Makedonija

Nova žrtva koronavirusa u Severnoj Makedoniji, 40 novozaraženih

B92 pre 5 dana
U Severnoj Makedoniji preminuo je još jedan pacijent sa koronavirusom i ukupan broj umrlih se povećao na 111, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče. On je na Fejsbuku napisao da je u prethodna 24 sata sa 549 testiranja potvrđeno 40 novih… »

COVID-19: Novi smrtni slučajevi u regiji

Al Jazeera pre 5 dana
Dva pacijenta preminula su na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci, a jedan pacijent preminuo je u Prijedoru. Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta… »

Srbi u Grčkoj od 15.: Juna Grci dozvolili boravak turista iz 19 zemalja, bez testiranja i karantina

Blic pre 5 dana
Grčka će prve turiste ove godine primiti od 15. juna, a na listi gostiju naći će se putnici iz 19 zemalja, među kojima se nalazi i - Srbija! Kako je prenela tamošnja televizija SKAI, prvih 19 zemalja čije će turiste primiti Grčka su Kipar… »

Zaev: Izbori moraju da se održe što je pre moguće

Blic pre 6 dana
Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je danas da se izbori moraju održati što pre. - Izbori se moraju održati što je pre moguće. Potrebne su nam potpuno funkcionalne institucije u cilju zaštite javnog zdravlja i nove… »

Ruski milioner odlazi, promene u šampionu Evrope

Mondo pre 5 dana
Velike ambicije u Severnoj Makedoniji. Velike ambicije u Severnoj Makedoniji. Novi prvi čovek Vardara Mihajlo Mihajlovski izjavio je da je u poslednjoj fazi preuzimanja skopskog rukometnog kluba od Sergeja Samsonenka, koji se povlači posle šest godina… »

Njuel: Nema konsenzusa o članstvu Kosova u NATO

RTV pre 5 dana
BEOGRAD - Zvaničnica NATO-a Trejsi Njuel izjavila je da trenutno ne postoji konsenzus u tom vojnom savezu o pristupanju Kosova jer je to, kako je navela, osetljivo pitanje za neke od saveznika. "To je komplikovano pitanje.... Da budem iskrena, trenutno u… »

Za sve koji žele na letovanje! Šta nas čeka na granicama i kada ćemo moći da ih pređemo?

Pravda pre 5 dana
Svi koji od sutra žele da uđu u Srbiju više ne moraju da imaju negativan test na korona virus, a ukinuta je i mera upućivanja u izolaciju. To je danas odlučila Vlada Srbije, ali kakve su odluke drugih vlada, odnosno šta je potrebno za odlazak iz… »

Ispratili smo nevreme u Grčku, Vranje je i u slučaju oluje ostalo "rep": Sinoć je bila apokalipsa

Telegraf pre 5 dana
Juče su bili naročito pogođeni: Ivanjica, Kruševac, Kraljevo, delovi istočne Srbije... Vranje je, izgleda, ne samo poslednji rep epidemije korona virusa, već i rep prohujalog nevremena koje je protekla 2 dana dviljalo širom Srbije. Snimak iz ovog… »

Severna Makedonija: Strane ambasade posreduju oko datuma za izbore

Dnevnik pre 5 dana
SKOPLjE: U protekla tri dana predstavnici ambasada u Severnoj Makedoniji pomažu na postizanju konsenzusa oko datuma za prevremene izbore u toj zemlji, navodi TV Kanal 5 pozivajuće se na diplomatske izbore. Kako navode, predstavnici određenih ambasada u… »

Radi se i u toku pandemije: "Čekamo vas u Skoplju"

B92 pre 5 dana
Skoplje -- U Severnoj Makedoniji je zbog pandemije kovida 19 vanredno stanje produženo do 30.5.2020. Iako je u Severnoj Makedoniji još vanredno stanje, radovi nisu stali. Konkretno, u Skoplju je, pored dezinfekcije svih gradskih površina, aktuelan i… »

Vesti dana »