Makedonija

Na Dojranskom jezeru popust za turiste iz Srbije uz besplatan parking

RTS pre 2 dana
Gradonačelnik Dojrana, Ango Angov i direktor Agencije za podršku i promociju turizma Ljupčo Janevski, doneli su odluku da turisti iz Srbije koji odluče da letuju na Dojranskom jezeru ostvare popust na boravak u turističko ugostiteljskim objektima… »

Pendarovski: Sa Pahorom nije razgovarano o menjaju granica

Nova pre 2 dana
Ni na jednom od sastanaka koje je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski imao sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom u proteklom periodu nije razgovarano o bilo kakvom mogućem prekrajanju granica na Balkanu, rečeno je iz Kabineta predsednika… »

Severna Makedonija neće nabavljati vakcine od Torlaka

RTV pre 2 dana
SKOPLJE - Severna Makedonija neće nabavljati vakcine iz susedne Srbije, koje budu proizvedene u Institutu Torlak, izjavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče. Filipče kaže da više neće biti potrebe za novim narudžbinama vakcina budući da je… »

Filipče: Za sada nam ne trebaju vakcine iz Torlaka, već smo ugovorili dovoljan broj

Novi magazin pre 2 dana
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je da se isporuka 200.000 kineskih vakcina može očekivati 28. aprila. "Jutros smo dobili potvrdu iz kineske ambasade da vakcine treba da očekujemo oko 28. aprila. Radi se o celokupnoj… »

Makedonski ministar zdravlja: Za sada nam ne trebaju vakcine iz Torlaka

N1 Info pre 2 dana
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je da se isporuka 200.000 kineskih vakcina može očekivati 28. aprila. „Jutros smo dobili potvrdu iz kineske ambasade da vakcine treba da očekujemo oko 28. aprila. Rsdi se o celokupnoj… »

Kabinet Pendarovskog za RSE: Nije razgovarano o prekrajanju granica

Slobodna Evropa pre 2 dana
Niti na jednom od sastanaka koje je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski imao sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom u proteklom periodu nije razgovarano o bilo kakvom mogućem prekrajanju granica na Balkanu, rečeno je za Radio Slobodna… »

Komadanje BiH i stvaranje velike Albanije: Slovenački portal objavio detalje „non-pejpera“

Sputnik pre 2 dana
U nezvaničnom diplomatskom dokumentu, takozvanom „non-pejperu“, koji je podigao prašinu u regionu, navedene su ideje o novim podelama na teritoriji bivše Jugoslavije - komadanje Bosne i Hercegovine, pristupanje Republike Srpske Srbiji i ujedinjenje… »

Direktorka Foruma slovenskih kultura posetila Gradsku kuću: Bogatstvo različitosti

Dnevnik pre 2 dana
Direktorka Foruma slovenskih kultura Andreja Rihter juče se u Gradskoj kući sastala sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem i pomoćnikom gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem. Forum slovenskih kultura osnovan je 2004… »

"Albanci su uspeli na KiM, u S. Makedoniji i Crnoj Gori, ujediniće se". Ali, ima problem - zove se Vučić

B92 pre 2 dana
Tirana -- Bivši premijer Albanije Salji Beriša smatra da je ujedinjenje Kosova i Albanije neizbežno, prenosi Kosovo onlajn pisanje kosovske štampe. "Po mom uverenju, nacionalno ujedinjenje Kosova i Albanije je neizbežno", rekao je Beriša za… »

Futsaleri Srbije slavili u Zenici: S Belorusijom u baražu za EP

Dnevnik pre 2 dana
Futsal reprezentacija Srbije savladala je Bosnu i Hercegovinu u Zenici sa 3:1 i izborila baraž za plasman na Evropsko prvenstvo. Srbija je imala imperativ pobede u Zenici, ali bi i remi bio zadovoljavajuć budući da je Rumunija imala tri boda manje pred… »

Vesti dana »