Luksemburg

Gotovo sve maske na tržištu EU potiču iz jedne zemlje

Nova ekonomija pre 18 dana
Vrednost uvoza maski za lice u EU dramatično je porasla u prvom polovine ove godine, sa 800 miliona prošle godine na 14 milijardi evra. To je porast od 1.800 odsto, pokazuje izveštaj Eurostata. Kao što se moglo očekivati, države članice sa velikom… »

Azuri brojali do šest, Turci odigrali kao Nemci protiv Nemaca, bez pobednika u Lisabonu!

Sportske.net pre 19 dana
Hrvatska preokrenula u Sent Galenu, Holanđani razočarali u Amsterdamu. Austrija - Grčka 2:1 Tokom prvog dela igre nismo videli golove, iako je Austrija bila dosta dominantnija od gostiju. U drugom sijaset izmena pomaže Grcima koji stižu i do vođstva… »

Danci spremni za Island i Englesku, Crnogorci bez Jovetića i Savića preživeli protiv Letonije

Mozzart sport pre 19 dana
Hadžibegić dao šansu igračima koji nisu standardni. Današnji dan uglavnom su obeležile internacionalne prijateljske utakmice, a u terminu od 18.00 najzanimljivije je bilo u Podgorici, Kopenhagenu i Larnaki. Crna Gora protiv Letonije nije napravila… »

Luksemburg uvezao najviše zaštitnih maski po glavi stanovnika u celoj EU

Danas pre 20 dana
Vrednost uvoza skočila za 1.800 odsto u odnosu na isti period prošle godine Da bi sprečile širenje pandemije virusa korona, zemlje širom sveta preduzele su niz restriktivnih mera, koje su negativno uticale na međunarodnu trgovinu robom. Međutim… »

Srpski pasoš „jači“ od američkog

Vesti online pre 21 dan
Prema indeksu pasoša 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija pasoš srpskih državljana visoko je rangiran. Lista pasoša je sastavljena na osnovu toga u koliko zemalja njegov vlasnik ima odobren bezvizni pristup ili dobija vizu po dolasku. Iako je pasoš… »

Orbanov poraz

B92 pre 20 dana
Poraz mađarskog premijera Viktora Orbana. Isterivanje "Sorosovog" univerziteta iz Budimpešte nije bilo zakonito, presudile sudije Evropskog suda u Luksemburgu. Najviši sud Evropske unije po drugi put ove godine presudio je da mađarska vlada maltretira… »

Evropski sud poništio mađarski zakon o visokom školstvu

Dojče vele pre 20 dana
Poraz mađarskog premijera Viktora Orbana. Isterivanje „Soroševog“ univerziteta iz Budimpešte nije bilo zakonito, presudile su sudije Evropskog suda u Luksemburgu. Najviši sud Evropske unije po drugi put ove godine presudio je da mađarska vlada… »

Novozelandski pasoš „najjači” u svetu

Politika pre 20 dana
Novi Zeland je zemlja sa najmoćnijim pasošem u ovoj godini, sa kojim se bez vize može ući u čak 129 zemalja sveta. Prošle godine je na tom prestižnom mestu bio Japan, koji je ove godine pao na drugo mesto i deli ga sa još sedam zemalja –… »

Sprski pasoš "jači" od američkog: Pandemija nas sprečava da putujemo, ali kad sve ovo prođe... Srbija i vize, evo kako…

Blic pre 20 dana
Passport Index objavio je podatke novih najmoćnijih pasoša na svetu, s kojima se slobodno može putovati bez traženja vize, odnosno s kojima se viza može dobiti odmah po dolasku u drugu zemlju. Doduše, to nam sada ne znači mnogo, s obzirom na to da… »

Srpski pasoš na 14. nivou liste najvrednijih svetskih pasoša

RTS pre 20 dana
Prema najnovijem indeksu portala "Pasport", srpski pasoš je na 14. nivou liste najvrednijih pasoša na svetu. Vlasnici pasoša Srbije mogu slobodno, bez viza, da putuju u 102 zemlje na svetu, dok im je za 96 zemalja potrebna viza. Na prvom mestu liste je… »

Vesti dana »

Tončev i Ružić ministri SPS u novoj vladi

Danas pre 4 satajoš 4 povezane

U Srbiji danas toplo i pretežno sunčano

Danas pre 4 satajoš 3 povezane

Na današnji dan, 27. oktobar

B92 pre 2 satajoš 1 povezana