Makedonija

U Vuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, četvoro državljana Hrvatske

Politika pre 2 sata
ZAGREB – Četvoro državljana Hrvatske je u kineskom gradu Vuhanu, epicentru epidemije opasnog koronavirusa, potvrdilo je u subotu Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu i savetovalo građane da ne putuju u to područje, prenosi agencija… »

U epicentru epidemije u Vuhanu se nalazi četvoro hrvatskih građana

Danas pre 4 sata
Četvoro državljana Hrvatske je u kineskom gradu Vuhanu, epicentru epidemije opasnog „koronavirusa“, potvrdilo je u subotu Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu i savetovalo građane da ne putuju u to područje, prenosi agencija Hina. I… »

Komšije kupuju 33 oklopna vozila od Pentagona za 11 miliona dolara

B92 pre 9 sati
Beograd -- Ministarstvo odbrane Severne Makedonije pripremilo je potpisivanje ugovora sa Pentagonom za prvu tranšu od 33 laka oklopna borbena vozila JLTV. Već je najavljena i nabavka većih vozila "strajker". Kako navodi portal Balkanska bezbednosna… »

Severna Makedonija kupuje američka oklopna vozila

Politika pre 4 sata
Ministarstvo odbrane Severne Makedonije pripremilo je potpisivanje ugovora sa Pentagonom za prvu tranšu od 33 laka američka oklopna borbena vozila JLTV kompanije a već je najavljena i nabavka većih vozila Strajker. Kako navodi portal Balkanska… »

Kreću intenzivni razgovori o novoj metodologiji proširenja EU

Al Jazeera pre 11 sati
Charles Michel kaže da su sve članice jednoglasne da budućnost Zapadnog Balkana treba biti okrenuta prema Evropi. Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel izjavio je da će Unija idućih tjedana voditi intenzivne razgovore o tome na koji način će… »

Mišel: Severna Makedonija mora da pruduži sa reformama

Danas pre 20 sati
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je večeras u Skoplju da će se zalagati za pregovore sa Severnom Makedonijom, ali i da ova zemlja mora da produži sa reformama i borbom protiv korupcije. Na konferenciji za novinare sa predsednikom… »

Pozorište iz Bitolja otkazalo učešće na festivalu Teatar na raskršću

Danas pre 23 sata
Još jedna predstava neće učestvovati u zvaničnoj konkurenciji niškog festivala Narodni teatar Bitolj, iz Severne Makedonije, odlučio je da povuče predstavu „Bakhe“ Euripida, u režiji Igora Vuka Torbice, sa drugog pozorišnog festivala… »

Zvezdina ekspedicija stigla u Belek, zakazano šest utakmica, dupli TV prenos!

Sportske.net pre 1 dan
Hotel ''Regnum'' u Beleku biće nova Zvezdina baza u nastavku zimskih priprema. Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su danas u turski Belek, gde će ''brusiti formu'' do početka drugog dela sezone. OVDE možete da vidite kako je Dejan Stanković ažurirao… »

Srbija ima suficit u robnoj razmeni sa Holandijom

B92 pre 1 dan
Davos -- Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se juče u Davosu s premijerom Holandije Markom Ruteom, s kojim je razgovarala o ekonomskoj saradnji dve zemlje. Brnabićeva je novinarima u Davosu nakon razgovora kazala da je na sastanku zaključeno da je… »

Šarl Mišel u Skoplju: Budućnost Severne Makedonije i Albanije je u EU

N1 Info pre 22 sata
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da poseta Skoplju, u koju je stigao iz Tirane, "ima za cilj da isprati snažnu poruku da je budućnost Severne Makedonije i Albanije u Evropskoj uniji". To je, kako je saopštila Vlada u Skoplju, Mišel… »

Vesti dana »