Mala matura

SSP traži da se učenici osmog razreda u srednje škole upišu na osnovu uspeha

Glas Šumadije pre 8 dana
Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas ministra prosvete Branka Ružića da se zbog epidemiološke situacije učenici osmog razreda u srednje škole upišu na osnovu uspeha iz osnovne škole. U saopštenju koje potpisuje predsednica resornog… »

Sutra i u subotu proba male mature

Top press pre 9 dana
Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Milan Pašić rekao je za RTS da… »

Sutra počinje proba male mature – zašto su probni testovi uvek teži

RTS pre 9 dana
Probni završni ispit za osnovce počinje sutra i tokom dva naredna dana polagaće se matematika, srpski odnosno maternji jezik i kombinovani test. Probni završni test uvek je za nijansu teži od konačnog, navodi pomoćnik ministra prosvete za… »

Zbog rasterećenja male mature: Prosvetni sindikati za ukidanje kombinovanog testa

Večernje novosti pre 9 dana
UNIJA sindikata prosvetnih radnika Srbije smatra da bi ukidanje kombinovanog testa na završnom ispitu znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature. - Bila bi to, ne tako mala olakšica malim maturantima, na koje trenutna epidemiološka situacija… »

Proba male mature: Osmaci sutra rešavaju zadatke iz matematike

Večernje novosti pre 9 dana
POLAGANJE probnog završnog ispita za male maturante počinje sutra u 13 časova - testom iz matematike. U subotu u devet časova "zakazana" je provera znanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a od 11.30 časova osmaci će rešavati kombinovani test… »

Sutra i u subotu proba male mature

RTV pre 9 dana
BEOGRAD - Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Milan Pašić rekao je… »

Proba male mature sutra i u subotu: Da li će ove godine kriterijum biti ublažen zbog pandemije?

Srbija danas pre 9 dana
Probni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu. Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test… »

U petak i u subotu proba male mature

Dnevnik pre 9 dana
BEOGRAD: Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Milan Pašić rekao je… »

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Ukinite kombinovani test

B92 pre 9 dana
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da bi ukidanje kombinovanog testa znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature. Kažu da je školovanje u uslovima pandemije uticalo na to da đacima nedostaje kontinuitet u radu, koji… »

Sindikat za ukidanje kombinovanog testa na maloj maturi

RTV pre 9 dana
BEOGRAD - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije smatra da bi ukidanje kombinovanog testa na završnom ispitu znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature. "Bila bi to, ne tako mala olakšica malim maturantima, na koje trenutna epidemiološka… »

Vesti dana »