Makedonija

Mihajlovićeva: „Malim Šengenom“ do „Slobodnog Balkana“

RINA pre 4 dana
Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović pozdravila je potpisivanje zajedničke Deklaracije o slobodnom protoku robe i građana između Albanije, Severne Makedonije i Srbije, koju je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Francuska traži oštriji pristup prema proširenju EU

B92 pre 4 dana
Brisel -- Francuska je zemljama članicama EU poslala takozvanu neformalnu notu. U noti je naglašeno da Francuska traži da pristup procesu proširenja bude još oštriji, tvrdi Radio Slobodna Evropa pozivajući se na uvid u ovaj dokument Prvu posledicu… »

Srbija postaje deo malog šengena! Glavna žena Predsedništva obelodanila sve!

Alo pre 4 dana
Uspela su da se dogovore o nečemu o čemu drugi nisu za 30 godina, rekla je Vasiljević. * Savetnica za medije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević izjavila je danas da su tehničke pripreme za realizaciju Deklaracije o uspostavljanju slobodnog protoka… »

Albancima smeta ujedinjeni Balkan, Osmani poručila: "Mali Šengen je velika greška"

Telegraf pre 4 dana
Mislim da je nesreća što se takvo nešto dogodilo - poručila je Vjosa Osmani. Kandidat DSK za premijera, Vjosa Osmani, nazvala je ideju o balkanskom "mini šengenu", o čemu su se u četvrtak saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer… »

Vasiljević:Pripreme za realizaciju Deklaracije već počele

Studio B pre 4 dana
Savetnica za medije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević izjavila je da su tehničke pripreme za realizaciju Deklaracije o uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala na Zapadnom Balkanu, koju su u Novom Sadu potpisali lideri Srbije… »

Žali se da joj nije dobro: Katica Janeva zadržana na klinici zbog problema sa srcem!

Kurir pre 4 dana
Bivši specijalni tužilac Makedonije Katica Janeva zadržana je na klinici "Žan Mitrev" radi dalje kontrole, budući da lekari sumnjaju na predinfarktno stanje, izjavila je njena advokatica Irena Frčkovska. Kako je rekla, zdravstveno stanje Janeve nije… »

Priča o fudbalu i ljubavi: "Ekipa" 23. oktobra u Centru "Sava"

Večernje novosti pre 4 dana
Premijera debitantskog filma Marka Sopića "Ekipa" 23. oktobra u Beogradu. PREMIJERA debitantskog filma režisera Marka Sopića "Ekipa", po scenariju glumca Radeta Ćosića, koji igra i glavnu ulogu, zakazana je za 23. oktobar u beogradskom Centru "Sava"… »

Sedamnaest godina koje su pojeli skakavci

Danas pre 4 dana
Igmanska inicijativa i ideja o mini Šengenu i zoni slobodne trgovine Svedoci smo pokušaja da se na inicijativu predsednika Srbije stvori zona slobodne trgovina i takozvani „mali Šengen“ između Srbije, Albanije i Severne Makedonije. Naglašena je… »

Lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije: "Mali Šengen" otvoren za sve

Glas Amerike pre 5 dana
Upostavljanje zone "malog Šengena" radi boljeg povezivanja tržišta regiona glavna je tema sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Albanije i Severne Makedonije - Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, koji je jutros počeo u Novom Sadu… »

Han: Očekujem suspenziju taksi i nastavak dijaloga

RTV pre 4 dana
BRISEL - Evropski komesar za pregovore o proširenju, Johanes Han, rekao je da je Evropska komisija jasna u očekivanju “zelenog svetla” za otvaranje pristupnih pregovora za Severnu Makedoniju i Albaniju, i da će to biti nova energija za dijalog… »

Vesti dana »