Makedonija

Vlada Severne Makedonije predložila: Krizno stanje do kraja godine

B92 pre 3 dana
Vlada Severne Makedonije odlučila je u utorak da Parlamentu predloži da krizno stanje, uvedeno zbog pandemije koronavirusa, bude produženo do 31. decembra. Predlog koji će biti dostavljen Sobranju, usvojen je na predlog Upravljačkog komiteta za… »

Postavljeni ambasadori Srbije u Severnoj Makedoniji i Kongu

Ekapija pre 3 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaz o postavljenju Nevene Jovanović na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji. Na ovu poziciju Jovanovićeva stupa sa mesta zamenika pomoćnika… »

“Krizno stanje treba produžiti do kraja godine”: Vlada Severne Makedonije iznela novi predlog pred Sobranje

Nedeljnik pre 3 dana
Tomislav Georgiev / Xinhua News / Profimedia (Beta) – Vlada Severne Makedonije odlučila je da parlamentu predloži da krizno stanje, uvedeno zbog pandemije kovida, produži do 31. decembra. Taj predlog odluke o produženju roka za važenje kriznog… »

Gradonačelnica Niša u Skoplju: unapređenje međuregionalne saradnje

Niške vesti pre 3 dana
U prisustvu gradonačelnice Sotirovski, niška gradska opština Palilula i opština Aerodrom u Skoplju potpisale su Sporazum o saradnji. Predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i gradonačelnik opštine Aerodrom Zlatko Marin istakli su… »

Srpski mobilni internet među jeftinijma u našem okruženju

Biznis i finansije pre 3 dana
U istraživanju kompanije Cable.co.uk Srbija je zauzela 72. mesto od 230 zemalja koje se nalaze na listi kreiranoj prema cenama mobilnog interneta. Prema pisanju Startita, prosečna cena jednog gigabajta u Srbiji je 128 dinara (1,3 dolara), što je za 30… »

Izrael ima najjeftiniji internet, Srbija na 72. mestu

Radio 021 pre 3 dana
Izrael ima najjeftiniji mobilni internet na svetu, a među 230 analiziranih zemalja, Srbija se našla na 72. mestu, objavio je britanski portal Kejbl. U Srbiji jedan gigabajt mobilnih podataka u proseku košta 1,3 američka dolara, navodi se u izveštaju… »

Problem je uvek isti – tvrdi, tvrdi patrijarhat

Danas pre 3 dana
Premijera predstave "Moj muž", po delu Rumene Bužarovske, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu Žene koje svi prepoznajemo, prijateljice, majke i ćerke, koleginice, koje su svuda oko nas i njihov odnos u totalno drugačijim socijalnim miljeima i… »

S. Makedonija: Novozaraženih 1.129, preminulo 27 osoba od korone

Slobodna Evropa pre 4 dana
Severna Makedonija prijavila je u utorak, 13. aprila, 27 preminulih od posledica korona virusa i 1.129 novih slučajeva te zaraze. U prethodna 24 časa urađeno je 4.045 testova i pozitivno je 27,91 odsto testiranih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja… »

Još se ne zna gde će stranci dobiti drugu dozu vakcine

Južne vesti pre 4 dana
Još se ne zna kako će biti organizovana revakcinacija stranih državljana, prevashodno Makedonaca, koji su prošlog meseca vakcinisani u Nišu. Iz Doma zdravlja kažu da nisu dobili uputstva, a isto je potvrdio i direktor niške Regionalne privredne… »

Mobilni internet najjeftiniji u Izraelu, najskuplji u Ekvatorijalnoj Gvineji, Srbija na 72. mestu

Politika pre 3 dana
Izrael ima najjeftiniji mobilni internet na svetu, a među 230 analiziranih zemalja, Srbija se našla na 72. mestu, objavio je Euraktiv Srbija pozivajući se na istraživanje britanskog portala za telekomunikacije. U Srbiji jedan gigabajt mobilnih… »

Vesti dana »