Luksemburg

Pahor: presuda suda EU za Sloveniju ništa ne menja

Dnevnik pre 27 dana
LjUBLjANA: Povodom današnje presude suda EU da nije nadležan za slovenačku tužbu protiv Hrvatske, predsednik Slovenije Borut Pahor ocenio je da ona za Sloveniju ništa ne menja. "Pitanje granice s Hrvatskom je rešeno, ali susedna i prijateljska… »

Plenković: Odluka Suda EU o slovenačkoj tužbi je pobeda hrvatskih argumenata

Novi magazin pre 27 dana
Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je kao pobedu hrvatskih argumenata današnju presudu Suda Evropske unije koji se proglasio nenadležnim za slovanačku tužbu protiv Hrvatske zbog graničnog spora. "Današnja presuda Suda Evropske unije kojom se… »

EU: Za i protiv minimalnog zagarantovanog dohotka

WDR pre 28 dana
Borislav Šujanski, Köln Nivo minimalno zagarantovanog dohotka u brojnim zemljama članicama EU je isuviše nizak zaključeno je u Komisiji EU, te je sredinom januara pokrenuta diskusija na tu temu sa predstavnicima zemalja članica. Većina sindikata je… »

Sud EU o (ne)nadležnosti u sporu Slovenije i Hrvatske

Dnevnik pre 28 dana
ZAGREB: Sud Evropske unije sutra će u Luksemburgu saopštiti da li se smatra (ne) nadležnim po slovenačkoj tužbi protiv Hrvatske zbog navodne povrede evropskog prava zbog nesprovođenja arbitražne odluke o granici. Ako se Sud proglasi nenadležnim… »

Estonska aplikacija dobila 50 miliona evra od EIB-a da konkuriše Uberu

B92 pre 29 dana
Luksemburg -- Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je sporazum o ulaganju 50 miliona evra u estonsku aplikaciju Bolt, koja će konkurisati Uberu i sličnim aplikacijama. Finansiranje ove aplikacije podržao je Evropski fond za strateške… »

Stjepanović u Luksemburgu došao do olimpijske norme: Voleo bih da mi se posreće i treće Igre

Večernje novosti pre 29 dana
Imam iskustvo iz Londona i iz Rio de Žaneira, najvažnije je da odem zdrav i spreman - poručio je Velimir. NIKAD ne odustaje. Velimir Stjepanović je godinu dana jurio kartu za Tokio i za upornost je nagrađen pre tri dana na "Euromitingu" u… »

Brod sa 403 migranta dobio dozvolu da pristane u Italiji

Al Jazeera pre 30 dana
Još dva spasilačka broda, na kojima je 230 osoba, čekaju da se iskrcaju u Italiji ili na Malti. Humanitarni brod sa 403 osobe koje su spašene na Sredozemnom moru saopćio je u utorak da je dobio dozvolu za pristajanje u Italiji. Neimenovani izvor iz… »

Desant migranata na italiju! Pristao još jedan brod, Salvini se odmah oglasio i poručio: "ludilo!"

Srbija danas pre 30 dana
Humanitarni brod sa 403 osobe koje su spasene na Sredozemlju saopštio je danas da je dobio dozvolu za pristajanje u Italiji. Neimenovani izvor iz italijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da će Nemačka i Francuska primiti određeni broj… »

Stjepanović postao 50. član tima Srbije za Tokio

Politika pre 30 dana
On je obezbedio učešće na olimpijskim igrama pošto je ostvario A normu na 200 m slobodnim stilom. Srpski plivač Velimir Stejepanović izborio je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je isplivao A normu na 200 metara slobodnim stilom… »

Za njega je treća sreća, bravo, veljo! Srbija jača za još jednog člana, Stjepanović putuje u Tokio na Olimpijske igre!

Blic sport pre 31 dan
Tim Srbije koji će predstavljati državu na Olimpijskim igrama u Tokiju, jači je za još jednog člana. Srpski plivač, Velimir Stjepanović, isplivao je normu na 200 metara slobodnim stilom. Stjepanović je na mitingu u Luksemburgu zabeležio vreme… »

Vesti dana »