Kosovo

Brisel poziva političare u Prištini da poštuju Tačijev ukaz

RTV pre 3 sata
BRISEL - Evropska komisija pozvala je sve političke aktere na Kosovu da "poštuju i rade na primeni" odluke Ustavnog suda u Prištini koji je potvrdio ustavnost ukaza predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara vlade Kosova… »

Spaljena policijska stanica u Mineapolisu, Tramp preti demonstrantima

RTS pre 8 sati
Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će izvesti vojsku na ulice, nedugo pošto su demonstranti u Mineapolisu probili ogradu i zapalili policijsku stanicu u tom gradu. Posle Kosova i BiH, Nacionalna garda Minesote zavodi red i u Mineapolisu… »

Đurić: U srpskim sredinama na KiM nema novoobolelih

Blic pre 22 sata
U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji danas nema novih slučajeva obolelih od korona virusa, a u poslednjih 24 sata testirano je 17 osoba. Ti testirani su u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a do sada je ukupno… »

Crna Gora proširila listu – otvorena i za ulazak sa Kosova

Vesti online pre 18 sati
Vlada Crne Gore objavila je sinoć na Tviteru proširenu listu zemalja za čije je građane otvorena granica zemlje. Među njima je od sada i Kosovo. Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je u četvrtak uveče da je na predlog… »

A. Šešelj: SRS je za pronalaženje rešenja za Kosovo pred SB UN

Novi magazin pre 41 minuta
Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da se SRS zalaže za pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju pred Savetom bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN), za odustajanje od pokušaja pridruživanja EU… »

Drecun: Nova koalicija u Prištini ne uliva ni malo optimizma

Dnevnik pre 2 sata
KOSOVSKA MITROVICA: Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine potrebno da se vidi kakav će biti odnos novoformirane političke većine u Prištini prema… »

„Albanci igraju dvostruku igru, majstori su – što smo iskusili još u bivšoj Jugoslaviji“

Vesti online pre 4 sata
Diplomata i bivši ambasador Vladislav Jovanović kaže da su trenutna dešavanja na političkoj sceni Kosova zapravo jedan mizanscen, politička igra. To je, prema njegovim rečima, igra albanskih političara koji kupuju vreme, dok ne vide kakav će biti… »

Beograd: Omladina Narodne stranke postavila izložbu kuća na prodaju na KiM

Danas pre 53 minuta
Omladina Narodne stranke danas je u centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici, postavila slike srpskih kuća koje su na prodaju na Kosovu i Metohiji da bi na tako skrenula pažnju na težak položaj našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini. Predsednik… »

"Objava rata narodu Kosova"

B92 pre 7 sati
Član Pokreta Samoopredeljenje Hisen Durimiši smatra da je odluku Ustavnog suda napisao sam Hašim Tači. Durmiši je u objavi na Fejsbuku ocenio da je “odluka Tačija objava rata narodu Kosova”. "S ovom interpretacijom, Hašim je objavio rat narodu… »

Na Kosovu četiri nova slučaja korone

Nova pre 10 sati
Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđena su četiri nova slučaja korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 1.052, saopštio je u četvrtak uveče institut za javno zdravlje u Prištini. Prema izveštaju Instituta, juče su… »

Vesti dana »