Makedonija - vesti

Lideri EU na turneji po Zapadnom Balkanu

Novi magazin pre 3 sata
Čelnici Evropske unije (EU) boraviće naredne nedelje u poseti regionu a višednevnu turneju završiće zajedničkim sastankom sa liderima zapadnobalkanske šestorke 1. marta u Sofiji.
Balkansku turneju, čiji je cilj da potvrdi evropsku perspektivu regiona istaknutu u novoj Strategiji proširenja EU, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker počinje u nedelju, 25. februara u Skoplju gde se sastaje sa... »

Predstavljen zajednički proizvod Srbije i Makedonije

Vesti online pre 5 sati
RTV: Zajednička turistička ponuda "Od Dunava do Ohrida"
Privredna komora Srbije, u saradnji sa Stopanskom komorom Makedonije, pripremila je zajednički turistički proizvod "Od Dunava do Ohrida” koji obuhvata tri oblasti - vino i gastronomiju, religiju i prirodne lepote Srbije i Makedonije. Proizvod, koji je predstavljen na Sajmu turizma, namenjen je Evropi i dalekim tržištima, kao što su Emirati, Kina, Japan, Indija, Iran, Sjedinjene Američke Države i druga prekookeanska tržišta.
Sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković istakla je da je nacionalna asocijacija privrednika, kao produžena ruka privrede, okupila sve - od malih proizvođača hrane do velikih hotelskih lanaca i... »

Albanija i Makedonija otkazale učešće na ministarskoj konferenciji jer nije pozvano Kosovo

Insajder pre 4 sata
Predstavnici Makedonije i Albanije odlučili su da ne učestvuju na konferenciji ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana u Banjaluci, jer nije u taj događaj uključeno i Kosovo, prenosi RTS pisanje "Kohe".
Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati informisao je svog kolegu iz BiH Igora Crnatka da neće prisustvovati događaju, jer organizatori "ne poštuju format uključivanja svih šest zapadnobalkanskih zemalja", preneo je... »

Albanija i Makedonija otkazale učešće na konferenciji zbog Kosova

RTS pre 5 sati
Predstavnici Makedonije i Albanije odlučili su da ne učestvuju na konferenciji ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana u Banjaluci, jer nije u taj događaj uključeno i Kosovo, prenela je "Koha".
Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati informisao je svog kolegu iz BiH Igora Crnatka da neće prisustvovati događaju, jer organizatori "ne poštuju format uključivanja svih šest zapadnobalkanskih zemalja", preneo je... »

Albanija i Makedonija otkazale učešće na konferenciji u Banjaluci zbog Kosova

Sputnik pre 7 sati
Predstavnici Makedonije i Albanije odlučili su da ne učestvuju na konferenciji ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana u Banjaluci, jer u taj događaj nije uključeno i Kosovo, prenela je „Koha“.
Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati informisao je svog kolegu iz BiH Igora Crndaka da neće prisustvovati događaju, jer organizatori „ne poštuju format uključivanja svih šest zapadnobalkanskih zemalja“, preneo je... »

Koncert Braće Teofilovića u Zvezdara teatru

RTS pre 7 sati
RTS: Koncert Braće Teofilovića u Zvezdara teatru
Etno akapela duet Braća Teofilovići, Ratko i Radiša, održaće koncert 29. marta u Zvezdara teatru, najavili su organizatori. Na repertoaru će se smenjivati njihove stare i nove pesme iz zapadne i istočne Srbije, sa Kosova i iz Makedonije.
Publika će na koncertu imati prilike da čuje i neke neobjavljene pesme Braće Teofilovići, ali i neke do sada neobjavljene numere. Teofilovići kao i uvek na beogradskim koncertima obećavaju i specijalnog gosta, čije će ime biti... »

Slovenci zarađuju preko 1.000 evra

Kamatica pre 8 sati
Najveće plate u regionu su u Sloveniji, a najniže u Makedoniji, pokazuju podaci zavoda za statistiku zemalja bivše Jugoslavije.
U Sloveniji je krajem 2017. godine prosečna neto zarada porasla na 1.062 evra, što je nominalno povećanje od 3,1 odsto, a realno od 1,7 odsto u odnosu na 2016. Prošle godine je i u privatnom i u javnom sektoru Slovenije zabeležen... »

Makedonija drži neslavan rekord na Balkanu i u Evropi: U 2017. umrle 163 bebe!

Srbija danas pre 9 sati
Na listi koju je objavio UNICEF, druge zemlje iz regiona su daleko bolje od Makedonije
Makedonija je prva u regionu, a druga u Evropi po smrtnosti novorođenčadi. Na svakih 120 živorođenih beba, po jedna beba umire, pa je radi toga u poslednjem izveštaju UNICEF-a, Makedonija ubrojana u zemlje sa malim izgledom... »

Izvoznici ogorčeni: Šta u stvari stoji iza mera Makedonije

B92 pre 10 sati
B92: Izvoznici ogorčeni: Šta u stvari stoji iza mera Makedonije
Novi Sad -- Udruženje Žitounija podnelo je inicijativu državnim organima da odmah uvedu mere reciprociteta prema uvozu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Makedonije.
Iz tog udruženja optužuju vlasti te zemlje da su uvedenim merama učinili da uvoz brašna iz Srbije bude "gotovo neisplativ". "Stvarni cilj novih procedura, koje je propisalo Ministarstvo poljoprivrede Makedonije, jeste da se... »

Svirepo ubistvo na istoku Makedonije: Sin u invalidskim kolicima nožem izbo oca na spavanju

Telegraf pre 13 sati
Veče pre zločina sin i njegov prijatelj I.D.došli su kuću žrtve i započeli svađu sa njim, nakon čega je nesrećni čovek otišao na spavanje
Trajče B. (62) pronađen je mrtav u svom domu u Štipu, na istoku Makedonije, sa vidljivim povredama po telu i glavi, a nije bilo potrebno mnogo vremena da policijska istraga utvrdi da je za ovaj zločin kriv njegov sin, koji je... »

Bulatović: Spartak ima vremena da pripremi teren

Mondo  pre 3 sata  još 38 povezanih

Dokaz: Objavljena fotografija vozila Ivanovićevih ubica

Kurir  pre 7 sati  još 22 povezane

Terorizam ili izolovani čin?

Slobodna Evropa  pre 4 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.