Makedonija

Posle dva i po meseca: Severna Makedonija ukida policijski čas! Još Jedna odluka doneta

Srbija danas pre 1 dan
Premijer Oliver Spasovski poziva građane na oprez. U Severnoj Makedoniji, posle dva i po meseca, sutra će biti ukinut policijski čas na celoj teritoriji zemlje, koji je bio deo preventivnih mera u borbi protiv pandemije virusa Kovid-19. Na današnjoj… »

Poslanik Demokratske Crne Gore kontrira crnogorskim čelnicima: Dobro došli braćo Srbi, muslimani, makedonci!

Večernje novosti pre 1 dan
Odnosi Crne Gore sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Severnom Makedonijom, kao i sa svim drugim državama, moraju biti bratski i prijateljski, i nikada ne smeju biti ugroženi bilo čijim političkim interesima i zakulisnim igrankama. - DPS autokratski… »

“Pandemija pokazala da se bez muzike i druženja ne može”

Nova pre 1 dan
Da su manifestacije najteže pogođene u celom svetu, potvrđuju muzičari i organizatori iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Na panelu pod nazivom „Manifestacije: Od otkazivanja do otkaza“. Na ovu temu… »

Novi spor o "jezicima" na Balkanu, Akademija tvrdi da je srpski proistekao iz bugarskog!

Alo pre 1 dan
Bugarska akademija nauka je objavila knjigu u kojoj navodi da su bugarski koreni jezika u krajevima od Dunava do Đevđelije, i od Kopaonika do Timoka, Pčinja i Ohrida. Udruženje Spona iz Severne Makedonije je obavestilo SANU da reaguje. Za TV Prvu je… »

NATO StratKom: Sputnjik Srbija podstiče podele na Zapadnom Balkanu

RTV pre 1 dan
BRISEL - NATO Centar za strateške komunikacije ocenjuje da portal Sputnjik Srbija svojim izveštavanjem "pojacava percepciju podele izmedu pro-zapadnih i pro-istocnih snaga na Zapadnom Balkanu". Analiza ukazuje da Sputnjik pro zapadne zemlje regiona… »

Albanci ilegalno ušli u zemlju i kršili policijski čas

B92 pre 1 dan
Trojica albanskih državljana uhapšena su jer su ilegalno ušli u Severnu Makedoniju i prekršili policijski čas na Ramazanski bajram. Trojica Albanaca su privedena u nedelju 24. maja na području mesta Mavrovo Rostuše jer su "prekršili pravila… »

Trojica albanskih državljana ilegalno ušli u S. Makedoniju i kršili policijski čas

Danas pre 1 dan
Osnovno tužilaštvo u Gostivaru saopštilo je danas da su uhapšena trojica albanskih državljana koji su ilegalno ušli u Severnu Makedoniju i prekršili policijski čas na Ramazanski bajram. U saopštenju se navodi da su trojica Albanaca privedena u… »

Ljajić: Srbija nije jedina zemlja koja će sada imati izbore

Dnevnik pre 1 dan
DIVČIBARE: Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da izbore nije moguće prolongirati zbog ustavnih rokova i dodao da Srbija nije jedina zemlja koja će sada imati izbore. Odgovarajući na pitanja novinara na… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zrakoplovna oaza Ohrid

Tango Six pre 1 dan
Ohrid je mali aerodromčić na tromeđi Sjeverne Makedonije, Grčke i Albanije. Od Grčke ga dijeli Ohridsko jezero (39 km do graničnog prijelaza sa Grčkom), a od prijelaza sa Albanijom je te tek 23 km. Sam prostor ima vrlo malo stanovnika koji mu… »

Up*škila se od batina! Istina o prebijanju anabele: "Zatvorio joj oko, bila joj je vilica razvaljena" (video)

Pravda pre 1 dan
Voditelj Milan Milošević otpočeo je ovonedeljni "Pretres nedelje" sa Mirkom Gavrićem, te ga je upitao ga šta znači da je Anabela Atijas ublažila svoju priču sa Gagijem Đoganijem. "Za neke stvari sam bio svedok. Gagi je rekao da je prva Anabela… »

Vesti dana »