Ohrid

"Niko od Albanaca ne sme da prizna ZSO jer će padati glave!" Stručnjaci o poziciji Kurtija: Plaši se da ne dođe na tanak…

Kurir pre 2 sata
Šef evropske diplomatije EU Žozep Borelj izvestio je ministre spoljnih država članica o razgovorima u Ohridu. Naveo je da su zemlje članice EU dale podršku i da sada počinje proces. O rezultatima dijaloga u Ohridu, formiranju Zajednice srpskih… »

Brisel se spremio za Vučićev pokušaj prevare: Moraće da ispoštuje sve što je dogovorio, iako nije potpisao

Nova pre 2 sata
Evropski predlog Sporazuma koji je Srbija prihvatila u Briselu, kao i Aneks s kojim se predsednik Aleksandar Vučić saglasio u subotu u Ohridu, postaju deo poglavlja 35 u pregovaračkom procesu naše države sa Evropskom unijom. Na taj način, ocenjuju… »

Šerifi: Izgubio sam opkladu sa Fatmirom Ljimajem, Kurti je prihvatio Zajednicu

Danas pre 2 sata
Član Predsedništva Socijaldemokratske inicijative Biljal Šerifi rekao je da je izgubio opkladu sa Fatmirom Ljimajem u vezi sa formiranjm Zajednice opština sa srpskom većinom, prenosi Ekonomija onlajn. Šerifi je kazao da su se opkladili da premijer… »

Pacoli: Kurti je otišao nepripremljen na ohridski sastanak sa Vučićem

Vesti online pre 2 sata
Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli ističe da je premijer Aljbin Kurti otišao nepripremljen na sastanak u Ohridu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Prema rečima Pacolija, od sporazuma postignutog u Ohridu Srbija dobija… »

Da li je Vučić u Ohridu dao zeleno svetlo da pet članica EU prizna Kosovo?

Danas pre 3 sata
O tome da li će pet država članica EU koje ne priznaju Kosovo sada to učiniti nakon što je predsednik Srbije u Ohridu dao saglasnost evropskom mirovnom rešenju sa Kosovom, sagovornice Danasa su saglasne u negativnom odgovoru. – Ne mislim da je… »

Vučić otvorio put za stvaranje velike Albanije od Krfa do Pančićevog vrha (video)

Pravda pre 4 sati
Ohridskim sporazumom otvoren je put za ujedinjenje dve članice UN, i stvaranje Albanije, od Krfa do Pančićevog vrha, kaže prof Aleksandar Đikić u intervju za Helm Kast. On objašnjava da će ovaj potez samo povećati opasnost po Srbiju i njene… »

Utisak nedelje: Borko Stefanović, Ognjen Radonjić i Miloš Jovanović

Nova pre 3 sata
Znamo li šta je predsednik Srbije i u čije ime uradio na sastanku sa Aljbinom Kurtijem i evropskim zvaničnicima Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom u Ohridu? O tome su u "Utisku nedelje" na TV Nova S govorili zamenik predsednika Stranke slobode i… »

Server: Nikada neće biti ZSO

Vesti online pre 3 sata
Ekspert za Zapadni Balkan i profesor na Univerzitetu “Džons Hopkins” u SAD Danijel Server smatra da Ohridski sporazum bez potpisa nije pravno obavezujući i ocenio da nikada neće biti ZSO. – Rezultat je bio ograničen u dva aspekta, ograničen u… »

Borel: U Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga ali je pravno obavezujuć

Nedeljnik pre 5 sati
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ (Beta) – Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je danas da je dogovor Srbije i Kosova, postignut na sastanku u Ohridu, postao pravosnažan onog trenutka kada je Evropska unija izašla sa… »

Borell demantirao Vučića: Dogovor je stupio na snagu

SEEbiz pre 5 sati
BRUXELLES - Visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Josepp Borrell izjavio je u ponedjeljak navečer da u aneksu sporazuma koji je dogovoren u Ohridu jasno piše da se Kosovo obavezuje da odmah krene u formiranje Zajednice srpskih općina… »

Vesti dana »