Makedonija

Ursula fon der Lajen će raditi na pospešenju političkih uslova za proširenje EU

N1 Info pre 2 dana
Predsednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen će "zajedno sa svojim timom raditi na pospešenju političkih uslova kako bi početak pristupnih pregovora sa Skopljem i Tiranom mogao da usledi što pre tokom njenog mandata". To je izjavila Dana… »

Crnogorska ministarka ocrnila mali Šengen Dragica Sekulić: Priključenje bi bilo trošenje energije (video)

Kurir pre 2 dana
Ministarka ekonomije Dragica Sekulić izjavila je da je u okviru međunarodnih organizacija i inicijativa Crna Gora već ispunila veliki deo onoga što sadrži najnovija incijativa lidera Albanije, Severne Makedonije i Srbije (mali Šengen) i da nema… »

Zaev: I dalje smo razočarani i ljuti

B92 pre 1 dan
Brisel -- Premijer Severne Makedonije izjavio je da Skoplje neće dozvoliti da istorijska greška EU odloži pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Zaev je naveo da neće dozvoliti da to ponovo otvori probleme u njegovoj zemlji, ali i u… »

Zaev o odluci Brisela: I dalje smo razočarani i ljuti, nećemo dozvoliti da to stvori probleme u regionu

Kurir pre 1 dan
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da Skoplje neće dozvoliti da, kako je naveo, istorijska greška EU da odloži pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ponovo otvori probleme u njegovoj zemlji, ali i u regionu. "I dalje… »

Rama: Političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije

N1 Info pre 1 dan
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini, suprotstavljanjem inicijativitivi za stvaranje "malog šengena", ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zbog svojih unutrašnjepolitičkih interesa, prenela je agencija MIA. Takozvani "mali… »

Crna Gora zazire od „malog Šengena“ ili samo osluškuje puls EU

Sputnik pre 1 dan
Na skupu u Ohridu povodom inicijative lidera Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije o boljoj ekonomskoj povezanosti regiona Zapadnog Balkana, popularno prozvane — „mali Šengen“, Crna Gora je bila jedina koja je poslala predstavnika ispod nivoa… »

Pendarovski s Macronom: Ko će objasniti zašto smo ostali 'kratkih rukava?'

Al Jazeera pre 1 dan
Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija (FYRM) promijenila je ove godine ime u Sjeverna Makedonija. Francuski predsjednik Emmanuel Macron u pravu je kada želi promijeniti proces za stjecanje članstva u Europskoj uniji, rekao je u utorak… »

Gezubujuk sudi Srbija - Luksemburg

RTV pre 1 dan
NION - Holandski sudija Serdar Gezubujuk izabran je za meč fudbalskih reprezentacija Srbije i Luksemburga u Beogradu, saopštila je UEFA. Ovaj 34-godišnji arbitar već sedam godina je na FIFA listi i baš je u susretu Severne Makedonije i Srbije (2:1) u… »

Severna Makedonija na raskršću

Politika pre 1 dan
Savezna Republika Makedonija se 1991, nakon referenduma, mirno, bez sukoba, otcepila od ostatka Savezne Federativne Republike Jugoslavije. Tada je prvi put u istoriji postala država i ponela ime Makedonija bez dodatnih odrednica, s obzirom na to da je… »

Ilić: "Mali Šengen" - ulazak u igru u kojoj su svi protiv nas

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Pravljenjem takozvanog "malog Šengena" ulazimo u igru sa svojim najvećim protivnicima, izjavio je lider Nove Srbije Velimir Ilić, komentarišući regionalnu inicijativu koju su pokrenule Srbija, Severna Makedonija i Albanija. "Ulazimo u… »

Vesti dana »