Kosovo - vesti

"Ubistvo Olivera Ivanovića opasan presedan"

B92 pre 27 minuta
B92: "Ubistvo Olivera Ivanovića opasan presedan"
Brisel -- Ministri spoljnih poslova zemalja članica EU zatražili su u Briselu da se sprovede brza istraga ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića.
Oni su zatražili i da se nastavi dijalog Beograda i Prištine. To je, kako prenosi Hina, izjavila hrvatska ministarka spoljnih poslova Marija Pejčinović Burić nakon ministarskog sastanka EU i dodala da je zaključeno da je reč o... »

Blic: Grupa vladika traži Sabor SPC o Kosovu i Metohiji

B92 pre 45 minuta
B92: Blic: Grupa vladika traži Sabor SPC o Kosovu i Metohiji
Beograd -- Šest vladika SPC zatražilo je od Sinoda da zakaže Sabor, kako bi se SPC odredila i zauzela jedinstven stav o rešenju za Kosovo i Metohiju, piše “Blic“.
Prema navodima tog lista, episkopi su zahteve upućivali u poslednja dva meseca, ali Sinod ni jednom od vladika nije konkretno odgovorio. "Zahtev za održavanje Sabora nije direktno povezan sa potpisivanjem Apela za Kosovo i... »

Boginje kose i staro i mlado

Vesti online pre 51 minut
Američki Stejt department izdao je upozorenje prvog stepena za putovanja u Beograd i Srbiju zbog prijavljene epidemije boginja. Putnici koji žele da putuju u Srbiju treba da budu sigurni da su vakcinisani MMR vakcinom (protiv morbila, zauški i rubeola), navodi se na sajtu američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.
Epidemija u Srbiji nije zvanično prijavljena iako je od početka oktobra 2017. zaključno sa 19. januarom 2018. u Srbiji i srpskim opštinama na Kosovu, registrovano je 1.227 slučajeva malih boginja. Najmlađa obolela osoba je... »

Vučić o poseti Kosovu i Metohiji: Samo sam radio svoj posao, ubistvo Ivanovića je direktan pucanj u Srbiju

Večernje novosti pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Hepi tv pričao o poseti i razgovorima sa Srbima na Kosovu i Metohiji, ubistvu Olivera Ivanovića, beogradskim izborima, opoziciji, metrou...
UČINILI smo da cela Srbija vidi lice naših ljudi na Kosovu i Metohiji, da njihova patnja i problemi dobiju lice, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o susretu sa Srbima iz pokrajine u Lapoljem selu, tokom... »

Nova stranka nacionalista: Miša Vacić na čelu Srpske desnice, podržali ga Lav Pajkić i Marko Bulat

Blic pre 1 sat
Posle DSS-a, Dveri i Zavetnika, političko nebo dobilo je još jednu stranku nacionalno-konzervativne orijentacije - Srpsku desnicu, sa Mišom Vacićem na čelu, bivšim savetnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koga su podržale i estradne ličnosti: pevač Marko Bulat i voditelj Lav Pajkić.
Prvi kongres ove stranke održan je u svečanoj sali opštine Zemun, gde je izabrano novo rukovodstvo i doneta odluka da Srpska desnica učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu. Kongresu je prisustvovalo 150 delegata,... »

Vučić: Priština hoće na sever KiM

Danas pre 2 sata
Nesumnjivi cilj prištinskih vlasti je da uđu na sever, jer time prestaju bilo kakvi razlozi za razgovore sa Beogradom, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je poručio da će Srbija, kao država, naći način da postupa po prijavama koje dođu sa severa Kosova radi obračuna sa... »

Odlikovanje za humanitarca Arno Gujona

Večernje novosti pre 4 sata
Francuz Arno Gujon dobiće u utorak u patrijaršiji Orden Svetog Save prvog reda, najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva
Francuz Arno Gujon dobiće u utorak u patrijaršiji Orden Svetog Save prvog reda, najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva. Gujona, osnivača humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo" iz Francuske... »

Lončar: Plaćamo kosovske lekare koji ne leče

Večernje novosti pre 3 sata
Lončar o izdvajanjima za zdravstvo u pokrajini
SRBIJA trenutno plaća 4.224 zdravstvena radnika koji pregledaju i leče srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, ali i plaća 599 radnika koji nisu na svojim radnim mestima u zdravstvenim ustanovama - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ti lekari se, kaže... »

Dačić: Dogovor samo uz trajno rešenje

Danas pre 5 sati
Dogovor sa Prištinom bio bi dobar kada bi njime došlo do trajnog rešenja naših odnosa sa Albancima, a moj skepticizam da će do toga doći zasniva se na realnosti, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je istakao da na Zapadu smatraju da do trajnog rešenja tog problema treba da... »

Kosovo u Beogradu

Danas pre 6 sati
Moramo se vratiti u septembar 2000. jer tih dana je predsednički kandidat DOS Vojislav Koštunica, pogođen kamenom ispod desnog oka na mitingu u Kosovskoj Mitrovici. Njega i lidere DOS gađale su pristalice Slobodana Miloševića, koji su na skup došli organizovano. Koštunicu su svojim telima štitili... »

Danas pretežno oblačno, sa snegom i kišom

B92  pre 27 minuta  još 1 povezana

Slovenija će priznati Palestinu

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Tri ponuđača za šine na Mostu na Adi

Danas  pre 1 sat  još 1 povezana

Zvezda u Holivudu i za Mini Maus, 40 godina posle Mikija (foto)

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.