Makedonija

Ministru spoljnih poslova Severne Makedonije dopada se ideja da „Srbija treba da gori u paklu“

Sputnik pre 1 dan
Neprimerena reakcija ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Nikole Dmitrova mogla bi da izazove diplomatski skandal... Naime, Dimitrov je stavio lajk na jedan komentar na svom privatnom profilu na Fejsbuku. „Mi ćemo pobediti, a Srbija će goreti… »

Od Drača, preko Ohrida, do Beograda samo s ličnom kartom

Studio B pre 1 dan
Predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev očekuje da će, na sledećem sastanku inicijative za uklanjanje barijera između Srbije, Albanije i njegove zemlje, biti dogovoreno slobodno putovanje uz ličnu kartu. „Na sastanku 10. novembra u Ohridu… »

Biber: Odbijanje početka pregovora o proširenju narušava kredibilitet EU

N1 Info pre 1 dan
Stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu Florijan Biber ocenio je da bi hladan odnos prema pregovorima o prijemu novih članova iz Zapadnog Balkana u Evropsku uniju mogao da "podrije kredibilitet" Unije. "Posmatrači u regionu vide politiku Francuske… »

Cerar: EU može izgubiti kredibilitet zbog S. Makedonije i Albanije

Al Jazeera pre 1 dan
Produžavanje odluke o početku pregovora, kaže slovenski šef diplomatije, može izazvati i destabilizaciju u tim državama. Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar izrazio je u srijedu zabrinutost odgodom početka pristupnih pregovora Europske… »

Carl Bildt: Moguć kolaps politike EU na Balkanu

Al Jazeera pre 1 dan
Bildt je izrazio nadu da će EU lideri na samitu u Briselu uspjeti da "izbjegnu ovaj raspad". Nekadašnji premijer Švedske i Specijalni izaslanik Evropske unije za bivšu Jugoslaviju Carl Bildt upozorio je da se EU suočava sa kolapsom svog cjelokupnog… »

Novi dogovor za region velika korist za privredu

Politika pre 2 dana
Deklaracija o uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala na zapadnom Balkanu, koju su potpisale Srbija, Severna Makedonija i Albanija, predviđa brži protok ljudi i robe što je pre moguće i ne kasnije od 2021. Deklaracija o… »

Srbija može u EU ali samo pod ovim uslovom: Han se sastao sa šefom makedonske diplomatije pa pomenuo KiM!

Pravda pre 2 dana
Evropski komesar Johanes Han i šef makedonske diplomatije Nikola Dimov su u Briselu izrazili očekivanje da će vođe Evropske unije u četvrtak ili u petak ipak doneti odluku da se Severnoj Makedoniji i Albaniji odobri početak pregovora o članstvu… »

Hahn upozorio na posledice nedostatka pozitivne odluke EU za Albaniju i S. Makedoniju

Slobodna Evropa pre 2 dana
Evropski komesar nadležan za proširenje, Johannes Hahn upozorio je zemlje članice da će se nedostatak pozitivne odluke o otvaranju pristupnih pregovora između EU i Albanije i Severne Makedonije, odraziti na prilike u regionu, naročito u procesu… »

Han: Nagraditi dostignuća Severne Makedonije

RTS pre 1 dan
Evropski komesar Johanes Han izrazio je nadu da će lideri EU sutra ili u petak dati zeleno svetlo da se Severnoj Makedoniji ali i Albaniji odobri početak pregovora o članstvu. Han je to izjavio Briselu posle sastanka sa premijerom Severne Makedonije… »

Veliki problemi za trenera Dinama: Dvojica glavnih povređeni pred Šahtjor

Mozzart sport pre 1 dan
Nenad Bjelica neće spavati mirno narednih dana... Dva važna igrača udarne postave Dinama, napadač Bruno Petković i vezista (i kapiten) Arijan Ademi, vratili su se povređeni sa reprezentativnih akcija Hrvatske i Makedonije. Problemi su slične… »

Vesti dana »