Mala matura

Đus se prisetio male mature: "Došao sam crvenim poršeom sa kikicama na glavi i zapalio cigaretu"

Telegraf pre 2 dana
Reper je muzikom krenuo da se bavi kada je imao 13 godina, a scenu sa maturske večeri će pamtiti zauvek. Reper Ivan Ivanović Đus, jedan je od najpopularnijih, ali i prvih repera na domaćoj javnoj sceni, otkrio je detalje iz svojih tinejdžerskih… »

Svi šokirani samoubistvom tinejdžerke iz Kragujevca, direktor škole: "Malu maturu je položila sa veoma dobrim rezultatima…

Blic pre 2 dana
Maloletnica (15) iz Kragujevca izvršila je samoubistvo vešanjem u porodičnoj kući, a njeno telo juče su pronašli članovi porodice. Lekari Hitne pomoći hitno su došli na lice mesta, međutim mogli su samo da konstatuju smrt devojčice. Porodica je… »

Doktor Kon jasan: Biraš vakcinu ili virus, ako razmišljaš previše pogrešićeš

Večernje novosti pre 4 dana
- U Srbiji imamo spuštanje i dolazimo u situaciju da postoji pritisak na popuštanje mera što je posledica vakcinacije i što poslednjih nedelja imamo nešto oštrije mere. Malo je ljudi u baštama sa ovim lošim vremenom. U baštama su maske obavezne… »

Kon: Boljitak dolazi! Evo kada će krenuti svadbe i mature

IndeksOnline pre 3 dana
BEOGRAD – Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je danas da će svako ko dugo bira između vakcine i virusa pogrešiti i odabrati virus, i naglasio da u ovom trenutku ne vidi prostor za novo popuštanje mera. Pandemija je globalno u… »

Ružić za N1: Mala matura će biti održana, kriterijumi u skladu sa situacijom

N1 Info pre 4 dana
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je za N1 da ne postoje razlozi zbog kojih bi završni ispit za osnovce, odnosno mala matura, trebalo da bude odložena. "Sasvim je dovoljno vremena da se na jedan relaksiran način svi pripreme, da izađu na taj… »

Da li će biti završnog ispita ove godine: Ministar Ružić "presekao" najtežu odluku

Srbija danas pre 4 dana
Ministar Ružić izjavio da nema ni govora o odlaganju male mature. Stariji osnovci i srednjoškolci u Srbiji danas su se vratili u školske klupe, gde će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra, a ministar prosvete Branko Ružić kaže da je stanje… »

Dve olakšice na polaganju male mature: Test se već sprema, đaci da uče kao da će biti najteži zadaci

Telegraf pre 5 dana
Ranđelović ističe da, kada su pravljeni probni testovi, morali su da budu ispunjeni standardi, "ali da se vodilo računa i o tome kako su učenici učili proteklih godinu dana, budući da je zbog epidemije škola uglavnom bila onlajn" Mala matura… »

Osnovcima dve olakšice na maloj maturi: Otkriveni detalji polaganja, evo kako će izgledati

Mondo pre 6 dana
"Đaci treba da se spremaju kao da će biti najteži zadaci, to je njima bitno zbog daljeg školovanja", poručio je Ranđelović. "Đaci treba da se spremaju kao da će biti najteži zadaci, to je njima bitno zbog daljeg školovanja", poručio je… »

Mala matura od 23. juna

Dnevnik pre 6 dana
Test iz srpskog/maternjeg jezika, u okviru završnog ispita, planiran je za sredu, 23. jun, i trajaće od 9 do 11. Sutradan, 24. juna u istom terminu, mali maturanti rešavaće zadatke iz matematike, dok ih kombinovani test čeka u petak, 25. juna… »

Kakve olakšice čekaju osnovce na polaganju male mature

RTS pre 6 dana
Probna mala matura je prošla, nadležni kažu bez problema. Deca ističu da im je bilo teško i da mnogi od njih nisu zadovoljni rezultatima. Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović kaže za RTS da radne… »

Vesti dana »