Kosovo - vesti

Delavi veruje da će izbori na KiM biti fer

Blic pre 27 minuta
Na dan lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, u nedelju 22. oktobra, Ambasada SAD u Prištini će imati 30-40 timova koji će posmatrati izborni proces, brojati glasova i voditi računa da oni proteknu u demokratskoj i fer atmosferi, bez bilo kakvih pritisaka, izjavio je ambasador SAD Greg Delavi.
- Naš cilj biće da osiguramo da se stvari odvijaju onako kako bi trebalo da se odvijaju i da niko ne vrši pritisak na članove biračkih odbora ili na birače na biračkim mestima - rekao je Delavi. On je, kaže, zabinut u vezi sa... »

Komandant Kfora sa sekretarom SBK o bezbednosnoj situaciji

Blic pre 45 minuta
Komandant Kfora general major Đovani Fungo posetio je danas Sekretarijat Saveta za bezbednost Kosova gde je sa sekretarom SBK Špendom Trdevajem razgovarao o opštoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
Oni su razmotrili i mogućnosti unapređenja zajedničke saradnje u smislu obuke, vežbi i razmene informacija. Tokom posete izvedena je kratka prezentacija Situacionog centra SBK-a, saopštio je Kfor. Trdavej je iskoristio priliku da... »

Preko 200 kandidata za predsednike opština

Danas pre 1 sat
Za lokalne izbore izbore na Kosovu, koji će biti održani u nedelju, prijavljeno je više od 90 političkih subjekata, među kojima je jedna koalicija, 35 stranaka, nekoliko građanskih inicijativa i nezavisni kandidati. Ukupno ima 204 kandidata za predsednike opština, a izborna tišina počela je u petak... »

Kosovo: Šef Izborne posmatračke misije EU Peterle kod Tačija

Blic pre 1 sat
Kosovski predsednik Hašim Tači primio je danas šefa Izborne posmatračke misije EU za izbore na Kosovu Alojza Peterlea, sa kojim je razgovarao o pripremama za lokalne izbore koji se održavaju u nedelju, prenosi RTK2.
Navodi se da je Peterle kazao da su se posmatrači EU raspodelili po čitavom Kosovu kako bi pratili tok lokalnih izbora. Tači se zahvalio EU na spremnosti da prati lokalne izbore i izneo tvrdnju da je "Kosovo sada dokazalo da zna... »

Tači pozvao građane da izađu na lokalne izbore u nedelju

Blic pre 2 sata
Kosovski predsednik Hašim Tači pozvavo je danas sve građane, bez obzira na njihovu političku opredeljenost, da izađu u nedelju, 22. oktobra, na lokalne izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo.
Tači je poručio da je masovni izlazak na izore znači definisanje rada lokalnih samuprava u naredne četiri godine i da ovu piliku, kako je rekao, treba da iskoristi svaki građanin, u svakoj opštini, širom Kosova. - Ovo je prilika... »

Veče puno emocija: Dragana Mirković pevala na Kosovu

Blic pre 2 sata
Folk zvezda Dragana Mirković upisala se u istoriju kao prva pevačica iz Srbije koja je zapevala na Kosovu na poziv i u organizaciji Manastira Hilandar, a koliko je se publika uželela govori podatak da su je u enklavi Klokot dočekali i ispratili ovacijama.
Dragana je proglašena počasnim građaninom mesta na Kosovu i Metohiji, a oduševljeni gradjani kojih je u publici bilo više od 2000 dočekali su svoju novu sugrađanku aplauzom i bakljadom, a ona im je uzvratila muzičkim spektaklom... »

U nedelju lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Večernje novosti pre 2 sata
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu Ramuša Haradinaja
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu Ramuša Haradinaja, ali i priliku za Srpsku listu da u lokalnim... »

Vesli Klark na Kosovu kopa ugalj od 15 miliona dolara

Večernje novosti pre 3 sata
Penzionisani NATO general očekuje da mu takozvana vlada Kosova omogući veoma unosan biznis.
Vesli Klark, penzionisani general NATO-a, sada predstavnik kompanije "Enviditi“, izjavio je, kako prenose kosovski mediji, da čeka na odluku kosovskih institucija za dozvolu za ulaganje u oblast energetskih minerala, javlja... »

Tuga za oficirom: Pregrmeo je NATO bombardovanje i rat na Kosovu, a stradao u stravičnom udesu

Blic pre 4 sata
Potpukovnik Vojske Srbije Igor Veselinovski i Mića Ivančević, civilno lice na službi, stradali su juče ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod petlje Feketić.
Nekoliko stotina metara dalje, ka Novom Sadu, pre toga je poginuo vozač kamiona, prva žrtva nesreća koje su se juče nizale na tom putu. Kako za „Blic“ objašnjavaju u subotičkom Osnovnom javnom tužilaštvu, dogodile su se tri... »

Đurić: Referendumska odluka Srba na Kosovu

Danas pre 6 sati
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas, na završnoj konvenciji Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici, da Srbi u nedelju referendumski odlučuju da li žele da budu deo države Srbije. Srbima na Kosovu i Metohiji niko ne može da oduzme vezu sa Srbijom. Oni koji... »

©2017 Netmark d.o.o.