Makedonija - vesti

Finska najsrećnija zemlja, Srbija „na sredini“

BizLife pre 18 sati
Foto: Pixabay Srbija je na 70. mestu svetske rang liste o sreći koja obuhvata 156 zemalja, navodi se u objavljenom izveštaju UN (World Happiness Report 2019). Srbija je napredovala jer je prošle godine bila na 78. mestu. Od zemalja bivše Jugoslavije najsrećniji su u Sloveniji koja je na 44. mestu.... »

Srbija na 70. mestu rang liste zemalja o sreći, napredovala za osam mesta

Radio 021 pre 20 sati
Srbija je na 70. mestu svetske rang liste o sreći koja obuhvata 156 zemalja, navodi se u danas objavljenom izveštaju UN-a (World Happiness Report 2019).
Srbija je napredovala jer je prošle godine bila na 78. mestu. Od zemalja bivše Jugoslavije najsrećniji su u Sloveniji koja je na 44. mestu. Slede Crna Gora (73), Hrvatska (75), BiH (78) i Makedonija (84). Od zemalja u regionu,... »

"Predlog razgraničenja bi mogao da uspe": Ambasador Rusije u EU o rešenju za Kosovo

Srbija danas pre 20 sati
Predlog o razgraničenju Kosova mogao bi da uspe, ali to može da stvori presedan za druge zemlje u regionu u kojima značajan deo stanovništva čine Albanci, izjavio je Vladimir Čižov, ambasador Rusije u EU.
U intervjuu za grčki list Katimerini, on je, govoreći o Prespanskom sporazumu Atine i Skoplja, izjavio da je njime narušen Ustav Makedonije, referendum proglašen nevažećim, predsednik ga nije potpisao, a sada EU tvrdi da to treba... »

Čižov: Predlog o razgraničenju Kosova mogao bi da uspe

RTS pre 1 dan
RTS: Čižov: Predlog o razgraničenju Kosova mogao bi da uspe
Ambasador Rusije u EU Vladimir Čižov kaže da bi predlog o razgraničenju Kosova mogao bi da uspe, ali to može da stvori presedan za druge zemlje u regionu u kojima značajan deo stanovništva čine Albanci.
U intervjuu za grčki list Katimerini, Vladimir Čižov je, govoreći o Prespanskom sporazumu Atine i Skoplja, izjavio da je njime narušen Ustav Makedonije, referendum proglašen nevažećim, predsednik ga nije potpisao, a sada EU tvrdi... »

Čižov: Predlog o razgraničenju Kosova mogao bi da uspe, ali...

Sputnik pre 1 dan
Predlog o razgraničenju Kosova mogao bi da uspe, ali to može da stvori presedan za druge zemlje u regionu u kojima značajan deo stanovništva čine Albanci, izjavio je Vladimir Čižov, ambasador Rusije u EU.
U intervjuu za grčki list Katimerini, on je, govoreći o Prespanskom sporazumu Atine i Skoplja, izjavio da je njime narušen Ustav Makedonije, referendum proglašen nevažećim, predsednik ga nije potpisao, a sada EU tvrdi da to treba... »

Dačić: Zapad ima dvostruke standarde; Diplomate: Ne želimo da se mešamo

Danas pre 1 dan
Oprečne tvrdnje o odsustvu reakcije zapadnih ambasada na eskalaciju protesta Izostanak reakcije zapadnih ambasada na eskalaciju protesta u Srbiji šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Danas tumači kao „dvostruke standarde“, dok pojedine diplomate sa Zapada za naš list nezvanično navode da je „logično što ambasade nisu reagovale jer ne žele da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije“.
Ministar Dačić kao argumente za svoju tvrdnju da Zapad koristi dvostruke standarde navodi „vest da su zabranjene demonstracije na Jelisejskim poljima u Francuskoj“, te činjenicu da su zapadne države „osudile nasilje u Albaniji,... »

Srbija među zemljama sa skupljim mobilnim internetom

Radio 021 pre 1 dan
Srbija se nalazi na 102. mestu sa prosečnom cenom mobilnog interneta od 4,25 evra po gigabajtu, dok među zemljama bivše SFRJ važi za skuplju zemlju, pokazalo je istraživanje britanskog portala cable.co.uk.
Od Srbije skuplja je jedino Hrvatska sa prosečnom cenom od 4,30, dok je Slovenija najjeftinija sa 2,21 evra po gigabajtu. Kako se navodi, najjeftinija ponuda u Srbiji je 0,34 evra po gigabajtu, dok je najskuplja 21,10. Gigabajt... »

"Fides" će biti suspendovana? Orbanova stranka na "klimavim nogama" posle više godina nesporazuma! On hitno otputovao u Brisel!

Srbija danas pre 1 dan
Premijer Mađarske Viktor Orban putuje u Brisel kako bi danas prisustvovao sastanku Evropske narodne partije (EPP), gde će biti razmatrano da li će Orbanova stranka Fides biti isključena ili suspendovana iz tog glavnog saveza stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu.
Od 49 punopravnih članica Evropske narodne partije, 13 se zalaže za izbacivanje Fidesa, nakon više godina nesporazuma i sukoba. Neki članovi smatraju da se Orban previše udaljio od demohrišćanskih vrednosti tog saveza. Foto:... »

Tramp štedi na Balkanskom servisu: Podgorica i Skoplje ispali iz igre

Večernje novosti pre 1 dan
Sudeći prema predlogu američkog budžeta za 2020., Tramp štedi na Balkanskom servisu
PREDLOG budžeta za 2020. godinu, koji je administracija američkog predsednika Donalda Trampa podnela Kongresu, najveći je u istoriji SAD. Ali on istovremeno predviđa uštede u inostranim programima. To se odnosi i na Balkanski... »

Srbija nije „jača“ od drugih zemalja kandidata, ali nije bez šansi

Danas pre 1 dan
Tragom izjava predsednika Aleksandra Vučića o mogućoj investiciji Folksvagena na Balkanu Predsednik Srbije Aleksandra Vučić rekao je da će naredne sedmice imati neke kontakte koji se odnose na dolazak nemačke kompanije Folksvagen, za koju se, prema njegovim rečima, bori pet zemalja.
Osim Bugarske, Rumunije i Turske, koje je Vučić naveo, prema saznanjima Danasa u igri je i Severna Makedonija. Predsednik je pre desetak dana na mitingu u Velikoj Plani rekao i da su šanse za dolazak Folksvagena u okolinu tog... »

©2019 Netmark d.o.o.