Makedonija

U CD plejeru pokušao da prošvercuje 22.000 evra

Jugmedia pre 1 dan
Carinici su 18. februara 2020. godine na Preševu sprečili pokušaj krijumčarenja 22.000 evra, a deo novca bio je sakriven u CD plejer automobila. Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada se za kontrolu prijavio 26-godišnji državljanin Severne… »

U radiju automobila i jakni skrivao 22.000 evra

Južne vesti pre 1 dan
Oko 22.000 evra pokušao je da prokrijumčari 26-godišnji muškarac iz Makedonije na prelazu kod Preševa. Deo novca skrivao je u džepu jakne, dok su ostatak carinici pronašli u CD uređaju ugrađenom u instrument tabli. Prekršaj je otkriven na ulazu… »

Zaevi i Cipras odlikovani Mirovnom nagradom Vestfalije; Razlog - spor oko imena Severne Makedonije

B92 pre 1 dan
Zoran Zaev i Aleksis Cipras, odlikovani su Mirovnom nagradom Vestfalije za diplomatsko umeće u sporu oko imena Makedonija, objavio je danas Dojče vele. Međunarodni žiri je u obrazloženju te nagrade za ovu godinu istakao da su Zaevi i Cipras "u… »

Ministar odbrane Bugarske: Nema kompromisa sa Severnom Makedonijom

Sputnik pre 1 dan
Bugarska ne bi trebalo da pravi kompromise sa Severnom Makedonijom samo zbog aktuelnih političkih prilika, smatra bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov. Bugarski zvaničnik je podsetio na reči revolucionara Vasila Levskog, koji se borio za… »

“Svađa oko imena još dugo ne bi imala kraj…”: Zaev i Cipras dobili nagradu za diplomatsko umeće

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Bivši premijeri Severne Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, odlikovani su Mirovnom nagradom Vestfalije za diplomatsko umeće u sporu oko imena Makedonija, objavio je danas Dojče vele. Međunarodni žiri je u obrazloženju… »

Severna Makedonija ugasila tajnu jedinicu državne bezbednosti sa moćnim bespilotnim letelicama

Danas pre 1 dan
Vlasti Severne Makedonije odlučile su da, nakon desetak godina tajnog delovanja, prizemlje i rasformiraju jedinicu državne bezbednosti opremljenu izraelskim bespilotnim letelicama Hermes 450, u okviru velike reforme do koje je došlo zbog zloupotreba… »

Pošiljka sa 1,3 tone kokaina u Makedoniju stigla preko Bara direktno iz Kolumbije

IndeksOnline pre 1 dan
BAR/SKOPLJE – Policija Severne Makedonije presjekla je švercerski kanal kojim je 1,3 tone kokaina trebalo da bude prebačeno prvo u Sloveniju, pa dalje u Zapadnu Evropu. Kokain je stigao u Luku Bar direktno iz Kolumbije. Službenici Uprave policije i… »

Policijska akcija u severnoj Makedoniji: Kod Skoplja presečen kanal šverca kokaina, uhapšeno dvoje ljudi!

Kurir pre 1 dan
Policija Severne Makedonije zaplenila je jedan kilogram kokaina u magacinu u selu Krušopek na periferiji Skoplja, čime je presečen kanal za šverc ukupno 1,3 tone kokaina, namenjenog zapadnoj Evropi, prenose tamošnji mediji. Privedeni su vozač… »

Crnogorska policija i Uprava carina oglasile se posle presecanja međunarodnog lanca šverca kokaina

Večernje novosti pre 2 dana
Mediji u regionu preneli su da je kokain iz Kolumbije stigao u luku Bar, i da je prvo prebačen u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja. Službenici Uprave policije i Uprave carina su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom… »

Zaplena u severnoj Makedoniji: U policijskoj akciji prekinut kanal šverca kokaina, dve osobe uhapšene

Blic pre 2 dana
Policija Severne Makedonije zaplenila je danas jedan kilogram kokaina u magacinu u selu Krušopek na periferiji Skoplja, čime je presečen kanal za šverc ukupno 1,3 tone kokaina, namenjenog zapadnoj Evropi, prenose tamošnji mediji. Privedeni su vozač… »

Vesti dana »