Makedonija

EU gubi uticaj na Balkanu

Politika pre 4 dana
Evropska unija mora da shvati da balkanske zemlje gube veru u dugogodišnju strategiju pridruživanja. Tome je doprineo i neuspeh EU da obezbedi vakcine protiv koronavirusa, navodi se u internom dokumentu EU u koji je Rojters imao uvid. Evropa i… »

Od vikenda lakše do odmora u Grčkoj

Politika pre 4 dana
Kako je najavljeno otvara se i glavni koridor preko Severne Makedonije, ali i olakšica za nevakcinisane građane – negativan antigenski test. Ovog vikenda se i zvanično očekuje otvaranje letnje sezone u Grčkoj, a time i popuštanje mera za ulazak… »

Jezik stao između bugara i makedonaca: Bugarska vlada donela odluku, "pada" li veto Severnoj Makedoniji?

Srbija danas pre 4 dana
Bugari ne odustaju od veta na ulazak Severne Makedonije u EU. Privremena vlada Bugarske danas je isključila bilo kakvu promenu stavljanja veta na pokretanje pregovora o pridruživanju Severne Makedonije Evropskoj uniji. Prošlog novembra Bugarska je… »

Klasični Fića na baterije kreće u osvajanje Evrope: Nostalgija na četiri točka za 25.000 evra

Telegraf pre 4 dana
Projekat je nastao pre nekoliko godina u Makedoniji, a u pohod na Evropu polazi iz Češke... ZAS Electric je mali gradski auto koji se pravi u tri verzije: G20, TC20 i TCR20. Njegov izgled nam je svima dobro poznat i kod mnogih odmah budi emocije i… »

Srbi uhapšeni u Švajcarskoj, organizovali ilegalne trke

Nova pre 3 dana
Švajcarska policija uhapsila je jedanaest muškaraca i jednu ženu zbog organizovanja ilegalnih auto trka, a među uhapšenima se nalaze i srpski državljani. Kako se navodi, uhapšeni imaju između 24 i 40 godina, a među njima ima i državljana… »

Interni dokument EU: Zemlje regiona gube veru u Uniju i pristupni proces

N1 Info pre 3 dana
EU mora da shvati da balkanske zemlje koje žele da postanu deo EU gube veru u dugotrajnu strategiju Brisela kada se radi o pridruživanju, pogoršanu njegovim prvobitnim neuspehom da obezbedi vakcine protiv kovida, navodi se u internom dokumentu EU u… »

Priznali: EU gubi uticaj na Balkanu

Pravda pre 3 dana
Evropska unija mora da shvati da balkanske zemlje gube veru u dugogodišnju strategiju pridruživanja. Tome je doprineo i neuspeh EU da obezbedi vakcine protiv koronavirusa, navodi se u internom dokumentu EU u koji je Rojters imao uvid. Evropa i… »

Mađarska poklanja 6.000 vakcina za makedonske carinike

Politika pre 3 dana
SKOPLjE - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, posle razgovora sa makedonski šefom diplomatije Bujarom Osmanijem, danas je potvrdio da će Mađarska donirati 6.000 vakcina AstraZeneka Severnoj Makedoniji za vakcinaciju 3.000 carinika… »

Pred start lige nacija: Srbija zakazala novu proveru!

Srbija danas pre 3 dana
Meč je na programu u petak. Muška odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč, u okviru priprema za Ligu nacija. Protivnik izabranicima selektora Slobodana Kovača biće reprezentacija Severne Makedonije, a meč je zakazan u petak, 14… »

Srbija protiv Severne Makedonije tempira formu za Ligu nacija

Sportske.net pre 3 dana
Odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće u petak u Velikom Gradištu prijateljsku utakmicu protiv Severne Makedonije u okviru priprema za Ligu nacija. Utakmica će se odigrati povodom 40 godina od šampionske titule VGSK iz Velikog Gradišta, saopštio… »

Vesti dana »