Kosovo - vesti

Dačić: Srbija nije džak za udaranje

RTV pre 1 minut
RTV: Dačić: Srbija nije džak za udaranje
BEOGRAD - Povodom izjava da ZSO neće biti formirana pre potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upitao je danas kakve veze ZSO ima sa time.
Dačić je podsetio da je dokument o tome potpisao pre pet godina sa Ketrin Ešton i sa Hašimom Tačijem. "Predstavnici EU su gluvonemi kada je u pitanju Priština. Ne znam da li je ta bolest izlečiva. Kada treba nešto protiv Prištine... »

Tači: Dijalog težak za Kosovo, ali jedini put

Danas pre 13 minuta
Predsednik Kosova Hašim Tači je ubeđen da će druga decenija državnosti doneti Kosovu učlanjenje u NATO i Evropsku Uniju, prenosi RTK.
On je to izjavio na konferenciji „Naredna decenija Kosova: Napredak reformi, regionalna saradnja i integracija u EU”, koja je održana danas povodom 10 godina nezavisnosti i uoči Samita u Sofiji, a organizovala je Grupa za... »

Hodžaj: Formiranje ZSO paralelno sa učlanjenjem Kosova u UN

Beta pre 2 sata
Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je kako stvaranje Zajednice srpskih opština (ZSO) treba da se ostvari uporedo sa učlanjenjem Kosova u Ujedinjene nacije (UN). Hodžaj je za Radio "Slobodna Evropa" rekao da Kosovo ne treba da žuri da formira ZSO i ona treba da postane funkcionalna kada... »

Tači: Dijalog sa Beogradom je težak, Naredne nedelje su ključne

Blic pre 37 minuta
Dijalog sa Beogradom je težak, ali je to jedini način da se krene napred, rekao je danas predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, prenose prištinski mediji. Tači je na forumu "Naredne decenije na Kosovu: Unapređenje reforme, regionalna saradnja i evropske integacije", rekao da će... »

Nema Zajednice opština bez članstva Kosova u UN?

Slobodna Evropa pre 49 minuta
Autor Arton Konushevci (Priredila Amra Zejneli) Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj, iz Demokratske partije Kosova (DPK), izjavio je da se formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom treba dogoditi paralelno sa učlanjenjem Kosova u Ujedinjene nacije (UN). U izjavi za Radio Slobodna Evropa... »

Šokantna vest! Bivši kapiten Srbije oblači dres lažne države Kosovo?!

Kurir pre 2 sata
Bivši član svih mlađih selekcija fudbalske reprezentacije Srbije, Arton Zekaj, mogao bi uskoro da obuče dres lažne države Kosovo.
Bivši omladinac Partizana i kapiten mlađih reprezentativnih selekcija reprezentacije Srbije dobio je ponudu od Fadilja Vokrija, predsednika Fudbalskog saveza Kosova, da igra za njihov nacionalni tim. "Poziv je stigao, ali moram... »

Hoće li ga ‘ukrasti’: Nekadašnji kapiten ‘orlića’ oblači dres lažne države Kosovo?

Hot sport pre 2 sata
Šok vest stiže iz južne srpska pokrajine Kosova i Metohije, bivši član svih mlađih kategorija Srbije možda promeni dres. Navikli smo na to da veliki broj fudbalera rođenih u Srbiji obuče dres Crne Gore. Međutim, sada bi bivši kapiten ‘orlića’ mogao da obuče dres takozvanog Kosova. Ruku na srce reč... »

Međunarodna zajednica postaje nervozna zbog stava Kosova o priznanju

Danas pre 4 sata
Beograd nezvanično poručio Prištini da usvajanje najnovije platforme u kosovskoj skupštini znači kraj pregovora u Briselu Tači i Haradinaj već duže vreme pripremaju kosovsku javnost da joj u jednom trenutku saopšte da baš i nije najvažnije da ih Srbija prizna, ocenjuje naš diplomatski izvor.
Srbiji ne bi smelo da smeta što se kao krajnji cilj u državnoj platformi Kosova za finalizaciju briselskog dijaloga navodi međusobno priznanje i stolica u UN, jer se to svakako neće desiti – ocenjuje diplomatski izvor Danasa i... »

Političke stranke Kosova danas o krizi vlasti

Al Jazeera pre 5 sati
Trenutna politička situacija i mogućnost postizanja dogovora o vanrednim parlamentarnim izborima su u fokusu rasprave.
Demokratski savez Kosova inicirao je okrugli stol, koji treba biti održan u srijedu, na koji je pozvao političke predstavnike svih političkih subjekata vlasti i opozicije sa samo jednom točkom dnevnog reda - trenutna politička... »

Kurti: Srbija ne može u EU bez priznavanja Kosova

Danas pre 13 sati
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu i da je ona već pala.
On je dodao da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni u vladi, ni izvan nje. „Trenutno imamo... »

©2018 Netmark d.o.o.