Kosovo - vesti

Srpska koordinacija: Prekinite praksu nekažnjavanja zločina

RTS pre 3 minuta
RTS: Srpska koordinacija: Prekinite praksu nekažnjavanja zločina
Srpska koordinacija udruženja porodica nestallih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije pozvala je međunarodne misije i, kako navodi, tzv. Specijalni sud za zločine OVK da prekinu praksu nekažnjavanja zločina nad Srbima.
Srpska kordinacija je taj poziv uputila povodom 20 godina od nestanka novinara Đura Slavuja i Ranka Peranića, koje su, kako se navodi, kidnapovali pripadnici terorističe tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, dok su bili na zadatku. U... »

"Komersant": Beograd je dobio ultimatum iz Brisela

B92 pre 17 minuta
B92: "Komersant": Beograd je dobio ultimatum iz Brisela
Moskva -- Centralna tema pregovora predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu biće razmena teritorija, piše ruski list "Komersant".
Moskovski dnevnik podseća da su protiv te ideje vodeće zemlje Evrope, dok se eksperti boje da će prekrajanje granica dovesti do novog rata na Balkanu. List navodi da se pregovori između Beograda i Prištine vode već mesecima, ali... »

Šta to iz Južne Koreje stiže u Srbiju: Ambasador sa Vučićem o inicijativima za ulaganje čija realizacija uskoro očekuje (foto)

Telegraf pre 34 minuta
Predsednik Vučić je rekao da je Republika Koreja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva i da njihove kompanije ne donose samo nova radna mesta, već i prenose iskustvo i radne navike
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Deđonga Jua i zahvalio mu što je, svojim posvećenim radom, na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa... »

Komersant: Prekrajanje granica na Balkanu može dovesti do novog rata na Balkanu

Novi magazin pre 59 minuta
Centralna tema pregovora predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu biće razmena teritorija, protiv čega su vodeće zemlje Evrope, a eksperti se boje da će prekrajanje granica dovesti do novog rata na Balkanu, piše danas moskovski dnevnik Komersant.
List navodi da se pregovori između Beograda i Prištine vode već mesecima, ali da realan napredak nije postignut, i dodaje, pozivajući se na izvore bliske srpskim vlastima da im je EU postavila svojevrsni ultimatum da se dogovore... »

"Srbija ima premoć": Ovo je trenutno najveći problem Prištine u dijalogu sa Beogradom koji nazivaju svojom slabom tačkom

Blic pre 1 sat
Studija Kosovskog instituta za istraživanje i razvoj politike (KIPRED) o modelima za rešenje kosovskog pitanja, nedvosmisleno je pokazala koliku vaznost jezero Gazivode ima za prištinsku stranu i da će ono, bez sumnje, biti jedna od osnovnih tačaka borbe albanskih zvaničnika u nastavku dijaloga o... »

Vučić narednih nedelja sa Putinom, Trampom, Makronom, Si Đipingom i Naiduom

Glas Zapadne Srbije pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 11. novembra putuje u Pariz, na skup povodom stogodišnjice pobede u Velikom ratu. Ova poseta, tokom koje će imati priliku da se sretne sa liderima Francuske i Amerike, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom, jedna je od najvažnijih u nizu diplomatskih ativnosti... »

Proslava pobede saveznika: Simbolika 11. novembra, nada za KiM

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Hoće li zaista 11. novembra u Parizu biti nekog iskoraka kad je reč o rešavanju kosovskog problema, pitanje je koje je otvorio francuski istoričar Aleksi Trud, koji kaže da bi konačni dogovor o Kosovu, prema njegovim informacijama, trebalo da bude postignut na marginama proslave stogodišnjice pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, u francuskoj prestonici.
"Nije isključeno da ovaj simbolični trenutak donese Beogradu povoljnu klimu za dogovaranje bar oko nekih detalja. Ne bi bilo ništa neobično da Srbija u poslednjem trenutku , kao što je bivalo kroz istoriju, uspe da postigne... »

Volfgang Petrič: Podržavam organizovanje „Dejtona dva“

Danas pre 4 sata
Bivši specijalni izaslanik EU za Kosovo govori za Danas o narednoj fazi dijaloga Beograda i Prištine Zaista, postoji opasnost od zamrznutog konflikta na Kosovu. To bi bilo u interesu pojedinih političkih aktera – i domaćih i međunarodnih – da nastave da destabilizuju države u regionu. Hajde da učinimo sve da to sprečimo. Evropska komisija pod vođstvom Junkera, Mogerini i Hana, uskoro će biti „stvar prošlosti“.
Godine 2019. su izbori za Evropski parlament i plašim se da bi naredni saziv Evropske komisije mogao da izbegne da reši pitanje Kosova, jer prethodni saziv to nije učinio. Tajming za donošenje odluke jeste, dakle, od suštinske... »

Srbija bi svoje interese mogla da brani i ako zakuca na vrata onih koji „drmaju svetom“

Sputnik pre 5 sati
Može li Srbija svoju spoljnopolitičku poziciju, posebno kada je reč o Kosovu, poboljšati lobiranjem kod američkih Jevreja i još boljim odnosima sa državom Izrael? O tome su u emisiji „Na nišanu Lazanskog“ govorili novinar i bivši ambasador Srbije u Izraelu Mile Isakov i publicista iz Tel Aviva Ivan Ninić.
Prema rečima Mileta Isakova Srbija bi, ukoliko se potrudi, mogla da nađe podršku za svoju politiku u samom vrhu izraelske vlasti. Kako kaže, Avigdor Liberman, nekadašnji izraelski ministar spoljnih poslova, a sada ministar... »

SL: Ujedinjeni smo u podršci Vučiću

Danas pre 16 sati
Srpski narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji ujedinjeni su u podršci predsedniku Aleksandru Vučiću da se izbori za najbolje rešenje kosmetskog problema, sopštila je danas Srpska lista (SL).
Predstojeća poseta predsednika Vučića biće prilika da narod najdirektnije čuje od onog u koga najviše veruje za šta će se zalagati i na koje sve načine Srbije može da u budućnosti olakša egzistenciju našeg naroda, navodi se u... »

©2018 Netmark d.o.o.