Makedonija

Obojeni dnevnik Milice Lilić pred Vranjancima

OK radio pre 1 dan
U maloj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, večeras, od 19 sati biće otvorena izložba slika i kolaža "Obojeni dnevnik”, Milice Lilić, diplomirane grafičarke iz Bele Palanke. Autorka je rođena u Nišu 1985. godine. Srednju umetničku školu u… »

"Ako Vartolomej prizna makedonsku crkvu..."

B92 pre 1 dan
Grčki crkveni krugovi komentarisaki su zahteve makedonske vlasti vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju za autokefalnost makedonske crkve. "Zadnja vrata" koja je otvorio vaseljenski patrijarh Vartolomej, izgleda da se nisu zatvorila u vreme izdavanja tomosa… »

„Ako Vartolomej prizna makedonsku crkvu…“

Vesti online pre 1 dan
Grčki crkveni krugovi komentarisali su zahteve makedonske vlasti vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju za autokefalnost makedonske crkve. „Zadnja vrata“ koja je otvorio vaseljenski patrijarh Vartolomej, izgleda da se nisu zatvorila u vreme izdavanja… »

Peku paprike, mešaju ajvar: Seka Aleksić i Tijana Dapčević spremaju zimnicu

Večernje novosti pre 1 dan
KAD već nema koncerata, pevačice su se prihvatile varjače umesto mikrofona i počele da spremaju zimnicu. Tako je folkerka Seka Aleksić u dvorištu svoje kuće u Staroj Pazovi pekla paprike na kubetu, a pomagali su joj suprug Veljko i sinovi Jakov i… »

Bošnjaci u Severnoj Makedoniji obeležili svoj dan

Sandžak haber pre 2 dana
Predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je da su Bošnjaci sastavni i neraskidiv deo bogatstva multietničke, multikulturalne i multikonfesionalne države. Zaev je prisutnima u Orizarima, na obeležavanju Međunarodnog Dana… »

Edi Rama prirodne lepote Šar planine predstavlja kao albanske

Telegraf pre 2 dana
Makedonci i dalje ćute na provokaciju albanskog premijera. Albanski premijer Edi Rama predstavlja prirodne lepote Severne Makedonije kao deo Albanije, javlja portal Plusinfo. - Prelepa Albanija. Kanjon Lešnica - napisao je Rama na svom Fejsbuk profilu… »

Grčko sveštenstvo: Dajući tomos Makedoncima, Vartolomej izaziva gnev miliona hrišćana

Sputnik pre 1 dan
„Zadnja vrata “ koja je otvorio vaseljenski patrijarh Vartolomej, izgleda da se nisu zatvorila u vreme izdavanja tomosa o autokefalnosti raskolničke crkve Ukrajine, što je izazvalo ogorčenje i tugu kod miliona pravoslavnih hrišćana širom sveta… »

U Severnoj Makedoniji 112 novih slučajeva koronavirusa, preminulo osam osoba

N1 Info pre 1 dan
U Severnoj Makedoniji umrlo je još osam osoba od koronavirusa i registrovano je 112 novih slučajeva zaraze, objavilo je Ministarstvo zdravlja. Kako je saopšeno, ukupan broj umrlih od kovida-19 porastao je na 737, a ukupan broj potvrđenih slučajeva od… »

"Prirodne lepote Albanije": Makedonska vlada traži objašnjenje zbog provokacija edi Rame

Blic pre 1 dan
Vlada Severne Makedonije zatražila je od kabineta albanskog premijera Edija Rame objašnjenje u vezi sa fotografijom Šar planine koju je Rama objavio na svom Fejsbuk profilu uz opis "lepote Albanije", prenosi makedonski portal Plusinfo. "Iz kabineta… »

Bošnjaci u Severnoj Makedoniji obeležili svoj dan

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je da su Bošnjaci sastavni i neraskidiv deo bogatstva multietničke, multikulturalne i multikonfesionalne države. Zaev je prisutnima u Orizarima, na obeležavanju Međunarodnog Dana… »

Vesti dana »