Ohrid - vesti

Ohridski biseri: Stogodišnja muška tajna o lepoti nakita

B92 pre 1 dan
Porodica Talev jedna je od dve koja skoro čitav vek čuva tajnu izrade ohridskih bisera.
Samo dve porodice već skoro stotinu godina čuvaju tajnu izrade ohridskih bisera. Kliment Talev ima 76 godina i svakog dana i dalje se bavi izradom nakita koji je karakterističan za makedonski grad Ohrid. Tradiciju je 1924. godine... »

Makedoniji preti opasnost od poplava: Nivo Vardara trostruko viši od proseka, Ohridsko jezero na maksimumu

Kurir pre 1 dan
Nivo reke Vardar kod Jegunovca trostruko je viši u odnosu na julski prosek, saopštili su zvaničnici.
Novo Vardara u Skoplju je udvostručen, dok su nivoi ostalih reka širom zemlje bez značajnih razlika. Nivo Ohridskog jezera je na maksimalnom nivou, dok je Dojransko jezero pet centimetara iznad maksimalnog vodostaja. Kurir.rs/... »

Niški izviđači na smotri u Makedoniji

Južne vesti pre 1 dan
Poput Olimpijskih igara, izviđačke smotre organizuju se jednom u četiri godine, pa se željno iščekuju, a ove godine niški izviđači rešili su da posete onu koju organizuju Makedonci, nedaleko od Ohrida. Oko 100 Nišlija boravi tamo trenutno, a kažu da su im dani ispunjeni brojnim aktivnostima, poput... »

Episkopu Jovanu Vraniškovskom oduzet pasoš bez objašnjenja

Blic pre 2 dana
Episkopu Ohridske arhiepiskopije SPC i mitroplitu Skopskom Jovanu Vraniškovskom je bez ikakvog objašnjenja, ranije ovog meseca na graničnom prelazu Medžitlija u blizini Bitolja, oduzet pasoš pri prelasku makedonske granice. Ohridska arhiepiskopija je tim povodom saopštila da je reč o diskriminaciji... »

Novi pritisak na episkopa SPC: Jovanu Vraniškovskom oduzet pasoš bez objašnjenja

Kurir pre 2 dana
Episkopu Ohridske arhiepiskopije SPC i mitroplitu Skopskom Jovanu Vraniškovskom je bez ikakvog objašnjenja, ranije ovog meseca na graničnom prelazu Medžitlija u blizini Bitolja, oduzet pasoš pri prelasku makedonske granice. Ohridska arhiepiskopija je tim povodom saopštila da je reč o diskriminaciji... »

Episkopu Jovanu Vraniškovskom oduzet pasoš bez objašnjenja

Studio B pre 2 dana
Episkopu Ohridske arhiepiskopije SPC i mitroplitu Skopskom Jovanu Vraniškovskom je bez ikakvog objašnjenja, ranije ovog meseca na graničnom prelazu Medžitlija u blizini Bitolja, oduzet pasoš pri prelasku makedonske granice.
Ohridska arhiepiskopija je tim povodom saopštila da je reč o diskriminaciji tipičnoj za pravno neizmirene zemlje, zemlje u kojioj ne postoji vladavina prava. Kako su poručili, aktuelna vlast krši Ustav i međunarodne konvencije i... »

Makedonija je idealan izbor za ljubitelje sporta koji žude za avanturom i adrenalinom

Kurir pre 2 dana
Dvostruko zadovoljstvo za ljubitelje vodenih sportova i adrenalina vam nudi kajak i jedrenje.
Svi u kajaku! Kajakarstvo je mnogo popularni sport u Makedoniji. Uživajte u samostalnim putovanjima kajakom dužinom prekrasnog kanjona Matke u okolini Skoplja, pogodan za kajak na brzim vodama, a isto tako i na poznata makedonska... »

Debakl NATO žurke u Makedoniji! Vlast organizovala koncerte širom Makedonije, niko se nije odazvao! (video)

Pravda pre 4 dana
Vlasti u Makedoniji organizovale su koncerte širom Makedonije kako bi proslavili početak pregovora za pristupanje Makedonije NATO alijansi.
Zbog debakla povodom održavanja "Velike građanske proslave" u 15 gradova širom Makedonije, uključujući i Skoplje, otkazan je direktan prenos Makedonske radio televizije. U glavnom gradu Makedonije bilo je svega 500 ljudi uglavnom... »

Bilja Krstić na Baščaršiji

Večernje novosti pre 8 dana
"Bistrik orkestar" u petak veče na festivalu u Sarajevu
PEVAČICA etno-muzike Bilja Krstić i "Bistrik orkestar" nastupiće u u petak veče na festivalu "Baščaršijske noći" u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Biljin “Dimitrijo...” etno godine Radno leto nastaviće 28. jula u Zrenjaninu na festivalu "Banatske vredne ruke", a... »

Neverovatan uspeh mladog paraglajderiste: U jednom dahu preleteo celu Makedoniju

Telegraf pre 8 dana
Pet sati letenja i 118 kilometara - odjednom!
Mladi paraglajderista Đorđi Ristoski (26) iz Skoplja postigao je neverovatan uspeh. On je sa svojim "zmajem", takoreći u jednom dahu preleteo celu Makedoniju. U nebesa se otisnuo sa najviše tačke brda Vodno iznad Skoplja, a nakon pet sati neprekidnog letenja i pređenih... »

Brnabić putuje u SAD

Danas  pre 15 sati  još 1 povezana

RTS: Pacoliju nije odobren dolazak u Novi Pazar

Beta  pre 1 sat  još 3 povezane

UN: Jenča pohvalio Srbiju, poštovanje Vučićevom vođstvu

Večernje novosti  pre 48 minuta  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.