Ohrid

OŠ 21.oktobar obeležila 60 godina postojanja

RT Kragujevac pre 1 dan
U sklopu obeležavanja Dana škole “21. oktobar” nastavnici i učenici pripremili su niz manifestacija kojima su prisustvovali roditelji, đaci i gosti iz Rusije i Makedonije. U kulturno-umetničkom programu učestvovala su deca dramske i muzičke… »

Mladi niški kuvari pred svetskom kuvarskom elitom u Ohridu

Niške vesti pre 1 dan
Takmičeći se u nekoliko kulinarskih diciplina, i ovoga puta su potvrdili da pripadaju svetskoj kuvarskoj eliti. Međunarodni festival „Gastromak“ održan je četvrtu godinu zaredom u Ohridu najpopularnijem makedonskom letovalištu. „Ovo je… »

Bregu: Regionalna saradnja prioritet, sporovi blokiraju region

Dnevnik pre 3 dana
BEOGRAD: Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlina Bregu smatra da je sastanak između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva i Edija Rame o “malom šengenu” inicijativa koja… »

Bregu:Regionalna saradnja prioritet

Studio B pre 3 dana
Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlina Bregu smatra da je sastanak između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva i Edija Rame o “malom šengenu” inicijativa koja zaista… »

Beograd domaćin međunarodne konferencije „Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo“

Pravda pre 4 dana
Osmu godinu zaredom Beograd će biti domaćin međunarodne konferencije pod nazivom „Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo“, koja će 18. i 19. oktobra biti održana u hotelu “Holidej in”. Organizatori ovog skupa su: Visoka škola za… »

Od Drača, preko Ohrida, do Beograda samo s ličnom kartom

Politika pre 6 dana
Predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev očekuje da će, na sledećem sastanku inicijative za uklanjanje barijera između Srbije, Albanije i njegove zemlje, biti dogovoreno slobodno putovanje uz ličnu kartu. - Na sastanku 10. novembra u Ohridu… »

Od Drača, preko Ohrida, do Beograda samo s ličnom kartom?

B92 pre 5 dana
Beč -- Zaev očekuje da će na sledećem sastanku inicijative za uklanjanje barijera između Srbije, Albanije i S. Makedonije biti dogovoreno putovanje uz ličnu kartu. "Na sastanku 10. novembra u Ohridu biće preduzeti konkretni koraci. Verujem da će… »

Dramatična ispovest srpskog oficira iz 1913. godine: "Turci su ljudi od srca"

Telegraf pre 8 dana
Srpski kapetan S. krenuo je uoči Nove godine od iz Bitolja za Ohrid i usput nabasao na Turčina kojem je srpski vojnik oteo šezdeset groša. Kapetan se u poteru za drumskim razbojnikom koji je utekao u jedno tursko selo sa srpskom posadom. Tada je… »

Đorđe David poljubio majku učesnika zvezda granda! Napravio haos pred svima, od vrisaka je zvonilo! (foto)

Kurir pre 9 dana
Đorđe David nije krio oduševljenje kada je čuo Aleksandra Josifovskog, "kolegu rokera", koji je došao iz Ohrida da pokaže stručnom žiriju šoua šta zna. Mladić od tek 26 godina sve ih je bacio na kolena, pa onda dobio priliku i da sam izabere… »

Tri zadatka: "Mali šengen" dogovoren u Novom Sadu, a evo kada će biti otvorene granice između Srbije, Severne Makedonije i…

Blic pre 10 dana
Tehničke pripreme za realizaciju Deklaracije o uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala na Zapadnom Balkanu, koju su u Novom Sadu potpisali lideri Srbije, Albanije i Seeverne Makedonije, već su počele, kaže savetnica za medije… »

Vesti dana »