Mala matura

Osmaci počinju probu male mature; Ministar im poručio: Samo bez tenzije

B92 pre 3 dana
Beograd -- Probni završni ispit za učenike osmog razreda za školsku 2020/2021. godinu realizovaće danas i sutra, 9. i 10. aprila, Učenici osmog razreda će danas od 13 časova polagati test iz matematike, a u subotu, 10. aprila, test iz srpskog… »

Proba (ni)je teža od završnog ispita

Politika pre 5 dana
U prosvetnom zavodu u kome nastaju testovi za malu maturu tvrde da su vrlo pažljivo pripremali zadatke, napominjući da nema egzaktnih podataka da su probni testovi složeniji od onih u junu. Dvodnevna proba male mature počinje sutra testom iz… »

SSP traži da se učenici osmog razreda u srednje škole upišu na osnovu uspeha

Glas Šumadije pre 4 dana
Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas ministra prosvete Branka Ružića da se zbog epidemiološke situacije učenici osmog razreda u srednje škole upišu na osnovu uspeha iz osnovne škole. U saopštenju koje potpisuje predsednica resornog… »

Sutra i u subotu proba male mature

Top press pre 4 dana
Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Milan Pašić rekao je za RTS da… »

Sutra počinje proba male mature – zašto su probni testovi uvek teži

RTS pre 4 dana
Probni završni ispit za osnovce počinje sutra i tokom dva naredna dana polagaće se matematika, srpski odnosno maternji jezik i kombinovani test. Probni završni test uvek je za nijansu teži od konačnog, navodi pomoćnik ministra prosvete za… »

Zbog rasterećenja male mature: Prosvetni sindikati za ukidanje kombinovanog testa

Večernje novosti pre 4 dana
UNIJA sindikata prosvetnih radnika Srbije smatra da bi ukidanje kombinovanog testa na završnom ispitu znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature. - Bila bi to, ne tako mala olakšica malim maturantima, na koje trenutna epidemiološka situacija… »

Proba male mature: Osmaci sutra rešavaju zadatke iz matematike

Večernje novosti pre 4 dana
POLAGANJE probnog završnog ispita za male maturante počinje sutra u 13 časova - testom iz matematike. U subotu u devet časova "zakazana" je provera znanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a od 11.30 časova osmaci će rešavati kombinovani test… »

Sutra i u subotu proba male mature

RTV pre 4 dana
BEOGRAD - Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Milan Pašić rekao je… »

Proba male mature sutra i u subotu: Da li će ove godine kriterijum biti ublažen zbog pandemije?

Srbija danas pre 4 dana
Probni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu. Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test… »

U petak i u subotu proba male mature

Dnevnik pre 4 dana
BEOGRAD: Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan sutra i u subotu, a tokom naredna dva dana polagaće se matematika, srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Milan Pašić rekao je… »

Vesti dana »