Makedonija

"Neprihvatljiv komunistički stil": Zbog neverovatnih bugarskih zahteva od Makedonije pobunili su se intelektualci iz obe…

Blic pre 3 dana
Nakon objavljivanja bugarske deklaracije u kojoj Sofija iznosi brojne zahteve od Severne Makedonije kao uslov za početak pregovora o ulasku u EU, ne stišava se bura, a sada su se pobunili i intelektualci i iz jedne i iz druge države. Naime, Bugarska… »

Bugarska preko Severne Makedonije „pere“ svoju istoriju

Vesti online pre 3 dana
Ne stišava se bura nakon što su bugarske vlasti iznele više od 20 zahteva Severnoj Makedoniji kojima su uslovili početak pregovora sa Evropskom unijom, od kojih su najšokantniji oni kojima se revidira istorija i zabranjuje naziv makedonski jezik… »

Ovo će igračima sigurno biti motiv više da nastave u istom ritmu!

Alo pre 3 dana
Makedonci su treći na tabeli Grupe G sa 11 bodova. Fudbalski reprezentativci i stručni štab Severne Makedonije podeliće nagradu od 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom (2:1). Oni su nagrađeni i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Evropsko… »

Regionalna saradnja jedini način da mladi ljudi ostanu

Beta video pre 3 dana
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija je odlučila o svom pravcu razvoja kada je pozvala na regionalnu saradnju što je razultiralo stvaranjem ``malog Šengena`` koji će mnogo značiti gradjanima i privredi, o čemu su juče u… »

Fudbaleri Severne Makedonije nagradjeni sa 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom

IndeksOnline pre 3 dana
SKOPLJE – Fudbalski reprezentativci i stručni štab Severne Makedonije podeliće nagradu od 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom, ali i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, najavila je danas nacionalna… »

Grmuša: Građani Srpske više nemaju luksuz da budu taoci dnevnih političkih potreba

Blic pre 4 dana
Član Glavnog odbora Partije demokratskog progresa, Milko Grmuša rekao je da jedan od osnovnih zahteva Republike Srpske prema zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine u narednom periodu mora biti uvođenje integrisanog graničnog prelaza između… »

Zrenjanin: Novi putokazi namenjeni biciklistima

Radio 021 pre 4 dana
Na više lokacija u Zrenjaninu, ali i u Elemiru, poslednjih dana postavljeni su novi putokazi, u okviru projekta koji sprovodi "EuroVelo" i namenjen je biciklistima. Zrenjanin se našao na Istočnoevropskoj biciklističkoj ruti koja se proteže od… »

Vučić: Ako se ukinu barijere, trgovinska razmena bi mogla da ide i do 10 milijardi evra

Kurir pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kovinu da trgovinska razmena na Zapadnom Balkanu može da dostigne do 10 milijardi evra, kada se ukinu barijere. Vučić je, povodom jučerašnjeg dogovora na trilateralnom sastanku sa premijerima… »

Mihajlovićeva: „Malim Šengenom“ do „Slobodnog Balkana“

RINA pre 4 dana
Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović pozdravila je potpisivanje zajedničke Deklaracije o slobodnom protoku robe i građana između Albanije, Severne Makedonije i Srbije, koju je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Francuska traži oštriji pristup prema proširenju EU

B92 pre 4 dana
Brisel -- Francuska je zemljama članicama EU poslala takozvanu neformalnu notu. U noti je naglašeno da Francuska traži da pristup procesu proširenja bude još oštriji, tvrdi Radio Slobodna Evropa pozivajući se na uvid u ovaj dokument Prvu posledicu… »

Vesti dana »