Mala matura

Do 2027. godine u vrtićima bi trebalo da bude 95 odsto dece

iKragujevac pre 21 sat
Zakon o Osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u Srbiji, predvideo je da se Strategija razvoja obrazovanje i vaspitanja radi na sedam godina, a Akcioni plan za prvih pet godina. Novom strategijom predviđeno je, između ostalog, da u narednih pet do… »

Do 2027. godine u vrtićima bi trebalo da bude 95 odsto dece

RT Kragujevac pre 3 dana
Zakon o Osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u Srbiji, predvideo je da se Strategija razvoja obrazovanje i vaspitanja radi na sedam godina, a Akcioni plan za prvih pet godina. Novom strategijom predviđeno je, između ostalog, da u narednih pet do… »

Ministar prosvete Natalija Trivić: Ove godine eksperimentalna, a naredne obavezna mala matura

Večernje novosti pre 6 dana
Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila da će eksperimentalna mala matura biti održana ove godine u svih 187 osnovnih škola u Srpskoj. Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila da će… »

Pravi se nova strategija obrazovanja, šta očekuje đake i profesore

Radio 021 pre 6 dana
Ministarstvo prosvete započelo stručne konsultacije o okviru za izradu Strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2030. godine. Na predloženu platformu svi zainteresovani treba da daju svoj sud, mišljenje i predloge. Nova strategija predviđa da… »

Kroji se nova Strategija obrazovanja: Poznato koja deca će morati u vrtić, a šta čeka đake?

iKragujevac pre 6 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja započelo stručne konsultacije o okviru za izradu Strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2030. godine. Na predloženu platformu svi zainteresovani treba da daju svoj sud, mišljenje i predloge… »

Suđenje u aferi "krađa testova": Odbrana osporava snimak na kom se vidi radnik štamparije kako odnosi papir

Blic pre 16 dana
Suđenje Igoru Stamenkoviću, radniku štamparije optuženom za krađu testova za malu maturu juna 2019. godine, nastavljeno je juče u Višem sudu u Beogradu, ispitivanjem svedoka i gledanjem snimka nadzorne kamere štamparije. Kao svedok govorila je… »

Nastavljeno suđenje za krađu testova male mature,odbrana osporava snimak

Blic pre 17 dana
Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću zbog optužbi za kradju testova male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Na suđenju su ispitani svedoci, zaposlena u Zavodu za vrednovanje kvaliteta i direktor… »

Nastavljeno suđenje Igoru za krađu testova, odbrana tvrdi da je snimak isečen!

Alo pre 18 dana
Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamnekoviću zbog optužbi za krađu testova male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Na suđenju su ispitani svedoci, zaposlena u Zavodu za vrednovanje kvaliteta i direktor… »

Nastavljeno suđenje za krađu testova: Odbrana tvrdi da su neki delovi sečeni, čeka se ceo snimak

Telegraf pre 17 dana
Stamenković je na početku suđenja negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira. Suđenje mašinisti roto štampe Igoru… »

Reforma obrazovanja ne može da počiva na promeni male mature

Danas pre 24 dana
Da li kombinovani test na završnom ispitu treba da bude zamenjen PISA zadacima Ministar prosvete Mladen Šarčević je nedavno obavestio javnost da se razmatra promena koncepta kombinovanog testa na maloj maturi i da on bude zamenjen testom koji bi bio… »

Vesti dana »