Luksemburg

Ovo su najbogatije države sveta, Švajcarska tek deseta

Vesti online pre 7 dana
Analiza koju donosi HowMuch, a koja je napravljena na osnovu podataka Međunarodnog monetarnog fonda, donela je top-listu 10 najbogatijih država na svetu. Bruto domaći proizvod po glavi stanovnika je važan statistički podatak na osnovu kojeg se meri… »

Nisu ratovali 200 godina, a žele borbene avione! Ova zemlja planira da potroši milijarde na novo naoružanje!

Srbija danas pre 7 dana
Mnogi se tome protive, ističući da neutralna zemlja ne može da priušti takav trošak, odluka na referendumu. Švajcarska koja je zadnji put ratovala s nekom stranom silom pre više od 200 godina, planira da potroši milijarde franaka na nove borbene… »

Zemlja brojnih Albanaca se naoružava! Nisu ratovali 200 godina a žele borbene avione!

Mondo pre 7 dana
Mnogi se tome protive, ističući da neutralna zemlja ne može da priušti takav trošak, te ocenjujući da joj nisu potrebni najmoderniji avioni za zaštitu teritorije. Mnogi se tome protive, ističući da neutralna zemlja ne može da priušti takav… »

Koje su najbogatije zemlje sveta? U ovoj državi BDP po glavi stanovnika je viši od 100.000 dolara (foto)

Srbija danas pre 7 dana
BDP po glavi stanovnika je važan statistički podatak na osnovu kojeg se meri bogatstvo države jer zemlje poput Kine ili Indije, mogu da se pohvale visokim bruto društvenim proizvodom, ali i dalje imaju stotine miliona siromašnih građana. Iz… »

Švicarska odlučuje o kupovini borbenih aviona

Slobodna Evropa pre 7 dana
Švicarska, koja je zadnji put ratovala s nekom stranom silom prije više od 200 godina i nema očitih neprijatelja, planira potrošiti milijarde franaka za nove borbene avione, javlja Reuters. Mnogi se tome protive, ističući da neutralna zemlja ne… »

Zadnji put ratovali pre 200 godina, a potrošiće milijarde na borbene avione?

B92 pre 7 dana
Švajcarska koja je zadnji put ratovala s nekom stranom silom pre više od 200 godina, planira da potroši milijarde franaka na nove borbene avione. Mnogi se tome protive, ističući da neutralna zemlja ne može da priušti takav trošak, te ocenjujući… »

Neutralna Švicarska odlučuje o kupovini novih borbenih aviona

Al Jazeera pre 7 dana
Švicarska je zadnji put ratovala s nekom stranom silom prije više od 200 godina i nema očitih neprijatelja. Švicarska, koja je zadnji put ratovala s nekom stranom silom prije više od 200 godina i nema očitih neprijatelja, planira potrošiti… »

"Invazija" Kine na Evropu – u brojkama

N1 Info pre 8 dana
Odnosi Evrope i Kine, ekonomski, ali i kulturni, dostigli su neverovatne visine od ulaska Pekinga u Svetsku trgovinsku odganizaciju 2001. S vremenom, međutim, Evropska unija je od Kine kao "partnera" došla u fazu Kine kao "ekonomskog takmaca" i… »

Invazija Kine na Evropu – u brojkama

Nova pre 8 dana
Odnosi Evrope i Kine, ekonomski, ali i kulturni, dostigli su never/ovatne visine od ulaska Pekinga u Svetsku trgovinsku odganizaciju 2001. Vremenom, međutim, Evropska Unija je od Kine kao "partnera" došla u fazu Kine kao "ekonomskog takmaca" i… »

Od 5.179 do 690 evra: Koja država EU ima najvišu, a koja najmanju prosečnu bruto zaradu

Telegraf pre 10 dana
Na prve tri pozicije su Danska, Luksemburg i Nemačka. Kriza kovid-19 je uzburkala svetsku ekonomiju, ali su neke razvijenije zemlje prošle dosta bolje od drugih. Uspele su da sačuvaju radna mesta, da se minimalno zaduže i održe prosečne zarade na… »

Vesti dana »