Ohrid

Tači se sastao s Ramom

B92 pre 14 sati
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sastao se u Tirani s albanskim premijerom Edijem Ramom. Kako je naveo Tači, razgovarali su o narednim potezima u međunarodnim događajima. "Tokom boravka u Tirani sastao sam se i s premijerom… »

„Mali Šengen“ kao vid unapređenja regionalne saradnje

Danas pre 22 sata
Analiza Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane Deklaracija o uspostavljanju tkzv. “malog Šengena” između Srbije, Severne Makedonije i Albanije treba da pomogne da čitav Zapadni Balkan funkcioniše u… »

Raskid prijateljstva sa Ramom, Tači sada blizak Meti

Vesti online pre 1 dan
Konferencija za medije u Ohridu na kojoj je albanski premijer Edi Rama javno kritikovao kosovske lidere u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog odbijanja da se pridruže “mini Šengenu”, poremetila je Tačijeve odnose s Ramom, koji su… »

Thaci i Rama razgovarali o 'mini Schengenu'

Al Jazeera pre 13 sati
Ovo je bio prvi susret predsjednika Kosova I premijera Albanije nakon ohridskog skupa o balkanskom ‘mini Schengenu’. Predsjednik Kosova Hashim Thaci sastao se u ponedjeljak u Tirani s albanskim premijerom Edi Ramom, s kojim je razgovarao o narednim… »

'Mali Schengen' ili već viđena priča regionalne saradnje

Al Jazeera pre 2 dana
Povećanje prohodnosti između država je potrebno, ali i primjena svih instrumenata koji isključuju zloupotrebu takve prohodnosti u političke svrhe s mogućim ideološkim predznacima, poručuju analitičari. Čelni ljudi Srbije, Sjeverne Makedonije i… »

Grenel pozdravio inicijativu za ‘Mini-Šengen’ i pozvao Kosovo da se priključi

Danas pre 4 dana
Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore između Kosova i Srbije Ričard Grenel pozdravio je inicijativu „balkanskog Šengena“, ističući da bi inicijativa mogla da bude uspešna ako su u nju uključeni svi iz regiona… »

Rama i Kurti "zategli" odnose zbog "malog šengena"

RTS pre 3 dana
"Mali šengen", odnosno ideja srpskog predsednika i premijera Severne Makedonije i Albanije o povezivanju regiona – unela je razdor u odnose Edija Rame i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Kurti kaže da je Albanija u takav projekat… »

Priština u "malom Šengenu", predlog ili uslov: Kakvu poruku nosi izjava Trampovog izaslanika?

Telegraf pre 4 dana
Šta se krije iza poruke Ričarda Grenela, da "mali Šengen" da bi opstao mora da uključi i Prištinu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama 10. novembra u Ohridu istakli su potrebu za… »

Grenel: Nema „mini Šengena“ bez Kosova

Sputnik pre 4 dana
Ričard Grenel, izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore Beograda i Prištine, pozdravio je inicijativu „balkanskog Šengena“, ističući da bi ta inicijativa mogla da bude uspešna ako uključi sve iz regiona, pa i Kosovo… »

Da li je i koliko "mini-Šengen" jabuka razdora između Tirane i Prištine?

RTV pre 4 dana
PRIŠTINA - Balkanski "mini Šengen" ozbiljno je produbio podele u odnosima Prištine, koja tu inicijativu smatra "ishitrenom i nepotrebnom", i Tirane, čiji premijer Edi Rama, učesnik dva do sada održana sastanka, u Novom Sadu i Ohridu, smatra veoma… »

Vesti dana »