Kosovo - vesti

Lokalni izbori: Sva biračka mesta na Kosovu otvorena na vreme

Blic pre 0 minuta
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je da je svih 614 biračkih centara, za drugi krug lokalnih izbora, otvoreno na vreme u 7 sati. Do 11 sati glasalo 7 odsto ljudi, veći odziv Srba.
Na današnjoj prvoj konferenciji za štampu, predsednica CIK-a Valjdete Daka izjavila je da prilikom otvaranja biračkih mesta nije bilo nikakvih problema. - Koliko mi imamo informacija, nije bilo nikakvih problema oko otvaranja i... »

Dačić: Britanija uložila protest Surinamu zbog povlačenja odluke o priznanju Kosova

Insajder pre 5 minuta
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Velika Britanija uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije.
Dačić je novinarima uoči početka sednice Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) rekao i da papir, koji po navodima prištinskih vlasti predstavlja dokaz da je Gvineja Bisao priznala nezavisnost Kosova, nije prošao... »

"Amerika zainteresovana da izbori na Kosovu budu fer"

Vesti online pre 23 minuta
Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je danas u Prištini da su SAD jako zainteresovane da izborni proces na Kosovu bude "fer i kredibilan, bez ikakvog političkog nasilja i zastrašivanja".
On je, tokom posete kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), izrazio uverenje da će današnji drugi krug lokalnih izbora na Kosovu proteći u slobodnoj i fer atmosferi, kao što je to bilo u oktobru i junu ove godine. Engel je... »

Blic: Za Srbiju i Kosovo "realna unija"?

B92 pre 1 sat
Predlog o realnoj uniji nezavisnih država Srbije i Kosova prvi je koji je u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM skrenuo pažnju predsedniku Aleksandru Vučiću.
Pre mesec dana počeo je dijalog o Kosovu, a krajni cilj je da se pronađe rešenje za južnu srpsku pokrajinu, koje će biti prihvatljivo i za Srbe i za Albance. Predsednik Vučić, koji je te razgovore i pokrenuo, nedavno je javno... »

Na Kosovu otvorena biračka mesta za drugi krug lokalnih izbora

Beta pre 3 sata
Na Kosovu su jutros tačno u 7.00 otvorena biračka mesta za drugi krug izbora za gradonačelnike 19 opština i ponovljene izbore za odbornike i gradonačelnika Parteša. Pravo glasa na izborima ima 1.350.613 gradjana Kosova, koji će glasati na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mesta. Izbore će... »

Engel: SAD će uvek podržavati Kosovo

Beta pre 2 sata
Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države uvek podržavati Kosovo. On je tokom posete koaliciji nevladinih organizacija "Demokratija na delu" (DNV) koja sa 1.200 posmatrača nadgleda izbore za gradonačelnike 19 opština na Kosovu i lokalne izbore u opštini... »

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

N1 Info pre 5 sati
Na Kosovu se održava drugi krug lokalnih izbora u 19 opština, među kojima i u onim s većinskim srpskim stanovništvom, Partešu i Klokotu. Biračka mesta su otvorena u 7 časova.
Pravo glasa ima 1.350.613 građana Kosova, koji će glasati na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mesta. Izbore će pratiti više od 12.000 posmatrača iz svih političkih subjekata koji učestvuju na izborima, nevladinih... »

Na Kosovu otvorena biračka mesta za drugi krug lokalnih izbora

Insajder pre 4 sata
Na Kosovu su jutros tačno u 7.00 otvorena biračka mesta za drugi krug izbora za gradonačelnike 19 opština i ponovljene izbore za odbornike i gradonačelnika Parteša.
Pravo glasa na izborima ima 1.350.613 građana Kosova, koji će glasati na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mesta. Izbore će pratiti više od 12.000 posmatrača iz svih političkih subjekata koji učestvuju na izborima,... »

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

Al Jazeera pre 5 sati
Birači glasaju u 19 od ukupno 38 općina, među kojima su Priština, Prizren i Đakovica.
Na Kosovu se u nedjelju održava drugi krug lokalnih izbora u 19 od ukupno 38 općina. Osim gradonačelnika Peći, svi ostali kandidati za načelnike nisu uspjeli osigurati više od 50 posto glasova u prvom izbornom krugu. Zbog... »

Drecun uveren: Srbija ima preciznu evidenciju koja je država zaista priznala nezavisnost Kosova

Srbija danas pre 12 sati
Sve se zna
Gvineja Bisao i Surinam su novi dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, kaže Veljko Odalović. Osim toga, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je istakao da Srbija ne može da ne reaguje na te... »

CIK: Do 11 sati glasalo 7 odsto, veći odziv Srba

RTV  pre 1 sat  još 11 povezanih

Potraga za nestalom podmornicom: Ipak ima nade?

Mondo  pre 2 sata  još 9 povezanih

Siniša Kovačević: Nema zelenog svetla za izbore

Blic  pre 16 sati  još 3 povezane

Bogdanović 12 poena, revanš Portlanda Sakramentu

Sportski žurnal  pre 40 minuta  još 9 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.