Kosovo

Korona virus: U Srbiji 10 žrtava virusa, nove mere na snazi, a Španija ponovo beleži rekordan broj žrtava

Danas pre 1 sat
U Srbiji je još dvoje ljudi preminulo od posledica zaraze virusom korona, dok u zemljama regiona broj zaraženih raste, a Španija beleži najveći broj preminulih u jednom danu. Do sada je u Srbiji registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva… »

Na severu Kosmeta dvoje zaraženo koronavirusom

Politika pre 1 sat
KOSOVSKA MITROVICA – Krizni štab Kosovske Mitrovice sopštio je da su od četiri uzorka koja su sa severa Kosova poslata u Institut Torlak, dva pozitivna na virus korona, a radi se o osobama iz Kosovske Mitrovice i Leposavića, prenosi Beta… »

Gujon:Srbi na Kosovu i Metohiji dvostruko ugroženi u vremenu korona virusa

Alo pre 1 sat
Bore se da prežive. Francuski humanitarac, osnivač organizacije "Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon, izjavio je da su, u vremenu kada je korona virus pogodio ceo svet, Srbi sa Kosova u posebno teškom položaju, jer su ugroženi ne samo od virusa, nego… »

Troje zaraženih u srpskim opštinama na KiM: Dva nova slučaja korone

Srbija danas pre 3 sata
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je jutros da su na severu KiM registrovana još dva slučaja zaraze virusom korona. Jedna inficirana osoba je iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, 1976. i 1977. godišta, i oni su… »

Gujon: Srbi na Kosovu dvostruko ugroženi u vremenu virusa korona

Večernje novosti pre 4 sata
Francuski humanitarac, osnivač organizacije "Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon kaže da su, u vremenu kada je virus korona pogodio ceo svet, Srbi sa Kosova u posebno teškom položaju jer su ugroženi ne samo od virusa, nego i od poteza prištinske… »

Engel optužio Trampovu administraciju za političku krizu na Kosovu

N1 Info pre 4 sata
Predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma, Eliot Engel "duboko je zabrinut teškim taktikama Trampove administracije sa Prištinom" i ocenjuje da su "SAD doprinele političkoj krizi na Kosovu". Kako prenosi RSE, Engel smatra… »

Bombardovanje SRJ: Naša vojska na Kosovu nije poražena /video/

Sputnik pre 5 sati
Prošla je 21 godina od agresije NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju, u kojoj je za 78 dana poginulo između 1.200 i 3.000 ljudi. Sputnjik je prošle godine pokrenuo veliki medijski projekat o bombardovanju ’99, čiji je rezultat serijal od 20… »

Ukleti mart! Pogrom nad kosovskim Srbima: Divljanje Albanaca ostavilo mrtve ljude i spaljena sela i crkve

Kurir pre 6 sati
Iako žestoki i na širokom prostoru, ovi nemiri su bili samo jedna u nizu akcija sistemskog etničkog čišćenja od Srba, koje međunarodna zajednica podržava na KiM. Broj Srba posle pogroma u mnogim mestima znatno se smanjio ili je sveden na nulu… »

Vojvođanska vlada obezbedila 20 tona brašna za Kosovo i Metohiju

Blic pre 15 sati
U glavnu Narodnu kuhinju u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji, stiglo 20 tona brašna koje je obezbedila vojvođanska vlada. Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, time je obezbeđena ova osnovna životna namirnica za duži… »

Pomoć iz Vojvodine: Pokrajinska vlada obezbedila 20 tona brašna Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

Večernje novosti pre 15 sati
U glavnu Narodnu kuhinju u Prekovcu, u opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji, stigla isporuka 20 tona brašna koje je obezbedila Pokrajinska vlada AP Vojvodine. Danas je u glavnu Narodnu kuhinju u Prekovcu, u opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji… »

Vesti dana »