Makedonija - vesti

Srbija za investitore bolja od Crne Gore, Makedonije i BiH

Večernje novosti pre 7 sati
Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a lošija u odnosu na susedne države koje su članice EU
Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a lošija u odnosu na susedne države koje su članice EU, pokazalo je istraživanje Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) o poslovnom okruženju u... »

Gruevski podneo ostavku, novi lider VMRO-DPMNE krajem meseca

RTS pre 19 sati
Lider najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE podneo je ostavku, a izbor za novog lidera glavni odbor te stranke će sprovesti 22. i 23. decembra.
"Kongres, koji će biti održan u Valandovu, okupiće 544 delegata, koji će odabrati novog lidera partije", rekao je generalni sekretar Hristijan Mickovski, prenosi MIA. Prema izvorima iz stranke, sam Mickovski, zatim, poslanici i... »

Iza kulisa susreta patrijarha u Moskvi: Bugarska crkva unosi razdor u pravoslavnu vaseljenu!

Pravda pre 10 sati
Ruska pravoslavna crkva zalaže se za nastavak dijaloga SPC sa raskolničkom crkvom u Makedoniji, ali pitanje je sa kim u Skoplju razgovarati, ako je aktuelni arhiepiskop Stefan, po svemu sudeći, samo formalno na čelu MPC, dok su stvarne starešine MPC - bugarski nacionalisti.
Iako niko od analitičara i poznavalaca crkvenih pitanja nije verovao da će Bugarska pravoslavna crkva (BPC) u svoje okrilje primiti kanonski nepriznatu Makedonsku pravoslavnu crkvu (MPC), to se ipak dogodilo. Sada stižu glasovi... »

Premijer Makedonije sutra u zvaničnoj poseti Kosovu

Slobodna Evropa pre 10 sati
Premijer Makedonije Zoran Zaev će sutra posetiti Kosovo. Makedonska vlada je saopštila da će to biti prva zvanična poseta premijera Makedonije Kosovu. Zaev će se u Prištini sasatati s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i s predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem.... »

Haradinaj: Poseta Zaeva doprinos produbljivanju odnosa

N1 Info pre 11 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da sutrašnja poseta premijera Makedonije Zorana Zaeva Prištini, "doprinosi produbljivanju odnosa dve zemlje".
Kako je preneo RTK, Haradinaj je ocenio da je poseta makedonskog premijera "znak dobre volje za razvoj dobrosusedskih odnosa dve susedne zemlje". "Uveren sam da će ova poseta produbiti naše odnose i unaprediti sve teme, bez... »

Iza kulisa susreta u Moskvi: Zašto je bugarski patrijarh izbegao Kirila i Irineja

Sputnik pre 12 sati
Ruska pravoslavna crkva zalaže se za nastavak dijaloga SPC sa raskolničkom crkvom u Makedoniji, ali pitanje je sa kim u Skoplju razgovarati, ako je aktuelni arhiepiskop Stefan, po svemu sudeći, samo formalno na čelu MPC. Stvarne starešine MPC su bugarski nacionalisti.
Iako niko od analitičara i poznavalaca crkvenih pitanja nije verovao da će Bugarska pravoslavna crkva (BPC) u svoje okrilje primiti kanonski nepriznatu Makedonsku pravoslavnu crkvu (MPC), to se ipak dogodilo. Sada stižu glasovi... »

Ostavka predsednika Državne izborne komisije Makedonije

RTS pre 14 sati
RTS: Ostavka predsednika Državne izborne komisije Makedonije
Aleksadar Čičakovski, predsednik Državne izborne komisije Makedonije, podneo je ostavku. On je za agenciju MIA rekao da je ostavka čin lične odgovornosti.
Njegova ostavka dolazi nakon što je otkriveno da su članovi Državne izborne komisije Makedonije dodelili sebi znatnu novčanu kompenzaciju nakon poslednjih izbora. Na Internetu se pojavila i peticija, koja je zahtevala ostavku... »

AmCham: Srbija bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i BiH

Gde investirati pre 15 sati
Danas održanana tradicionalna konferencija AmCham-a
To je pokazalo istraživanje Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) o poslovnom okruženju u Srbiji. Najbolje su, kao i prošle godine, ocenjeni smanjenje deficita budžeta, manje administracije za pribavljanje građevinskih dozvola i reforma radnog zakonodavstva, ali... »

Nova runda pregovora o imenu makedonije: Američki posrednik Nimic optimista

Kurir pre 17 sati
Sastanak, kako je saopšteno iz Nimicove kancelarija, deo je napora UN da pomogne obe strane da pronađu zajednički prihvatljivo rešenje za pitanje imena. Na razgovore u Briselu, Naumovski će pratiti diplomata iz makedonskog Ministratsva spoljnih poslova, a u istom formatu koji je dogovoren sa... »

Prihvaćena ostavka: Gruevski više nije šef VMRO-DPMNE

Blic pre 20 sati
Glavni odbor najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE prihvatio je sinoć ostavku Nikole Gruevskog sa čelne pozicije i odlučio da za desetak dana bude održan vanredni kongres na kojem će biti izabran novi predsednik.
Generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski rekao je da će kongres biti održan 22. i 23. decembra u Valandovu, te da će na njemu prisustvovati 544 delegata. Gruevski je za lidera VMRO-DPMNE izabran na partijskom kongresu 2003.... »

Srbija za investitore bolja od Crne Gore, Makedonije i BiH

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

SM: Pucnjava u lokalu, više ranjenih

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Diković u Libanu

Danas  pre 10 sati  još 1 povezana

Danas suvo, vetrovito i toplije, do 18 stepeni

Blic  pre 4 sata  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.