naše zemlje ka EU,... »

Strašna nepravda: Albanci na Kosovu sedam godina u zatvoru drže nevinog Srbina

Srbija danas pre 1 dan
Kolićeva golgota počinje 7. aprila 2011. kada su mu u zoru u kuću upali specijalci Euleksa i tzv. kosovske policije i uhapsili ga pred suprugom Danijelom i dvoje dece
Srbin iz Dobrotina kod Gračanice Zoran Kolić (45) već sedam godina nevin čami u zatvorima lažne države Kosovo zbog ubistva koje nije počinio! On je 2011, posle montiranog procesa pred sudom u prištini, osuđen na 14 godina robije,... »

Mandzuni novi šef obaveštajne službe samoproglašenog Kosova

Večernje novosti pre 1 dan
Dosadašnji šef policije tzv. države Kosovo Spend Madzuni novi je direktor Kosovske obavestajne službe (AKI)
Dosadašnji šef policije tzv. države Kosovo Spend Madzuni novi je direktor Kosovske obavestajne slu žbe (AKI), a odluku o imenovaju doneli su predsednik i premijer te samoproglašene države, prenela je RTK. PROČITAJTE JOŠ:... »

©2018 Netmark d.o.o.