Kosovo - vesti

Haradinaj: Nema razloga da Unmik ostaje na Kosovu

Dnevnik pre 2 minuta
PRIŠTINA: Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nema razloga da Unmik ostane na teritoriji Kosova.
Haradinaj je to izjavio tokom obraćanja na Američkom univerzitetu na Kosovu, nakon što je upitan da prokomentariše pismo bivše ambasadorke SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, prenosi "Klan Kosova". Hejlijeva je, na dan kada... »

Hrkalović: Prijem Kosova u Interpol bilo bi flagrantno kršenje međunarodnog prava

Danas pre 4 minuta
Eventualna odluka o prijemu Kosova u Interpol predstavljala bi flagrantno kršenje međunarodnog prava, prvenstveno Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekla je danas državni sekretar MUP-a Dijana Hrkalović ambasadoru Kube Gustavu del Todu i otpravniku poslova Ambasade Argentine Huanu del Riju.
Ona je ove diplomate obavestila o argumentima Srbije protiv članstva Kosova u Interpolu, soapštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Eventualni prijem Kosova, kako je ocenila, bio bi politička odluka bez presedana sa... »

Brnabić: Prisustvo Unmika neophodno za dostojanstven život Srba na KiM

RTS pre 32 minuta
RTS: Brnabić: Prisustvo Unmika neophodno za dostojanstven život Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić ukazala je na sastanku sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja Unmika, kako bi se stvorili uslovi za normalan i dostojanstven život našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
Ana Brnabić je napomenula da je u poslednjim mesecima povećana napetost zbog učestalih provokacija i incidenata na Kosovu i Metohiji i izrazila očekivanje da će izveštaji Unmika u narednom periodu u mnogo većoj meri odraziti... »

Vučić i Trenta o ulozi Kfora na Kosmetu

RTS pre 1 sat
RTS: Vučić i Trenta o ulozi Kfora na Kosmetu
Kfor, kojim komanduje italijanski general, nastaviće da igra važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu, izjavila je ministarka odbrane Italije Elizabeta Trenta u razgovoru sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.
Trenta je rekla da Italija poštuje vojnu neutralnost Srbije, ali i da ceni opredeljenje naše zemlje za saradnju sa NATO-om, a posebno učešće pripadnika srpske vojske u mirovnim misijama UN i EU širom sveta, saopštila je... »

Dačić: Unmik ostaje na Kosmetu u punom obimu i nadležnosti

RTS pre 1 sat
RTS: Dačić: Unmik ostaje na Kosmetu u punom obimu i nadležnosti
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da Unmik ostaje na KiM, da je Kfor po Rezoluciji UN jedina oružana sila na Kosovu i Metohiji, te da nikakvi drugi akti ne mogu da se donose, ali i da će Srbija temu pokušaja formiranja kosovske vojske izneti na sednici Saveta bezbednosti 8. novembra.
Na pitanje novinara da li očekuje da će kosovska vojska biti formirana, Dačić kaže da se nada da će na Prištinu biti izvršen pritisak da odustane. "Svi međunarodni faktori su isticali da je sadašnji proces neprihvatljiv, da su... »

Haradinaj: Mnogo Srba želi u "vojsku Kosova"

Mondo pre 3 sata
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da ne zna zašto Unmik treba da ostane na Kosovu kada je i Euleks promenio mandat.
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija "Euleks je promenio mandat, ne znam zašto Unmik treba da ostane ovde (na Kosovu)", rekao je Haradinaj. Govoreći pred studentima Američkog univerziteta u Prištini, Haradinaj je pozvao... »

Dačić: Savet bezbednosti će u novembru ponovo raspravljati o Kosovu

Insajder pre 3 sata
Nakon što u avgustu Savet bezbednosti prvi put posle 19 godina nije raspravljao o Kosovu što je redovno činio na svaka tri meseca, ova tema naći će se dnevnom redu 8. novembra, u vreme kineskog predsedavanja, najavio je danas Ivica Dačić, ministar inostranih poslova i potpredsednik Vlade Srbije.
Tokom britanskog predsedavanja SB UN, rasprava je izostala jer, kako je obrazložila ambasadorka Britanije u UN Karen Pirs "iako pitanje Kosova ostaje važno, ono ne zahteva više redovne sednice". Na prethodnoj sednici, sredinom... »

Radić: Oružane snage Kosova su više politički nego vojni problem za Srbiju

Beta pre 5 sati
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da eventualno formiranje oružanih snaga Kosova iz perspektive bezbednosti ne može da bude izvor problema ali da to predstavlja politički problem kojem Srbija mora da se suprotstavlja, s obzirom na jasnu nameru vlasti u Prištini da i na taj način... »

Analitičari o vojsci Kosova: Ništa se ne menja u praksi

N1 Info pre 7 sati
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je u Novom danu da se usvajanjem zakona u Skupštini Kosova o transformaciji bezbednosnih u oružane snage Kosova u praksi ništa ne menja.
"U dnevno-političkom nadmetanju nekima iz vlasti će odgovarati da stvore sliku o nekoj novoj potrebi za mobilizacijom", rekao je on. On dodaje da je vojska Kosova izvesnost celo vreme odnosno da je njen surogat sve vreme postojao... »

Priziva rat! Brat krvnika Haradinaja zvecka oružjem i preti krvoprolićem! Planira upad na sever Kosova?!

Srbija danas pre 9 sati
Albanci, ohrabreni odlukom fomiranju tzv. kosovske vojske, neće prezati da krenu na sever Kosova i vojno ga zauzmu, čak i po cenu krvoprolića, upozoravaju sagovrnici.
Daut Haradinaj, brat tzv. premijera Kosova Ramuša Haradinaja, praktično je, kako objašnjavaju, zapretio takvim ratnim planom u cilju ostvarenja višegodišnjih separatističkih namera. Šef klana - Mi ćemo biti spremni da odbranimo... »

NBA: Jokić sjajan u pobedi protiv Golden Stejta

Dnevnik  pre 7 sati  još 17 povezanih

OEBS zabrinut zbog kamenovanja autobusa vernika SPC na KiM

B92  pre 39 minuta  još 17 povezanih

Instant plaćanje koliko iznose naknade za banke i trgovce?

Večernje novosti  pre 4 sata  još 15 povezanih

MUP: Zaplenjena tona i 800 kilograma duvana

Blic  pre 2 sata  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.