Luksemburg

Budimpešta i EU ponovo u klinču

Politika 24.12.2020
Najviši evropski sud utvrdio je da je Budimpešta pogrešila što je prisilno, uz pomoć policije, proterala osobe koje nisu državljani EU u Srbiju, što je brak definisala kao zajednicu u kojoj je majka žena, a otac muškarac. Predstavnici Mađarske… »

Raspopović menja Radunovića u Astri

Sport klub 23.12.2020
Momčilo Raspopović, fudbaler Rijeke i reprezentativac Crne Gore, karijeru će nastaviti u Rumuniji, a nova destinacija je ekipa Astre čije boje brani Risto Radunović koji je nedavno stigao do brojke od 100 odigranih mečeva. Raspopović i Radunović… »

Orban se ogrešio o Srbiju: Najviša pravosudna institucija EU u Luksemburgu zaključila da je Mađarska nezakonito vraćala…

Večernje novosti 22.12.2020
BUDIMPEŠTA se grubo ogrešila o migrante koji su utočište potražili u Evropi, ali i o Srbiju, gde su izbeglice vraćane bez osnova. Ovaj zaključak Suda pravde u Luksemburgu, najviše pravosudne institucije EU, stavlja Mađarsku i njenog premijera… »

Srpski standard na pola proseka EU: Evrostat o kupovnoj moći i rashodima domaćinstava u svim zemljama Starog kontinenta

Večernje novosti 22.12.2020
KUPOVNA moć stanovništva u Srbiji prošle godine je bila za polovinu ispod proseka Evropske unije. Preciznije, stvarna individualna potrošnja domaćinstava u našoj zemlji, kojom se meri materijalno blagostanje, iznosila je 49 odsto od evropskog… »

Kreditna linija od 65 miliona evra za oporavak preduzeća na Balkanu

RTV 21.12.2020
BRISEL - Evropska investiciona banka (EIB) i ProKredit grupa staviće na raspolaganje kreditnu liniju od 65 miliona evra za ubrzanje oporavka malih i srednjih preduzeća na zapadnom Balkanu od krize kovid-19, objavljeno je u Luksemburgu i Frankfurtu. "Ova… »

EIB: Nova kreditna linija od 65 mln evra za MSP na Z.Balkanu

Dnevnik 21.12.2020
Evropska investiciona banka (EIB) i ProKredit grupa dogovorile su novu kreditnu liniju od 65 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima na Zapadnom Balkanu i za brži oporavak od krize uzrokovane kovidom 19. LUKSEMBURG/FRANKFURT:Evropska… »

Eurostat: Srpski standard oko polovine evropskog proseka

Radio 021 20.12.2020
Koliko se u Evropi – državama Evropske unije, onim koje nisu članice i onima koje tome teže a još nisu u tom savezu – tokom 2019. godine stvorilo, a koliko su građani trošili, odnosno šta su s novcem kojim su raspolagali mogli da učine… »

Šta je sve premijer Krivokapić uradio za samo dve nedelje

Nova 19.12.2020
Uprkos skepsi i verovanju da će nova vlast biti ista kao i prethodna i da su obećanja o "demokratizaciji" zemlje i pravljenju Luksemburga od nje prazne priče, deset dana po formiranju, Vlada Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem pokazala je da… »

Evropski sud proglasio nezakonitim softver za nameštanje emisija štetnih gasova

Auto blog 17.12.2020
Pet godina nakon početka skandala s dizel motorima Volkswagena, Evropski sud (European Court of Justice) je proglasio kontroverzni softver za nameštanje vrednosti izduvnih gasova u testovima - nezakonitim. Presuda je doneta u četvrtak u Luksemburgu i… »

Sud EU osudio sloveniju: Evrozona uzdrmana skandalom!

Srbija danas 17.12.2020
Banka Slovenije protivpravno prisvojila dokumenta Evropske centralne banke. Sud Evropske unije u Luksemburgu u četvrtak je doneo presudu po kojoj je Slovenija prekršila pravila Evropske unije tokom kriminalističke istrage u svojoj centralnoj banci… »

Vesti dana »