Ohrid

Vučić sa Zaevom i Ramom o "malom Šengenu"

Mondo pre 12 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Eijem Ramom i Zoranom Zaevom o sastanku na Ohridu na kojem bi trebalo da nastave razgovor o uspostavljanju "malog Šengena". Predsednik Srbije Aleksandar… »

Vučić sa Ramom i Zaevim o samitu u Ohridu

Studio B pre 13 dana
Predsednik Vučić razgovarao telefonom sa premijerima Albanije i S. Makedonije Edijom Ramom i Zoranom Zaevim o predstojećem sastanku u Ohridu, kojim se nastavljaju razgovori o uspostavljanju „malog šengena“. Vučić je, na svom instagram profilu… »

Evo kako je bilo na slavi u Manastiru Prohor Pčinjski FOTO

Vranje news pre 12 dana
Proslava Prepodobnog Prohora Pčinjskog, u istoimenom manastiru, počela je u navečerje praznika, 31. oktobra 2019. godine svenoćnim bdenijem koje je služio episkop vranjski Pahomije, uz sasluženje sveštenoslužitelja Eparhije vranjske i gostiju iz… »

Sprema se obeležavanje 950 godina manastira svetog prohora

OK radio pre 13 dana
Na dan hramovne slave u manastiru Prohor Pčinjski održana je sednica Organizacionog odbora za obeležavanje 950 godina od osnivanja manastira i 700 godina od obnove ove svetinje. Na sednici je konstituisan Organizacioni odbor za obeležavanje koji broji… »

Još jedan snažan zemljotres u Albaniji: Potres od 5,2 stepena uznemirio građane! Zidovi samo pucali, a nisu se još…

Kurir pre 15 dana
Zemljotres jačine 5,2 stepena pogodio je Albaniju. Institut za geonauku, energiju, vodu i životnu sredinu Albanije naveo je da je epicentar zabeležen na području sela Mirasa. Registrovan je na dubini od 25 kilometara. Zemljotres se osetio i na… »

Besa - 5. epizoda - Novi zadatak za Uroša Perića

Prva pre 20 dana
Dejvid Bej stiže u Beograd u hotel u kome će sačekati svoj let za London. Mima objašnjava Urošu da je prvo ubistvo najteže, svako sledeće je takoreći rutina. Predaje mu fotografiju i podatke nove mete. Kada Uroš počne da se koleba Mima ga samo… »

'Mali Šengen' za BiH na ohridskom samitu?

Slobodna Evropa pre 26 dana
Nakon što su predsjednici tri zemlje – Albanije, Sjeverne Makedonije i Srbije – 10. oktobra u Novom Sadu potpisali Deklaraciju o namjerama za uspostavljanje tzv. malog Šengena uz poziv da se pridruže i ostale zemlje Zapadnog Balkana, u Bosni i… »

OŠ 21.oktobar obeležila 60 godina postojanja

RT Kragujevac pre 27 dana
U sklopu obeležavanja Dana škole “21. oktobar” nastavnici i učenici pripremili su niz manifestacija kojima su prisustvovali roditelji, đaci i gosti iz Rusije i Makedonije. U kulturno-umetničkom programu učestvovala su deca dramske i muzičke… »

Mladi niški kuvari pred svetskom kuvarskom elitom u Ohridu

Niške vesti pre 28 dana
Takmičeći se u nekoliko kulinarskih diciplina, i ovoga puta su potvrdili da pripadaju svetskoj kuvarskoj eliti. Međunarodni festival „Gastromak“ održan je četvrtu godinu zaredom u Ohridu najpopularnijem makedonskom letovalištu. „Ovo je… »

Bregu: Regionalna saradnja prioritet, sporovi blokiraju region

Dnevnik pre 29 dana
BEOGRAD: Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlina Bregu smatra da je sastanak između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva i Edija Rame o “malom šengenu” inicijativa koja… »

Vesti dana »