Kosovo - vesti

Jovanović (Narodna stranka): Potpisivanje međunarodnog sporazuma sa Prištinom ...

Beta pre 3 sata
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je potpisivanje medjunarodnog sporazuma sa Prištinom najnepovoljniji ishod za Srbiju i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objavi svoj plan za Kosovo i Metohiju, "koji je najavio za mart ove godine". Jovanović je prilikom... »

Amerika čvrsto uz "celovito Kosovo"

Vesti online pre 26 minuta
Sudeći po poslednjim izjavama odlazećeg i dolazećeg ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija i Filipa Kosneta, od razmene teritorija Srbije i tzv. Kosova zasad neće biti ništa.
- Važno je da i Srbija i Kosovo izađu sa kreativnim rešenjima, ali da ta formulacija ne znači razmenu teritorija - rekao je kandidat za novog ambasadora SAD u Prištini Filip Kosnet. Istog dana nešto ranije, Ambasada SAD u... »

Danas (1998): Kosovu nuđena „autonomija plus“

Danas pre 50 minuta
Iz arhive Danasa: Izdanja od 13. do 19. avgusta 1998. godine Kao što je potraga za rešenjem za status Kosova, koje bi bilo prihvatljivo i za srpsku i za albansku stranu, aktuelno danas, isto je bio slučaj i pre dvadeset godina, dok je sukob na jugu Srbije ulazio u svoju najkrvaviju fazu.
Sredinom avgusta 1998. godine Kontakt grupa, međunarodno telo koje su sačinjavali diplomatski predstavnici najuticajnijih zemalja sveta, formulisalo je rešenje za status Kosova koje je nazvano „autonomija plus“. Iako predlog nije... »

Ko je priznao Palestinu, a ko Kosovo...

Mondo pre 56 minuta
Američka novinarka Lili Linč, urednica portala "Magazin Balkanist" ukazala je danas na činjenicu da je mnogo veći broj država u svetu priznao nezavisnu Palestinu od broja država koje su priznale nezavisnost Kosova.
Foto: Lily Lynch/Twitter Linč je na Twitteru objavila uporedne mape država koje su priznale Kosovo i Palestinu, naglašavajući da Palestina ne priznaje kosovsku nezavisnost i ima veoma bliske odnose sa Srbijom, ali iste take... »

Amerika čvrsto uz „celovito Kosovo“ — Srbiji ne pomaže brzo rešenje

Sputnik pre 1 sat
Sudeći po poslednjim izjavama odlazećeg i dolazećeg ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija i Filipa Kosneta, od razmene teritorija Srbije i tzv. Kosova zasad neće biti ništa.
Podsećamo, kandidat za novog ambasadora SAD u Prištini Filip Kosnet rekao je da je „važno da i Srbija i Kosovo izađu sa kreativnim rešenjima, ali da ta formulacija ne znači razmenu teritorija“. Istog dana nešto ranije, Ambasada... »

"Kosovo, završni čin...": Kolumna Veljka Lalića

Nedeljnik pre 1 sat
Svakome je jasno da Srbija danas ne može da dobije ništa više od podele Kosova, ali kada vas u to ubeđuju oni koji bi vas u poslednjih 30 godina proglasili izdajnicima čim to pomenete, ili vas udarili u kafani ukoliko malo više popiju, onda ne možete a da ne osetite mučninu
Ovo je zaista kao u nekom šekspirovskom komadu. Kosovska drama prvo se pretvara u tragediju, pa u završnom činu u farsu. Svakome je jasno da Srbija danas ne može da dobije ništa više od podele Kosova, ali kada vas u to ubeđuju... »

"Da se sjurimo s vojskom i policijom i oteramo sve Šiptare": Šešelj opet zvecka oružjem, priziva rat i krvoproliće na Kosovu

Telegraf pre 2 sata
- Dok čekamo da NATO ode i tamo se sjurimo, treba pod čvrstom srpskom kontrolom da zadržimo bar deo Kosova - napisao je Šešelj na Tviteru
Prvi čovek Srpske radikalne stranke, Vojslav Šešelj, poznat je po uvredama, neodmerenim izjavama i zapaljivoj retorici kojom često poziva na rat, nemire i krvoproliće. Skandalozan tvit Šešelja povodom smrti Kofija Anana: Lider... »

Trud: Rešenje za Kosovo u paketu sa Republikom Srpskom, dogovor u novembru

RTV pre 6 sati
RTV: Trud: Rešenje za Kosovo u paketu sa Republikom Srpskom, dogovor u novembru
PARIZ - Francuski istoričar i geopolitikolog Aleksi Trud smatra da će predstojeća runda dijaloga Beograda i Prištine početkom septrembra biti ključna, a da bi konačni dogovor, prema njegovim informacijama, trebalo da bude postignut u Parizu 11. i 12. novembra na marginama proslave stogodišnjice pobede saveznika u Prvom svetskom ratu.
"Nije isključeno da ovaj simbolični trenutak donese Beogradu povoljnu klimu za dogovaranje bar oko nekih detalja. Ne bi bilo ništa neobično da Srbija u poslednjem trenutku, kao što je bivalo kroz istoriju, uspe da postigne... »

Cipele „Mejd in Kosovo“ usred Beograda

Sputnik pre 6 sati
Etiketa nepriznate države Kosovo „krasi“ cipele koje se prodaju usred Beograda, pišu „Novosti“.
Nusret Gaši, vlasnik firme koja proizvodi obuću „Geris“ u Uroševcu, povodom prodaje njegovih cipela u centru Beograda, na čijim deklaracijama stoji „Mejd in Kosovo“, kaže da im niko dosad nije pravio problem. „Gledamo da na obući... »

Cipele "made in Kosovo" usred Beograda

Vesti online pre 7 sati
Etiketa nepriznate države Kosovo "krasi" cipele koje se prodaju usred Beograda, pišu "Novosti".
Nusret Gaši, vlasnik firme koja proizvodi obuću "Geris" u Uroševcu, povodom prodaje njegovih cipela u centru Beograda, na čijim deklaracijama stoji "mejd in Kosovo", kaže da im niko dosad nije pravio problem. - Gledamo da na... »

Rusedski: Novak je bez razloga u senci Rafe i Rodžera

N1 Info  pre 3 sata  još 25 povezanih

Jak zemljotres kod Fidžija izazvao manji cunami

RTS  pre 2 sata  još 17 povezanih

Policija otkrila ko je palio automobile u Novom Sadu

Politika  pre 5 sati  još 12 povezanih

Pojačan saobraćaj, na Horgošu i dalje više sati čekanja

Dnevnik  pre 1 sat  još 12 povezanih

U Tekerišu obeležena godišnjica Cerske bitke

Danas  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.