Mala matura - vesti


Rešenja kombinovanog testa 2018
Rešenja testa iz matematike 2018 Rešenja testa iz srpskog odnosno maternjeg jezika 2018

Repriza probe male mature: Đacima u školi na Miljakovcu greškom dali testove iz 2018.

Blic pre 2 dana
Pored đaka iz mladenovačke osmoletke, učenici OŠ „France Prešern“ zbog greške zaposlenih u ovoj instituciji takođe će morati ponovo da polažu probni test male mature.
Pogrešni testovi, kako saznajemo, nisu dati samo učenicima osmog razreda OŠ „Momčilo Živojinović“ iz Mladenovca, već i njihovim vršnjacima iz beogradske škole „France Prešern“. Dok su mladenovački đaci imali problem sa testom iz... »

Maturanti će po novom imati četiri sata za 40 zadataka

Dnevnik pre 2 dana
Državna matura biće ocena sveukupnog rada škole, omogućiće učenicima da upišu studije koje žele, a fakulteti će dobiti najbolje kandidate, izjavio je nedavno ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Beogradu, na predstavljanju programa državne mature.
Ministar je istakao i da je to veoma važna kategorija ako želimo kvalitet u obrazovanju. - I velika i mala matura stožerna su tačka kojom se uvodi ozbiljnost, eksterna ocena i niz drugih faktora koji su dobri za učenika. Cilj i... »

Đaci slabi na pripremi za malu maturu, moraće da zagreju stolicu

RTV pre 3 dana
RTV: Đaci slabi na pripremi za malu maturu, moraće da zagreju stolicu
NOVI SAD - Učenici osnovnih škola, polagali su prošle nedelje probni prijemni ispit iz srpskog jezika i matematike, za upis u gimnazije i srednje škole. Rezultati testova nisu zadovoljavajući, što znači da će u narednih mesec dana, osmaci morati da više uče, kako bi na zvaničnom prijemnom postigli željene rezultate.
Trema, nefokusiranost na pitanja, ali i činjenica da im je probni test bio prva ozbiljnija prekretnica u školovanju, mogući su razlozi zbog kojih većina đaka, nije pokazala zadovoljavajuće rezultate iz srpskog jezika. Ipak,... »

Direktori omanuli na probnoj maturi: U dve beogradske škole osnovcima podelili pogrešne testove, deca rešavala zadatke za odrasle

Telegraf pre 3 dana
Osmaci će ponovo raditi testove
U osnovnim školama u kojima su utvrđene nepravilnosti na probi male mature, test će se ponovo raditi, a škola će odrediti kada će test biti ponovljen. Ovo je rečeno u Ministarstvu prosvete, povodom informacija da je u nekim školama bilo nepravilnosti na probnom... »

Propusti na probnom završnom ispitu Učenicima dali pogrešne zadatke

Večernje novosti pre 3 dana
Ministarstvo je, zasada, dobilo informacije o nepravilnostima u OŠ "Franc Prešern" u Rakovici i "Momčilo Živojinović" u Mladenovcu
U OSNOVNIM školama u kojima su utvrđene nepravilnosti na probi male mature, test će se ponovo raditi, a škola će odrediti kada će test biti ponovljen. Ovo je "Novostima" rečeno u Ministarstvu prosvete, povodom informacija da je u... »

Šta je pokazala proba male mature: Osmaci najgore uradili kombinovani test, loše stoje i sa matematikom, a opšti zaključak je - ne čitaju dovoljno

Blic pre 4 dana
Nakon urađene probne male mature, još uvek se u većini škola pregledaju testovi, sabiraju se tačni odgovori, ali već do sada nastavnici su stekli opšti utisak za ocenu - loše je urađena matematika, a za maturante ne bi moglo da se kaže ni da čitaju dovoljno. Prosečan broj bodova osvojen na testu iz... »

Osmaci radili test za odrasle: Zbog "žurbe i previda" đaci u mladenovačkoj školi ponovo na probi male mature

Blic pre 4 dana
U mladenovačkoj OŠ "Momčilo Živojinović" proba male mature prošla je uz mali peh - 170 osmaka moraće ponovo da rešava test iz matematike jer su im greškom u petak podeljeni testovi za osnovno obrazovanje odraslih. - Našu školu pohađa 1.500 učenika, od toga je 170 osmaka. U žurbi da sve testove... »

Osmaci radili test za odrasle: Zbog "žurbe i previda" đaci u mladenovačkoj školi ponovo na probi male mature

Blic pre 4 dana
U mladenovačkoj OŠ "Momčilo Živojinović" proba male mature prošla je uz mali peh - 170 osmaka moraće ponovo da rešava test iz matematike jer su im greškom u petak podeljeni testovi za osnovno obrazovanje odraslih. - Našu školu pohađa 1.500 učenika, od toga je 170 osmaka. U žurbi da sve testove... »

Osmaci slabi iz matematike i ne čitaju dovoljno

Radio 021 pre 4 dana
Iako se u većini škola još uvek pregledaju testovi, nakon urađene male mature nastavnici su složni u utisku da je matematika loše urađena i da maturanti ne čitaju dovoljno.
Prosečan broj bodova osvojen na testu iz srpskog je 11,5, iz matematike 9,5, a na kombinovanom testu 10. Po opštem uspehu može se reći da je ovo slabija generacija u odnosu na ranije, a to što nisu znali značenje pojedinih reči... »

Bez analize rezultata probne male mature

Danas pre 4 dana
Svaka škola odlučiće o vanrednom roku za učenike koji nisu prisustvovali generalnoj probi završnog ispita Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja neće sastavljati nov test iz matematike za učenike osmog razreda koji iz opravdanih razloga nisu radili probni završni ispit prošlog petka.
Pošto je reč o malom broju učenika, školama koje nam se obrate poslaćemo neki od ranijih testova – kaže za Danas Dragana Stanojević, rukovoditeljka Centra za ispite u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.... »

©2019 Netmark d.o.o.