Makedonija - vesti

Makedoncima uskoro neće trebati pasoš za neke zemlje: Evo gde će putovati samo sa ličnom kartom!

Kurir pre 10 minuta
SKOPLJE - Građani Makedonije moći će da putuju bez pasoša u zemlje Zapadnog Balkana.
Tačnije, uskoro će samo sa ličnom kartom moći da uđu u Albaniju, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovini i na Kosovo. Ovo će biti moguće kada u Sobranju bude ratifikovan sporazum o uslovima putovanja BIH i Makedonije. Sporazum... »

Skoplje ponovo na nogama: Protestanti poručili Ivanovu da bude hrabar i da se ne plaši (foto)

Telegraf pre 9 sati
Demonstranti su ponovili da je dogovor o promeni imena postignut sa Grčkom štetan
Protest protiv promene imena Makedonije i sinoć je održan ispred Sobranja u Skoplju, a demonstranti su se potom uputili do rezidencije predsednika Ðorđa Ivanova da mu pruže podršku zbog odbijanja da prihvati sporazum o novom... »

Apasiev: Ustavni sud će poništiti sporazum o imenu

Večernje novosti pre 1 sat
Član rukovodstva makedonske stranke Levo, profesor Dimitar Apasiev, tvrdi da je Ustavni sud jedna od prepreka za primenu sporazuma Makedonije i Grčke o novom imenu te bivše jugoslovenske republike
Član rukovodstva makedonske stranke Levo, profesor Dimitar Apasiev, tvrdi da je Ustavni sud jedna od prepreka za primenu sporazuma Makedonije i Grčke o novom imenu te bivše jugoslovenske republike i očekuje da će on biti poništen... »

"Makedonija samo koridor, a ne krajnja destinacija"

Vesti online pre 2 sata
Makedonija se ne može smatrati krajnjom destinacijom migranata već koridorom, izjavio je danas makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.
Kako je rekao, to Makedoniju ne oslobađa obaveze usvajanja sveobuhvatnih i kvalitetnih zakona koji se odnose na međunarodnu i pravnu zaštitu, prenosi MIA. Spasovski je rekao da je novi Zakon o međunarodnoj i privremenoj zaštiti,... »

Sprema li Zapad novu veliku manipulaciju srpskim žrtvama — sada sa novim ciljem

Sputnik pre 3 sata
Premijeri Srbije, Makedonije, Crne Gore i privremenih institucija Prištine na predstojećem samitu u Londonu, početkom jula, mogli bi, kako se formuliše u zapadnim krugovima, da naprave značajan korak ka utvrđivanju činjenica o ratnim zločinima na prostoru bivše SFRJ. Šta se krije iza te, za sada, nezvanične najave?
Prema nekim informacijama koje su procurele u javnost, ideja je da 9. i 10. jula, na sastanku u okviru Berlinskog procesa, lideri stave paraf na deklaraciju o osnivanju Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim... »

Makedonski ministar u 2 rečenice objasnio situaciju u toj zemlji: Na kom jeziku pričate u Makedoniji? Ne pričamo...

Kurir pre 3 sata
Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, na sarkastičan način opisao je atmosferu podele u Makedoniji posle sporazuma postignutog sa Grčkom u vezi sa imenom.
"Na kojem jeziku pričate u Makedoniji? Ne pričamo, posvađani smo ", napisao je Dimitrov na Fejsbuku nakon što je sporazum izazvao oluju emocija kod dela stanovništva koji strahuje da su ugroženi nacionalni identitet i kulturne... »

Vlada Makedonije uspostavlja saradnju sa Majkrosoftom

Beta video pre 5 sati
SKOPLJE - Vlada Makdonije objavila je danas da ``finišira`` plan za saradnju sa Majkrosoftom, jednom od najmoćnijih svetskih informatičkih kompanija. (pokrivalice) Preuzet... »

Troje dece poginulo u požaru u Velesu, bili sami zaključani u kući

RTS pre 9 sati
RTS: Troje dece poginulo u požaru u Velesu, bili sami zaključani u kući
U požaru koji je izbio u kući u predgrađu Velesa u Makedoniji, poginulo je troje dece. Deca su imala jednu, dve i četiri godine.
"Deca nisu bila živa kada je pomoć stigla. Bili su sami u kući nakon što su ih roditelji zaključali i otišli do obližnje radnje", saopštila je u sredu policija Velesa. Kako navodi makedonska agencija MIA, vatrogasci, policija i... »

Makedonija puna pedofila: Starac silovao devojčicu (11), mladu čobanicu (16) napao manijak dok je čuvala ovce

Telegraf pre 17 sati
Više sreće od devojčice iz Ohrida imala je mlada čobanica (16) iz jednog sela blizu Vinice
Jedanaestogodišnja devojčica iz Ohrida bila je žrtva matorog pedofila F.Š. (71), protiv koga je Osnovno javno tužilaštvo iz Ohrida podnelo prijavu za počinjeno krivično delo "polni napad na dete koje nije napunilo 14 godina".... »

Nimicova nadnica

Danas pre 23 sata
Grčkoj i Makedoniji je bilo potrebno dvadeset sedam godina da postignu razuman dogovor u sporu često poređenim sa rešavanjem kvadrature kruga – kako je Metju Nimic ocenio – „časnom pogodbom“.
Strpljivi pomiritelj u ime generalnog sekretara Ujedinjenih nacija – u prvo vreme (početkom devedesetih prošlog veka) izaslanik predsednika Bila Klintona – američki pravnik i diplomata, koji je dužnost obavljao uz simboličnu... »

Osumnjičen da je dva puta opljačkao istu banku

Politika  pre 4 sata  još 25 povezanih

Vučić zahvalio Liberiji

Danas  pre 1 sat  još 18 povezanih

Bez pobednika u duelu Danske i Australije

Beta  pre 1 sat  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.