Kosovo

Za sada bez rasprave: Beograd sprečio da se zahtev Kosova za prijem u Savet Evrope nađe na dnevnom redu

Blic pre 2 minuta
Polovinom maja u Strazbur je stigao zvaničan zahtev za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope. O tome je danas trebalo da raspravlja Komitet ministara Saveta Evrope. Iako je predsedavajući Komiteta planirao da tu tačku stavi na dnevni red, u srpskoj misiji… »

Rampa za Prištinu! Završen sastanak u Savetu Evrope, od zahteva nema ništa!

Alo pre 14 minuta
U Savetu Evrope završena je diskusija o zahtevu Kosova za prijem u ovu organizaciju bez zakljucka o preciznom datumu stavljanja na agendu SE o ponovnoj raspravi, rekla je za Tanjug šef misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Ðurović . "Ishod… »

Stano: Nisu planirani novi sastanci u dijalogu Beograda i Prištine

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da za sada nisu planirani novi sastanci u dijalogu Beograda i Prištine, iako je na poslednjem sastanku na visokom nivou, u avgustu, dogovoreno da sastanci budu održavani na mesečnom nivou, prenosi… »

"Sve je teže voditi balansiranu politiku": Praški samit samo što nije počeo, a glavno pitanje je čemu Srbija može da se…

Blic pre 44 minuta
Rat u Ukrajini, migrantska kriza, problemi sa energentima, situacija na Kosovu i Metohiji su okolnosti koje zvanično ne utiču na formiranje Vlade Srbije, ali mogu da otežaju taj proces, smatraju sagovornici Tanjuga i izražavaju mišljenje da će i… »

Stano: Nisu planirani novi sastanci u dijalogu Beograda i Prištine

Blic pre 32 minuta
Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da za sada nisu planirani novi sastanci u dijalogu Beograda i Proštine, iako je na poslednjem sastanku na visokom nivou, u avgustu, dogovoreno da sastanci budu održavani na mesečnom nivou. - U ovoj fazi… »

Stano: Nisu planirani novi sastanci Beograda i Prištine

Dnevnik pre 55 minuta
BEOGRAD: Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da za sada nisu planirani novi sastanci u dijalogu Beograda i Proštine, iako je na poslednjem sastanku na visokom nivou, u avgustu, dogovoreno da sastanci budu održavani na mesečnom nivou, prenosi… »

Priština formirala institut za ratne zločine?! Drecun šokirao: Žele da dokažu počinjen genocid nad Albancima od strane…

Kurir pre 1 sat
Specijalizovana veća Kosova u Hagu saopštila su da je na osnovu odluke sudije za prethodni postupak, kancelarija specijalizovanog tužioca podnela potvrđenu optužnicu protiv bivših lidera OVK. Broj stranica dokaza približava se milionu, kazala je… »

Oštre reakcije vlasti na Proglas desnice za odbranu Kosova: Stefanović brani Vučića, Vulin proziva Jeremića, Obradovića i…

Danas pre 1 sat
Predstavnici vlasti i članovi vladajuće Srpske napredne stranke i njenih partnera oštro reaguju na Proglas za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije koji su juče objavili članovi Narodne stranke, Dveri, Zavetnika, koalicije NADA, grupa profesora i… »

Siguran da će kurti biti smenjen: Bivši premijer Kosova napao sadašnjeg predsednika prištinske vlade: On je klasičan…

Blic pre 2 sata
Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdulah Hoti rekao je da je uveren da će sledeću Vladu Kosova predvoditi ta stranka koja je, smatra on, zadobila poverenje građana zbog načina na koji se bavi politikom, prenosi Reporteri. On je za… »

Promocija knjige o ratnom putu najodlikovanijeg Gvozdenog puka od 1912. do 1918.

Južne vesti pre 1 sat
Istorijska svedočanstva o odgovornosti srpskog naroda u periodu najtežih istorijskih iskušenja u Prvom svetskom ratu, od pretnje okupacijom, represije do mobilizacije i ratnih stradanja, ilustruje najnovija knjiga Ratni put Drugog pešadijskog puka… »

Vesti dana »

Bajden potvrdio Zelenskom novu vojnu pomoć

Politika pre 1 satjoš 18 povezanih

Dvadeset dve godine od petooktobarskih demonstracija

Novi magazin pre 5 satijoš 15 povezanih

Javni dug Srbije porastao treći mesec zaredom

Bloomberg Adria pre 26 minutajoš 15 povezanih