Ohrid

Na današnji dan pre 19 godina Makedonci i teroristi OVK potpisali Ohridski sporazum i tako stavili tačku na sukob

Srbija danas 13.08.2020
19 godina od konflikta u S.Makedoniji. Pre 19 godina na današnji dan potpisan je Okvirni ugovor u Ohridu, kojim je okončan višemesečni konflikt u severozapadnim delovima Severne Makedonije 2001. godine. Konflikt je počeo u februaru 2001. godine kada… »

Kalašnjikovom pucao po hotelu u Albaniji

Radio 021 09.08.2020
Albanska policija uhapsila je muškarca koji je ispalio stotinak metaka na hotel kod Podgradeca na Ohridskom jezeru, javljaju albanski mediji. Policija tvrdi da je on u noći između subote i nedelje ispalio oko 100 metaka u hotel i vozila parkirana… »

Albanija, ”kalašnjikovom” pucao po hotelu

RTS 09.08.2020
Albanska policija uhapsila je muškarca koji je ispalio stotinak metaka na hotel kod Podgradeca na Ohridskom jezeru, javljaju albanski mediji. Policija tvrdi da je Mariglen Topuzi u noći između subote i nedelje ispalio oko 100 metaka u hotel i vozila… »

Strašno nevreme kod komšija! Pravi potop: Oluja kidala drveće, odnosila krovove sa zgrada

Srbija danas 05.08.2020
Oluja je kidala i drveće, ali nije bilo povređenih. Snažan vetar odneo je danas krov i s jedne višespratnice u centru Delčeva, u istočnom delu Severne Makedonije. Kako se navodi, nevreme sa snažnim vetrom zahvatilo je Delčevo i odnelo nekoliko… »

Nevreme stiglo i u Makedoniju: U Delčevu zgrada ostala bez krova, potop u Ohridu (video)

Kurir 05.08.2020
Snažan vetar odneo je danas krov i s jedne višespratnice u centru Delčeva, u istočnom delu Severne Makedonije. Kako se navodi, nevreme sa snažnim vetrom zahvatilo je Delčevo i odnelo nekoliko limenih krovova, među kojima i sa jedne od zgrada u… »

Vetar rušio zgradu u Delečevu, u Ohridu potop! (video)

Alo 05.08.2020
Snažan vetar odneo je danas krov i s jedne višespratnice u centru Delčeva, u istočnom delu Severne Makedonije. Kako se navodi, sa snažnim vetrom zahvatilo je Delčevo i odnelo nekoliko limenih krovova, među kojima i sa jedne od zgrada u centru… »

Sa publikom – lakše do muzičke čarolije

Politika 04.08.2020
Zadužbina Ilije M. Kolarca, galerije SANU i „Artget”, Svečana sala Starog dvora… samo su neki od prostora koji su ugostili veličanstveni instrument ‒ violinu. Mnogi mladi talenti bili su tamo zapaženi i osvojili srca publike, a među njima i… »

Sa publikom – lakše do muzičke čarolije

Politika 04.08.2020
Zadužbina Ilije M. Kolarca, galerije SANU i „Artget”, Svečana sala Starog dvora… samo su neki od prostora koji su ugostili veličanstveni instrument ‒ violinu. Mnogi mladi talenti bili su tamo zapaženi i osvojili srca publike, a među njima i… »

Nastavlja se ugradnja grebanog asfalta, od ponedeljka izmena režima saobraćaja u ulici Ivana Milutinovića

Jugmedia 31.07.2020
Nakon naselja Rade Žunić, Ohridskog naselja i naselja Obrada Lučića, ali i drugih ulica u gradu i okolnim selima poput puta ka groblju u Vučju, puta od naselja Podrum do crkve u Rudaru, danas se završavaju ulice u Gornjem Stopanju, dok će sutra… »

Danas je Ognjena Marija

OK radio 30.07.2020
Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju danas spomen na svetu mučenicu Marinu, u narodu poznatu kao Ognjena Marija. Mošti ove svetiteljke počivaju u manastiru Svete Marine u Albaniji, na planini Longa iznad Ohridskog jezera. Praznik Ognjena… »

Vesti dana »