Makedonija - vesti

Crna Gora ispunjava ramine snove: O Albaniji sve najbolje, uskoro i bez granica

Pravda pre 4 dana
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić izjavio je, reagujući na ponovljenu izjavu premijera Albanije Edija Rame o „šengenskim granicama između Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Kosova“, da Crna Gora i Republika Albanija imaju odlične prijateljske i dobrosusedske odnose, da su gotovo deceniju pre drugih država regiona otvorile zajednički granični prelaz, a da će se o šengenskom modelu granica u našem regionu moći govoriti kada države Zapadnog Balkana budu usvojile standarde i imale odnose
„Crna Gora i Republika Albanija imaju odlične prijateljske i dobrosusedske odnose. Još pre deset godina (2009.) otvorili smo zajednički putni granični prelaz Sukobin – Murićani, sa mogućnošću vršenja zajedničke kontrole. Neke... »

U balama sena krio drogu: Hrvatska policija uhapsila čoveka rođenog na KiM i zaplenila skoro kilogram heorina!

Srbija danas pre 4 dana
Hrvatska policija danas je u balama sena u selu kod Benkovca pronašla gotovo kilogram heroina i uhapsila državljanina Hrvatske (60)
Policija smatra da je 950,5 grama heroina bilo namenjeno preprodaji na zadarskom području. ZAEV PONOVO HVALI ALBANCE: Oni su najveći prijatelji Severnoj Makedoniji ZAEV PONOVO HVALI ALBANCE: Oni su najveći prijatelji Severnoj... »

Olimpijakos nije jedini koji hoće u ABA ligu: I drugi grčki velikan zakucao na vrata regionalnog takmičenja!

Kurir pre 5 dana
Posle nekoliko meseci nagađanja Olimpijakos je u četvrtak ujutro zvanično pisao čelnicima regionalne lige i raspitivao se o uslovima pod kojim bi mogao da se priključi tom takmičenju. Tek što je bomba iz Pireja odjeknula u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji, sa sličnim zahtevom javio se i Panatinaikos.
Razlika je samo u tome, što je klub iz Pireja sprteman da napusti šampionat Grčke (što je malo verovatno zbog prohodnosti i ugovora sa Evroligom), dok je ekipa iz zelenog dela Atine spremna da paralelno igra u četiri takmičenja... »

Sedmoro optuženih za autobusku nesreću u Makedoniji

RTV pre 5 dana
RTV: Sedmoro optuženih za autobusku nesreću u Makedoniji
SKOPLJE - Osnovno tužilaštvo u Skoplju utvrdilo je da su neispravne kočnice autobusa i velika brzina kretanja, kao i brojni propusti u radu autoprevoznika glavni uzrok autobuske nesreće na autoputu Skoplje-Tetovo koja se dogodila pre mesec dana, a u kojoj je poginulo 15 osoba, saopštilo je danas skopsko tužilaštvo, prenosi a1on.mk.
"Prema navodima veštaka, evidentirana su kočenja autobusa nakon što je prešao zaštitnu ogradu na autoputu. Ali brzina kretanja je onemogućila vozaču da zaustavi autobus pre nego što se prevrnuo", rekao je skopski tužilac na... »

Zaev: Albanija je naš najbolji prijatelj

RTS pre 5 dana
RTS: Zaev: Albanija je naš najbolji prijatelj
Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je da je Albanija "najprijateljskija država" Severnoj Makedoniji, navodeći da je razmena dve zemlje povećana za više od deset odsto.
Zaev je, u intervjuu za albanski "Top čenel", rekao da se dve države, pomažući se međusobno, kreću ka budućnosti sa krajnjim ciljem da građani žive bolje. Makedonski premijer je, takođe, rekao da je razmena između Severne... »

BIP pivo i kvas izvoze se i u Makedoniju

Ekapija pre 5 dana
Od marta 2019. u prodavnicama širom Makedonije može da se kupi BIP pivo, saopšteno je iz pivare. BIP pivo je počela da uvozi vinarija Tikveš u okviru trgovačkog programa gde je već uspostavljena prodajna relacija poverenja sa kupcima i uvedeno je kao koplemetarni proizvod u već postojeći program. S... »

BIP proizvodi stigli u Makedoniju

BizLife pre 5 dana
Foto: Promo Od marta meseca u prodavnicama širom Makedonije može da se kupi BIP pivo. Nekada najpoznatije pivo Balkana počela je da uvozi vinarija ,,Tikveš,, u okviru trgovačkog programa gde je već uspostavljena prodajna relacija poverenja sa kupcima i uvodeno je kao koplemetarni proizvod u već... »

Delegacija skopske opštine Đorče Petrov sutra u Pirotu

Pirotske vesti pre 5 dana
Podelite U Pirotu će narednih dana, sa ciljem uspostavljanja zvanične saradnje boraviti šestočlana delegacija skopske opštine Đorče Petrov, iz Makedonije. Delegaciju, na čelu sa predsednikom opštine Đorče Petrov, Aleksandrom Naumoskim, će u svom kabinetuprimiti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić... »

Užas u Skoplju: Otac silovao ćerku (13), fizički i psihički je zlostavljao

Telegraf pre 5 dana
Devojčica sama prijavila nasilnika policiji
Maloletnu devojčicu (13) iz Skoplja nekoliko puta je silovao njen otac, saopštili su iz MUP Severne Makedonije. - Devojčica je u policijskoj stanici prijavila da je više puta bila fizički, psihički i seksualno zlostavljana od strane njenog oca E.F. (50). On je priveden... »

Dirljiv susret dvojice “ratnih drugova“ nakon trideset godina

InfoLIGA pre 5 dana
Nakon što su 1991. godine skinuli sivomaslinastu uniformu vojske nekadašnje Jugoslavije, Goran Obrenović, iz ivanjičkog naselja Lučka reka, i Trajče Ristov,iz mesta Kavadarci u Makedoniji, nisu ni slutili da će njihov naredni susret biti tek 28 godina kasnije. U vreme jedne velike države i jedne... »

©2019 Netmark d.o.o.