Ohrid - vesti

"Nastavlja se politički progon neistomišljenika"

B92 pre 18 sati
B92: "Nastavlja se politički progon neistomišljenika"
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski na svom fejsbuk nalogu napisao je da se nastavlja politički progon protiv njega i protiv većine iz redova VMRO-DPMNE.
On je to napisao povodom toga što ga tužilaštvo u Skoplju optužuje da je jedan od organizatora nereda u Sobranju 27. aprila 2017. godine. "Malo su im optužbe i politički naručeni zatvor zbog neosnovane tvrdnje da sam uticao tokom... »

Vaseljenski patrijarh: "Porede Ukrajinu sa Skopljem i Crnom Gorom jer žele da okrenu SPC protiv Vaseljenske patrijaršije"

Nedeljnik pre 17 sati
"Svakako, koliko nam je poznato, mnoge vladike SPC su suzdržane u pogledu Ukrajine iz straha da će ono što se tamo desilo biti ponovljeno u Crnoj Gori i Ohridu. Ali, uveravam vas da stvari ne stoje tako", rekao je Vartolomej
Vaseljenski patrijarh Vartolomej izjavio je u intervjuu dnevnom listu Politika da Vaseljenska patrijaršija ne namerava da izmeni Ustav SPC, niti njene granice, jer nikada nije prekoračila granice drugih crkava. Na pitanje da li... »

Ivanov i kandidatkinja opozicije za predsednika prošetali Ohridom

Novi magazin pre 4 dana
Predsednik Severne Makedonije Đorđe Ivanov prošetao je danas Ohridom sa kandidatkinjom makedonske opozicije za šefa države Gordanom Siljanovskom.
Sa Ivanovom i Siljavskom u društvu su bili i lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski i članovi najužeg rukovodstva te najveće opozicione partije. Univerzitetska profesorka Gordana Siljanovska-Davkova koja je juče na konvenciji VMRO... »

Osman: Luka, Bogdan i ja pričamo isti jezik, bliski smo

N1 Info pre 5 dana
Tuski košarkaš Džedi Osman govorio je za medije o utiscima sa utakmice "Zvezde u usponu", u kojoj je nastupio za ekipu Sveta, koju je predvodio legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki. Osman je govorio i o druženju sa srpski reprezentativcem Bogdanom Bogdanovićem i Slovencem Lukom Dončićem.
Osman ima 23 godine, a u NBA igra od 2017 godine, kada je došao u ekipu Klivlend Kavalirsa. Pre NBA nastupao je u Anadolu Efesu, a rođen je u Ohridu. "Bilo je sjajno na meču, odlično iskustvo, uprkos tome što smo izgubili. Divno... »

Sveti Trifun - velikomučenik i zaštitnik iskrene ljubavi

RTV pre 7 dana
RTV: Sveti Trifun - velikomučenik i zaštitnik iskrene ljubavi
NOVI SAD - Srpska pravoslavna crkva danas slavi Svetog Trifuna, zaštitnika iskrene ljubavi svih hrišćana.
Crkva ovog sveca slavi kao velikomučenika koji je postradao za hrišćansku veru, ne isključujući njegov značaj kao zaštitnika bračne ljubavi i vernosti, koje su deo hrišćanske propovedi. Prema hrišćanskom učenju, bračna ljubav je... »

Danas je Sveti Trifun

OK radio pre 8 dana
Vranje - Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Trifuna kao zaštitnika iskrene ljubavi svih hrišćana.
Srpska pravoslavna crkva Svetog Trifuna slavi kao velikomučenika koji je postradao za hrišćansku veru, ne isključujući njegov značaj kao zaštitnika bračne ljubavi i vernosti, koje su deo hrišćanske propovedi. Prema hrišćanskom... »

U koju god grupu spadate, samo pogledajte u nebo i biće vam jasna važna stvar!

Alo pre 8 dana
Alo: U koju god grupu spadate, samo pogledajte u nebo i biće vam jasna važna stvar!
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Trifuna kao zaštitnika iskrene ljubavi svih hrišćana.
Srpska pravoslavna crkva Svetog Trifuna slavi kao velikomučenika koji je postradao za hrišćansku veru, ne isključujući njegov značaj kao zaštitnika bračne ljubavi i vernosti, koje su deo hrišćanske propovedi. Prema hrišćanskom... »

Devojko, u životu ćemo praviti društvo jedno drugome: Ovo je Dušan izgovorio pre 70 godina i to obećanje drži i danas! (video)

Kurir pre 12 dana
OHRID - Ljubav i sloga je recept za dugovečan brak. Najstariji bračni par u regionu, Dušan ( 89 ) i Kostadinka ( 92 ) Loškoski iz sela Orovnik blizu Ohrida, Makedonija proslavili su 70 godina braka.
Sa svojim najbližima, trojicom sinova, šestoro unuka i 12 praunuka u seoskom Domu kulture obeležili su 70 godina zajedničkog života. Proslavi godišnjice njihovog braka predhodnio je deo običaja karakterističnih za pravo venčanje,... »

"Devojko, sviđaš mi se. U životu ćemo praviti društvo jedno drugome": Ove reči je Dušan izgovorio pre 70 godina i još drži to obećanje (foto) (video)

Telegraf pre 13 dana
Tokom celog života zajedno su delili i dobro i zlo
Najstariji bračni par u regionu, Dušan ( 89 ) i Kostadinka ( 92 ) Loškoski iz sela Orovnik blizu Ohrida, Makedonija proslavili su 70 godina braka u ljubavi i slozi. To je, izjavili su za brojne makedonske medije, glavni recept za dugovečni brak. Sa svojim najbližima,... »

Drugi smrtni slučaj od gripa u Makedoniji

Novi magazin pre 14 dana
U kliničkom centru u Skoplju preminula je 24-godišnja devojka zbog komplikacija izazavanih svinjskim gripom, objavio danas Instutut za javno zdravlje Makedonije.
To je drugi smrtni slučaj zbog gripa u Makedoniiji ove godine, a radi se o devojci iz Ohrida sa "Daunovim sidromom", koja je na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliniičkoc centras Skoplje poslednjih 10 dana lepena zbog drugih... »

©2019 Netmark d.o.o.