Makedonija - vesti

Grčka najavila da posle 80 godina duplira širinu teritorijalnih voda

Danas pre 12 sati
Premijer i novi ministar spoljnih poslova Grčke Aleksis Cipras potvrdio je danas da će Grčka predsedničkim ukazom proširiti svoje teritorijalne vode sa šest na 12 nautičkih milja.
Cipras je to rekao u Ministarstvu spoljnih poslova prilikom preuzimanja dužnosti od Nikosa Kocijasa, ministra čiju je ostavku prihvatio ove nedelje, ali mu je danas ipak odao priznanje za letošnje sklapanje sporazuma s... »

Han: Veliki dan za demokratiju u Makedoniji

Danas pre 6 sati
Nakon izglasavanja ustavnih promena u Sobranju Evropski komesar za proširenje Johanes Han napisao je večeras da je ovo veliki dan za demokratiju u Makedoniji.
On je nakon što je 80 poslanika makedonskog parlamenta izglasalo ustavne promene koje omogućavaju promenu naziva države, napisao na Tviteru da čestita svima koji su odlučili da idu putem ka Evropskoj uniji. „Očekujem da će... »

Odlazak Unmika bio bi najveća provokacija veka

Vesti online pre 6 sati
Posle mnogo polemika, poslanici kosovske skupštine usvojili su zakone koji se odnose na transformaciju kosovskih snaga bezbednosti u vojsku. Koji je odgovor Srbije? Da li će Unmik da se povuče sa KiM i šta bi to značilo za tamošnje stanovništvo? Koliko je Makedonija blizu ulasku u NATO?
O događajima koji su obeležili prethodnu nedelju govori za "Sputnjik" Mile Bjelajac. Cela priča je počela 1995. u vreme Dejtona, a moje američke kolege me obaveštavaju - sve ovo je bila priprema i farsa za realizaciju... »

Kragujevac: Inkluzivni muzički festival "Note za sve "

RTS pre 7 sati
RTS: Kragujevac: Inkluzivni muzički festival "Note za sve "
U susret danu kragujevačkog Zavoda "Male Pčelice", u Knjaževsko-srpskom teatru održan je deveti Međunarodni inkluzivni festival "Note za sve".
Jedini inkluzivni muzički festival u Srbiji koji promoviše različite muzičke aktivnosti i talente korisnika institucija socijalne zaštite, dece sa smetnjama u razvoju i dece sa invaliditetom, okupio je oko 350 učesnika iz Srbije,... »

Cipras: Odluka makedonskog parlamenta utire put za istorijski sporazum

Danas pre 8 sati
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da odluka makedonskog parlamenta o odobrenju predloga za izmenu imena Makedonije utire put primeni istorijskog dogovora između dve zemlje.
„Danas je simboličan i istorijski dan posle odluke u parlamentu u Skoplju koja otvara put primeni sporazuma“, rekao je Cipras, na ceremoniji preuzimanja sektora inostranih poslova, prenosi Rojters. Cipras je istakao da će primena... »

„Čestitke mom prijatelju Zoranu Zaevu“

Sputnik pre 23 sata
Grčki premijer čestitao je sinoć predsedniku makedonske vlade Zoranu Zaevu odluku o ustavnim promenama.
„Čestitam mom prijatelju. Večerašnje glasanje je veliki korak napred ka našem zajedničkom uspehu. Veoma važan korak ka mirnoj i naprednoj budućnosti za naše narode“, napisao je Cipras na Tviteru. Makedonsko Sobranje izglasalo je... »

Zaev: Makedonija zakoračila ka zapadnim savezima

N1 Info pre 11 sati
Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je da je Makedonija uspešnim glasanjem za početak ustavnih promena zakoračila ka zapadnim savezima.
Izvor: N1/Agencije "Makedonija će biti deo EU i NATO. Ovom istorijskom odlukom naše započeto pristupanje NATO će se nastaviti a iduće godine će početi proces za EU", rekao je Zaev na konferenciji za novinare u prisustvu dela... »

Mogerini i Han: Veoma važan korak za Makedoniju

Slobodna Evropa pre 17 sati
"Makedonski parlament je napravio veoma važan korak napred u implementaciji Dogovora iz Prespe, preko glasanja koje je omogućilo ustavne promene. Očekujemo da se procedure na državnom nivou za dalju implementaciju nastave bez odlaganja, ka usvajanju ustavnih promena", naveli su u zajedničkoj izjavi... »

Novac iz grčkih tajnih fondova za medije u Makedoniji?

Cenzolovka pre 18 sati
Mediji u Makedoniji dobijali su novac iz tajnih fondova grčkog Ministarstva spoljnih poslova, objavio je grčki portal Ajefiremida.
Oko milion evra iz tajnih fondova grčkog Ministarstva spoljnih poslova potrošeno je za medije u Makedoniji, Albaniji i za podršku pravoslavnoj crkvi, objavio je grčki portal Ajefiremida. U tesktu se navodi da je ova informacija... »

Novac iz grčkih tajnih fondova za medije u Makedoniji?

Danas pre 1 dan
Mediji u Makedoniji dobijali su novac iz tajnih fondova grčkog Ministarstva spoljnih poslova, objavio je grčki portal Ajefiremida.
Oko milion evra iz tajnih fondova grčkog Ministarstva spoljnih poslova potrošeno je za medije u Makedoniji, Albaniji i za podršku pravoslavnoj crkvi, objavio je grčki portal Ajefiremida. U tesktu se navodi da je ova informacija... »

©2018 Netmark d.o.o.