Makedonija - vesti

S. Makedonija: Za nerede u Sobranju ukupno 211 godina zatvora

Al Jazeera pre 2 dana
Krivični sud u Skoplju osudio je 16 optuženih u slučaju nasilnog upada u parlament 27. aprila 2017. godine na 211 godina zatvora.
Krivični sud u Skoplju osudio je u petak 16 optuženih u slučaju nasilnog upada u Sobranje 27. aprila 2017. na ukupno 211 godina zatvora, dok je jedan optuženi oslobođen krivice. Presuda je prvostepena i odbrana ima pravo na... »

„Krvavi četvrtak“ u Makedoniji: 211 godina zatvora za 16 optuženih

Sputnik pre 3 dana
Skopski sud je presudio je da 16 optuženih za nasilje u Sobranju koje se dogodilo 27. aprila 2017. godine dobije ukupno 211 godina zatvora, prenosi „A1on.mk“.
Bivši direktor Biroa za javnu bezbednost Mitko Čavkov osuđen je na 18 godina zatvora, načelnici Mitko Pešov, Duško Lazarov i Goran Gjoševski, kao i deo pripadnika obezbeđenja bivšeg predsednika Sobranja Trajka Veljanovskog... »

Severna Makedonija: Čavkov osuđen na 18 godina zatvora

Danas pre 3 dana
Skopski sud kaznio je 16 optuženih za nasilje u Sobranju koje se dogodilo 27. aprila 2017. godine sa ukupno 211 godina zatvora, prenosi a1on.mk.
Bivši direktor Biroa za javnu bezbednost Mitko Čavkov osuđen je na 18 godina zatvora, načelnici Mitko Pešov, Duško Lazarov i Goran Gjoševski, kao i deo pripadnika obezbeđenja bivšeg predsednika Sobranja Trajka Veljanovskog... »

Nikolaos Vučić: Prespanski dogovor otvara put za prijteljstvo i partnerstvo Grčke i Severne Makdonije

Večernje novosti pre 3 dana
Predsednik grčkog parlamenta Nikolaos Vučić ocenio je danas da Prespanski dogovor otvara put za prijateljstvo i partnerstvo Grčke i Severne Makedonije
Predsednik grčkog parlamenta Nikolaos Vučić ocenio je danas da Prespanski dogovor otvara put za prijateljstvo i partnerstvo Grčke i Severne Makedonije. On je to rekao na sastanku sa šefom diplomatije Severne Makedonije Nikolom... »

Delegacija skopske opštine Đorče Petrov u poseti Pirotu

Danas pre 3 dana
Sastanak sa gradonačelnikom Pirota i čelnicima lokalne samouprave Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, razgovarao je danas sa predstavnicima skopske opštine Djorče Petrov iz Severne Makedonije.
Vasić je rekao da su tom prilikom razgovarali o rezultatima i iskustvu grada Pirota o lokalnom ekonomskom razvoju, saradnji na projektima javno privatnog partnerstva, iskustvima u realizacii projekata Evropske unije i korišćenju... »

Regionalna saradnja od velikog značaja za razvoj privrede. Pirot intenzivira saradnju sa makedonskim privrednicima

Plus online pre 3 dana
U prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot danas je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji izmedju Direkcije za tehnološke industrijske razvojne zone Republike Severne Makedonije (DITRZ) i Slobodne zone Pirot. Ugovor su potpisali direktor Slobodne zone Pirot, dr Dragan Kostić, i... »

Pirot posetila delegacija skopske opštine Đorče Petrov; Vladan Vasić: Spremni smo za dalju saradnju!

Plus online pre 3 dana
Delegacija skopske opštine Đorče Petrov iz Makedonije danas je u poseti Pirotu. Poseta je organizovana sa ciljem uspostavljanja zvanične saradnje. Goste je najpre primio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić sa svojim saradnicima. U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da su spremni za... »

Gereshajmer gradi fabriku u S. Makedoniji, i Srbija bila opcija

Nova ekonomija pre 3 dana
U konkurenciji nekoliko zemalja među kojima je bila i Srbija, nemački proizvođač primarnih pakovanja za lekove Gereshajmer (Gerresheimer) odlučio je da u Skoplju otvori svoju prvu fabriku u Jugoistočnoj Evropi, saznaje Business Intelligence Balkans, novi servis Nove ekonomije. "U procesu evaluacije... »

Borini književni dani u Vranju od 21. do 23. marta

Večernje novosti pre 3 dana
Manifestaciju će otvoriti 21. marta u 19.00 sati, u Galeriji narodnog muzeja, dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević
Manifestacija "Borini književni dani", čiji su organizator grad Vranje i gradska Javna biblioteka "Bora Stanković", biće održani od 21. do 23. marta, a prema programu priredbe vranjskoj čitalačkoj publici predstaviće se dobitnici... »

Predstava za dugo trajanje

Danas pre 3 dana
Premijera komada "Hasanaginica'' u pirotskom pozorištu Na sceni Narodnog pozorišta u Pirotu sinoć je premijerno igran komad „Hasanaginica“ po tekstu LJubomira Simovića, a u režiji reditelja Andreja Cvetanovskog. Brojna publika burnim aplauzom nagradila je aktere ove predstave koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.
U predstavi igra ceo ansambl pirotskog teatra. Uloga Hasanaginice poverena je mladoj glumici Danici Stanković a Hasanagu igra Milan Nakov. Ostale uloge tumače Natalija Geleban, Aleksandar Aleksić, Aleksandra Stojanović,... »

©2019 Netmark d.o.o.