Makedonija

„Makronova inicijativa odraz želje da se sačuva uloga u dijalogu Beograda i Prištine“

Vesti online pre 4 dana
Inicijativa francuskog predsednika Emanuela Makrona i sastanak koji je danas u Parizu imao sa Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, demonstracija je želje da vodeće članice EU zadrže ako ne vodeću, onda svakako bitnu ulogu u i oko dijaloga… »

Pronađeni novac i poverljiva dokumenta: Trojica Srba i Albanac uhapšeni zbog špijunaže, odavali informacije o proizvodnji…

Blic pre 4 dana
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena su trojica radnika fabrike municije PD "Prvi partizan" iz Užica, kao i Albanac Šefćet D, vlasnik PD "Ars gruop" iz Skoplja, zbog zloupotrebe službenog položaja i davanja mita. Kako saznajemo… »

Poslanici pitali zašto se stvara mali Šengen i šta on tačno znači

Novi magazin pre 4 dana
Poslanike koji su na početku nove sednice Skupštine Srbije iskoristili svoje pravo da postavljaju pitanja Vladi i nadležnim institucijama, najviše je interesovalo šta u stvari znači "mali Šengen", odnosno kakav sporazum je i iz kojih razloga… »

Holanđanin Gezubujuk sudi Srbija – Luksemburg

B92 pre 4 dana
Holandski sudija Serdar Gezubujuk izabran je za meč fudbalskih reprezentacija Srbije i Luksemburga u Beogradu, saopštila je UEFA. Ovaj 34-godišnji arbitar već sedam godina je na FIFA listi i baš je u susretu Severne Makedonije i Srbije (2:1) u… »

Fon der Lajen: Zemlje Zapadnog Balkana moraju imati konkretnu EU perspektivu

Blic pre 4 dana
Imenovana predsednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen radiće na pobojašnju političkih uslova, kako bi se nastavio proces proširenja EU, najavljeno je u Komisiji. U EK kažu da je Fon der Lajen, povodom obeležavanja 30 godina od pada… »

"Mali šengen": nam donosi uštede i jedinstveno tržište, ali i ove izazove

Blic pre 5 dana
Već krajem ove godine građani Srbije bi mogli bez pasoša, samo sa ličnom kartom da putuju u Albaniju i Severnu Makedoniju, kao i da se tamo zaposle sa postojećom radnom dozvolom, dok bi na graničnim prelazima ove tri države zaživela zajednička… »

Šarović podržava "mali Šengen", pod uslovom da nije zamena za EU

RTV pre 4 dana
SARAJEVO - Ministar ekonomskih odnosa i spoljne trgovine u Savetu ministara, u tehničkom mandatu, Mirko Šarović, (SDS), izjavio je danas da podržava inicijativu "mali Šengen", odnosno povezivanja regiona, pod uslovom da to ne bude zamena za članstvo… »

Predsednik Severne Makedonije 22. novembra u Beogradu

Večernje novosti pre 4 dana
Stevo Pendarovski boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji prilikom čega će posetiti predsednika Aleksandra Vučića. PREDSEDNIK Republike Severne Makedonije (RSM), Stevo Pendarovski, 22. novebra boraviće u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, najavljeno je… »

Rama: Političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije

Novi magazin pre 3 dana
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini suprotstavljanjem inicijativitivi za stvaranje "malog šengena" ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zbog svojih unutrašnjepolitičkih interesa, prenela je agencija MIA. Takozvani "mali… »

Pendarovski: Makron rekao da odluka o pregovorima sa EU može biti u maju

Novi magazin pre 4 dana
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao u Parizu da bi se odluka o pregovorima sa EU mogla očekivati u maju na samitu Zagrebu. Dodao je, međutim, da "nije dobio garancije da će… »

Vesti dana »