Kosovo - vesti

Ivanovićeva najbliža saradnica: Prilazili mi mnogi na sahrani, kažu idu iz Mitrovice

Nedeljnik pre 18 minuta
Ona je istakla da su svi u Srbiji, na Kosovu i u međunarodnoj zajednici znali da je ugrožena bezbednost Ivanovića, a posebno pred lokalne izbore kada su pojedine televizije pustile spot u kojem je na njemu nacrtana meta
Potpredsednica Građanske incijative SDP Ksenija Božović izjavila je da se ne nada da će ubice Olivera Ivanovića biti otkrivene. "Voleli bismo da bude pronađen počinilac, ali da li se nadamo - verujte da se ne nadamo", rekla je... »

Han: Sledeće širenje EU 2025. sprovodivo

Sputnik pre 18 minuta
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han smatra da je sledeće širenje EU do 2025. sprovodivo, ali i poručuje da Unija sigurno neće primiti zemlju koja ima bilo kakva otvorena pitanja sa susedima, uz ocenu da „Srbija mora da reši situaciju u vezi sa Kosovom“.
„Srbija i Crna Gora su u ovom trenutku najdalje odmakle od svih zemalja kandidata“, objasnio je on u intervjuu austrijskoj agenciji APA, dodajući da se danas ne može reći sa sigurnošću da li će stvarno tada biti prvi, ali da puno... »

Vulin: Vučić nikad više ne sme da ostane sam

Blic pre 19 minuta
Ne znm kako će proći sutrašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, pogotovo posle pokušaja ubistva u Srebrenici kada je bio sasvim sam, ali da i pored opasnosti treba da ide i da bude sa Srbima, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.
- Nikad više ne sme da ostane sam. On nije čovek koji će prihvatiti argument "opasno je", već želi da bude sa Srbima i u tome niko ne može da ga spreči. I ne treba. Vučić ide da pokaže da je država uz njih i da se nikada neće... »

Tahiri: Spremni da sarađujemo i za Ivanovića i za Bitiće

N1 Info pre 1 sat
Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri kaže da su kosovski organi počeli po hitnom postupku da se bave slučajem ubistva Olivera Ivanovića i da je otvoren za saradnju sa Srbijom. "Spremni smo da sarađujemo sa Srbijom i u slučaju Bitići i što se tiče masovnih ubistava albanskih civila". Pozvao je Beograd da odgovori ko je ubio srpsku decu u "Pandi".
"Ja sam otvoren i zalažem se za saradnju sa svim državama, uključujući i Srbiju. Na snazi je protokol o uzajamnoj pravnoj pomoći, proistekao iz dijaloga sa Srbijom, koji mi već primenjujemo", naveo je i dodao da razmatraju... »

Prepucavanja Beograda i Prištine o istrazi ubistva Ivanovića

Al Jazeera pre 2 sata
Priština je definitivno odbacila zahtjev za saradnju Beograda u istrazi ubistva srpskog političara s Kosova.
Priština nije odobrila zahtjev iz Beograda da se i srbijanska istražna tijela uključe u istragu ubistva političara kosovskih Srba Olivera Ivanovića, a srbijanski ministar policije ocijenio je u četvrtak takav stav vlasti na... »

Veselji poziva na balkanski rat, a ovde reč odmah postaje — metak (video)

Sputnik pre 2 sata
Ne znam kako će proći Vučićeva poseta Kosovu, pogotovo posle pokušaja njegovog ubistva u Srebrenici kada je bio sasvim sam. On nije čovek koji će prihvatiti argument „opasno je“, već želi da bude sa Srbima i u tome niko ne može da ga spreči, kaže ministar Aleksandar Vulin.
„Gubitak svakog ljudskog života je tragedija, a ovo je gubitak čoveka koji je imao svoju ideju i misiju.“ Ovako je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije prokomentarisao za Sputnjik strašno ubistvo Olivera Ivanovića u... »

Američki ambasador podelio packe: Specijalni sud za zločine OVK neće biti ukinut

Srbija danas pre 3 sata
Veselji od svih političkih snaga na Kosovu zatražio da se ujedine i da se suoče sa tim procesom.
Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je juče da će Specijalnog suda biti i da neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU. -... »

Amerika krije ubicu Olivera Ivanovića?!

Vesti online pre 8 sati
Više medijskih scenarija o uzrocima i akterima mučke likvidacije Olivera Ivanovića kruži Srbijom, a tim pitanjem bave se i analitičari iz Srbije i Kosova koji imaju suprotno mišljenje o mogućim ubicama. Slažu se samo u jednom da atentat može da izazove nestabilnost na KiM.
Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević je podsetio da je Stejt department, 10. januara skrenuo pažnju na eventualne terorističke napade u četiri mesta od kojih je prvo Kosovska Mitrovica. Tanjug Sve o ubistvu Olivera... »

Prkosni duh božura

Vesti online pre 9 sati
Peter Handke je jednom rekao da je Kosovo "univerzum bola", a o toj patnji 21. veka već punih trinaest godina širom sveta peva i govori ansambl Kosovski božuri koji je pokrenula i neguje glumica Ivana Žigon.
Zahvaljujući prijateljstvu Igora Ristića iz Berlina i Petra Slavkovića iz udruženja Srbija za mlade, ansambl je nastupio u berlinskom hramu Sveti Sava na dobrotvornom koncertu za pomoć srpskim porodicama na Kosovu. U toku večeri... »

"Čovek koji je smetao i Srbima i Albancima": Analitičar "Obzervera": Postoji bojazan da ubica Olivera Ivanovića nikada neće biti pronađen

Blic pre 14 sati
Ubistvo lidera opozicije na severu Kosova Olivera Ivanovića, odrađeno je po klasičnom šablonu po kojem se u jugoistočnoj Evopi "rešavaju" politički protivnici, a već sada uzrokovalo je dalje probleme u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, te je neizvesno kada će i pod kojim uslovima, dijalog biti nastavljen, piše američki stručnjak Džon Šindler u svojoj analizi za "Obzerver".
Atentat na Ivanovića dogodio na isti dan kada je u Briselu trebalo da počne tehnički dijalog Beograda i Prištine, posle skoro više od godinu dana, ali do njega nije došlo kada je srpska delegacija čula šta se desilo u severnom... »

Hrvatska u dramatičnoj završnici do pobede protiv Belorusije

Večernje novosti  pre 12 sati  još 10 povezanih

Danas je Bogojavljenje, pliva se za krst širom Srbije

B92  pre 2 sata  još 7 povezanih

Srpska fabrika stakla u Paraćinu ponovo otišla u stečaj

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 5 povezanih

Veselji: Specijalnog suda će biti

RTV  pre 1 sat  još 3 povezane

Tinejdžer sekirom ranio šest đaka i zapalio školu

Radio 021  pre 1 sat  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.