Kosovo - vesti

"Dobro da je dijalog nastavljen i da se otvaraju poglavlja"

RTS pre 49 minuta
RTS: "Dobro da je dijalog nastavljen i da se otvaraju poglavlja"
Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU u Srbiji Nataša Dragojlović ocenila je, povodom jučerašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine, da je dobro da su se pregovarači vratili za sto i da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik prištinskih vlasti Hašim Tači razgovarali u četiri oka.
Nataša Dragojlović je u izjavi Tanjugu podsetila da je Nacionalni konvent učestvovao u unutrašnjem dijalogu koji je inicirao predsednik Republike, a s namerom da iz njega izađe s platformom za rešavanje kosovskog pitanja Kosova.... »

Drecun: Dobro je da se krenulo sa "mrtve tačke"

Vesti online pre 1 sat
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je, povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da je dobro da se krenulo sa "mrtve tačke" jer je taj proces bio doveden u "zamrznuto stanje" zbog opstrukcija Prištine.
Kako kaže, ono što je očigledno posle jučerašnjih razgovora je da se nije razgovaralo o konkretnim temama poput ZSO ili bar nije postignut nikakav dogovor o tome, ali je evidentno da ulazimo u jednu novu fazu procesa... »

Dobro je da se krenulo sa "mrtve tačke": Drecun o kosovskom pitanju nakon sastanka u Briselu

Srbija danas pre 2 sata
Srbija neće priznati nezavisnost Kosova
Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas, povodom dijaloga Beogarada i Prištine u Briselu, da je dobro da se krenulo sa "mrtve tačke" jer je taj proces bio doveden u "zamrznuto stanje" zbog opstrukcija Prištine. Kako kaže, ono što je... »

Zašto je Srbiji Iran toliko bitan da zbog njega rizikuje šamar od EU

Blic pre 2 sata
Blizak odnos Srbije sa Iranom, koji je doveo i do ukidanja viza iranskim državljanima, za sada nije doneo nikakve benefite Srbiji, osim podrške njenoj politici prema Kosovu. Sa druge strane, naglo je porastao broj migranata iz te države zbog čega su iz EU stigle oštre kritike Beogradu, a srpskim... »

Vučić i liberijski predsednik Vea o KiM i ZBV

Studio B pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Republike Liberije Žoržom Veom, kome je zahvalio na njihovim stavovima po pitanju Kosova i Metohije, kao i na balansiranom pristupu rešavanju problema u regionu Zapadnog Balkana.
Dvojica sagovornika su razgovarali o daljem unapređenju saradnje između Srbije i Liberije, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje. Kao prvi korak, predsednik Vučić je najavio posetu... »

Histerija ne prestaje – i novinar pokazao "orla" / VIDEO

B92 pre 5 sati
B92: Histerija ne prestaje – i novinar pokazao "orla" / VIDEO
Bura oko ponašanja reprezentativaca Švajcarske u duelu sa Srbijom na Mundijalu se ne stišava, a tome je “pomogao“ i jedan novinar iz alpske zemlje.
Podršku strelcima golova za Švajcarsku, kosovskim Albancima Granitu Džaki i Đerdanu Šaćiriju, pružio je i reporter švajcarske RTS Sport Pjer Piler. On je tokom uživo uključenja gestikulirao kao i fudbaleri rođeni na teritoriji... »

Preradović: Vučić pokušava da se sakrije iza referenduma

N1 Info pre 6 sati
Urednik spoljne politike u nedeljniku NIN Zoran Preradović ocenio je u Novom danu da pesimizam predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon nove runde dijaloga u Briselu govori da se "ne može mnogo izvući" iz pregovora o pitanju Kosova.
"Vučić pokušava da se sakrije iza referenduma koji očigledno priprema i gde bi građani rekli šta je rešenje. Pa ako, recimo, većina građana misli da je to zamrznuti konflikt onda on neće biti odgovoran ni za šta što bi se nakon... »

Crna četvorka radi Vučiću o glavi: Ves Mičel organizovao veliku akciju protiv Srbije

Srbija danas pre 7 sati
Igra živaca
Zapadni moćnici finiširali su do detalja razrađen plan opasnih pretnji i pritisaka kojim će predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokušati da sateraju u ćošak kako bi ga naterali da poklekne i prizna nezavisnost Kosova i Metohije. Naime, Ves Mičel, pomoćnik američkog... »

Slavlje sa ‘dvoglavim orlom’ isprovociralo Srbiju

Danas pre 8 sati
Srbija je protestovala zbog „provokativnog“ slavlja dvojice golgetera, Albanaca poreklom sa Kosova, gestom dvoglavog orla, na Svetskom prvenstvu. Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su postigli golove za Švajcarsku pobedivši Srbiju 2-1. Njihov gest je nacionalistički simbol koji predstavlja dvoglavog orla... »

Susret sa istorijom toliko o prijateljstvu: Francuska nam i pertle naplatila suvim zlatom

Večernje novosti pre 18 sati
Da li su “Galski petlovi” voleli Srbiju koliko smo mi voleli njih. Pariz je na pomoć upućenu srpskoj vojsci obračunao zelenaške kamate
GOTOVO kod svih malih naroda uočljiva je sklonost ka preteranoj zahvalnosti prema velikim silama koje su im u određenom času pružile pomoć, stale uz njih, ili ih na bilo koji način zaštitile. Svedoci smo šta se radilo u našem... »

Izbori u Turskoj: Erdogan ponovo izabran za predsednika

BBC News  pre 3 sata  još 24 povezane

Mogerini: Dijalog ide teško, ali u ohrabrujućem smeru

RTS  pre 1 sat  još 21 povezana

Prosečna plata u aprilu 416 evra

N1 Info  pre 2 sata  još 15 povezanih

EU otvorila oči

Danas  pre 1 sat  još 15 povezanih

Kuburović: Srbija nema informacije o hapšenju Miše Banane

Večernje novosti  pre 1 sat  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.