Makedonija

Srbija i Slovenija zajedno obnavljaju "Jugoslovenski paviljon" u Aušvicu

N1 Info pre 1 dan
Delegacije Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva kulture Slovenije razmotrile su na sastanku u Sankt Peterburgu okviru međunarodnog kulturnog foruma, nastavak zajedničke obnove i stavljanje u funkciju Paviljona 17, bivšeg… »

Za leskovačku Školu stripa četiri nagrade za tri festivala

Jug press pre 1 dan
LESKOVAC Nove nagrade i priznanja su pristigla u Školu stripa „Nikola Mitrović Kokan“. Za samo mesec dana osvojeno je nekoliko priznanja na četiri međunarodna festivala stripa i karikature u zemlji i inostranstvu. Prvo je krajem septembra na 17… »

Rama i Kurti "zategli" odnose zbog "malog šengena"

RTS pre 1 dan
"Mali šengen", odnosno ideja srpskog predsednika i premijera Severne Makedonije i Albanije o povezivanju regiona – unela je razdor u odnose Edija Rame i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Kurti kaže da je Albanija u takav projekat… »

"S pažnjom pratimo Vučićevu ideju, a od Prištine očekujemo..."

B92 pre 1 dan
Beograd -- Italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo pozdravio je inicijativu predsednika Srbije, premijera Severne Makedonije i Albanije "mini Šengenu". "Sa interesovanjem i pažnjom pratimo inicijativu koju je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo… »

Zaev: Micotakis će se boriti da Severna Makedonija dobije datum

Danas pre 1 dan
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u Solunu da mu je premijer Grčke Kirjakos Micotakis potvrdio da će se još aktivnije zalagati da Severna Makedonija konačno dobije datum za početak pregovora sa EU. „Imali smo lep razgovor. Ja sam… »

Pljačka vredna nekoliko miliona franaka Dva Crnogorca učestvovala u razbojništvu juvelirnice u Lucernu, sve odneli za…

Press pre 1 dan
Švajcarska policija uhapsila je prekjuče dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka. Oni se sumnjiče da su sa još četiri osobe učestvovali u razbojništvu u juvelirnici „Gubelin“ u… »

Zbog čega većina građana želi da promeni posao

RTS pre 1 dan
Građanima regiona najbitniji su međuljudski odnosi i visina zarade prilikom odabira posla. To je pokazalo veliko regionalno istraživanje urađeno tokom nedavno završenog onlajn sajma zapošljavanja. Prosečna očekivana zarada za građane naše zemlje… »

Za leskovačku Školu stripa šest nagrada na četiri festivala

Jug press pre 1 dan
LESKOVAC Nove nagrade i priznanja su pristigla u Školu stripa „Nikola Mitrović Kokan“. Za samo mesec dana osvojeno je nekoliko priznanja na četiri međunarodna festivala stripa i karikature u zemlji i inostranstvu. Prvo je krajem septembra na 17… »

Stoltenberg: Srbija sama odlučuje, ne stremi da uđe u NATO

Pravda pre 1 dan
Srbija nema cilj i ne stremi da uđe u NATO, Srbija sama donosi odluke, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu za Glas Amerike. Na Srbiji je da odluči kakvu vrstu telekomunikacija želi da ima i kako želi da organizuje svoju… »

Pendarovski umereni optimista

B92 pre 1 dan
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da je umereni optimista da će njegova zemlja dobiti datum za pregovre sa EU u maju 2020. On je, kako su preneli lokalni mediji, rekao da od francuskog kolege Emanuela Makrona nije dobio… »

Vesti dana »