Kosovo

Posle pisanja kurira: Kralj Aleksandar Prvi treba da postane svetac

Kurir pre 39 minuta
Inicijativu srpskih intelektualaca da kralj ubijen u Marselju bude proglašen mučenikom svetiteljem podržao je POKS. Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podržava inicijativu grupe srpskih intelektualaca, predvođenih akademikom Matijom Bećkovićem… »

U Srbiji 2.000 parlamentaraca iz celog sveta: Borba za Kosovo na domaćem terenu

Kurir pre 1 sat
Svečano Skupština Interparlamentarne unije otvorena juče u Beogradu. Šefica srpskog parlamenta Maja Gojković kaže da će se država potruditi da ovim gostima pokaže više od politike. Beograd će u naredna četiri dana biti domaćin 141. skupštine… »

Kosovo: Predate koverte sa oko 5.000 glasova iz Srbije u CIK

Danas pre 2 sata
Oko 5.000 glasova poštom za koje se sumnja da su izazvali zdrastvene tegobe kod službenika Centralne izborne komisije (CIK) preneli su iz Kosovske Mitrovice u Prištinu šef kancelarije za vezu Srbije na Kosovu Dejan Pavičević i njegov zamenik Predrag… »

Brnabić: Oni bi da uvedu u vladu "njihove Srbe"

Večernje novosti pre 2 sata
Premijerka je rekla i da nema preteranih očekivanja posle najave Aljbina Kurtija o kršenju CEFTA sporazuma. Premijerka Srbije Ana Brnabić u nedelju veče je, komentarišući prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj… »

Albanci i Bošnjaci brutalno vređali Handkea, on im jednim potezom zapušio usta! (video)

Alo pre 1 sat
Handke se, kao što se na snimku može videti, suočio sa demonstrantima ne želeći da odstupi. Dodela Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu razgnevila je mnoge na Zapadu. Spočitavaju mu da je bio na strani „genocidnih… »

"Zaista deluje kao čudo..." Bogoljub Karić otkrio tajne svog posla, pa novi projekat osmišljao na krovu auta (video)

Blic pre 4 sata
Biznismen Bogoljub Karić poručio je da je ponosan na svoja gradilišta i radnike, pa otkrio kako nastaju novi projekti na kojima vredno radi. On je uz snimak dodao i opis: Dragi moji! Mnogi naši prijatelji i gosti, kada obiđu naša gradilišta i vide… »

Neprocenjivo blago Dečana i SPC: U digitalnim zapisima i fermani Sulejmana Veličanstvenog, knjiga gostiju sa potpisima Tita i…

Večernje novosti pre 6 sati
Stari rukopisi koji svedoče o vekovnom prisustvu Srba na Kosovu i Metohiji biće predstavljeni na moderan način i trajno sačuvani od zaborava i propadanja. VREDNA biblioteka manastira Visoki Dečani uskoro će biti cela digitalizovana, dok je projekat… »

Kosovo: Policija oduzela dva mobilna telefona članu Centralne izborne komisije

Danas pre 7 sati
Policija je danas u Prištini bez obrazloženja oduzela dva mobilna telefona članu Centralne izborne komisije, predstavniku Srpske liste Stevanu Veselinoviću. Njegov advokat Negovan Šaranović objasnio je da nisu tačni navodi pojedinih prištinskih… »

Na KiM prekinuto brojanje glasova iz centralne Srbije: Iz prostorije izbačeni predstavnici sl

Telegraf pre 1 dan
Glasanje prekinuto nakon što su verfikatori navodno dobili alergiju na rukama i licu. U Centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije prekinut je proces verifikacije glasova koji su stigli iz centralne Srbije zbog “mirisa koverti”, a neki do… »

Maja Gojković sa predsednicima parlamenata u okviru IPU

RTS pre 13 sati
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, uoči početka 141. zasedanja Interparlamentarne unije (IPU), koja se u Beogradu održava od 13. do 17. oktobra, sastala se sa predsednicima parlamenata Burundija, Irske, Ruande, Filipina i… »

Vesti dana »