Kosovo - vesti

Kako roba iz Srbije stiže na Kosovo?

Slobodna Evropa pre 1 sat
Pišu: Amra Zejneli Loxha i Luljeta Krasniqi Veseli Iako je uvoz robe iz Srbije na Kosovu potpuno smanjen, nje i dalje ima. Iz Alijanse kosovskih preduzeća kažu da je krijumčarenje jedan od načina kako roba iz Srbije dospeva na kosovsko tržište, što je kosovskim institucijama nemoguće u potpunosti... »

Zaharova: Moskva nije promenila poziciju o Kosovu

Slobodna Evropa pre 1 sat
Moskva nije promenila stav kada je reč o Kosovu, izjavila je u sredu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. "Naša pozicija se nije promenila", izjavila je Zaharova agenciji Beta, upitana da prokomentariše izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je... »

Lažna država Kosovo ponovo podnela zahtev za članstvo u Interpol

Srbija danas pre 1 sat
"Možda će se prijaviti i za Unesko. Mi se pripremamo za tu borbu", poručio je on.
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je danas da je Kosovo ponovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol i rekao da ne razume potrebu za takvim samoubilačkim potezima. SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U... »

Haradinaj: Srbija treba da prizna Kosovo kao izvinjenje za sve što je učinila

Sandžak press pre 4 sata
Kosovski premijer Ramush Haradinaj izjavio je da takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti ukinute dok se on nalazi na fukciji predsjednika vlade, piše Epoka e Re. “Da li narod koji je bio žrtva genocida i progona, sa oko 20.000 silovanih žena i 15.000 mrtvih ljudi, sada... »

Potvrđeno prisustvo virusa AH1N na severu Kosova

IndeksOnline pre 6 sati
MITROVICA – Prisustvo virusa gripa AH1N1 potvrđeno je u zoni nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica (sever Kosova i srpske enklave južno od Ibra ), ali broj obolelih od oboljenja sličnih gripu u odnosu na prošlu nedelju nije u porastu. Načelnik Centra za prevenciju i kontrolu... »

Roba iz Srbije preko Hrvatske i Makedonije stiže na Kosovo

IndeksOnline pre 6 sati
BEOGRAD – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da srpske robe ima širom Kosova, kako na severu, tako i na jugu i da tamo dospeva „alternativnim putevima“. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na srpsku robu „upozoravali na razvijanje crnog... »

Ljajić: Roba iz Srbije stiže na Kosovo alternativnim putevima

Slobodna Evropa pre 7 sati
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da robe iz Srbije ima širom Kosova i da tamo dospeva alternativnim putevima. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na robu iz Srbije upozoravali na razvijanje crnog tržišta, Ljajić je za... »

"Kosovo je dovelo u pitanje svoju nezavisnost"

Blic pre 9 sati
Kosovo je danas država koja je dovela u pitanje svoju nezavisnost, tetirotrijalni integritet i Ustav, ocenio je prištinski publicista Veton Suroi povodom 11. godišnjice kosovske nezavisnosti za Koha ditore. Prema njegovim rečima, određena grupa ljudi, koja se već dugo identifikuje sa kosovskim... »

Kom Vučiću o Kosovu verovati - onom "iz Minhena" ili onom za Blumberg

Vesti online pre 15 sati
Tekuća 2019. sve češće se pominje kao godina postizanja trajnog sporazuma između Beograda i Prištine, 2019. godinom licitiraju i u Briselu i u Prištini. Vašington povećava pritisak na obe strane u dijalogu, a zvanični Beograd šalje oprečne poruke.
Analitičari, s druge strane, ocenjuju da u situaciji zamrznutog konflikta i rastućih napetosti takav scenario nije ni verovatan, ni poželjan. Na panelu Minhenske bezbednosne konferencije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić... »

RSE: SAD i Nemačka u klinču zbog Kosova

Vesti online pre 16 sati
Nemačka i SAD našle su se na suprotnim stranama kada je reč o načinu rešavanja kosovskg pitanja, ocenjuje Radio Slobodna Evropa.
Proces traženja rešenja za pitanje normalizacije odnosa Srbije i Kosova odavno je internacionalizovan, ali u poslednjih nešto manje od godinu dana Sjedinjene Američke Države napravile su zaokret, posle kog se pogled vašingtonske... »

Direktor Železnica podneo ostavku

Novi magazin  pre 4 sata  još 20 povezanih

Švercovanu breskvu i nektarinu izvozili za Rusiju

Jugmedia  pre 5 sati  još 18 povezanih

FOTO: "Kosmetski kutak" otvoren u centru Novog Sada

Moj Novi Sad  pre 2 sata  još 17 povezanih

Putin predstavio hiperzvučnu raketu "cirkon"

RTS  pre 2 sata  još 15 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.