Makedonija

Moderna međunarodna plaćanja za biznise svih veličina

Biznis i finansije pre 3 dana
Kompanija Payoneer, globalna platforma za plaćanja i e-trgovinu koja pomaže rast miliona digitalnih firmi širom sveta, predstavila je na online konferenciji za medije Nikolu Mehandžića, Business Development Directora za tržište Srbije, Hrvatske… »

Srbija na 72. mestu u svetu po ceni mobilnog interneta

Danas pre 3 dana
Izrael ima najjeftiniji mobilni internet na svetu, a među 230 analiziranih zemalja, Srbija se našla na 72. mestu, objavio je 9. aprila britanski portal cable.co.uk. U Srbiji jedan gigabajt mobilnih podataka u proseku košta 1,30 američkih dolara… »

Vranje: Vakcinacija za 200 medijskih radnika iz Severne Makedonije

RTV pre 3 dana
VRANJE - Grupa od oko 200 medijskih radnika iz Severne Makedonije primiće vakcinu protiv kovid-19 u subotu, 10. aprila u Sportskoj hali Vranje, objavio je danas portal Slobodna reč pozivajući se na saopštenje Zdravstvenog centra. Vakcinacija grupe… »

Severna Makedonija treća u svetu po broju preminulih na 100.000 ljudi

Politika pre 3 dana
Severna Makedonija je, prema statistici objavljenoj u „Fajnenšel tajmsu”, treća zemlja u svetu po broju novoinficiranih i umrlih od korona virusa na 100.000 stanovnika u poslednjih nedelju dana. Prema toj statistici, ta zemlja u nedelji od 7. aprila… »

Dvadeset i dve godine od bitke: „Na Košarama smo slomili oštricu NATO-a” /video/

Sputnik pre 3 dana
Na današnji dan pre 22 dve godine počela je bitka na Košarama koja je trajala 67 dana. Predstavljamo vam razgovor sa penzionisanim general-pukovnikom i nekadašnjim ratnim komandantom Treće armije i Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije Vladimiriom… »

Makedonski scenario u opštini Tuzi?

B92 pre 3 dana
Albanci u Crnoj Gori nemaju istu snagu kao u Severnoj Makedoniji, ako planiraju da krenu tim putem i ponove makedonski scenario, piše Sputnjik. Taj portal dalje navodi, navodeći reči novinara i analitičara Marka Vešovica da je "u crnogorskoj opštini… »

Evropa u vrtlogu korone: Uskrs u lokdaunu

Novi magazin pre 3 dana
Zvali ga uskršnji, treći ili četvrti talas, koronavirus ponovo hara Starim kontinentom, koji se bori s manjkom vakcina, ali i sve češćim protestima protiv lokdauna koji su u pojedinim zemljama na snazi već mesecima. Katolici su najradosniji… »

Od ponedeljka mogu da rade tržni centri, povratak u škole 19. aprila

Luftika pre 3 dana
Ukoliko se i tokom vikenda nastavi tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva koronavirusa, u ponedeljak 12. aprila otvoriće se tržni centri će. Krizni štab je na jutrošnjoj sednici doneo odluku da se đaci 19. aprila vrate u školske… »

Eurotink: Za građane Makedonije Srbija i Rusija najveći prijatelji, Bugarska, Albanija i tzv. Kosovo na "crnoj listi"

RTV pre 3 dana
KOSOVSKA MITROVICA - Građani Severne Makedonije najvećim neprijateljima smatraju Bugarsku, Albaniju i tzv. Kosovo, dok su naklonjeniji Srbiji i Rusiji, pokazuje najnovije istraživanje Centra za evropsku strategiju "Eurotink" iz Skoplja, a prenosi… »

Vesti dana »