Kosovo - vesti

EU protiv zajedničkog predsjednika Albanije i Kosova

Al Jazeera pre 1 sat
Izjavu albanskog premijera Edija Rame o 'zajedničkom predsjedniku Albanije i Kosova' Evropska komisija ocijenila kontraproduktivnom.
Evropska unija povodom ”ideje” albanskog premijera Edija Rame o ”zajedničkom predsedniku Albanije i Kosova” kaže da su ”izjave koje su mogu tumačiti kao političko mešanje u susedne zemje” kontraproduktivne, kako u izgradnji... »

Ako se Srbija odrekne Kosova zbog EU gubi pravo da se naziva državom

RTV pre 24 minuta
BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora vladine Kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio je danas da konačni sud o modelima za rešavanje kosovskog problema neće davati velike sile, već narod Srbije.
Đurić je tokom Okruglog stola "Geopolitički i bezbednosni aspekti mogućeg rešenja statusa Kosova" rekao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić predlog o rešenju dati kada se proceni da je trenutak najadekvatniji. Bivši savezni... »

Princ Leka: Samo kruna može da ujedini Albaniju i Kosovo

RTS pre 42 minuta
RTS: Princ Leka: Samo kruna može da ujedini Albaniju i Kosovo
Povodom izjave premijera Edija Rame o "zajedničkoj politici i jednom predsedniku Albanije i Kosova", oglasio se albanski princ Leka, poručivši da "samo kraljevska kruna može da obezbedi ujedinjenje dve države sa jednom nacijom".
Da bi se to postiglo potrebno je vratiti monahiju, napisao je Leka na društenim mrežama. "Nacionalno objedinjavanje bilo je i biće san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao... »

Medojević: Crna Gora prodaje teritoriju lažnoj državi Kosovo

Dnevnik pre 1 sat
PODGORICA: Predsednik opozicionog crnogorskog „Pokreta za promjene“ Nebojša Medojević optužio je vlast u Podgorici da se, potpisivanjem zajedničke izjave - aneksa sporazuma o demarkaciji sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, sprema da praktično pokloni deo sopstvene teritorije drugoj državi, i to lažnoj.
Uopšte me ne bi začudilo, poznajući prirodu aktuelnog rukovodstva i lopovski režim u Crnoj Gori, da prodaju kosovskoj mafiji deo naše teritorije. Šta je za Bedžeta Pacolija, Tačija, Haradinaja, braću Osmani i Keljmendija da plate... »

Sada hoće da Albanija i Kosovo budu kraljevina: Javio se i kandidat za presto

Telegraf pre 48 minuta
Potrebno je vratiti monarhiju
Albanski princ Leka oglasio se danas povodom izjave premijera Edija Rame o "zajedničkoj politici i jednom predsedniku Albanije i Kosova", poručivši da " samo kraljevska kruna može da obezbedi ujedinjenje dve države sa jednom nacijom". Rama za zajedničku spoljnu i... »

"Ako Srbija i Kosovo krenu u razmenu teritorija, buknuće ceo Balkan"

Vesti online pre 1 sat
Ako bi Srbija i Kosovo razmenile delove teritorije, proces se tu ne bi zaustavio, piše britanski list "Ekonomist" u opširnom tekstu o razmeni teritorija na Balkanu.
Na sajtu "Ekonomista", ističe se da bi moglo doći do ogromnih posledica u slučaju razmene teritorija, i da bi "mudrije bilo umanjivanje značaja nacionalnih granica". U uvodnom delu teksta list je podsetio da je Kosovo pre 10... »

'Economist': Razmjena teritorija na Balkanu bi otvorila vrata pakla

Al Jazeera pre 3 sata
Britanski list navodi kako bi došlo do velikih posljedica ako bi Srbija i Kosovo razmijenili dijelove teritorije.
Britanski list Economist, u tekstu o razmjeni teritorija na Balkanu, naveo je u ponedjeljak da ako bi "Srbija i Kosovo razmijenili dijelove teritorije proces se tu ne bi zaustavio". Ističe se kako bi moglo doći do ogromnih... »

Noje cirher cajtung: Zapad dvostruko zakazao na Kosovu

Novi magazin pre 2 sata
Rat protiv Beograda nije dobila UČK (Oslobodilačka vojska Kosova - OVK) već NATO, a posle rata nije ostala zemlja koja se sama oslobodila, već zapadni protektorat koji je trebalo da izgradi institucije na temelju rezolucije UN i da pripremi rešenje pitanja statusa ali se i jedno i drugo ispostavilo kao pretežak zadatak, ocenjuje danas Noje cirher cajtung (NZZ).
U tekstu povodom 10 godina nezavisnosti Kosova list piše da je "Zapad pri formiranju kosovske države dvostruko zakazao", prenosi Dojče vele (Deutesche Welle - DW). Na Kosovu se, piše NZZ, "etablirao obrazac koji i danas obeležava... »

Sava Janjić, iguman Visokih Dečana: Podela Kosova nije rešenje!

Kurir pre 16 sati
Podela Kosova otvorila bi Pandorinu kutiju nasilja i pokrenula domino efekat širom Balkana sa užasnim posledicama za sve
Ako postoji rešenje statusa Kosova, to zasigurno nije podela. Svi znamo da većina Srba ne živi na severu Kosova, već na prostorima juga, koji je većinski naseljen Albancima. Tamo su i najvažnije srpske pravoslavne svetinje. SPC... »

Drugi dan proslave desetogodišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova

Danas pre 16 sati
Nizom svečanosti danas je u Prištini nastavljeno obeležavanje desetogodišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.
Počelo je sađenjem 115 stabala „u znak zahvalnosti“ državama koje su priznale Kosovo, u „Memorijalnom kompleksu Adem Jašari“ u selu Prekaze. Održana je svečana sednica Skupštine Kosova, potom su Prištinom defilovali pripadnici... »

"Velika Albanija je najveća pretnja za mir na Balkanu"

Vesti online  pre 2 sata  još 19 povezanih

Vulin: Uhapšeno osam stranaca, ne verujem u slučajnost

B92  pre 37 minuta  još 19 povezanih

Ana Brnabić neprijatno iznenađena izjavom Pahora o Kosovu

SEEbiz  pre 48 minuta  još 17 povezanih

Vilijams-Gos: Partizan je neverovatan klub

Press  pre 3 sata  još 51 povezana

Federer započeo 303. nedelju na prvom mestu ATP liste

Beta  pre 8 sati  još 17 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.