Kosovo

Samoopredeljenje: Svečla na sastanku s Đurićem štitio interese Kosova

Danas pre 44 minuta
Član Samoopredeljenja Agim Bahtiri rekao je da je Dželal Svečla na skupu o regionalnoj saradnji u Tirani razgovarao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem jer želi da u svakom razgovoru, pa i ovom, zaštiti interese Kosova… »

Dačić: Uviđaju da je odluka o priznanju bila preuranjena

Večernje novosti pre 3 sata
Srbija će nastaviti s politikom povlačenja priznanja takozvanog Kosova, jer veliki broj zemalja uviđa da je takva odluka bila preuranjena. Srbija će nastaviti s politikom povlačenja priznanja takozvanog Kosova, jer veliki broj zemalja uviđa da je… »

Đurić u Tirani na skupu o regionalnoj saradnji

Blic pre 19 sati
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne strane i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvuje od danas do 9. decembra u Tirani okruglom stolu posvećenom regionalnoj saradnji. Đurić tokom boravka u Tirani, na marginama… »

Rama Vučiću: Do kada će duhovi prošlosti potkopavati Srbiju

Vesti online pre 6 sati
Albanski premijer Edi Rama poslao je danas preko Tvitera poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, kao što je navodni masakr nad albanskim civilima… »

Nenad Popović reizabran za lidera SNP, založio se za 'odbranu svetog Kosova'

Beta pre 3 sata
Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ponovo je danas izabran za lidera te stranke. Na Drugoj Skupštini SNP u beogradskom Centru "Sava", lider SNP je naveo da se ta stranka zalaže za "čvrstu odbranu svakog metra teritorije Srbije", a… »

Mićunović o DS: Grupa lidera stavila šapu na celu opoziciju

B92 pre 4 sata
Ne može da funkcioniše savez u kojem su jedni za EU, drugi protiv, jedni čuvaju Kosovo, a drugi bi da potpišu sporazum, istakao je Dragoljub Mićunović. Poslanik DS i njen nekadašnji predsednik Dragoljub Mićunović kao problem DS u ovom trenutku… »

Kurti: Ako ne bude sporazuma sa DSK idemo na nove izbore

Danas pre 19 sati
Predsednik pokreta Samoopredeljenje (PS) i kandidat te stranke za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će se, ako ne bude sporazuma o koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova (DSK), ići na nove izbore. U intervju za Radio televiziju Kosova (RTK)… »

Tanin: Slobodu govora balansirati s političkom odgovornošću

Slobodna Evropa pre 7 sati
Specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za Kosovo Zahar Tanin izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog, kako je saopštio, pokušaja da se iskrive bolni istorijski događaji. Tanin je to saopštio nakon izjave predsednika Srbije koji… »

Na severu Kosova zapaljena dva automobila iz centralne Srbije

N1 Info pre 5 sati
Dva automobila sa tablicama iz centralne Srbije zapaljena su u Lešku na severu Kosova, objavio je Kossev. Kako se nezvanično saznaje, za vlasnikom automobila iz Novog Pazara raspisana je poternica MUP-a Srbije. Do požara je došlo u nedelju rano ujutru… »

Rama Vučiću: Do kada će duhovi prošlosti potkopavati Srbiju

IndeksOnline pre 6 sati
KOSOVSKA MITROVICA – Albanski premijer Edi Rama poslao je danas preko Tvitera poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, kao što je navodni masakr… »

Vesti dana »