Kosovo - vesti

Dačić: Ne očekujem Kosovo u Interpolu

Blic pre 3 minuta
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ne očekuje da će Kosovo postati član Interpola. - Za članstvo je na glasanju potrebna dvotrećinska većina prisutnih, ne računaju se uzdržani i odsutni. Očekujem da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ne glasaju. Kosovo nema... »

Premijerka o "crvenim linijama za Kosovo"

B92 pre 34 minuta
B92: Premijerka o "crvenim linijama za Kosovo"
Beograd -- Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je srpska premijerka Ana Brnabić.
Ona je ocenila da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika. U intervjuu za TV Pink naglasila je da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da... »

Only Albania will remain who will recognize Kosovo: Dacic about the downfall of Pristina's politics

Telegraf pre 1 sat
Without an agreement (with Belgrade), there is no membership in any international organization - Dacic explained
Foreign Minister Ivica Dacic stated that Kosovo will fail at the vote for the Interpol membership, despite the fact that they allocated millions of euros to become the part of that international organization. Haradinaj admitted:... »

"Mnogi veruju da je Kosovo jedini preduslov za ulazak u EU. Nije."

Nedeljnik pre 1 sat
Evropski komesar za proširenje Johanes Han kaže da Srbija, ipak, mora da zaključi i trajno primeni pravno obavezujući sporazum sa Prištinom
Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU, izjavio evropski komesar za proširenje Johanes Han za "Novosti". Od Srbije se traže sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog... »

Uskoro će samo još Albanija da priznaje Kosovo: Dačić o krahu politike Prištine

Telegraf pre 2 sata
Bez dogovora (sa Beogradom), nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije - pojasnio je Dačić
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Kosovo propasti na glasanju za članstvo u Interpol, uprkos tome što je izdvojilo milione evra kako bi postalo deo te medjunarodne organizacije. Dačić o raspisivanju vanrednih... »

Ispovest Srba koji su napadnuti na Kosovu: Bili smo preplašeni ali sabrani

Večernje novosti pre 14 sati
Albanski ekstremisti su napravili barikadu sa traktorom, prikolicom i gumama, nakon čega su počeli da bacaju kamenje, a neposredno pre toga čuli su se pucnjevi iz šume
Albanski ekstremisti su napravili barikadu sa traktorom, prikolicom i gumama, nakon čega su počeli da bacaju kamenje, a neposredno pre toga čuli su se pucnjevi iz šume, priča sagovornica "Blica" o današnjem napadu na autobus sa... »

Gujon tuži Albance Strazburu zato što ga ne puštaju na KiM: Neću se smiriti dok ne ukinem tu sramnu odluku

Srbija danas pre 7 sati
Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon, ovlastio je svog advokata da podnese tužbu tzv. Upravnom sudu Kosova na rešenje tzv. kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donetu 10. septembra, piše Politika.
- Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu. Ali ukoliko ne uspemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u... »

"Vidim da mnogi misle da je Kosovo jedini uslov za EU. Nije jedini..."

Nedeljnik pre 4 sata
Upitan o tome kakve su šanse Srbije da postane članica do 2025. godine, Han je odgovorio da je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker u više navrata jasno stavio do znanja da nijedna nova država članica ne može da pristupi EU bez rešavanja otvorenih bilateralnih pitanja
Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU, poručio evropski komesar za proširenje Johanes Han za "Novosti". Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u... »

Han: Kosovo nije jedini uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju

BK TV pre 5 sati
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da rešenje pitanje Kosova nije jedini preduslov za ulazak Srbije u Evropskoj uniji, navodeći da su sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobog upravljanja srž procesa proširenja. "Izgleda da mnogi, uključujući... »

Gujon: Zbog zabrane Prištine, po pravdu idem i u Strazbur

RTV pre 5 sati
RTV: Gujon: Zbog zabrane Prištine, po pravdu idem i u Strazbur
BEOGRAD - Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon, ovlastio je svog advokata da podnese tužbu Upravnom sudu Kosova na rešenje kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donetu 10. septembra, piše Politika.
"Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu. Ali ukoliko ne uspemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u... »

Jokić i Denver pobedili Golden Stejt (VIDEO)

Beta  pre 4 sata  još 14 povezanih

Instant plaćanje koliko iznose naknade za banke i trgovce?

Večernje novosti  pre 38 minuta  još 13 povezanih

MUP: Zaplenjena tona i 800 kilograma dunava

Blic  pre 49 minuta  još 12 povezanih

Intervju Johanes Han: Kosovo nije jedini uslov za ulazak Srbije u EU

Večernje novosti  pre 5 sati  još 9 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.