Ohrid

Novica Đurić laureat: Nagrada susreta Lazar Vučković podgoričkom pesniku

Večernje novosti pre 4 dana
LAUREAT ovogodišnjih pesničkih sureta „Lazar Vučković“ je pesnik iz Podgorice Novica Đurić, predsednik Udruženja književnika Crne Gore. Nagrada se dodeljuje za najbolju poeziju objavljenu u časopisu za književnost i kulturu "Stremljenja"… »

Trideseta nagrada Lazar Vučković: Panorama - Jedinstvo i Dom kulture Gračanica organizuju pesničke susrete

Večernje novosti pre 4 dana
USTANOVA za novinsko izdavačku delatnost "Panorama" - Jedinstvo i Dom kulture "Gračanica" organizuju Pesničke susrete "Lazar Vučković" 21. i 22. oktobra. Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara… »

Arhiepiskop ohridski Jovan ekskluzivno za "Blic": Samostalna makedonska crkva bila bi štetna za pravoslavlje

Blic pre 5 dana
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski tražio je od Konstantinpoljske patrijaršije zvanično priznanje nekanonske makedonske pravoslavne crkve, koja se 1967. odvojila od SPC. Stav SPC po tom pitanju definisan je 2002. godine - najšira… »

Wizz Air obustavlja pedeset ruta u regionu - medju njima linije iz Niša

Flynaissus pre 12 dana
Wizz Air je u procesu suspendovanja oko pedeset ruta do i iz zemalja bivše Jugoslavije, pri čemu je pogođen svaki grad koji opslužuje u regionu pa i neki letovi koje ova kompanija ima iz Niša. Wizz Air je u procesu suspendovanja oko pedeset ruta do i… »

Viz er suspenduje 50 linija na prostoru bivše Jugoslavije

Kamatica pre 12 dana
Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Severne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo. Tokom novembra, prevoznik više neće opsluživati Podgoricu, s obzirom na to da će svih šest… »

Viz er suspenduje 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije

Vesti online pre 12 dana
Viz er je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje biće pogođen. Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Severne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd… »

Avio-kompanija suspenduje 50 linija na prostorima eks-Ju

B92 pre 12 dana
Beograd -- Viz er je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje biće pogođen. Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Severne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica… »

Vremeplov: Umro srpski dobrotvor Ilija Milosavljević Kolarac

RTV pre 19 dana
NOVI SAD - Na današnji dan 1878. godine umro je srpski dobrotvor Ilija Milosavljević Kolarac, veletrgovac, jedan od najvećih trgovaca hranom u tadašnjoj Evropi. Sav imetak zaveštao za prosvećivanje srpskog naroda. Bio je savetnik kneza Mihaila… »

Kako je Karleuša postala Srpkinja o kojoj priča Holivud

Nova pre 19 dana
Reperka Kardi Bi objavila je na svom Instagram profilu snimak sa nastupa Jelene Karleuše, koji je pre nešto više od dve nedelje održala u Ohridu, i time je očigledno stavila do znanja da prati njen rad. Inače, poznato je da ove pevačice sa dve… »

Odmor uz Dunav: Toma Fila uživa u plodovima svoje bašte

Večernje novosti pre 21 dan
ADVOKAT i poslanik Socijalističke partije Srbije Toma Fila najviše vremena provodi u vikendici kod Smedereva, sa pogledom na Dunav. Kako nam je rekao, supruga Vesna i on uživaju u plodovima iz svoje bašte - svežoj paprici, paradajzu, grožđu i… »

Vesti dana »