Kosovo

Bivši specijalac uhapšen na Kosovu: Sumnja se da je vođa albanskog narko-kartela

Blic pre 3 sata
Gezim Čelja, bivši pripadnik specijalnih jedinica policije iz Albanije, poznat kao "bos međunarodnog prometa kokaina", uhapšen je danas na Kosovu, piše Reporteri. Njegovo hapšenje na Kosovu potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant… »

"Kad gudalo gudi, Kosovo se budi": Guslari pred punom salom Kolarčeve zadužbine napravili spektakl za pamćenje (foto)

Večernje novosti pre 3 sata
PRED prepunom salom u Kolarčevoj zadužbini održano je guslarsko veče za pamćenje na temu "Kad gudalo gudi, Kosovo se budi". Dugo Begrad nije imao tu čast da sluša najbolje guslare, a sudeći po ovacijama publike, svi su i više nego zadovoljni… »

Jeremić: Glas za Narodnu stranku je siguran izbor da Srbija sačuva Kosovo i Metohiju

Danas pre 4 sati
Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ c izjavio je danas da je ogromna većina naroda protiv priznavanja Kosova kao nezavisne države, i pozvao građane da glasaju za Narodnu stranku, jer je to siguran izbor za… »

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 53 osobe za masakr u Meji, kod Đakovice

Danas pre 6 sati
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv 53 osobe za masakr u Meji i drugim selima u području „Reka e Keqe“ u opštini Đakovica. „Za ovaj zločin optužene su 53 osobe, od kojih je šesnaestoro bilo na položaju u važnim vojnim… »

Kurti otputovao za Berlin, sutra učestvuje na Kongresu SDP Nemačke

Danas pre 6 sati
Premijer Kosova Aljbin Kurti zajedno sa ministrom kulture, omladine i sporta Hajrulahom Čekuom otputovao je u danas u Berlin da bi učestvovali na Kongresu Socijaldemokratske partije (SDP) Nemačke. Kako je saopštila vlada Kosova, na marginama kongresa… »

RSE: U prvom tromesečju sledeće godine se očekuje podizanje optužnice protiv Radoičića zbog Banjske

Danas pre 6 sati
Očekuje da će pravosudne institucije Kosova u prva tri meseca 2024. godine podići optužnicu protiv bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, osumnjičenog za organizovanje oružanog napada u Banjskoj, javlja Radio slobodna Evropa (RSE)… »

Erdogan: Turska će povećati podršku međunarodnom priznanju Kosova

Politika pre 1 dan
ISTANBUL – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da će Ankara povećati podršku međunarodnom priznanju takozvanog Kosova, kao i da dijalog (Beograda i Prištine) predstavlja put ka miru i stabilnosti u regionu. Erdogan se u Istanbulu… »

Stano: Statut ZSO evropski

Politika pre 1 dan
Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je za RTV21 da je nacrt statuta Zajednice srpskih opština koji je predstavljen Kosovu i Srbiji u procesu dijaloga u Briselu uravnotežen i evropski. „Možemo samo da podsetimo da je novi izbalansirani evropski… »

Podnete optužnice za zločine nad albanskim stanovništvom u Meji i drugim selima u okolini Đakovice 1999.

Glas Amerike pre 1 dan
Priština — Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu za masakr u selu Meja i drugim selima regiona opštine Đakovica, gde su, prema navodima tužilaštva, pripadnici bivše Vojske Jugoslavije, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i… »

Obradović: Ova vlast je osiromašila Srbiju

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Srbija traži novi pravac i odgovornu vlast, jer je sa ovom umorna, posvađana, ponižena i siromašna, kaže se u saopštenju Boška Obradovića, jednog od nosilaca izborne liste broj 4: MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ –… »

Vesti dana »