Makedonija

Dramatična potera u severnoj Makedoniji: Uhapšen zatvorenik koji je policajcima pobegao iz vozila dok su kupovali sendviče!

Kurir pre 22 sata
Makedonska policija uspela je da uhapsi zatvorenika koji je kasno popodne pobegao iz Kliničkog centra u opštini Lipkovo, javila je Telma TV. Reč je o 38-godišnjem Fidanu Asaniju, koji je pobegao dok su policajci koji su ga sprovodili iz bolnice u… »

Hrvatska i Nemačka još uvek strepe

Danas pre 1 dan
Poljska pobedom nad Severnom Makedonijom izborila plasman na EURO Belgiji, Rusiji i Italiji na žrebu za EURO priključila se i Poljska koja je pobedom nad Severnom Makedonijom – 2:0 osigurala prvo mesto u Grupi G. Vicešampion i nekadašnji šampion… »

Brine slab napredak institucija

Danas pre 1 dan
U odnosu na prošlu godinu Srbija nije ostvarila lošiji indeks konkurentnosti, ali je na svetskoj listi po tom kriterijumu pala za sedam mesta, jer su druge zemlje napredovale brže od nas, ocena je analitičara nakon objavljivanja Izveštaja o globalnoj… »

Rama o otvaranju pregovora Albanije i EU: Mi smo kolateralna šteta. To je kao kada padaju bombe i pogode baštu. Mi smo ta…

Blic pre 1 dan
Albanski premijer Edi Rama ne očekuje da će Albanija sledeće sedmice dobiti datum početka pregovora o prijemu u Evropsku uniju. Rama kaže da nije optimista kad je reč o otvaranju pregovora Albanije i Severne Makedonije sa EU, o čemu će Evropski… »

Pero Antić povezao Severnu Makedoniju i tzv. Kosovo

B92 pre 1 dan
Košarkaški savezi Severne Makedonije (KFSM) i takozvanog Kosova potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji. Dokument koji podrazumeva akcije za zajednički razvoj sporta, a koji važi najmanje dve godine, je u ime KFSM potpisao bivši košarkaš… »

Evo gde je najniži minimalac u regionu

Valjevska posla pre 1 dan
Najnižu minimalnu platu u zemljama regiona primaju zaposleni u Severnoj Makedoniji, 203 evra. Prema poslednjim dostupnim podacima, minimalac u Bosni i Hercegovini je 208 evra, u Albanija 211 evra, a u Crnoj Gora je nadavno povećan na 222 evra, objavio… »

Minimalac u regionu: U Makedoniji najgore, Slovenija i Hrvatska daleko ispred Srbije

Vesti online pre 1 dan
Najnižu minimalnu platu u zemljama regiona primaju zaposleni u Severnoj Makedoniji, samo 203 evra. Prema poslednjim dostupnim podacima, minimalac u Bosni i Hercegovini je 208 evra, u Albaniji 211 evra, a u Crnoj Gori je nEdavno povećan na 222 evra… »

EU: Nema saglasnosti o početku pregovora sa Skopljem i Tiranom

EurActiv pre 1 dan
Francuska i Holandija, a donekle i još neke članice EU, još su uzdržane prema utvrđivanju datuma početka pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o prijemu u EU, jer procenjuju da Skoplje, a posebno Tirana, još nisu ispunili ključne uslove za… »

Edi Rama izrekao istinu o Evropskoj uniji: To je kao kada padaju bombe i pogode baštu. Mi smo ta bašta

Alo pre 1 dan
On je dodao da, posmatrajući događaje u EU, ne može da bude optimista. Albanski premijer Edi Rama ne očekuje da će Albanija sledeće sedmice dobiti datum početka pregovora o prijemu u Evropsku uniju. Rama kaže da nije optimista kad je reč o… »

Uhapšen zatvorenik koji je pobegao dok su čuvari kupovali sendvič

Novi magazin pre 2 dana
Policija Severne Makedonije danas popodne je uhapsila zatvorenika koji je pobegao čuvarima kada su ga vraćali u zatvor "Idrizovo" sa pregleda u bolnici u Skoplju. Mediji su objavili da je zatvorenik pobegao iz kombija dok su dvojica čuvara na… »

Vesti dana »