Kosovo

EULEX nakon incidenata na Severu: Pažljivo pratimo događaje koji mogu da utiču na bezbednost

Danas pre 27 minuta
Mobilne izviđačke patrole EULEX-a trenutno prate bezbednosnu situaciju na Severu Kosova, uključujući i Severnu Mitrovicu, kao i nedavna dešavanja, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom, saopštili su iz ove misije Evropske unije za KoSSev nakon… »

Doderović: Nismo iznenađeni imenovanjem Radulovića u Kurtijevu vladu

Dnevnik pre 50 minuta
KOSOVSKA MITROVICA: Predsednik Crnogorske liberalne stranke Kosova Radoman Doderović izjavo je danas da crnogorsku zajednicu na Kosovu nije iznenadila informacija da je Lazar Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića, ministra za zajednice i… »

Čula se jaka detonacija: Uništena ručna granata u prostorijama Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici

Telegraf pre 44 minuta
Bomba je uništena takozvanom "kontrolisanom eksplozijom" Deminerska ekipa Kosovske policije neutralisala je neeksplodiranu ručnu granatu u prostorijama Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici, navodi Kosovo online. Prema rečima pripadnika… »

Haradinaj udario iz sve snage: Čemu žurba, Aljbine Kurti? Prestani sa ishitrenim odlukama i akcijama na severu!

Večernje novosti pre 27 minuta
PREDSEDNIK Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj poručio je "premijeru privremenih prištinskih institucija" Aljbinu Kurtiji da prestane sa ishitrenim odlukama i akcijama na severu KiM i zakazivanjem fiktivnih izbora za gradonačenike… »

Aljbin Kurti objavio da će severno od Ibra rasporediti još veći broj policajaca

Telegraf pre 8 minuta
On je u svojoj FB objavi napisao da su na severu Kosova "pojačani napadi" Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je na svom Fejsbuk (FB) profilu da će vlada tzv. Kosova zbog situacije "severno od Ibra rasporediti još veći… »

Aljbin Kurti pojačava prisustvo policije na Severu, tvrdi – zbog oružanih napada

Danas pre 1 sat
„Zločinačke bande pojačale su napade na severu Kosova. Znaju da se bliži kraj. Vlada Kosova niti se cenjka sa njima, niti ih toleriše“, poručio je kosovski premijer Aljbin Kurti večeras, prenosi KoSSev. Najmanje dva incidenta dogodila su se… »

CIK Kosova povodom incidenata na severu: Pod ovim uslovima ne možemo početi izbore kako smo palnirali

Danas pre 1 sat
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) održala je večeras vanrednu sednicu nakon što su danas građani sprečili ulazak njihovih predstavnika u kancelarije u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, a predsedavajući CIK Krešnik Radonjići rekao je da, s… »

Nova pretnja Prištine: Kurti kaže da će rasporediti više policajaca severno od Ibra

Blic pre 1 sat
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je na svom Fejsbuk (FB) profilu da će vlada tzv. Kosova zbog situacije "severno od Ibra rasporediti još veći broj policajaca". On je u svojoj FB objavi napisao da su na severu Kosova… »

Uništena ručna granata u prostorijama oik u Severnoj Mitrovici, čula se jaka detonacija

Blic pre 1 sat
Deminerska ekipa Kosovske policije neutralisala je neeksplodiranu ručnu granatu u prostorijama Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici. Prema rečima pripadnika policije koji su obezbeđivali lice mesta bomba je uništena takozvanom… »

CIK: "Pristup severu ograničen, ne možemo po planu da organizujemo izbore"

Blic pre 2 sata
Predsednik CIK Krešnik Radonjići izjavio je da je, s obzirom na današnja dešavanja na severu Kosova, nije moguće po planu sprovoditi pripremne radnje za organizaciju izbora za gradonačelnike u četiri opštine, prenosi Koha. Radonjići je dodao da… »

Vesti dana »