Ohrid

Da li je i koliko "mini-Šengen" jabuka razdora između Tirane i Prištine?

RTV pre 7 dana
PRIŠTINA - Balkanski "mini Šengen" ozbiljno je produbio podele u odnosima Prištine, koja tu inicijativu smatra "ishitrenom i nepotrebnom", i Tirane, čiji premijer Edi Rama, učesnik dva do sada održana sastanka, u Novom Sadu i Ohridu, smatra veoma… »

Srbija mora da izmeni Zakon o zapošljavanju stranaca

Nova energija pre 8 dana
Dogovor Srbije, Severne Makedonije i Albanije u delu koji se odnosi na zajedničke radne dozvole podrazumeva izmenu zakona. Konkretno Srbija mora da izmeni Zakon o zapošljavanju stranaca i Zakon o strancima. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Kurti poručio Rami: Ne počinje se sa Srbijom

Vesti online pre 9 dana
Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, ponovo je danas kritikovao Albaniju i premijera Edi Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu, posvećenom balkanskom „mini Šengenu“ i poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka… »

„Mali Šengen": Ko na Balkanu ne želi novu regionalnu inicijativu

Južne vesti pre 9 dana
FoNet Denis Zvidić (BiH), Aleksandar Vučić (Srbija), Zoran Zaev (Severna Makedonija), Edi Rama (Albanija), Dragica Sekulić (Crna Gora) - učesnici Ohridskog samita Inicijativa Srbije, Severne Makedonije i Albanije da se na Balkanu stvori „Mali… »

Dveri Bujanovca o Vučiću, Rami, paradajzu i bostanu

Bujanovačke pre 8 dana
Bujanovac, 13. novembar 2019. (foto https://europeanwesternbalkans.com) – Opštinska organizacija Dveri u Bujanovcu oglasila se povodom „najnovijih katastrofalnih izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrečenih na sastanku u Ohridu 10… »

Savez za Srbiju još vaga o „malom Šengenu“

Danas pre 8 dana
Narodna stranka, pokret Dveri i Glas s neodobravanjem gledaju na inicijativu iz Ohrida Najveći opozicioni blok Savez za Srbiju još uvek nema jasan stav o inicijativi o slobodnom kretanju robe, usluga, ljudi i kapitala, iza koje stoje Srbija, Severna… »

Velja Ilić: Vučić je Albanac!? A onda mu poručio: Kupi se, idi iz Srbije (video)

Pravda pre 9 dana
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je potpisivanje „malog šengena“ sa Albanijom i Severnom Makedonijom velika prevara Aleksandra Vučića prema srpskom narodu. „Taj „mali šengen“ koji je Vučić potpisao u Ohridu sa Albancima i… »

Šiptar Kurti pobesneo od zavisti i mržnje! Evo šta je rekao Ediju Rami za saradnju sa Srbijom!

Pravda pre 9 dana
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ponovo je kritikovao Albaniju i premijera Edija Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu. Kurti je poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade. On kaže da… »

Kurti kritikovao Albaniju zbog "malog Šengena"

Telegraf pre 8 dana
Istakao je da ne razume zašto se žuri sa sastancima u Novom Sadu, Ohridu i sutra u Draču, kada je na pragu formiranje vlade Prištine. Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je… »

Odgovor Ediju Rami: On je predsednik države koja se zove Albanija

B92 pre 9 dana
Kosovski politički analitičar Albinot Maloku kaže da albanski premijer Edi Rama ne može sklopiti sporazum u ime države Kosovo, navodi portal Analitika. Maloku je komentarisao sastanak koji se desio u nedelju između albanskog premijera Edija Rame… »

Vesti dana »