Kosovo - vesti

BiH planira žestok odgovor Prištini

Sputnik pre 6 minuta
Odgovor Bosne i Hercegovine na uvođenje carine od 100 odsto na robu od strane privremenih prištinskih institucija mogao bi da bude zahtev za isključenje Kosova iz CEFTA sporazuma.
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je povodom carine od 100 odsto koje su prištinske vlasti uvele na proizvode iz BiH i centralne Srbije, da nema potrebe da se poseže za... »

"Nepredvidivi potezi usijanih glava u Prištini"

B92 pre 12 minuta
B92: "Nepredvidivi potezi usijanih glava u Prištini"
Beograd -- Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić izjavio da takse na srpsku robu otežavaju život Srba na Kosovu, a da bi nove mere ugrozile opstanak Srba.
"Ne možete ni da predvidite šta se sve mota u usijanim glavama u Prištini i kakvi su budući potezi koji će najdirektnije ugroziti mir i bezbednost svih na Kosovu a posebno Srba", rekao je Simić Radio televiziji Srbije. Prema... »

"Tražićemo suspenziju Kosova iz CEFTA i SSP"

B92 pre 1 sat
B92: "Tražićemo suspenziju Kosova iz CEFTA i SSP"
Sarajevo -- Odgovor Bosne i Hercegovine na carine prištinskih privremenih institucija od 100 odsto mogao bi da bude zahtev za iskuljučenje Kosova iz CEFTA sporazuma.
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je povodom carine od 100 odsto koje su prištinske vlasti uvele na proizvode iz BiH i centralne Srbije, da nema potrebe da se poseže za... »

Prištinske usijane glave ne znaju gde srljaju Najavljene mere proteruju Srbe sa Kosova

Alo pre 20 minuta
Alo: Prištinske usijane glave ne znaju gde srljaju Najavljene mere proteruju Srbe sa Kosova
Poslanik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da će najavljene dodatne mere Prištine "najdirektnije ugroziti" opstanak i egzistenciju srpskog naroda na KIM, ali da će ugroziti i Albance.
On je za RTS rekao da najavama mera predstavnici Prištine šalju najdirektniju poruku Srbima na da tu nisu dobrodošli "U ovim usijanim glavama u Prištini više ne možete ni da predvidite šta se mota i koji su sledeći potezi koji će... »

Na sednici Skupštine Kosova tri tačke o vojsci

Jug press pre 31 minut
Po nalogu premijera Kosova Ramuša Haradinaja, sednica Skupstine Kosova biće održana u petak , 14. 12. 2018, sa početkom od 10 sati. Na dnevnom redu biće tri tačke: 1. Drugo razmatranje Nacrta zakona o Ministarstvu odbrane, 2. Drugo razmatranje Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova, 3. Drugo... »

Stižu kazne zbog taksi: BiH će tražiti suspenziju Kosova iz cefta i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju?

Telegraf pre 1 sat
BiH planira da za nekoliko dana obavesti o tome Mogerini i Johanesa Hana
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je sinoć, povodom taksi od 100 odsto koje su prištinske vlasti uvele na proizvode iz BiH i centralne Srbije, da nema potrebe da se poseže za... »

Stiže kazna za Prištinu, biće još gore Traži se suspenzija Kosova iz CEFTA i SSP

Alo pre 2 sata
Alo: Stiže kazna za Prištinu, biće još gore Traži se suspenzija Kosova iz CEFTA i SSP
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je sinoć, povodom taksi od 100 odsto koje su prištinske vlasti uvele na proizvode iz BiH i centralne Srbije, da nema potrebe da se poseže za kontramerama, ali da bi odgovor BiH mogao da bude zahtev za isključenje Kosova iz sporazuma koji garantuju slobodnu trgovinu.
"Jedna od mogućih mera, ako se s ovim merama nastavi, jeste da zatražimo suspenziju iz okvira CEFTA (Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini), ali tražićemo i suspenziju iz SSP (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s... »

Tihi pogrom Srba: Sve manje hrane, sve više „hamera“ (video)

Sputnik pre 2 sata
Srpska dipomatija trebalo bi da prestane da samo reaguje na situacije, ona bi u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije trebalo da zauzme proaktivan stav, kaže nekadašnji šef jugoslovenske diplomatije Živadin Jovanović.
Američka oklopna vozila „hamer“ stigla su Prištinu, za potrebe tzv. vojske Kosova. Šta Srbija može da uradi po tom pitanju, bila je tema emisije „Na nišanu Lazanskog“. Gost u studiju bio je nekadašnji jugoslovenski šef... »

Kosovo se davi u Ist Riveru

Vesti online pre 9 sati
Madagaskar je 12. članica UN, ujedno i najveća i najmnogoljudnija, koja je do sada povukla priznanje Kosova. S odlukom ove afričke zemlje srpski šef diplomatije bliži se svom cilju da broj priznanja svede ispod 100, pa čak i na manje od polovine članica Generalne skupštine na Ist Riveru.
Sa oko 20 miliona stanovnika 587.400 kvadratnih kilometara Madagaskar ima površinu gotovo kao njegova nekadašnja kolonijalana metropola Francuska. Madagaskar je i jedna od najsiromašnijih zemalja sveta, ali uz Burundi i Uniju... »

Prištinski mediji pišu: Albanac uhvaćen u švercu pića iz centralne Srbije

Večernje novosti pre 11 sati
Prištinski list "Koha ditore" objavio je da su "carinski službenici zaplenili kombi pun bezalkoholnih pića za koje se sumnja da su prošvercovana iz Srbije", a kojim je upravljao Albanac
Prištinski list "Koha ditore" objavio je da su "carinski službenici zaplenili kombi pun bezalkoholnih pića za koje se sumnja da su prošvercovana iz Srbije", a kojim je upravljao Albanac. Navodi se da je akcija izvedena danas pre... »

Oblačno, hladnije, uglavnom suvo

Vesti online  pre 1 sat  još 8 povezanih

Arifi: Možda od danas nove oštre mere za Srbe

RTV  pre 49 minuta  još 1 povezana

Istraživanje: Jevreji u Evropi sve više žive u strahu

BBC News  pre 1 sat  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.