Mala matura

Bivši učenici OŠ Žarko Zrenjanin slavili 55 godina od male mature

Dnevnik pre 11 dana
Bivši učenici OŠ „Žarko Zrenjanin”, koja je svojevremeno bila smeštena u zgradi današnje Gimnazije „Isidora Sekulić”, okupili su se kako bi proslavili 55 godina od male mature, kada su iz najbezbrižnijeg životnog doba krenuli putem… »

Još se čeka konačna odluka o promeni male mature! Do kraja plougodišta đaci biraju šta polažu na kombinovanom testu

Blic pre 13 dana
Pala je konačna odluka da kombinovani test na maloj maturi ne bude više isti - osmaci će već od ove godine polagati test sa pitanjima i zadacima iz samo jednog predmeta. Sami će izabrati i koji, a to će, kako se čini, morati da odluče do kraja… »

Promenjen koncept trećeg testa na maloj maturi

RTK pre 16 dana
Osmaci će ubuduće umesto kombinovanog testa na maloj maturi raditi test iz jednog od pet ponuđenih predmeta – istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić kaže da će se… »

Na maloj maturi ubuduće tri predmeta

Moj Novi Sad pre 17 dana
Osmaci će ubuduće, umesto kombinovanog testa, na maloj maturi raditi test iz jednog od pet ponuđenih predmeta – istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić kaže da će se izmenom koncepta trećeg testa… »

Promena male mature - umesto sedam, tri predmeta: Pomoćnik ministra otkriva da li će moći da se menja izabrani test

Euronews pre 17 dana
Osmaci će ubuduće umesto kombinovanog testa na maloj maturi raditi test iz jednog od pet ponuđenih predmeta - istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. Pomoćnik ministra prosvete Milanan Pašić kaže da će se izmenom koncepta trećeg testa… »

Uskoro na snazi izmene u maloj maturi: Đaci biraju jedan od predmeta iz kog će raditi treći test

Radio 021 pre 17 dana
Osmaci će ubuduće, umesto kombinovanog testa, na maloj maturi raditi test iz jednog od pet ponuđenih predmeta - istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić kaže da će se izmenom koncepta trećeg testa… »

Prolongirani rokovi za biranje predmeta: NPS za ukidanje kombinovanog testa, čeka se Ministarstvo prosvete

Alo pre 18 dana
Bilo bi idealno da se osmaci posle 30. septembra odluče šta će polagati, da bismo na vreme odštampali testove, rekao je za Alo! Branislav Ranđelović. Nacionalni prosveti savet podržao je Predlog izmene Pravilnika o programu završnog ispita koji… »

Koliko koštaju privatni časovi za đake u gradovima širom Srbije?

Danas pre 19 dana
Početak školske godine tradicionalno, osim već uobičajenih problema sa kojima se susreću đaci i roditelji, obeležava i praksa uzimanja privatnih časova. Motivi su najčešće dobijanje dodatnog znanja iz pojedinih predmeta ali i priprema za… »

SAD daju borbena sredstva svima osim Srbije: Ameri naoružavaju region!

Alo pre 19 dana
Čitajte u sutrašnjem izdanju Alo! novina. SAD DAJU BORBENA SREDSTVA SVIMA OSIM SRBIJE Ameri naoružavaju region! Za „odbranu od ruske agresije“ šalju pomoć Albaniji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i tzv. Kosovu - rekao je… »

Nova promena u obrazovanju: Menja se mala matura

Pressek pre 19 dana
Učenici osmog razreda u Srbiji ubuduće će se na završnom ispitu opredeljivati za jedan test iz nekog od pet predmeta, umesto kombinovanog testa koji su polagali odgovarajući na pitanja iz svih pet predmeta, saopštilo je danas Ministarstva prosvete… »

Vesti dana »