MUP - vesti

Beograd: Kran blokirao saobraćaj u Takovskoj ulici

BBC News pre 13 sati
Kran na obližnjem gradilištu se nakrivio i utonuo, zbog čega je iz predostrožnosti blokiran saobraćaj u Takovskoj ulici u centru grada.
Deo Takovske ulice u Beogradu zaustavljen je za saobraćaj zbog nakrivljenog krana na obližnjem gradilištu. Iz MUP-a kažu za BBC na srpskom da je saobraćaj zaustavljen iz predostrožnosti. Kako navode, u delu Takovske ulice kod... »

Demontaža krana koji je blokirao takovsku: Stanari se vratili u zgrade iz kojih su evakuisani, očekuje se da ulica bude prohodna od sutra

Blic pre 3 sata
Demontiranje krana na gradilištu u Takovskoj, koji je ranije danas napravio opšti haos u ovoj ulici, počelo je, a ceo posao prate i stanari prethodno evakuisani iz okolnih zgrada. Prema očekivanjima pripadnika MUP-a koji obezbeđuju ulicu, kran bi trebalo tokom noći da bude sklonjen, a saobraćaj... »

SNS:Osuda nasilja, podrška MUP i Stefanoviću

Studio B pre 6 sati
Niz funkcionera SNS osudilo je nasilje koje su predstavnici Saveza za Srbiju pokazali, kako ističu, tokom lokalnih izbora u četiri opštine i pružili podršku MUP-i i ministru Nebojši Stefanoviću.
Članica beogradskog odbora SNS Nataša Stanisavljević ocenila je da su građani na lokalnim izborima još jednom kaznili „šablon nasilja koji nude i demonstriraju predstavnici Saveza“, i snažno podržali politiku predsednika... »

“Pitanje svih pitanja” Obralija: Direkcija mora da obezbeđuje predsedavajućeg Predsedništva BiH

Blic pre 10 sati
Zamenik predsednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija izrazio je uverenje da će se kapaciteti Direkcije za koordinaciju policijskih tela najkasnije do kraja godine staviti u funkciju obezbeđenja predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. Nakon sastanka s... »

Načelnik policije u Čačku: Hrkalović nije komandovala

Mondo pre 11 sati
Načelnik Policijske uprave u Čačku, Draško Darijević, tvrdi da državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović nije preuzela komandu Policijskom stanicom Lučani tokom izbornog dana u toj opštini.
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija Darijević kaže da su policajci tada postupali u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima i "isključivo po nalogu nadležnih tužilaca". Darijević je u pisanoj izjavi naveo da je on komandovao... »

SzS traži hitnu smenu Dijane Hrkalović: Ne izlazimo na izbore do ispunjenja naših zahteva

Insajder pre 11 sati
Lideri Saveza za Srbiju zatražili su danas hitnu smenu Dijane Hrkalović sa funkcije državne sekretarke MUP-a, jer je, kako su rekli, suprotno Zakonu o policiji preuzela komandovanje policijskom stanicom u Lučanima prethodnog vikenda. Oni su naveli da će bojkotovati svake sledeće izbore, uključujući i parlamentarne, ako budu raspisani, sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za održavanje fer i slobodnih izbora. SzS je pozvao građane da im se pridruže na protestu, koji će biti održan u subotu ispred
Savez za Srbiju pripremio je „belu knjigu“ u kojoj su, kako su rekli, navedene sve neregularnosti na lokalnim izborima koji su u nedelju održani u opštini Lučani. Kako je izjavio predsedavajući SZS Nebojša Zelenović, reč je o... »

Mirković: SzS o Hrkalović jer Tači podseća na „kuma“ Jeremića

Studio B pre 12 sati
Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u skupštini Beograda ocenjuje danas da Savez za Srbiju uvredljivim saopštenjima na račun državnog sekretara u MUP Dijane Hrkalović pokušava da zabašuri sinoćnju izjavu zahvalnosti Hašima Tačija, na sednici Saveta bezbednosti UN, Vuku Jeremiću kao „kumu“ kosovske nezavisnosti.
Mirković navodi u saopštenju da je Jeremićevo učešće u međunarodnoj korupcionaškoj aferi sa Patrikom Hoom pokazalo pravu prirodu delovanja Jeremića i njegove organizacije, ali da razmere njegove štetne politike po interese Srbije... »

Ministar:Hrkalović nije uticala na izbore u Lučanima

RTV pre 15 sati
RTV: Ministar:Hrkalović nije uticala na izbore u Lučanima
PRIŠTINA - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da prisustvo državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović u policijskoj stanici u Lučanima apsolutno nije uticalo na izbornu proceduru u toj opštini.
On je dodao da za to postoji više dokaza i kao primer naveo da nije bilo primedbi članova ni Dveri, ni Saveza za Srbiju, koji su pratili izbore. "Nema primedbi u zapisnicima na biračkim mestima koji ukazuju da je bilo kršenja... »

Problem zaštite od požara u privatnim domovima za stare

RTS pre 18 sati
RTS: Problem zaštite od požara u privatnim domovima za stare
Nijedna ustanova socijalne zaštite nije mogla da dobije licencu za rad bez potvrde MUP-a da su obezbeđeni svi uslovi i preduzete sve mere zaštite od požara. Tada im niko nije predočio da treba da angažuju i stručne radnike koji bi brinuli o tome, iako je Zakon koji to predviđa donet pre devet godina. To je, tvrde vlasnici domova, nepotreban trošak koji će podići cenu smeštaja. U MUP-u kažu da Zakon mora da se poštuje i da je bezbednost korisnika na prvom mestu.
Bez hidrantne mreže, protivpožarnog puta, aparata za gašenje požara nije bilo moguće dobiti licencu za rad, tvrde vlasnici privatnih domova. Saglasni su da je bezbednost korisnika na prvom mestu, ali ne i sa tim da moraju da... »

Građani u Banjaluci: "Ubico, ubico, ubice, ubice"

B92 pre 1 dan
B92: Građani u Banjaluci: "Ubico, ubico, ubice, ubice"
Građani Banjaluke, predvođeni Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića, su protestovali ispred zgrade Skupštine Republike Srpske.
Aktivisti grupe "Pravda za Davida", njih oko stotinu, tražili su da Dragan Lukač ne bude ponovo izabran za ministra unutrašnjih poslova, jer su, kako tvrde, pripadnici policije u martu ove godine organizovali ubistvo Davida... »

©2018 Netmark d.o.o.