Mala matura

Kupio je štene tornjaka umesto maturskog odela: Danas ima stado od 500 ovaca, a kaže da od ovog posla u BiH može da se…

Kurir pre 2 dana
Halil Sefer ima najveće leglo pasa tornjaka na Vlašiću u Bosni i Hercegovini. Prvog tornjaka kupio je kada je trebalo da ide na maturu srednje škole. Umesto odela za koje mu je novac dao otac, on je kupio štene tornjaka. Danas pored tornjaka i… »

U srednjim školama slobodno više od 8.000 mesta

Danas pre 5 dana
Mala matura od 20. do 22. avgusta za đake koji nisu polagali u junu Završni ispit u avgustovskom roku biće održan 20, 21. i 22. avgusta, a na njega će izaći oko 300 učenika koji su iz opravdanih razloga propustili malu maturu u junu. Kako nam je… »

Kako sprečiti propuste u organizaciji završnog ispita?

Danas pre 10 dana
Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) bi mogao da preuzme na sebe celokupan posao organizacije završnih ispita, ali ne sa postojećom opremom, tehničkom opremljenošću, prostornim i ljudskim kapacitetima. To kaže za Danas… »

U sredu komemoracija Svetislavu Vukoviću

RTS pre 13 dana
Komemoracija novinaru i voditelju Svetislavu Vukoviću (83) održaće se u sredu, 7. avgusta, u 10 časova u Kamenoj sali Radio Beograda. Sahrana Svetislava Vukovića, koji je juče preminuo, biće istog dana u 13.30 na groblju Orlovača. Svetislav… »

Preminuo legendarni voditelj RTS-a Svetislav Vuković

Politika pre 14 dana
Voditelj radijske emisije „Vreme sporta i razonode” i autor tekstova za poznate pesme kao što su „Ljubav je samo reč”, „Odiseja”, „Kad bih znao da je sama”, „Pozdravite moga tatu” Svetislav Vuković preminuo je u 83. godine, javlja… »

Preminuo legendarni voditelj RTS-a Svetislav Vuković

Sputnik pre 14 dana
Voditelj radijske emisije „Vreme sporta i razonode“ i autor tekstova za poznate pesme kao što su „Ljubav je samo reč“, „Odiseja“, „Kad bih znao da je sama“, „Pozdravite moga tatu“ Svetislav Vuković preminuo je u 83. godini. Za… »

Ombudsman predlaže sigurniju maturu

Politika pre 17 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić preporučio je Ministarstvu prosvete da ubuduće iz završnog ispita i državne mature izostavi spoljne saradnike, štamparije i službe koje testove prevoze. Posle prevremenog otkrivanja testova iz matematike na… »

Đaci nekoliko novosadskih škola ostvarili najbolje rezultate na upisu u srednje škole

Moj Novi Sad pre 17 dana
Sudeći prema podacima Ministarstva prosvete, najbolje rezultate pred upis u srednje škole i gimnazije ostvarili su vojvođanski osmaci, saznaje Dnevnik. Među njima prednjače posebno nadareni učenici pri Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu… »

Uspeh vojvođanskih osnovaca na upisu: Jovini đaci za ponos

Dnevnik pre 17 dana
NOVI SAD: Sudeći prema podacima Ministarstva prosvete, najbolje rezultate pred upis u srednje škole i gimnazije ostvarili su vojvođanski osmaci. Među njima prednjače posebno nadareni učenici pri Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu… »

Preporuke zaštitnika građana: Testove za malu maturu da štampa država

Večernje novosti pre 17 dana
U mišljenju se navodi da su nepravilnosti nastale zbog toga što su zaposleni u štamparijama nezakonito pribavili testove i objavili ih. Privatni poslodavci su najslabija karika u organizaciji ispita. ZAŠTITNIK građana Zoran Pašalić dao je preporuku… »

Vesti dana »